КНИГИ – сънища, осъзнато сънуване



1/2


Стивън Лаберж, Светът на осъзнатото сънуване


Анотация"Светът на осъзнатото сънуване" е програма за самообучение, водеща ни стъпка по стъпка в умението да имаме и използваме осъзнати сънища. Вие можете да се обучавате със свое собствено темпо до нивото, което предпочитате. Целта е да изследвате своите осъзнати сънища и да ги използвате, за да обогатите живота си. Ще прочетете множество свидетелства за реални осъзнати сънища. Тази книга черпи информация от няколко източника на познание за осъзнато сънуване, включително станфордските изследвания, техниките на тибетските йоги и работата на други учени в тази област.








прочети

=========================================================================

Карлос Кастанеда, Изкуството на сънуването


АнотацияСъществуват и други светове, освен нашия, разположени един в друг като люспите на лука, и чрез специално обучение и подготовка ние можем да променим съзнанието си и да посетим тези удивителни места. Най-добрият студент по пътуване из духовните вселени е антропологът Карлос Кастанеда. Чрез уроците на големия магьосник дон Хуан той е накарал милиони читатели да се отправят на изумителни духови пътешествия с помощта на книги като „Учението на дон Хуан“, „Една отделна реалност“, „Пътуване към Икстлан“… След шест години, прекарани в размисъл и изследвания, Карлос е написал книга, която може да се окаже най-значителното му произведение — „Изкуството на сънуването“; книга, която ни разкрива как странниците, търсещи духовното, могат да използуват „четвъртата врата“ на сънищата, за да проникнат в други светове.
С „Изкуството на сънуването“ и вие ще научите онова, което Карлос е узнал: че основното постижение на великите магьосници е навлизането в алтернативни реалности посредством съзнателен контрол над сънищата; че сред нас живеят древни, необикновени и понякога опасни същества; че благодарение на уроците на дон Хуан двама или повече души могат заедно да сънуват и да изследват други светове. Ще станете свидетели на духовно приключение, различно от всяко друго, което някога сте преживели, и ще вземете участие в най-новите проучвания и открития на Кастанеда, изумителни и вълнуващи като всичко, за което е писал досега. И най-вече ще бъдете запленени от историята на неговия забележителен живот и на духовните му пътешествия; пътешествия, които могат да се осъществят единствено чрез уроците на дон Хуан и чрез книгите на Кастанеда.

прочети

=========================================================================

Михаил Радуга, Извън тялото



Анотация" По-рано за опитности извън тялото можехме само да мечтаем или да гледаме във фантастични филми. Струваше ни се, че до момента, в който това ще се осъществи, трябва да мине много време и са необходими някакви научни открития. Но ключът е във всеки от нас и нищо допълнително не е необходимо!
Не само това - астралните преживявания са известни от древни времена, но никой не ги е възприемал като средство за развлечение, а мнозина просто не вярват в тях.
Това е нещо толкова ярко и ефектно, че в ролята си поне на развлечение не може да не замени електрониката или поне да не бъде редом с нея. Освен всичко друго, ОИТ (опитностите извън тялото) за разлика от компютъра оказват върху човека обучаващо и оздравително въздействие. Даже само фактът за такова занимание вече говори за съществено разширяване на възможностите и знанията на човека, без да споменаваме за конкретното използване на този феномен на практика във всички области на човешката дейност.
Това явление е толкова ярко във всяко отношение, толкова реално по своята същност и толкова безгранично, че аз се боя дали оскъдният ми език и опит в излагането на мисли ще могат да предадат неговия мащаб... 
Каквото и мнение да се оформи във вас след прочита на книгата, то вероятно няма да отговаря на знанията и разбиранията, които бих искал да предам и които съответстват на действителността. Всичко е значително по-сериозно!..."
 " Преди да започнете да четете тази книга, бих искал да отбележа, че тя не се отнася към книгите, в чието съдържание просто трябва да повярвате. Всичко, описано по-долу, всеки човек може да изпита върху себе си!..."


