КНИГИ – тайни проекти, експерименти, разработки – 3



3/4


Ориана Фалачи, Силата на разума

Ако изразите искрено мнението си за Ватикана, католическата църква, папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на „свобода на мисълта и словото". Ако обаче направите същото за исляма, Корана, пророка Мохамед, за някой мюсюлманин - тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация. Ако крещите антиамерикански лозунги, ако наричате американците „убийци", „негодници", „врагове на човечеството", ако изгорите американското знаме и издраскате снимките на американските президенти с пречупени кръстове, нищо няма да ви се случи. Но ако направите същото срещу исляма, тогава ще ви хвърлят на кладата.

Ориана Фалачи е родена на 29 юни 1929 г. във Флоренция. През половинвековната си журналистическа кариера интервюира световни политици като Голда Меир, Ариел Шарон, Индира Ганди, Дън Сяо Пин, Фидел Кастро, аятолах Хомейни, шаха на Иран Пахлави, етиопския император Хайле Селасие... След терористичните атаки над Световния търговски център променя левите си политически убеждения и през 2002 г. пише "Яростта и гордостта", в която посочва исляма като истински виновник за световния терор. През 2004 г. издава „Силата на разума", където доразвива тезата за неразривната връзка между ислямската религия и ислямския тероризъм. Умира във Флоренция на 15 септември 2006 г.



=========================================================================

Хуан Хосе Бенитес, Операция ТРОЯНСКИ КОН

След няколко годишна подготовка и безброй перипетии, през 1973г. САЩ осъществява в Израел един от своите свръхсекретни проекти под кодовото название "Операция ТРОЯНСКИ КОН", един учудващ и смущаващ проект, разкриващ нови данни за Личността и Деянията на Иисус от Назарет. 

За да разработи своята творба, авторът се основава както на реална документация, пазена от години в секретните архиви на САЩ, така и на множество археологически, исторически и писмени свидетелства, свързани с Времето и Личността на Иисуса Христа. 

"Оперция ТРОЯНСКИ КОН" е първо представяне на писателя от испанска Навара на българските читатели, известен днес на запад с най-голям брой книги за НЛО. 

Издателство "ВЕДА СЛОВЕНА" се надява книгите на Хуан Хосе Бенитес да намерят добър прием у нас.

прочети: ТОМ 1 ; ТОМ 2 ; ТОМ 3 ; ТОМ 4 ; ТОМ 5 ; ТОМ 6 ; ТОМ 7 ; ТОМ 8 

=========================================================================

Ян Ван Райкенборг, Алхимичната сватба на Християн Розенкройц
Тайните на Розенкройцерското братство
Езотеричен анализ на духовния завет на Розенкройцерския Орден

"При нашето решение да публикуваме едно обяснение на книгата "Алхимичната сватба на Християн Розенкройц", естествено е да се спрем на мислите на Йохан Валентин Андре, автора на този труд на класическите розенкройцери. Андре и делото му носят белега на факлоносеца, чиято светлина и днес се излъчва навсякъде. Винаги, когато една нова светлина трябва да бъде изнесена навън в света, в служба на великото дело за освобождаване на човечеството, тя се запалва от неугасимия вечен пламък на древния светлинник и се прибавя към него.
При мисълта за този факт ние се изпълваме с дълбока благодарност от това, че сега, когато времето вече е дошло, може би за пръв път в историята получаваме правото да вдигнем завесата от свещеното послание, на което Андре толкова мъдро даде образ в своя труд.
Ние предлагаме този труд на всички онези, които жадуват за живото познание на конкретния път на спасение и ще могат да се окажат достойни за него.
Нека те да са толкова много - едно множество, което никой не може да преброи."
От автора


=========================================================================

Ноам Чомски, Медиен контрол 

Една кратка лекция на Ноам Чомски за това как американската пропаганда формира съгласие у населението спрямо политиката на държавата за войната в Персийския залив. Евреин – антиционист, Чомски е интересен интелектуалец. Професионален лингвист и политолог-любител, той изповядва малко наивната философия на американския либерализъм и то в неговата крайно лява редакция. В лекцията си „Медиите под контрол” той отделя само двайсетина процента конкретно за войната в Залива, а през останалото време разсъждава над принципите на медийната пропаганда. И разсъжденията му са много добри, когато констатира явленията. Много по-добри отколкото когато тръгва да ги коментира.


