КНИГИ – законите на вселената



1/2


Дийпак Чопра, Седемте духовни закона на успеха


АнотацияЗа книгите на Дийпак Чопра е характерно онова дълбоко проникновение, сляло чувство и мисъл, което е тъй свойствено за културата и цивилизацията на Индия, неговата истинска родина. Но резултатите, които постига, са динамични и поразително ефективни преди всичко защото съзнанието му универсално по качество и обхват, защото самият той е изградил у себе си онази вътрешна хармония, която предпоставя и житейския успех, напълно възможен за всеки човек.
 "Седемте духовни закона на успеха"е изключително ценно помагало за реализиране на мечтите, които вълнуват хората и тъй често ги съкрушават със своята неосъществимост. Духовни водачи като Чопра обаче им помагат да побеждават обстоятелствата, да преодоляват пречките и клопките по пътя към Върха, чието покоряване е също тъй сладостно, както и стремежът към него...   




=========================================================================

Вадим Зеланд, Пространство на варианти

АнотацияВ настоящата книга става дума за доста странни и необичайни неща – толкова шокиращи, че чак няма да повярваш. Но не е и необходимо. Тук предлагам методи, чрез които сам можеш да провериш всичко. Точно тогава обичайният ти светоглед ще рухне.










прочети или прослушай 

=========================================================================

Мел Гил, Метатайната



Анотация „Метатайната“ е книга за тайна, която отвежда отвъд всички тайни. 
Тя навлиза дълбоко в естеството на Вселената и човека и разглежда вечния закон за привличането. В нея са описани стъпка по стъпка начините и техниките, с помощта на които ще добиете духовно и материално богатство, ще намерите любовта и мечтаното щастие.
В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с Учители и мъдреци от цял свят.
Известни хора, посветени в Метатайната, ни помагат да вникнем в седемте херметични закона и коментират загадъчните им проявления във Вселената и в нашия живот.
Държите в ръцете си безценен дар! Той е ключът към древни тайни, известни на малцина избрани.
Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната.
„Нашата кръв е кодът на Вселената.“ 
„Законите на битието са седем. Този, който ги познава и разбира, притежава вълшебен ключ за вратите на Соломоновия храм на мъдростта и благополучието.“  


прочети или прослушай 

=========================================================================

Естер и Джери Хикс, Поискай и ще ти бъде дадено


Анотация Вселената е изградена от вибрации. Както е казал Айнщайн: "Нищо не се случва, докато нещо не помръдне", всичко вибрира с определена честота, която може да бъде измерена. Ако разбиете материалния свят на по-малки елементи ще видите, че всичко, което изглежда плът но всъщност е танц - танц на частици и празни пространства. Разгледайте най-малката от тези квантови частици и ще откриете, че тя води началото си от Първоизточник, който вибрира толкова бързо, че не се подчинява на законите на света, в който всичко има начало и край. Тази най-висша (или най-бърза) енергия е наречена Изначална енергия. Вие, както всички и всичко, сте се появили от тази вибрация и след това сте дошли в света на нещата, телата, умовете и егото. Именно с на пускането на тази Изначална енергия с умовете си ние допускаме света на проблемите, болестите, оскъдиците и страховете в живота си.  


прочети или прослушай 

=========================================================================

Естер и Джери Хикс, Законът на привличането


АнотацияТази книга е посветена на всички вас, които в стремежа си към просветление и благополучие сте задали въпросите, на които тази книга отговаря; както и на четирите прекрасни деца на нашите деца – Лоръл (8), Кевин (4) и Люк (1), които са жив пример за това, на което тази книга ни учи. Те засега не задават въпроси, защото още не са забравили отговорите.
Това учение е посветено специално и на Луиз Хей, чието желание да пита и да учи – както и да разпространява наученото по света – принципите на Благополучието, я е подтикнало да създаде издателството Хей Хаус. То е направило възможно разпространението на толкова много радост по света. 




прочети или прослушай 

=========================================================================

Авесалом Подводни, Карма и егрегор



Всеки родител иска да възпита добре децата си. Но защо понякога децата се отчуждават от своите родители и дори стават жестоки и безсърдечни към тях? Искаме да проумеем, защо страдаме от лошотията на своите деца. В тази книга се намират отговорите на тези болезнени въпроси.
Всеки от нас се е сблъскавал с държавни институции и от този сблъсък са оставали жестоки незаздравяващи рани. И се е питал - защо държавата е толкова жестока към мен? И защо управниците не се интересуват изобщо от живота на своя народ? Защо егрегорът на държавата така безцеремонно дърпа конците? И още много "защо"... отговорите на тези въпроси се съдържат в тази трета книга на "Езотеричните трактати".
Животът има своята тайнствена логика, която се крие под повърхността на събитията."