прочети

=========================================================================

Флоринда Донер, Живот в сънуването


АнотацияТова е едно пътуване в сюрреалистичния свят на древните Мезо-Американски традиции и магии с Флоринда Донер и един кръг от енигматични магьосници, включително Карлос Кастанеда.Флоринда Донер, дългогодишен колега и спътник на Карлос Кастанеда в света на сънуването, а също и многоуважаван автор на „Сънят на магьосницата“ и „Шамбоно“, ни връща около двадесет години назад, за да ни представи един зашеметяващ автобиографичен разказ на нейното несигурно, изпълнено със съмнения, често объркващо навлизане в света на сънуването.Докато пътува през Северно Мексико, Донер, тогава млада студентка в Калифорнийския университет в Лос Анжелис, попада в „един друг свят, който съществува паралелно с нашия“. Населен с хора — последователи на една магьосническа традиция, зародила се сред индианците от предколумбово Мексико, този примамлив свят става нейна духовна и интелектуална страст.Преминавайки от една идентичност в друга и ловко нагласяйки странни и поразителни срещи, Кастанеда и съратниците му сриват до основи социалнообусловените представи на Донер за време, пространство и съществуване, като същевременно подлагат на изпитание всичките ѝ схващания за женственост.Привличани един от друг и предизвикващи се взаимно, Кастанеда и Донер поддържат една игрива, динамична, земна връзка. Донер идва, за да изпълни женския аспект на духовния свят, представен ни за първи път от Карлос Кастанеда, докато пътува из фантастичния космос на магьосниците — поразителния и сюрреалистичен свят на живота в сънуването, където сънят и реалността трудно се различават.В магически истинския разказ на Донер се срещаме с богата галерия от герои и загадки, които, неразрешени, остават в съзнанието подобно на ясни сънища.Завладяващ и провокиращ, този разказ е едно изумително навлизане в един свят, различен от всичко, което познаваме, като същевременно е топло човешко представяне на незабравимо лично, духовно приключение.

прочети

=========================================================================

Каталина, Ясно сънуване


Първият ОИТ /опитност извън тялото/ беше спонтанен под въздействието на вдишван халюциноген. Тогава не бях чувал нищо за ОИТ. Преживяването беше следното: Изведнъж нещо в съзнанието ми се промени и цялото ми тяло се обездвижи, така както си бях седнал на стола не можех да мръдна. След 1-2 секунди започна отделяне на енергийното от физическото ми тяло.






прочети 

=========================================================================

ОШО, Трансформация на седемте тела


Засегнати са темите: "Човешката личност – вътрешната революция"; "Тайната на медитацията"; "Секс, любов и молитва – трите степени на божественото"; "Кундалини – йога"; "Езотеричните игри -препятствие пред развитието"; "Психология на сънищата"; "Трансцеденция на седемте тела" и др. личностни въпроси.








прочети

=========================================================================

Джеймс Хол, Юнгианска анализа на сънищата 



Сънищата, наричани "забравения език на Бога" от някои и "дяволски послания" от други, отдавна са се разглеждали като предвестник на бъдещето. Но съвременното схващане, че сънищата са интимно свързани с личната психология, нагласи и поведение на сънуващия, се дължи на пионерската работа на швейцарския психиатър К. Г. Юнг, който показа, че в сънищата активно оживява несъзнаваното. 
Книгата е изчерпателно и практически полезно ръководство за разбиране на сънищата в светлината на основните принципи на аналитичната психология на Юнг. Описва се и се дискутира моделът на Юнг за психиката и се дават много клинични примери и начини, по които те могат да бъдат тълкувани в съответния контекст. Специално внимание се обръща на обичайни и повтарящи се мотиви (падане, преследване, къщи, автомобили, траур, края на света, смърт, брак, сексуални образи и пр.), травмиращи сънища, компенсаторни и целенасочени функции на съня, сънища като прогноза за болест или физическа промяна, и на това как сънищата са свързани със съответния житейски период и процеса на индивидуализация на сънуващия.
 
Д-р Джеймс А. Хол е завършил медицина в университета в Тексас и е специализирал в Института "К. Г. Юнг" в Цюрих. Практикува като психиатър и юнгиански аналитик в Далас, където е клиничен професор по психиатрия към Югозападния медицински факултет. Той е автор на Клинично използване на сънища и клинична хипноза: Принципи и приложения (заедно с Х. Б. Крейзилнек).