=========================================================================

Георги Георгиев, Новият световен ред под знака на 666 

По въпроса за Новия Световен Ред, конспирацията, контрола, манипулацията, надзираването, управлението, властта, хаоса като предпоставка, стабилното управление, равновесие сред хаоса, инициатива, стимулиране, закони на развитие на душата, закони на материалното битие, правото на свободен избор, старши братя "градинари", наставничество, манипулативност на механичната човешка природа, предначертание в човешката душа.

"Всички истини преминават през три етапа. Първият е тяхното осмиване, вторият е тяхното отричане, а третият е възприемането им като напълно очевидни."

Артур Шопенхауер


=========================================================================

М. Есив, Основните цели на юдомасонството 

Книгата е писана преди 1944 година, но нямаме информация, кога точно. Предполагаме, че различни еврейски и други семитски организации са помогнали за заличаването на следи и повече информация. Цяло чудо е, че се е опазила книгата през годините.

Във всички страни на света, от началото на появата си, масонството има определена задача и, за да осъществи месианската идея на тайния Синедрион, то трябва да изпълни три основни принципи:

*Да запази в пълна неизменност еврейската раса и да закрепи в нея завинаги твърдия дух на юдаизма.

*Да унищожи християнството, престолите и националността на всички народности.

*Да завладее всички световни богатства и да зароби човечеството. 

прочети

=========================================================================

Самюъл Хънтингтън, Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуването на световния ред

Сред политолозите от 21 век Хънтингтън е известен най-вече с парадигмата за „сблъсъка на цивилизациите“, която оспорва концепцията за „края на историята“ на Франсис Фукуяма. Хънгтингтън представя своите виждания за геополитическите и социо-културните проблеми в статията си Сблъсък на цивилизациите? (1993), която е публикувана и в „Foreign Policy“. Идеите изложени в тази статия пораждат многопосочни реакции в политологическите среди и са развити в монографията Сблъсъкът на цивилизациите и преосмислянето на световния ред (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, 1996), която се превръща в световен футуристичен бестселър.

Докато Фукуяма предлага като главен доминиращ фактор на световното политическо развитие да бъде приета пълната победа на либерната идеология, то Хънтингтън счита този подход за прекалено оптимистичен. Той посочва, че в края на 20 век геополитическото разпределение на силите се определя от фактори, които излизат от рамките на традиционното противопоставяне между либерализма и авторитаризма. По-конкретно Хънтингтън счита, че основния фактор детерминиращ развитието ще бъдат цивилизациите, които обединяват групи от страни със сходни социо-ментални, културни и религиозни ценности.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Григор Симов Божилов, Срещу течението


Поради всичко това, “модерната” западна цивилизация и нейната култура вече имат толкова общо с християнството и с човешките добродетели, колкото общо има между “Света гора” и “Холивуд” (Имената им значат едно и също, но съдържанието и същността им са коренно противоположни)!

Още от времето на т.н. “ренесанс”, могъща сатанинска сила владее и манипулира Европа, и света, и води народите, от едно разочарование към друго! И както самите ционисти се изразяварт: – когато напълно подчинят света, царството им щяло да се отличава с “'деспотизъм във фантастични мащаби”!!!
“Нечистите сили” маскират своите античовешки и антидуховни цели, с добре звучащи лозунги: – свобода, братство, равенство, просветителство, хуманизъм, наука, култура, възраждане, прогрес, либерализъм, и много, много други. Но това са само кухи фрази, зад които се преследва и върши точно обратното!
Така, както изкуствената стръв – блеснá, е лъскава и привлекателна, такива са и измамните “учения” на слугите на нечистата сила, – масоните и комунистите! И едните и другите изпълняват волята на своите злонамерени създатели и господари, а Те, господарите им, са могъща световна сатанинска сила, чиито цели и средства олицетворяват абсолютното зло, и напълно се покриват с определението за “дявола”, или “нечестивата сила”, в религиозните учения!
– А на нечестивите сили можем да устояваме, само ако мислим и вършим добро; търсим и разпространяваме истината; сдружаваме се и се организираме; отстояваме поне елементарната нравственост и морал; вярваме в доброто и не мразим никого!
За всичко останало “Господ ще промисли”,
– и е промислил, защото Самият Христос е казал:
– Търсете Божието царство и всичко останало ще ви се придаде! Амин!

