Вземете материя и движение

и след това създайте „свят“.


Вашият „свят“ ...


Да променим живота си чрез силата на подсъзнанието – аудио курс от Джон Кехоу
Пpeз 1978г. Кeхoу зaпoчвa дa пpeпoдaвa пpoгpaмa, кoятo e paзpaбoтил oтнocнo нeвepoятнaтa cилa нa миcълтa и кaк дa я нacoчим в нaшa пoлзa. Cъздaдeнo кaтo мeтoдикa, oбучeниeтo яcнo oчepтaвa cмeлa cтpaтeгия зa тoвa кaк дa пpoмeним личния cи живoт, paбoтa и oбщecтвo кaтo впpeгнeм вътpeшнитe cи cили. Фeнoмeнaлният уcпeх нa нeгoвитe лeкции ce paзpacтвa и буквaлнo oбхвaщa цeлият cвят. Кeхoу личнo пpeдcтaвя cиcтeмaтa "Пoдcъзнaниeтo мoжe вcичкo" в cтpaни кaтo Кaнaдa, CAЩ, Aвcтpaлия, Hoвa Зeлaндия, Haмибия и Pуcия. 

"Положителните мисли лекуват и душата, и тялото!" 
Джон Кехоу 
Няколко въпроса към Дж. Кехоу


- Г-н Кехоу, разкажете повече за квантовия воин и възможностите на подсъзнанието, както се казва последната ви книга.

- Моята теория е действена. Вярвам само в силата на мисълта, която може да преобърне реалността така, както искате. Не позволявайте на негативите да ви доминират. Съзнателният ум е пазител на подсъзнанието, а вие отговаряте за това, което мислите – не майка ви, баща ви, съпругът ви и т.н. Затова вие трябва да понесете отговорността за мислите си. 
Квантовият воин е мъж или жена, свръхбуден и силно активен в своето съществуване. Измислил съм нова методология и я поднасям така, че да звучи разбираемо за всички. Ставам квантов воин и използвам моя ум, моето подсъзнание, моето тяло и моята душа. Карам ги да работят заедно. Ние сме изградени от 4 части - съзнание, подсъзнание, душа и тяло. Съзнанието и душата са винаги в противоречие. Квантовият воин започва да работи на базата на 6-те закона на ума (вж след интервюто – б.а.)


- Как нашите мисли създават енергия, която влияе върху живота ни?

- Да си представим една градина, където слагаме плодородна почва, каквато е нашият ум. Ако не избирате какви мисли ще посеете във вашата вътрешна градина, тя сама ще реши какво да произведе – бурени, плесени и т.н. Искате успех, а мислите ви са свързани с неуспех и провал? Как да стане това? Искате да оздравеете, а постоянно мислите за болестта си, страхувате се от нея, борите се с нея, а не мислите, че ще оздравеете. Положителните мисли лекуват и душата, и тялото! Наистина, уверил съм се в продължение на повече от 3 десетилетия.
Ако знаете какво искате да се случи във вашия живот, трябва да започнете да мислите по този начин. Първо посаждаме семето в нашата градина, след което го поливаме, грижим се за него и след няколко седмици виждаме, че са поникнали малки стръкчета. Същото правим и с добрите мисли. Този подход отнема време, наистина, но е ефективен. Искам да ви уверя, че ако всеки ден прекарвате по 20 минути с тази методология, вашият живот ще се преобрази за няколко месеца. Ще започнете да виждате промени в живота си още след първите 2-3 седмици. Съзнанието е плетачът на мрежата, пазителят на подсъзнанието, което е съдържателят на моделите. Всичко, което прави съзнанието, се пази в подсъзнанието, вибрира и привлича съответните събития, хора. Подсъзнанието е нашият двигател към успеха. Трябва да взимате ясни и точни решения с вашето съзнание за това какво искате да ви се случи. Тогава започваме да тъчем тези схеми и модели. Така подсъзнанието се превръща в двигател на успеха. Всичко около нас е вибрираща енергия. На това ни учи и квантовата физика. Осмелете се да вярвате, че всичко, което си представяте, може да го имате. Аз съм измислил такава система, живея 30 години с нея. Променил съм не само своя живот, но и на хиляди други хора. Искам да сте щастливи и успели – това много ме радва.


- Как можем да стигнем до подсъзнанието ни?

- Повторението е начин да се стигне до подсъзнанието. Чрез техники като визуализация и утвърждения успявате да оставите отпечатък в подсъзнанието. А така се свързвате с Вселената, защото всичко е като паяжина.


- Как да преодоляваме кризите и болката по пътя на духовно израстване?

- Кризите са това, което наричам свещена рана. Наистина, случват ви се неприятни неща – разболявате се, губите бизнеса си или близък човек... Но тази рана е свещена, защото ви отваря към нещо ново, което трябва да ви се случи. Удобството е врагът на промяната, а животът изисква промени, за да си в хармония с Вселената.
Затова не изхвърляйте кризите на боклука, те са ценни, независимо, че може да ви наранят и да ви причинят болка. Това, което е важно да направите, е да идентифицирате енергията, която търсите. Ако целта ви е пълноценна връзка, трябва да вибрираме, да усещаме такава връзка. Ако само изпращате мислено посланието: „Искам подходящ мъж/жена!”, вие говорите с чувството на липсата, на отчаянието. Вселената не разбира вашите надежди, страсти и желания. Тя разчита само вашите вибрации. Вселената говори чрез вибрацията. Научете езика й, за да ви разбере правилно! Именно затова толкова много хора не постигат това, което желаят. Те си мислят, че силното желание да постигнат нещо е достатъчно, за да го направят. Не е! Трябва да вибрирате в това, което искате! Да вибрирате означава да си представите, да усещате, че вече живеете така, сякаш сте постигнали това, което желаете.