прочети

=========================================================================

Нерис Де, Тайният език на сънищата 



Сънищата не престават да занимават мисълта на хората още от зората на човечеството, и оттогава до днес все се намират човешки същества, които имат желание да ги тълкуват. Египтяните имат своя Йосиф, древните гърци — Платон. Всеки римски легион има свое божество, предопределено да разбира нощните видения, обладаващи душите на спящите люде. В онези времена съществували оракули и храмове, където човек можел да отиде и да потърси съвета на жреци, които чрез съновиденията си им предсказвали бъдеще то. Така някои хора търсели изкуствено предизвикани те сънища, за да намерят в тях упование и подкрепата на боговете.
Месопотамската литература ни поднася едно от най-древните писмени свидетелства за сън, което, в случая предсказвало неизбежното настъпване на страшно бедствие. Героят в него говори за внезапен силен прилив, който помита и удавя по-голямата част от Земята. Както сами виждате, този сън удивително напомня на библейската притча за Потопа. 


прочети  

=========================================================================

Алексей Ксендзюк, Виждането на нагуала 


Виждането на нагуала е посветена на толтекското сънуване и виждане - уникални методи за развиване на възприятието, които позволяват невъобразимо да се разширят способностите на човека за познаване на Реалния Свят и за действие в него. Тези методи в най-значителна степен определят успеха на толтекската магия и се явяват ключов инструмент за тоталната трансформация на човешката природа. Основите на тази дисциплина са изложени в книгите на великия мистик и антрополог от края на XX в. Карлос Кастанеда. Тук се предлагат детайлизирани инструкции и технически похвати, разработени и практически проверени от автора, а така също и подробни описания на променените режими на възприятие (световете на второто внимание), с които неминуемо се сблъсква вървящият по пътя на Трансформацията.



прочети

=========================================================================


Пиер Дако, Тълкуване на сънищата 


Сънят е мостът, прехвърлен над пропастта, която разделя несъзнаваното от съзнанието. Той изразява дълбоката ни личност, истинската ни същност. Той ни среща със самите нас. Но сънят ни предава своето послание чрез образи, които никога не бива да се приемат буквално. Как да ги разтълкуваме? И можем ли да сторим това сами?
Белгийският психиатър Пиер Дако, автор на излезлите вече в България христоматийни трудове "Фантастичните победи на модерната психология", "Триумфът на психоанализата" и "Жената и нейната дълбинна психология", ни въвежда в завладяващия свят на сънищата и тяхната символика. Запознава ни с най-разпространените сюжети и тяхното значение. Посвещава ни в символиката на цветовете, животните, посоките, числата. Цитира многобройни "обикновени" сънища и "големи съновидения". Показва ни как правилното декодиране на съня може да ни доведе до вътрешно обновление. Да, можем сами да тълкуваме сънищата си при условие, че им отдадем вниманието, което заслужават, че се запознаем със символиката им и приемем неоспоримата истина - ние сме това, което си мислим.


прочети

=========================================================================

Мари-Луиз фон Франц, АЛХИМИЯТА 
Символика и психология


Геният на К. Г. Юнг разкри в „светата техника" на алхимията паралел с психологическия процес на индивидуация. Тази книга на Мари-Луиз фон Франц, дългогодишната приятелка и сътрудничка на Юнг, напълно разбулва тайната на проблема.
Замислена като въведение към по-задълбочените проучвания на Юнг и богато илюстрирана, книгата се превръща в ясно и практическо разкритие на онова, което наистина са търсили алхимиците -емоционалния баланс и цялостност.
Мари-Луиз фон Франц още веднъж показва забележителния си талант за превеждане на езотеричен символен материал на езика на ежедневното преживяване. Образите и мотивите на алхимиците са били от архетипово естество и затова постоянно се явяват в съвременните сънища и рисунки.
Това е една много важна книга, неоценима за разбиране на сънищата и необходима за всеки, който се интересува от връзката и отношенията между половете.

„Тайното изкуство на алхимията лежи в основата на трансформацията на личността... Всеки, ангажиран със собственото си развитие, е един алхимик и тази книга е преди всичко практическо ръководство за това, което става в лабораторията на несъзнаваното. Горещо я препоръчвам."