прочети

=========================================================================

Новият световен ред

"Ако не спреш тревожните си призиви ще те убием!"
Гласът на човек, който определи себе си като сатанист, прозвуча по телефона и изрече това, докато бях в ефир на живо в едно телевизионно студио в Салем, Орегон. Никога преди това не бях заплашван, така че не приех сериозно заканата.
Малко по-късно, около 22:30 часа, напуснах студиото. Запалих колата си и потеглих към първата пресечка. Медисън стрийт е слабо осветена улица, но все пак виждах блоковете и в двете посоки. Когато навлизах в пресечката зърнах за миг светлините от фаровете на огромен мотор. Той чакаше в тъмнината и като ме видя тръгна към мен. Беше пресметнал времето до секунда. Идваше насреща ми с висока... 

прочети

=========================================================================

Дуайт Кинман, ПРЕДСТОЯЩИТЕ КРИЗИСНИ ДНИ


СВЕТЪТ е изправен пред прага на седмото хилядолетие. Точно в този момент мощни, тайни световни организации като ураган се придвижват напред, за да въведат нов световен ред, който ще промени из основи нашия живот. Навлизаме в един различен свят. Християните имат предварителна информация! Чрез чудесата на библейското пророчество всички вярващи в Исус Христос разполагат със знание за тези тайни планове. Нашият Бог ги е разкрил преди двадесет века в Своето Свято Слово. Ицхак Рабин, убитият министър-председател на Израел, каза преди смъртта си: “Ние живеем в необичайно време - свидетели на изпълнението на библейското пророчество за “последното време.”

През 95 година сл. Хр., апостол Йоан беше изпратен от римляните на заточение на остров Патмос като политически затворник. Какво беше престъплението му? Беше християнин. Преди две хиляди години през рентгеновите очи на Святия Дух, като на гигантски телевизионен екран, той видя какъв ще бъде светът преди Второто идване на Исус Христос - новия световен ред - “Вавилонската кула” на хората от последните дни. Тя ще се издига на три колони, ръководена от “Последния световен диктатор”. Това, което Йоан предсказа преди 2000 години, сега се разкрива пред очите ни със свръхестествена точност.

Вера Стенли Адлер, писателка с влияние в кръговете на “Ню Ейдж”, казва: “Действително има един план. Целите му включват установяване на едно световно правителство (единно световно управление), една световна религия (една световна църква “Ню Ейдж”) и една световна икономика (общество без пари в наличност).

прочети

=========================================================================

Дуйат Кинман, ПРЕДСТОЯЩОТО БЕЗКАСОВО ОБЩЕСТВО
(откъс от книгата)

Един свят без пари в наличност? Без валута, монети, чекове и кредитни карти? Всички покупки и продажби на земята се осъществяват посредством нещо като белег или емблема, имплантирани на всеки човек?

Невъзможно? Прекалено фантастично? Моля, продължете да четете!





прочети

=========================================================================

Григор Лилов, BG Милиардери

Книгата е сензационна панорама на империите, парите, скандалните и съкровени секрети на родните олигарси. В нея наред с  тях фигурират и някои политици, неизвестни с действителните им състояния и останали невключени в наскоро излязлата книга от автора „Политиците. Парите им. Мръсните им тайни”.