прочети или прослушай

=========================================================================

Авесалом Подводни, Законите на кармата


Законите на природата са задължителни за всички.
Независимо дали познаваме закона за земното притегляне, ако се подхлъзнем, ние ще паднем.
В този трактат става дума за духовния ръст на човека. Законът за духовния растеж играе в човешкия живот не по-малка роля от закона за земното притегляне, въпреки че неговите проявления често се разглеждат като случайност или като следствие от други закони. Главната тема на трактата са знаците, появяващи се на духовния път на човека -както положителните, свидетелствуващи за неговия духовен растеж, така и отрицателните, знаците за неговото падение /за последното, всъщност, може да се говори само условно/.



прочети или прослушай

=========================================================================

Петър Дънов, Книга на законите 

Законът

Закони за трансформациите и взаимодействието на енергиите

Закони за духа и душата 

Закони за цялото

Аз превеждам старите закони на нов език, за да бъдат разбрани и изпълнени от всички.

Петър Дънов




прочети или прослушай част 1част 2 

=========================================================================

Курт Тепервайн, Духовните закони на живота 



С книгата „Духовните закони на живота” Курт Тепервайн показва дълбока мъдрост и прозрение и с яснотата на целебните си думи помага на читателя да се почувства неразделна част от великото Цяло. Той синтезира вечните истини за устройството на света, в който живеем, в общовалидни принципи, като формулира следните закони:
* За привличането
* За щастието
* За запазване на енергията
* За съдбата
* За хармонията
* За съответствията
* За причината и следствието
* За успеха
* За любовта
* За промяната ...

Проумеем ли тези закони и настроим ли се в съзвучие с тях, животът ще ни дари с изобилие и радост. Защото „съвършеният човек е като слънцето, което огрява и „доброто“, и „злото“. Където и да се появи, светът става по-светъл и по-любвеобилен чрез неговото съществуване. Той свети, стопля и светлината му прониква във всичко наоколо“.

За автора:

Курт Тепервайн е роден през 1932 г. в Германия и прави успешна кариера на бизнесмен и консултант. На 40-годишна възраст се оттегля от активния икономически живот, за да се превърне в лечител и учен в областта на причините за възникването на болестите и страданията. Преподава в различни чуждестранни университети, доцент е в Международната Академия за духовни науки в Лихтенщайн, защитава докторска степен и става професор по психология. През 1997 г. е отличен за цялостното си творчество с „Първата немска награда за езотерика“.
Издал е повече от 55 книги, преведени на много езици. Първата му книга на български език е „Самоизцеление“ от издателство „Софтпрес“.


прочети или прослушай

=========================================================================

Проф. д-р Михаел Лайтман, Проф. д-р Ервин Ласло - Вавилонската кула - последния етаж 



В книгата са представени основните кабалистични закони, заедно с резултатите от последни изследвания в различни области на науките. Ще се запознаете с програмата за развитие на човечеството и себе си, като част от него. И ще видите как може правилно да се реализира тази програма, с цел да достигнем върха на развитието си.
Всички отрицателни явления в живота ни са следствие от неспазването на законите на Природата. За нас е напълно очевидно, че е глупаво да скачаме от покрива на високо здание, с надежда за снизходителност от страна на закона за универсалната гравитация. Обаче съвсем не разбираме простия факт, че живота на човешкото общество се управлява чрез подобни абсолютни закони. Ние трябва да схванем по какъв начин да противодействаме на тези закони и да намерим пътя към едно хармонично съществуване.
Всичко зависи само от нашето осъзнаване - колкото по-добре започнем да разбираме естествените закономерности, толкова по-малко удари ще трябва да понесем и нашето развитие ще протече по-бързо. 


прочети

=========================================================================

Вадим Зеланд, Шепотът на утринните звезди
Втора книга от поредицата „Транссърфинг на реалността” 


Драги читателю!
Всички ние така или иначе сме във властта на обстоятелствата. Желанията ни не се изпълняват, мечтите ни не се сбъдват, затова пък най-лошите ни очаквания като на пук се оправдават. Нима не би могло да бъде наопаки?
Излиза, че може. И ще разберете как.
Книгата ще ви разкрие много странен свят, където всекидневната действителност ни се представя в непозната светлина. Множество жизненоважни въпроси се разглеждат от абсолютно неочаквана гледна точка. Но най-смайва щото е не толкова че новата ситуация е необичайна, а че е управляема.
Транссърфингът е технология за управляване на реалността, и то твърде своеобразна. Тук целта не се постига, а в повечето случаи сама се реализира. Звучи невероятно единствено в рамките на обичайния светоглед. Предстои ни да разрушим стената от широко разпространени стереотипи и фалшиви ограничения. 