Д-р К. Конуей Смит, психиатър

прочети

=========================================================================

СЪНОВНИЦИ

Пълен български съновник на Антол Анчев – прочети 

Христо Енев, "Символика" – прочети 

Съновник от Александер – прочети

=========================================================================

Алексей Ксендзюк, Праговете на сънуването 

Тази книга e пpoдължeниe на пpeдишнитe тpудoвe на автopа - "Bижданeтo на нагула" (2004) и "Heвeдoмия чoвeк" (2005) - и e пoсвeтeна на пpактиката на тoлтeкскoтo сънуванe. Cъгласнo базисната кoнцeпция на нагуализма, pазвитиeтo на oсъзнаванeтo в сънуванeтo e eдна oт най-важнитe псиxoeнepгийни пpактики, кoитo вoдят дo тpансфopмация на eнepгийнoтo тялo на чoвeка. Пpoблeмът за пpeминаванeтo oт oбикнoвeнoтo oсъзнатo сънуванe към тpансфopмиpащата eнepгийна pабoта, oт личнитe xалюцинации на сънуващия към пoслeдoватeлнo възпpиeманe на снoпoвeтe сигнали, пoстъпващи oт външната peалнoст, дo сeга нe e бил pазглeждан дoстатъчнo пoдpoбнo.
Cъoбщeнията на Каpлoс Кастанeда пoказаxа самo oбщатата насoка в изучаванeтo и eнepгийнoтo изпoлзванe на свeтoвeтe, pазкpиващи сe пpeд сънувача. Meтoдът за пpoникванe в eфeктивнитe състoяния, кoитo дават възмoжнoст peалнoстта да бъдe пoстигната в сънуванeтo и да й сe влияe, да сe пpoмeнят кoнфигуpацията и състoяниeтo на сoбствeната ни eнeгeтика, има нужда oт значитeлнo дoпълванe и утoчняванe. Книгата дава пoдpoбнo тexнoлoгичнo oписаниe на тази пpактика и oтгoваpя на мнoгo oт въпpoситe, възникнали в xoда на изслeдванeтo на свeтoвeтe на сънуванeтo.

прочети

=========================================================================

Ноел Батън, Прекрасен сън – изобилие от енергия
Открийте вдъхновението и насладата от живота

Можем да усетим това прекрасно изпълнено с жизненост чувство, което  усещаме, когато бликаме от енергия, само ако притежаваме способността да достигаме фазата на дълбокия сън - R.E.M. /Ар.И.Ем. – съкращение на термина Репид Ай Муувмънт (Rapid Eye Movement), с който се означава фазата на съня, когато се наблюдава бързо, периодично и рязко движение на очите на спящия, фазата на т.н. дълбок сън, по време на която човек сънува/ всяка нощ, а това освежаващо преживяване може да бъде постигнато много лесно, след като веднъж усвоите седемте стъпки за контрол на съня.
Открийте тайните техники на жизнеността, използвани от спортисти и хора, страдащи от хронична умора, за да се сдобиете с изобилие от енергия по “естествен път”.

прочети

=========================================================================

Тензин Уангял Римпоче, Тибетска йога на съновиденията и съня 
Йога на съня като основна практика за постигане на осъзнатост 
Превод от английски Виделина Димитрова

Представените в книгата практики за балансиране на петте елемента водят началото си от най-древната тибетска традиция Бон, както и от Дзогчен и Тантра. Те са предназначени да бъдат прилагани, а не само интелектуално разбрани. Ако реално не практикуваме тези упражнения, а само четем как се изпълняват те, все едно притежаваме лекарството и говорим за него, вместо да го приемем и да се излекуваме. 
Опитах се да включа преди всичко упражнения, които могат да се прилагат в ежедневието. Не е необходимо да излизаме в отпуск или да отменяме други ангажименти, за да ги прилагаме. Елементите са всичко, което съществува, така че с тях можем да работим винаги, по всяко време, където и да се намираме, с каквото и да се занимаваме. 





прочети

=========================================================================

Андрей Реутов, Транссърфинг на реалността: Търсачи на духа - Хакери на сънища 

Що за феномен са сънищата?
Древните твърдят, че там е границата между видимия и невидимия свят. Днес квантови физици регистрират, че именно там се проявяват онези свойства на материята, според които човек може да бъде на две различни места по едно и също време. Знаменитият Ернст Мулдашев е убеден, че видимата реалност, с която се занимава академичната наука, е само част от реалността, в която живеем. Вадим Зеланд също отрежда ключова роля на това особено състояние в структурата на съзнанието.
Преди 20 години група руски изследователи се заемат с феномена на сънищата. И постигат резултати, които моментално привличат вниманието на спецслужбите. Тези хора са последователи на Карлос Кастанеда и наричат себе си „хакери на сънища". Книгата проследява съдбата на техния лидер Сергей Изриги - един от малцината, успели да очертаят контурите на нова и непозната реалност.