- Може ли да дадете конкретен пример от вашия живот за това как се постига желаното?

- Трябва да потърсим повтарящи се схеми и модели в нашия живот. Ако има такива, бъдете сигурни, че това са отпечатъци на подсъзнанието. Например аз имах навика да изоставям жените в живота си, и то точно когато всичко между нас върви чудесно. Замислих се над това едва на 40-годишна възраст и получих следния отговор: „Майка ти не те е изоставила, защото не си достатъчно добър”. Само да кажа, че майка ми се удави, когато бях на 13 години. Аз страдах и плаках месеци наред за нея и явно моето подсъзнание е изтълкувало случката, че майка ми ме е изоставила, защото не съм направил нещо както трябва. Тогава подсъзнанието е изработило модел, според който, за да ме защити някоя жена да не ме нарани отново, аз правя така, че да се разделя с нея. Това беше напълно несъзнавано от мен. Когато се замислих над посланието, разбрах, че майка ми не ме е напуснала, защото не съм достатъчно добър, а защото се е удавила. Тогава започнах да работя с техниката на отпечатване. Съставих си утвърждение, че ще срещна духовна, секси и умна жена и започнах да си го повтарям всеки ден по няколко минути.

Можете да говорите с вашето подсъзнание – направете го! Важно е да говорите на висок глас с подсъзнанието си, като с обичан партньор, с ясни формули и всеки ден. Отне ми 5 месеца, за да срещна жената, за която жадувах! И до ден-днешен сме щастливо женени и се обичаме. Ние сме създадени, за да бъдем успешни! Вселената го иска и има нужда от това.


- Как да вибрираме в успеха?

- Да, вече споменах техниката за утвърждаване, на признаването. Направете си списък за утвърждаване с поне 10 неща, които ви карат да се чувствате щастливи и добре. Например – имам прекрасна и уютна къща, имам добра работа и висока заплата и т.н. Казвайки тези утвърждения, имате възможност да вибрирате успех. Искаме да вярваме в успеха, не е егоистично да успяваш. Вие се спъвате само заради това, че не правите нещата. Когато ви се случи нещо красиво, кажете си че това е късметът ви. Утвърждавайте късмета си. Запечатвайте във вашето подсъзнание новите вярвания. Няма лимити за правене на утвърждения, но има нужда от повторение на всяко утвърждение. Аз за 1 седмица правя не повече от 6 утвърждения. Обичам по-общи утвърждения. Например: „Имам успех във всичко”, „Има изобилие навсякъде в живота ми”, защото те дават големи възможности. Правете нещата, както усещате, че са добре. Не може всичко да стане едновременно. Когато постигнете частичен успех, надграждайте – така ще имате система, която работи само за вас.


- Говорите за квантов воин. Скоро предстои квантов преход на Земята – какво мислите, че ще се случи? (интервюто е от 08.12.2012г. – б.а.)

- Вярвам, че сме в зората тук, на Земята, да се случи нещо велико, когато ние, хората, ще имаме способностите на Исус. Тук ще кажете, че това не е възможно да се постигне от обикновен човек. Но дори в Библията пише, че Той ни казва: „Това, което правя аз, ти също можеш да го направиш, та дори и повече.” Мисля, че думите в този цитат са наистина верни. И точно за това говоря в новата ми книга. Че сега човечеството има възможността да еволюира в друг вид, по-висш от този на Христос и на древните мъдреци. Сега се извършва еволюция на най-фино ниво. Откажете се от това, което ви прави слаби, депресирани, страхливи, неуверени. Изберете да мечтаете, да бъдете силни, да поемете живота си в ръце. Животът не е в черно и бяло, той е мистерия. Искам сами да се окуражавате, да се обичате, дълбоко да се уважавате, да сте щедри към себе си. Оставете животът да се отвори за вас!


Шестте закона на ума 

1 закон – мислите са реални сили. Всяка мисъл има реална енергия и вибрация.

2 закон – умът е станция, която изпраща и приема мисли. Затова хора, които живеят заедно, буквално си влияят и въздействат мисловно.

3 закон – на привличането на подобни мисли. Всяка мисъл, която е изречена със силна емоция, привлича точно това, от което се страхувате и бягате. Защо? Защото това е вибрация на енергията. Мислите стават магнити.

4 закон за контрол. Той казва, че имаме някакви мисли, но имаме и възможност (сила) да ги отхвърлим от ума си. Колко чувства и страхове мъкнете със себе си, които е трябвало да оставите зад гърба си отдавна? Всяка мисъл е там, защото вие сте го позволили. Поемете отговорност за вашите мисли. Вие имате силата да ги приемете или отхвърлите.

5 закон – за вмъкването. Ние имаме силата да вмъкваме всяка мисъл в нашето съзнание, всеки ден. Например ежедневно си мислите за здраве, красота и щастие, за възможностите пред вас и т.н. Би било глупаво да не се възползвате от този закон. Аз знам, че всяка мисъл, която се култивира в съзнанието ми, ще даде резултат. Затова ще захранвам ума си с мисли с най-високо качество.

6 закон гласи, че вътрешният и външният свят са свързани. Говоря за учене, съзнателно и подсъзнателно мислене.

Тези 6 закона са основата, върху която нашият квантов воин започва да работи на духовно ниво. 


Аудио лекции   

Въведение:
Основен курс:

изтегли