прочети или прослушай 

=========================================================================

Вадим Зеланд, Ябълките падат в небето 


Уважаеми читателю!
Пред вас е поредната книга за транссърфинга - загадъчния аспект на реалността, който предизвика толкова емоции сред читателската аудитория. Във всекидневието си човек се намира във властта на обстоятелствата и не е способен значително да повлияе върху хода на събитията. Животът „се случва", както става в неосъзнатото сънува не. Събитията се редуват, без да обръщат внимание на вашите „искам" или „не искам". Струва ви се, че не е възможно да се преодолее тази фатална неизбежност. А всъщност от това положение има абсолютно неочакван изход. Човек не подозира за онова, което се намира в плен на огледална та илюзия.
Реалността има две форми: физическа, която можем да пипнем с ръка, и метафизична, намираща се извън пределите на възприятията, която обаче е не по-малко обективна. В известен смисъл светът представлява безкрайно дуално огледало, от едната страна на което се намира материалната Вселена, а от другата се простира метафизичното пространство на варианти - информационна структура, където се съхраняват сценариите на всички възможни събития.
Броят на вариантите е безкраен, както са безкрайни множеството допустими положения на точката върху координатната плоскост. Там е записано всичко, което е било, е и ще бъде, пак оттам идват сънищата ни, интуитивните знания, озарението. 


прочети или прослушай 

=========================================================================

Вадим Зеланд, Напред в миналото
Част III на Транссърфинг на реалността


Скъпи читателю!
Във всички времена хората смътно са се досещали за съществуването на определени сили, които управляват съдбата им. Благоговейният страх пред неизвестността винаги е бил стимул за всевъзможни фантазии и митове, започвайки от древните легенди и завършвайки с моделите, в които човек е само дребен детайл от някаква чудовищна структура.
Всеки от нас се вълнува от въпроса, доколко сме способ ни да управляваме съдбата си и как да го правим. Именно затова магията и неразкритите човешки психически възможности са предизвиквали и предизвикват жив интерес.
Настоящата книга безспорно ще задоволи любопитство то ви, тъй като отговаря на този въпрос от неочаквана и необичайна гледна точка. Транссърфингът отваря вълшебна врата към свят, където ви предстои да се сблъскате със странни неща. Ще разберете, че реалността е управляема. Че целта не се постига, а в повечето случаи се реализира сама.
Звучи ви невероятно, но само в рамките на обикновения светоглед. Всички ние сме натикани в калъпа на фалшивите ограничения и стереотипи. Настана време да се събудим от кошмара.
Въпреки че са фантастични, идеите за управление на реалността вече намериха своето практическо потвърждение. Дълго преди излизането на тази книга транссърфингът се ползваше с успех сред широк читателски кръг в Интернет.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Вадим Зеланд, На прага на финия свят
Пета книга от поредицата „Транссърфинг на реалността”

ОТЗИВИ НА ЧИТАТЕЛИ

„Колкото и да е странно, транссърфингът действително работи! Удивително е! Нещата, които започнаха да ми се случват, не могат да се нарекат другояче, освен чудеса. Никога не бих си помислил, че това е възможно!”
,,Безброй впечатления! Изпитвам някакъв детски възторг, защото започвам да разбирам неща, за които преди само се досещах.”
„Видях щастието и то сега с всеки изминал ден расте! Странно - то винаги е било около мен, но аз не съм го забелязвала.”
„Длъжен съм да ви кажа, че подобна книга ми е липсвала цял живот. Тя описва взаимоотношенията между моя та душа и разума ми.”
„Непрекъснато изпитвам усещането, че мога планини да преместя. Че всичко е възможно. Някакво странно чувство — радвам се на всичко като дете. Не ми стигат думи да опиша всичко, което чувствам.”
,,Отначало почувствах изместване на реалността. Аз изчезнах - бях в енергийния поток, излъчван от... Не мога да го обясня. Сетне някакъв удар ме изтласка на повърхност та и известно време не схващах нищо.”
„Всичките ми житейски проблеми започнаха да се решават леко, всичко се нарежда и отива на мястото си. Не вероятно е!”
„Изпитвам такъв възторг! Не помня за последен път нещо да ме е радвало така. Транссърфингът ме измъкна от такова блато, чийто край изобщо не виждах!”
„Това наистина работи! Всичко останало не е важно.”

E-mail: http://trnsurfing.newmail.ru 


прочети или прослушай 

=========================================================================

ВАДИМ ЗЕЛАНД, ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ПО    ТРАНССЪРФИНГ ЗА 78 ДНИ 



=========================================================================

Вадим Зеланд, ПОЛЕТЪТ НА ДУШАТА В ПРОСТРАНСТВОТО НА ВАРИАНТИ
(Форум на сънуващите) 

Тази книга не е захаросана мистика, не е мъглява езотерика, не е и псевдонаучна фантастика. Тогава какво е? Според Вадим Зеланд - паралелната истина за света, само че видяна от другата страна на дуалистичното огледало. А ефектът на огледалото означава, че всеки от нас, стига да пожелае, е способен да управлява съдбата си. 