прочети

=========================================================================

Флоринда Донер-Грау, Сънят на вещицата


"С тези истории Доня Мерседес ми показваше, че вещиците и дори обикновените хора са способни да използват свръхестествените сили, които съществуват във Вселената, за да променят хода на събитията или на живота си или на живота на други хора.

Хода на събитията тя наричаше"колело на късмета", а процеса на влияние върху него - "сянка на вещица".
Лечителката твърдеше, че можем да променим нещо без да се намесваме пряко в процеса, а понякога без дори да подозираме, че правим това....
...Ако забележим, че сме повлияли на хода на събитията без да се намесваме пряко в процеса на осъществяването им, ние смятаме, че единственото сериозно обяснение за това е съвпадението, защото вярваме, че единствения начин да се промени дадено нещо е пряката намеса...например хората се намесват пряко чрез действията си в живота на другите.
Историите на Доня Мерседес ни помагат да осъзнаем нещо непознато: те говорят за неразбираемата възможност, без пряко да се намесваме, да влияем повече отколкото предполагаме на хода на събитията....
........да не се предаваш означава да бъдеш свободен, че липсата на съзнание за собствена значимост поражда неукротимо ожесточение и че преодоляването на нравствените съждения води до всеутешително смирение, което не е робство."

прочети

=========================================================================

Карл Густав Юнг, Човекът и неговите символи

"Човекът и неговите символи" дължи съществуването си на един от собствените сънища на Юнг. Великият психолог сънува, че неговият труд се разбира от широката публика, а не само от психиатрите и затова се съгласява да напише и редактира тази забележителна книга. Тук Юнг разглежда богатия свят на несъзнаваното, чийто език според него са символите, постоянно разкриващи се в сънищата. Убеден, че сънищата предлагат практически съвет, изпратен от несъзнаваното до съзнавания Аз, Юнг прозира че себеразбирането води до един пълноценен и продуктивен живот. Така читателят ще получи нови откровения за себе си от тази проникновена книга, която илюстрира множество символи в историята на човечеството. Съавтори на Юнг в тази книга са четирима сътрудници, които той смята за най-подготвени да обяснят неговата работа. "Човекът и неговите символи" е единственият опит на световно известния психолог да обясни на обикновения читател своята теория за значението на символизма в сънища и изкуство и важността му за пълното разбиране на несъзнавания човешки дух. Завършена от Юнг и сътрудниците точно преди смъртта му, тази книга е адресирана към широката публика.

прочети

=========================================================================

Ивайло Станев, Изкуството на Осъзнатото Сънуване
Въведение. История. Техники.

Осъзнатото сънуване е състояние на съзнанието, по време на което човек спи и в същото време осъзнава, че спи. Терминът “осъзнато сънуване” или “ясно сънуване” (англ. lucid dream) е въведен от холандския психиатър Фредерик Уилямс Ван Еден през 1913 г. Той е един от първите учени, които провеждат сериозни научни наблюдения по въпроса. Изследвал и систематизирал над 352 свои осъзнати сънища за период от около 14 години и през въпросната 1913 година ги е представил на тогавашното “Общество за Психични Изследвания” . Преди да бъде въведен терминът “осъзнатo сънуване”, това състояние на съзнанието е било наричано по различен начин от различните автори: сън на знанието (Оливър Фокс), полусън (П.Д. Успенски),  сънувана истина (Робърт Мос), сън на опита, ясен сън, съзнателен сън, граничен сън, сън на силата, буден сън и др.




прочети

=========================================================================

Андрей Реутов, Порталите към Вселената
- Хакери на сънищата

Карлос Кастанеда и Ернст Мулдашев, Сай Баба и Вадим Зеланд, Хари Потър и Никола Тесла - това са духовните пътеводители, очертаващи граничната зона между видимата реалност и паралелните светове. Там се подвизават хакерите на сънища. Те знаят как се отварят космическите портали, изграждащи структурата на Вселената - невидима, безкрайна и ефирна като гигантска паяжина. Те владеят уменията на древните магове, лабиринтите на времето и пространството, тайните на телепортацията, които превръщат мисълта в материална сила. Например, ако бъдат простреляни от упор, телата им остават невредими. Обяснението е елементарно - действа същият механизъм, на който се основава и телепортацията.

