КНИГИ – законите на вселената – 2



2/2


Ронда Бърн, Вълшебството

Повече от двадесет века думите в едно свято писание са били тълкувани погрешно, те са озадачавали и обърквали почти всички, които са ги прочитали. И през цялото това време само неколцина души са осъзнали, че тези думи са загадка и щом разплетете загадката – щом разбулите тайната, – пред очите ви ще се появи нов свят.
Във "Вълшебството" Ронда Бърн разкрива пред света това знание, което може да преобърне живота ви. А след това, по време на едно невероятно 28-дневно пътешествие, тя ви учи как да използвате това знание в своето всекидневие.
Независимо кой сте, независимо къде се намирате, независимо как живеете – "Вълшебството" ще преобрази целия ви живот!



прочети или прослушай

=========================================================================

Естер Хикс; Джери Хикс - Вихърът
Където Законът за привличането събира всички съответстващи взаимоотношения

Да имаш връзка е вдъхновяващо и забавно, но често може и да е болезнено и мъчително. Тази книга обяснява нашите погрешни гледни точки, които са основата на всички неприятности във връзките. Тя ни насочва към едно по-ясно разбиране на могъщия съзидателен Вихър - „мястото", където ще срещнем отношенията, за които сме мечтали, и ни показва как да имаме достъп до този Вихър.

Абрахам казва: „Желанието ни е да ви помогнем да разрешите мистерията на тези привидно невъзможни отношения, да преоткриете красотата на различията си и най-вече да възстановите най-важната от всички връзки - връзката със себе си."




прочети или прослушай

=========================================================================

Дайън Форчън, Космическата доктрина

Тази класическа творба дава обяснения в езотеричната област, които досега не са били достъпни за обикновения читател. Разкритията в нея са предназначени да предизвикат у окултния ученик по-дълбоко разбиране на Космическия Закон и да доведат до значително разширяване на съзнанието и езотеричното знание. Дадени са различни образи, чрез които ученикът бива напътства и да мисли за определени неща. Но Дайън Форчън предупреждава, че тези образи не са описателни, а символични, че "те са предназначени да тренират ума. а не да му дадат информация".
Дайън Форчън е била особено надарен медиум и ясновидец. Написала е много, забележително силни книги. Тя е основателка на Обществото на Вътрешната Светлина и е призната за една от най-блестящите и значими фигури на езотеричната мисъл на XX век. Великолепна писателка, психолог и парапсихик, тя е посветила целия си живот на възраждането на Западната Езотерична Традиция и е оставила след себе си солидни познания за много системи - древни и съвременни.


=========================================================================

Висент Гилем, Духовните Закони

Съдържанието на тази книга е послание за любов към цялото човечество. Без значение как е получено или от кого е изпратено. Важно е само съдържанието на посланието. Свободен си да правиш каквото поискаш с него, да не му обърнеш внимание, да го критикуваш, да го цензурираш или да го приложиш в собствения си живот. Това е послание написано от сърце за твоето сърце. Надявам се да ти послужи за да се опознаеш, да събуди чувствителността ти, да се освободиш от егоистичната си част, да разбереш смисъла на живота ти чрез нещата които са ти се случили и ще ти се случат. За да се надяваш, за да разбереш по-добре другите и да достигнеш някой ден до това да ги обичаш, да разбереш по-добре света в който живееш, за да успееш дори от най-голямото нещастие да извадиш максимална полза за еволюцията ти в любовта. В заключение за да бъдеш самия ти, свободен, съзнателно да опиташ истинската обич, безрезервната обич и поради това да си по-щастлив. С цялата ми обич.


=========================================================================

Марк Търстън, Едгар Кейси: Най-важните духовни принципи

Едгар Кейси е един от най-големите духовни учители на миналия век, чиито прозрения днес звучат актуално и дори пророчески. Спящия пророк ни е оставил ценна информация за различни сфери на човешкото познание: за произхода на човека и миналите цивилизации, за тайните на прераждането и безсмъртието на душата, за човешката и планетарната карма, за холистичните принципи за физическо и духовно здраве... Едгар Кейси ни е завещал и най-голямото си богатство: знанието за духовните закони, управляващи Вселената, и дълбоките си прозрения за човешката природа. Той е основоположник на модерната холистична медицина и на съвременното движение за духовност, вплело в себе си най-доброто от източните и западните традиции.

Книгата има за цел да представи в концентриран вид най-важните принципи на учението и философията на Едгар Кейси, както и да запознае читателя с живота и личността на известния пророк. Тя предлага един балансиран подход, в който знанието за устройството и функционирането на Вселената се съчетава с приложението на тези духовни принципи в ежедневието ни. Изложените примери и тълкования илюстрират идеите на Кейси и ни помагат да тръгнем по пътя на собственото си духовно израстване.


=========================================================================

1 <== 2