=========================================================================

Флорънс Сковъл Шин, Играта на живота
и как да я играем 

Книгата „Играта на живота и как да я играем” на Флорънс Сковъл Шин е класическа творба на литературата за самоусъвършенстване, която вече няколко десетилетия не престава да привлича стотици хиляди читатели от всички поколения и краища на света.
Книгата на Флорънс е едно от първите съчинения, които акцентират върху силата и влиянието на духовните закони и изтъкват тяхното следване като сигурен залог  за постигане на лично щастие, богатство, здраве и успех.
Същността и механизмът на действие на такива принципи като Законът за Просперитета, Законът за несъпротивлението, Кармичният закон  и Законът на опрощаването са илюстрирани с истории и случки от живота на стотици хора, които чрез словесни утвърждения и системно самовнушение успяват да поставят под контрол външните фактори в живота си и да реализират себе си, постигайки всичко, което им се полага по божествено право.



прочети или прослушай 

=========================================================================

Бербел Мор, Поръчки до Вселената 


"Ако човек може да си пожелае нещо, без да се притеснява от това, желанието му веднага ще се изпълни."



Някои любители на йога може би се опитват да изпаднат в транс, висейки с главата надолу, за да програмират подсъзнанието си за нещата, към чието изпълнение се стремят. Истината е, че щом вярваш, че ти е необходим сложен ритуал, за да говориш "по телефона" с Вселената, значи имаш нужда от него. Иначе не!



Ако можеш да дадеш поръчката си по безобиден, съвсем нормален начин и след това да я забравиш, тогава се получава най-добре. Например, можеш да напишеш желанието си на лист и през нощта да го прочетеш на Вселената от прозореца си (или от балкона, ако си по-романтична натура). Ако си мислиш, че там горе никой не те чува, тогава си представи, че имаш някакъв невидим мобилен телефон и можеш просто да им звъннеш.

И това е всичко. Готово!


Особено важно е наистина да приключиш дотук, а не на следващия ден тайничко да си мислиш: "Ама, дали някой там горе изобщо ме чу? Я за всеки случай да повторя поръчката..." Два часа по-късно: "Може би ще помогне, ако още веднъж изпратя енергия към моята поръчка..." Малко преди лягане: "Вие там горе, да не забравите... Чухте ли ме наистина?" Една седмица по-късно: "Моята поръчка дали вече пътува? Хей, вие от Вселената, чувате ли ме?..."

Помисли защо правиш такива неща. Ти допускаш, че Вселената, така да се каже, ще изпорти работата. Иначе нямаше непрекъснато да им звъниш по телефона заради една и съща поръчка. Не бива да се страхуваме от енергиите, които все още не можем да си обясним, нито пък да се отнасяме към Вселената по-зле, отколкото към всяка друга служба за поръчки. Вселената не е някакъв гуру, на когото да се помолиш или да му похленчиш (което всъщност и гурутата не обичат), а е извор на енергия. Представи си, че си изпратил талон за поръчка на някоя фирма за каталожна търговия и на следващия ден изпращаш факс, за да питаш дали талонът ти е пристигнал. След което допълнително звъниш три пъти по телефона. Ако става дума за някоя земна фирма за каталожна търговия, те вероятно засега няма да те задраскат в базата си данни, тъй като в края на краищата искат парите ти.


Законите на Вселената, обаче, функционират по друг начин: Поръчката се разкрива чрез твоите вяра, доверие, липса на съмнения, чрез това, да я "пуснеш" и да забравиш за нея. Да забравиш и да "пуснеш" са най-сигурният подход за начинаещи, при положение, че поради липса на опит все още не ти достига доверие. Забравянето има и предимството, че човек не се сеща да се съмнява или да се притеснява.



Трябва сам да го изпробваш. Една от възможностите е винаги, когато се уловиш, че повтаряш някоя поръчка или имаш твърде много очаквания във връзка с нея, да си повтаряш: "Обичам си нещата такива, каквито са, и не ми е необходимо поръчаното, за да бъда щастлив. Не е важно дали ще си получа поръчката или не. Няма да изпращам мислите си и така да дублирам поръчката, а и да изнервям тия горе. И така съм доволен."



Твърде големите очаквания блокират потока на енергия. Тази служба за поръчки не използва за доставките си земната колетна служба, а внушението. В повечето случаи внушението е просто мъничък импулс или неопределено усещане в стомаха, което ти нашепва да направиш това или онова, да се прибереш вкъщи по друг път или нещо подобно. Ако имаш твърде големи очаквания или докато чакаш доставката си напрегнат, тъжен или изпълнен със съмнения, ти вече не чуваш вътрешния си глас. Това е единственият проблем.