Това е втората част на "Търсачи на Духа" от Андрей Реутов. И тук кървавата битка между хакерите и представителите на Легиона продължава с неотслабваща сила.



прочети

=========================================================================

Осъзнато Сънуване


Изкуството на Осъзнатото Сънуване
Въведение. История. Техники.









прочети

=========================================================================

Лори Куин Лоуенбърг, Ключ към тайните на съня

Има си причина да сънуваме нощем. Сънищата не са безсмислен хаос. Докато сънуваме, ние мислим на много дълбоко ниво, отколкото когато сме будни. Сънувайки, ние всъщност решаваме проблеми... само че изказани на различен език. Нашето подсъзнание разговаря с нас чрез кодове и символи: предупреждава, помага, насочва ни по вечно променящите се пътища на живота. Подсъзнанието - посредством сънищата - се опитва да ни подаде сигнал, че има проблем, който то иска да реши. Истината е, че най-добрите мисли не ни спохождат посред бял ден, а идват на сън. И когато казваме "Нека преспя с тази мисъл", ние всъщност казваме: "Нека сънувам - решението ще изплува в съня".
В този лесен за използване пътеводител известният психоаналитик д-р Лори Куин Лоуенбърг ще ви даде инструменти и техники за тълкуване на често пъти объркания език на сънищата. Ще научите как: да отключите скритите в съня съобщения, които подсъзнанието иска да ви предаде; да разбирате връзката между хора, места и животни във вашия сън като продължение на вашата индивидуалност; да разгадавате истинското значение на кошмарите за пропадане, давене, преследване и пр.; да откривате важни послания в привидно дребни детайли на съня, докато Лори ви води през десетки примери от истински сънища; да използвате сънищата си като инструмент за решаване на проблемите в ежедневието, за да постигнете реална промяна във вашия живот и в отношенията ви с другите хора; да си обясните значението на най-важните символи в сънищата с помощта на тълковния Речник на символите в съня.


=========================================================================

Вадим Садовой, Опасни сънища за силата

Човек често си задава въпросите: от къде идва, за какво живее, как да намери щастието, как да се научи да се променя и да променя света около себе си.

От тази книга вие ще узнаете какво е това:

+ Преобръщане на света в собственото съзнание
+ Достигане на Намерението и промяна с негова помощ на вътрешния и външния свят
+ Придобиване на лична сила и умение да се осъзнаваш в съня
Човек, който сънува и знае, че сънува е способен да извършва в съня си всякакви действия. Той престава да бъде пасивен обект и може да променя елементите на съня по собствено желание.

В тази книга има всичко необходимо , за да придобиете навици за осъзнато сънуване. Тя е подходяща за хора с интерес към осъзнатото сънуване , стремящи се към радикална промяна и подобряване на живота си, както и за тези, които се увличат от книгите на Кастанеда и от други автори по тази тема.


=========================================================================

Томас Пейзъл, Джаред Зейзъл и Дилън Тукило - Пътеводител на ясните сънища
Изкуството на Ониронавтиката


Събуди се и сънувай

Представете си как преживявате всичко, което се случва в сънищата, но с една изумителна разлика: сънувате ясно, съзнавате съня си и радостно го направлявате. Това е не само приключение (да, можете да летите!), но и време за творчески размишления, изцеление, вдъхновение и себепознание.

Този ярък пътеводител в света на сънищата ще ви покаже стъпка по стъпка как да постигате яснота и какво да правите, след като се събудите в съня си. Тук ще научите как да установите връзка със сънищата си, да си водите дневник и да определяте циклите на REM (бързо движение на очите); как да правите прости проверки за реалност, за да различите будното състояние от съня; как да инкубирате сън, за да решите важен проблем.

Всеки сън ни отнася към чудни и вълнуващи брегове - нашия вътрешен свят. Нека се научим как да го изследваме.


прочети

=========================================================================

Артемидор Далдиански, Съногадания

Съчинение от II век.
Превод от старогръцки Огнян Радев.
София 1988г.











=========================================================================

Александър Шеповалников, Как да си поръчаме сънища

Книгата запознава читателя със съвременните представи за съня и сънищата. Разглеждат се интересни въпроси, свързани със същината на сънищата, съня и учебния процес, сънищата и творческия процес, сънищата и настроението, пророческите сънища, сънищата по време на клинична смърт, и др. Книгата е предназначена за широк кръг читатели.









