Моят Електронен Духовен Съветник








Първо да уточним, че той не е мой, а Наш. Подарък за всички вас, които според определени стечения на обстоятелства сте попаднали тук.
 Във Вселенските закони, (ако щете Бог, Всемир, Всичко Което Е..., както ви харесва), не фигурират понятия като "Случайности". Всичко е на база на съвършена, прецизна, ювелирна точност. Във Вселената има толкова различни числови константи, някои от които ако бяха милиардна от милиардната по-различни, животът просто нямаше да може да възникне. За да има живот, Вселената трябва да е точно в този вид, в който е. Едно микроскопична разлика да имаше и нас нямаше да ни има. "Случайности" е понятие, създадено за средство с което да си служат непознаващите съответните закони. Подчертах всичко това, тъй като е важно условие в разбирането на работата с Личния Духовен Съветник (ЛДС).
 Основен ЛДС сме си самите ние (Висшият Аз), говорейки чрез интуицията. Обаче в Земната човешка игра сме пременени в тела, които си носят своето Его, Низш Аз, (умствения бъбривец). Той е "око да види, ръка да пипне", разчита на логиката и обожава да спори. Почти всеки интуитивен вопъл бива "оборен" чрез логически "обоснования". Неуморим е, "на всяка манджа - мерудия и на всяко гърне - похлупак". Пренебрегнем ли интуицията, губим. Винаги! Непрестанното му бърборене дори често ни оплита - кое беше интуитивното и кое логическото...?
 Най-ефективен метод да му "затворим устата" разбира се е Медитацията. Медитацията отваря всички врати и уши към гласа на сърцето. В Медитация може да разчитаме безусловно на всички избори и решения. Отново обаче идва и новото препятствие – забързано ежедневие, натовареност, припряност, непрестанна умствена ангажираност, нервност, нетърпеливост... и т.н и т.н. Всички тези фактори оказват достигането на дълбоко медитативно състояние невъзможно. Колко от нас могат в пълно спокойствие да изчистят ума си от всички мисли 2 или 3 пъти дневно? 10%... 20%...
 При тези обстоятелства обмислянето на алтернативен ЛДС никак не е за пренебрегване. Добре, алтернативен да е, а достоверен ли е?... ДА!, Достоверен е! Не го вярвам, а го знам! Достоверен дотолкова, доколкото съумеете да изпълните необходимите условия за използването му. А те не се влияят от гореспоменатите ежедневни пречки. Само 3 са, безкомпромисни и еднакви по важност:
– ВЯРА - чиста и безусловна!
– РАЗБИРАНЕ и СПАЗВАНЕ на определението за "Случайностите", което обсъдихме по-горе.
– ИЗЧИСТВАНЕ НА МИСЛИТЕ и пълна концентрация 1 до 3 мин. върху решенията и изборът предстоящи за предприемане.
– И 4-то (хаха, бях забравил за него :)) Отново изчистване на мислите и пълна концентрация върху разтълкуването на полученото съобщение. Понякога "бъбривеца" ще занарежда: "Ама то това по никакъв начин не е свързано с моята дилема". И отново ще сгреши! Свързано е!... По някакъв начин е свързано!

Електронният ЛДС е много лесен за ползване. Името по подразбиране е "Подскажи ми!", което винаги може да смените според вашите предпочитания. Например "Огледалце, Огледалце..." :)))
Представлява просто един html документ съдържащ в по-голяма част цитати на Шрила Свами Б. А. Парамадваити от колекционерското издание "Медитации за всеки ден" и в по-малка част духовни послания от Будда, Христос, Учителя, Уейн Дайър, Екхарт Тол, Далай Лама и др. Общо 500 медитации генерирани и представени по една на "случаен" принцип в някой "случаен" момент, когато "случайно" сте го поискали :))  Цветните тапети също се генерират на "случаен" принцип, т.е. не вървят в комплект с посланието. Навярно и те могат да се вземат под внимание при разтълкуването... Незнам, оправяйте се! :)

Представям 2 варианта за изтегляне - за Windows и Android.
Във Windows се отваря с който и да е браузер. Ако искате да е любимият ви: десен бутон – Отвори с –> Избор на програма по подразбиране... –> Избор. Двукратно кликване отваря прозорец в браузера със съдържащото послание.
В Android работи добре с браузера Opera Mini или четеца Moon reader. С други приложения не съм изпробвал. Май е това...
Бъдете щастливи!

Изтегли за Windows      Изтегли за Android