Take it easy, have fun and everything will come! (Приемай нещата леко, забавлявай се и всичко ще се подреди!) И още нещо: Ако не се получи веднага, не обвинявай себе си, че си "неспособен да поръчваш". Когато започнах, АЗ имах едно много значително предимство в сравнение с теб: подадох първата си поръчка, без ни най-малко да се замислям какво всъщност правя или дали всъщност поръчката ще ми бъде доставена. Поръчах само и само за да приключа спора с моята приятелка и въобще не съм влагала емоции, съмнения, притеснения или големи очаквания. Въобще не съм имала никакви очаквания и за мен беше прекрасна изненада, когато се получи. Естествено, след този успех беше лесно да продължа.



Точнo това му е цаката: Нужен е един убедителен успех и нещата се получават, защото вярваш в тях. Вероятно можеш да изпробваш следното: Ако имаш кола, можеш да се упражняваш с паркирането. Ако трябва да отидеш някъде, където обикновено няма свободни места за паркиране, преди да тръгнеш, си поръчай едно.

Може да се случи така, че някой да звънне по телефона, да ти се прииска да минеш по друг път или да пропуснеш зелената светлина, понеже си се зазяпал някъде. Във всеки случай все някога ще стигнеш до целта и в мига, в който се появиш там, някоя кола ще си тръгне и ще освободи място - на разстояние 30 метра от сградата, където трябва да отидеш.
А ВИНАГИ досега си правил поне по три кръгчета и накрая си паркирал бая надалеч. Признай, че това е добър успех като за начало!


Признанието е нещо важно. Какво мислиш, че биха казали служителите на фирмата за каталожна търговия Quelle, ако ти изпратят прекрасния пуловер, който си си поръчал, а ти им звъннеш, за да им съобщиш: "Ало, честно казано, вече не съм сигурен дали открай време не съм имал този пуловер и дали Вашата поръчка въобще е пристигнала. По-скоро ми се струва, че все още не съм получил никакъв пуловер от вас."

Те ще сметнат реакцията ти за доста неблагодарна и няма начин да им станеш любим клиент. Ако, напротив, по погрешка благодариш два пъти за една и съща поръчка, пък било то и по случайност (доколкото изобщо има нещо случайно), тогава вероятно те ще бъдат толкова трогнати, че ще ти изпратят следващото свободно място за паркиране и без да го поръчваш.
Освен това, когато признаеш, че си получил успешно една поръчка (или най-малкото възможността това да стане), ти правиш нещо за себе си. При следващата поръчка се страхуваш все по-малко, че може и да не стане.


Докато чакаш поръчката си, просто РЕШИ, че това не е важно и че и без него можеш да си харесваш живота. (Подобна нагласа невероятно ускорява доставката - е, това последното не го казвам с цел да престанеш да чакаш...)



Още за "Поръчки от Вселената" от Наталия Дукова – видео

прочети или прослушай 

=========================================================================

Петер Краса, ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СЪДБАТА
Тайната на хрониката „Акаша" 


Една от най-старите мечти на човека винаги е била да отгадава времето, като желанието да се повдигне завесата пред бъдещето по разбираеми причини е била по-голяма от тази да се знае всичко за миналото. Но и стремежът за точното познаване на минали събития не е по-слабо изразен поради това, че заедно с благородния стремеж към историческата истина съществува далеч по-силният стимул да се знае кой, къде, какви съкровища е закопал, за да бъдат изровени.
Времето се изнизва не само пред пръстите на човека, но представлява и една от най-големите мистерии изобщо - както за философите, езотериците, мистиците, така също и за естествоизпитателите. То е пластично. То се променя според изходящата система (в подвижната система - чрез скоростта, а в неподвижната система - чрез гравитацията, понякога и двете заедно). То няма начало и край. То е било създадено от първичния грохот или е чист продукт на нашия дух. На всеки поотделно е предоставено да реши какво представлява времето за него, но въпросът не е толкова прост.



прочети или прослушай 

=========================================================================

Седемте Херметични Принципа 


"Принципите на Истината са Седем; този, който ги познава с разбиране, притежава Универсалния ключ, пред чието докосване всички Врати на Храма бързо се отварят." 

Кибалион





=========================================================================

Дийпак Чопра, Спонтанното удовлетворяване на желанията


Толкова елегантно написана, колкото "Неподвластни на възрастта и времето" и толкова практическа, колкото феноменалната "Седемте духовни закона на успеха", тази новаторска книга на Д. Чопра, съдържа следното драматично прозрение: всекидневните съвпадения не само носят определен смисъл, но ни позволяват да надникнем в безкрайните възможности, съдържащи се в сърцевината на всичко около нас. Получавайки достъп до извора на съзиданието, буквално можем да пренапишем съдбата си според собствените си желания.