=========================================================================

Симон Монре, Сън и сънища

Биологичният часовник; 
Похвати за добър сън; 
Събуждане по поръчка; 
Да владееш сънищата си; 
Какво означават сънищата?









=========================================================================

Съновникът на Нострадамус
Гадания със сънища

Мишел дьо Нострадам, наричан от всички Нострадамус, е един от пророците на човечеството, създал и написал своите предсказания за благото на бъдещите поколения. Като един от най-просветените хора на своето време, достигнал до философията за силата на съзнанието на човека, което може да го дари с пророчески видения от миналото и бъдещето, той отделя особено внимание на тълкуването на сънищата.


Според Ностарадамус, тълкуването на съновиденията, както всяко друго изкуство, се нуждае от Божественото вдъхновение и, както при всяка друга наука, са му необходими опит и знания. Когато обедините тези фактори, с времето вие ще се научите да разгадавате образите и символите, явяващи ви се насън, неотклонно приближавайки се към духовното съвършенство и внасяйки нов смисъл и благодатно начало в своя живот.



=========================================================================

Марк Ван Де Кеере, Най-доброто ръководство за осъзнато сънуване

Това цялостно ръководство е написано от експерта по осъзнати сънища Marc Van De Keere. Тази класика е пълна с практични съвети и техники за сънуване, за да можете да научите как да овладеете изкуството на съзнателното сънуване. Можете да научите как да станете напълно наясно, че сънувате в рамките на съня си. След като напреднете с това, можете да изживеете най-смелите си фантазии в своите ясни сънища. Изпитайте всичко, което сърцето ви желае, буквално. Всеки може да се научи как да осмисля съня си и с тази проницателна, провокираща мисълта книга, можете да заобиколите години на обучение чрез опит и грешки. Възползвайте се от мъдростта на опитен сънувач и член на Mensa, който е съставил всичко, което е чел, изследвал, открил и преживял, докато се е научил как да разбера съня. Разберете кои методи са най-ефективни. Научете как да овладеете основите и следвайте стъпка по стъпка инструкциите за още по-усъвършенствани техники на луцидния сън като поддържане на ясност за продължителни периоди от време, повишена ликвидност, контрол на сънищата, предизвикана от будни ясни сънища (WILD), фалшиви събуждания, преодоляване страх, медитация, извън преживявания на тялото, синхрон, сън в съня и други. Тази книга е завладяващо пътешествие в ума на самоук сънувач и изследовател на съзнанието, който поема много повече от осъзнато сънуване в тази класическа творба. Разширете своята осведоменост с разширяващи ума концепции, управляващи гамата от Карлос Кастанеда до квантовата физика. От аборигенски период на сън до не-местно космическо време, тази книга не само ще ви научи как да контролирате сънищата си, но и може да промени начина, по който гледате на „реалността“ по добър начин. „Задължително четене“ за всички ясни сънувачи, начинаещи и напреднали.


=========================================================================

Роуз Инсера, Сънища
Тайните на подсъзнанието

„Сънища. Тайните на подсъзнанието“ е цялостно и практично ръководство за всички аспекти на сънуването. Открийте как интуитивно да разбирате символите в сънищата си и как да направите така, че да помните посланията, които са Ви изпратени през нощта. Може да се научите как да отключвате сънищата си и да ги използвате, за да подобрите изцяло живота си.

Изследвайте значенията на най-често срещаните и повтарящите се сънища, тези с насилие или със сексуален характер. Ще получите базисна информация за теориите на Фройд и Юнг, за архетипите в сънищата, както и за магията в мистичното осъзнато сънуване. Цяла глава е отделена на детските сънища и кошмари и как да ги тълкуваме и обясняваме на най-малките. Важно място заема анализът на сънища, свързани със смъртта, и тези с починали близки, които продължават да ни посещават нощ след нощ. Пророческите и осъзнатите сънища също трябва да бъдат идентифицирани правилно, за да можем да използваме техните послания.

Научете прости практики за активно въображение, медитация, групова терапия със сънища, както и как древните са използвали посланията на подсъзнанието, за да постигат хармония с Вселената и себе си.



=========================================================================

1 ==> 2