От това стъпало на безгранични възможности се свъзваме с всичко, което съществува и което ще се осъществи. В такъв случай "съвпаденията" могат да се възприемат като безцени указания за дадени обекти от живота ни, в които трябва да се вслушаме. Колкото повече разпознавате съвпаденията и тяхното значение, толкова повече се свързвате със скрития свят на необятните възможности. Точно тук започва магията. В този момент постигаме спонтанното удовлетворяване на желанията. Във време, когато световните събития ни карат да се чувстваме особено уязвими и незначителни, Дийпак Чопра възвръща усещането ни за неподозираните сили вътре в нас. Чрез специфични правила и упражнения, той ни дава оръдията, с които да създадем величествения и чуден живот, който е наше изконно право.

прочети

=========================================================================

Ноел Батън, Пътят на необикновения успех и вярата в себе си

Повечето от нас дълбоко в себе си усещат, че могат да имат много по – добър живот от сегашния си, и повечето осъзнават, че в живота наистина има много повече от целите и постиженията на обикновеното всекидневие. Деветте правила на успеха, разгледани в тази книга, ще ви покажат стъпка по стъпка как точно да превърнете в реалност това вътрешно усещане и да проявите истинския си потенциал, който знаете, че съществува дълбоко във вас. От тази книга ще научите как точно да развиете светогледа и подхода, който е причината за успеха на голяма част от най – великите личности, който да ви води в любовта, в кариерата и личностното ви развитие. Правилата, които разглеждам и препоръчвам, са подкрепени от цитати на личности, постигнали необикновен успех, вярващи и следващи законите на природата, които ще ви помогнат да развиете собствения си потенциал.


=========================================================================

Джо Витале, Ключът 

Имате ли проблеми с работата, здравето, финансите или личните си отношения? Има ли нещо, което отчаяно искате, но независимо от усилията си, все не получавате? Потиснати ли сте, че не успявате да осъществите мечтите си? Ако сте се изморили да се борите и искате да знаете истинската тайна за постигане на неограничени успехи, „Ключът” ще отвори пред вас един нов свят на възможности.
Книгата разкрива желаната от всички тайна за привличане на богатство, здраве, успехи, щастие и абсолютно всичко, което бихте пожелали от живота. Този задълбочен и проницателен наръчник се основава на друг бестселър на същия автор, “Факторът на привличането” и надхвърля границите на култовия филм по едноименна книга “Тайната”. Той разкрива действително мощен и ефективен начин за получаване на максималното във всички аспекти на живота.
Ако знаете, че сте в състояние да постигнете повече, но все не успявате, „Ключът” ще ви насочи към подсъзнателните ограничения, които ви възпират. Всички ние имаме подсъзнателни контра намерения, които ни саботират и пречат да постигнем онова, което истински искаме. Ключът предлага десет изпитани метода за излизане от тази ситуация чрез синхронизиране на съзнателните и подсъзнателните ни мисли и вярвания. 


=========================================================================

За ТАЙНАТА 


Изтъкнати писатели, психолози, физици, лектори... за "ТАЙНАТА"







прочети или прослушай 

=========================================================================

Вес Хопър, Удивителната сила на благодарността!


В рамките на своите познания авторът се е стремил това издание да бъде максимално вярно и точно, то обаче няма за цел да осигури финансов или психологически съвет, нито да замести професиоанлна консултация в тези области.
Не се дава гаранция за ниакакви определени финансови или психологически резултати от прилагането на идеите, изложени в тази книга. Вашите резултати ще зависят от вашите обстоятелства, старание, усилия и способности.




=========================================================================

Георги Станков, Универсалният закон 

Откриването на Универсалния закон на Вселената от д-р Георги Станков от Мюнхен не е просто поредното научно постижение, нашумяло в масовите медии, за да потъне много скоро в забвение, каквато е съдбата на всички "крупни открития" след Втората световна война. Подобно на безкрайността на Вселената, познанието за Всемирния закон е безкраен празник за изтерзаната от емпиричната догма душа на днешния учен. Даващ всеобхватно и последователно обяснение на всички известни емпирични факти от коя да е област на науките, Станков въздига пренебрегнатото от модерната наука съзнание като първоизточник на всяко познание за природата. Едновременно с това, той отрича модерния емпиризъм като научен и философски мироглед, проповядващ, че всяко познание произтича от опита.


=========================================================================

ПЕТЪР ДЪНОВ, ОКУЛТНИ ПРИНЦИПИ И ЗАКОНИ

Тази книга е справочник на окултни принципи  и закони, дадени от Учителя Петър Дънов в неговото Слово, издадено до 2004 година. Събраният материал е подреден по теми и представлява извадки, които са в оптимално съкратен вид и имат за цел да насочат читателя към конкретния източник. В препратката след цитата са дадени заглавието на беседата, страниците и номерът на томчето от хронологичния указател, даден в края на книгата. 
Подреждането на извадките е направено за улесняване на читателя при изучаване на Словото и при работа по конкретни теми. За дълбокото разбиране на вътрешния смисъл на всеки принцип и закон е необходимо прочитането на лекцията или беседата, от която е изваден.
Подготвен е втори том, в който са залегнати темите: човешкото съзнание, битие, взаимоотношенията между хората; науки - математика, астрология, хиромантия, природна медицина, музика; Вселената.
Благодарим на всички, които помогнаха при подбора на материала.


ТОМ 1 – прочети или прослушай 
ТОМ 2 – прочети или прослушай 

=========================================================================

Ивомир, The Black Book
Поредица Теория на Когиталността!


Много често си мисля, че не обръщаме внимание на нещата, които ни заобикалят. Приемаме ги просто за даденост. В същото време живеем в свой собствен свят, изграден върху нашия опит, познанието, натрупано през годините, и възпитанието, моделът, който сме получили от родителите си. Рядко анализираме себе си, още по-рядко търсим грешките в себе си,не пропускаме възможността да „видим” грешките на другите и да ги обвиним или да им се обидим за това. С годините се „пристрастяваме” към подобен род поведение и то става наша същност. Приемаме го за даденост.Затова и не търсим анализ, не откриваме причините, които са ни довели до подобно състояние. Необходимо е да го направим именно за това – да осъзнаем колко много неща около нас сме приели за даденост и никога не сме си задавали въпроса: „Защо е така?”. Или ако сме го направили някога, то е било толкова отдавна… Защо небето е синьо? Защо има облаци и какво представляват те? Какво е вятърът? Какво е дъгата? Съществува ли пространство, време? Простички въпроси, но на някои от тях се затрудняваме да отговорим. Целта ми е да направя анализ и дам отговор на част от тях. И това е, защото имам желание всички, които четат тези редове, да се замислят на колко такива въпроси не са отговорили за самите себе си: Защо правя това или онова? Коя е причината? Кой съм всъщност? Не разглеждам ли света така, както само аз го разбирам? Съществува ли друга гледна точка? Мога ли да променя своята собствена? Мога ли да се „поставя” на мястото на човека до мен или срещу мен, и да преживея неговото състояние? Да го осмисля, анализирам и разбера?

Много от вас биха си помислили, че това го правят ежедневно. Че подобен анализ не им е нужен. Че имат „достатъчно други проблеми”, за да се занимават и с това. Потънали в собственото си злободневно ежедневие, приемаме дори себе си за даденост. Защото, дали ако се разровим в собственото си „Аз”, няма да започнем да виждаме неща, които не ни допадат?
Всъщност подобно „вглеждане” в себе си води само до едно – преосмисляне и преструктуриране на собствените ценности, цели и идеи, трансформиране на света около нас. Трансформиране по такъв начин, че да е в хармония с вътрешното ни „Аз”. Тогава човек се чувства щастлив. А има ли някой,който да не желае да бъде щастлив?
Да – живеем в илюзорен свят! И дори вече не са ни нужни доказателства за това. Отдавна сме свикнали да приемаме и реалността в нейната даденост, без да се замисляме. Може би защото така е по-лесно! Разтваряме се в рутината и тривиалността, осъществявайки важната си мисия „живот”, и… когато все пак решим да се замислим, се самозалъгваме, че вече е прекалено късно да променяме каквото и да е. Поне така е обикновено!
Как всъщност протича животът ни? В началото осъзнаваме действителността около себе си – ставаме съзнателни, приемаме на доверие всичко, представено ни за достоверно от хората около нас – наблюдаваме различни необясними явления, но обикновено ги отминаваме безразлично, те така или иначе са необясними! На моменти все пак успяваме да уловим парадоксите, които възникват от „срастването” ни с логиката. Точно тук по-любознателните от нас, тръгват по пътя на познанието и обикновено стигат до констатацията на Соломон – „трупаш мъдрост, трупаш тъга”! Най-упоритите, които успяват да продължат и да надскочат себе си и елиминират земното притегляне, отправят взор към вселената. И следва най-големият абсурд – точно от тази висока точка на наблюдение,започват да търсят истината. Успяват само тези, които не са се отказали по пътя. И само те я откриват, защото осъзнават най-важното – истината е вътре в нас. В собственото ни мислене, свето възприятие, емоционалност. Постигнали това, всъщност постигаме себе си! И истината! Истината, че сами творим събитията и света, в който живеем!
Истината, че смъртта не е пустота, а преход в цикличността на безвремието. Истината, че сме нужни, необходими за емоционалната съвършенство на познанието. Истината, че сме част от цялото – част от необятността…

Предоставена от http://online.cogitalnost.com/

прочети или прослушай 

=========================================================================

Ивомир, The White Book
Поредица Теория на Когиталността!

Казват, че най-великата тайна е любовта. И че любовта е най-могъщата енергия във Вселената! Любовта като пълна отдаденост към, на и за себе си, както и към, на и за всичко останало… Любовта, която разтваря границите на онова, което досега сме мислилели за “невъзможно”…
Тази книга има желание да докосне тези, които имат необходимост от това… за да стъпят на пътя към себе си с ЛЮБОВ!
Любов, която ще ги отведе до откриването на безкрайните възможности, които всеки един от нас притежава… за да изградим света, който истински желаем. Практически упражнения, свързани с Акашовите записи, сънищата, интуицията, регресията и всевъзможни пътеки към творчеството и Любовта…
Изумявайте се от себе си! Намерете се!
             Люботворете се!
                        Изживейте ЛЮБОВТА!

Предоставена от http://online.cogitalnost.com/


=========================================================================

Ивомир, Обща Теория от Когиталността
Поредица Теория на Когиталността!

Когиталност (сogito, лат. – мисля) – това е мисловност, менталност изобщо.
Всепроникваща субстанция. В необятността на Всичко, което Е!


Теория на когиталността е една вълнова симбиоза от черното и бялото в живота. Комбинация между честотите, които определят собствената ни индивидуалност, трептенията, които приемаме от околната среда и вибрациите на космоса. Едно звездно море, носещо лодките на индивидуалността в светлината на Любовта и Живота. Веднъж на гребена, а в следващия миг загледани във върховете, Животът и Любовта са винаги в играта. Игра на шах с осем основни принципа, редуващи се ту в черното, ту в бялото. 8 х 8. Безкрайност по безкрайност. Върху дъската на Когиталността… С танцуващите фигури на Любовта и Живота в ритъма на музиката на безкраен кръговрат. Игра, навлизаща в необятните измерения.

Тази вълнуваща светлинна феерия от звуци трансформира нас и всичко около нас.
Трансформира Живота в… Любов. Дъската за шах се променя в… куб. И намерението ни завърта този Рубикон, заедно с фигурите. Според принципите на миналото. В емоцията на настоящето. С убеденост в бъдещето. Събрани в Единението на безкраен кръговрат от възможности…
Миг, събрал време и пространство в нулева точка, отваряща необятния портал на перспективата…
Портал на възможностите… Върху шахматния куб на Когиталността…
Игра на вероятности, в която… всяка пешка вече е цар!


Теория от Когиталността (от лат. cogito - мисля) е наука за… откриване и развиване на собствените възможности. Това е Свободата да бъдеш себе си, обоснована и доказана чрез последните открития на вълновата генетика, квантовата физика, философията, биологията… Теорията е всъщност… практика на себепознанието - на това да разбираш кой си, какъв си… защо си… прекрачвайки рамките на стандартните схващания за материалността.



Всичко е мисловност и информация, енергия и вълнова честота. Достъпът на човека като индивид до тази информацията идва чрез епифизната жлеза („трето око”), която е и проглеждането ни, наречено просветление. Това е свързващата брънка между два свята – „материалния” и този на информационно-енергийната мисловност – Когиталността.

Ние сме вибрация и Светлина. Безграничната информация и безусловната Любов на Вселената се осъществяват чрез проявлението в „материален“ план. В тази уникална свързаност водата се явява междинна същност, чиято задача е да коригира и хармонизира материя и мисловност, а светлината е основа за творенето. Пренасянето на ДНК-информация със светлина е вече научен факт. Дори когато молекулата на ДНК не съществува, информацията за нея остава в когиталността. Кодът на съществуване и трансформация от един жив организъм в друг става по изцяло енергиен път. Тоест, всичко е холограма (илюзорно изображение) на една безгранична, пътуваща, вечна светлина, проявила се от движението на когиталността. Мисълта може да ускорява или забавя хода на времето, да управлява поведението на клетките в тялото, да описва обекти на далечни разстояния, а в алтернативни състояния… да достига творчески способности, които са безгранични. Защото… зад всяко събитие, състояние или природно явление всъщност стои мисловността – разумен свят с огромна сила и възможности. Изследването в този план е науката на новото хилядолетие – Теория от Когиталността…

Предоставена от http://online.cogitalnost.com/

прочети или прослушай 

=========================================================================

1==> 2 //