От газовия император Сашо Дончев до енергийно-атомния Богомил Манчев, от Иво Прокопиев и финансово-политическия кръг „Капитал” до политико-инвестиционната групировка „Сигма-руската ВТБ банка” на ексфинансовия министър Милен Велчев  и брат му, от  групировката ТИМ през Цветан Василев на Корпоративна банка и властово-финансовия обръч на Николай Бареков и „България без цензура”, от парвенющината на семейство Баневи до наркокраля Евелин Банев – истинските биографии и „подвизи” на хората, които в действителност управляват България.



прочети

=========================================================================

Григор Лилов, Дуел


Истината за атентата на летището в Бургас се оказа невероятно.

Защото в този свят на тайни служби - на сенки, реалност и изкривени огледала, в тънката граница между приказност и действителност, в блясъка и мъглата на всичко възможно и невъзможно дори, 2 х 2 никога не е 4, а може би е 5.3 или дявол знае какво!

И настръхваш от ужас...

Сензационен трилър от Григор Лилов - авторът, чийто книги са в библиотеката на Американския конгрес, политологически центрове по света и университети от Бръшляновата лига.

Отговор на всички въпроси:

– от личността на камикадзето до тази на терористите
– каква е българската връзка - от шофьора до върховете на бизнеса и олигарсите
– родното правителство съучастник ли е и как
– кои са замесените политици
– какво в действителност се случи и защо не го узнахме въобще

Скандалните тайни на драмата и страшната, неподозирана и парадоксална истина за нея.

Григор Лилов е завършил журналистика и икономика и организация на труда. Работим е дълги години в централните медии, познат е като остро перо, редактор и бизнес - наблюдател в „Труд“, часовите вестници, „Кеш“ и др.

Той е сред най - известните автори на разследването у нас и често цитиран от световните издания. Във връзка с негови публикации са създавани временни парламентарни комисии при демокрацията, а при социализма са отменяни дори Решения на Политбюро и Валутната комисия.
Носител е на национални и международни награди за журналистика.
Автор е на бестселъри като „Тайният проект Бойко Борисов“, „Операция Президент“, „Тайните на големите играчи“, „Либийска връзка“, „Най - богатите българи“ и др.

прочети

=========================================================================

Григор Лилов, Либийска връзка

В 464 страници - 73 скандални тайни
– Кристияна Вълчева била Кристина Байчева
– Любовникът й е много известен политик
– Тайните видеозаписи с българките
– "Либийската връзка" срещу Маргините
– Кой погреба боса на ТИМ, семейството на спецемисаря Димитър Димов и др.
– Родата на Симеон, синът на Кадафи - търговци на СПИН
– $150 млн. ембаргов подкуп за министри. Кои?
– Топсекретите на шифрите ЦДА 1 б / 67 / 3031 / 128-9 и "Албовина"
– В Лондонското Сити - български шейхове на сахарски петрол
– $4 млрд. либийски дългове за "консеционери - наши приятели"
– Във Варна, Добрич, Плевен - хемоглобин от Бенгази
– Свръхтайните документи, които опитомиха вожда на Джамахирията
– Какво приватизира Кадафи у нас?


=========================================================================

Григор Лилов - ПОЛИТИЦИТЕ, Парите! Мръсните тайни!


Авторът казва: "Не съм пожалил никого. Трябва да се знае каква ИЗМЕТ ни управлява. Ето само част от онова, което съдържа книгата:

Съдържание:

* БОЙКО И ЦВЕТЕЛИНА* 7

Смъртоносният куршум и пистолета на Бойко

Банкова сметка № 4536281560-27. Колко са парите?

* АХМЕД ДОГАН * 35

Не е турчин, българин, ром! Кой е Сокола?

Секретите на секретаря Емин. И на „покушението”
от Енимехмедов!

* МЕГЛЕНА КУНЕВА * 64

От шифрограмата: „Очите й се насълзиха...” Роля за Оскар

Как, кога и защо погребаха проекта „Президентка”?

* ЦАРЯ * 86

Пловдив, 1971 г. Тайна среща с Живков, а другите срещи?

Четирите самоличности на Симеон и един хер Мюлер!

* САША БЕЗУХАНОВА * 113

“Хулиганката” от Перник в големия световен концерн

Големите пари и местен „алтруизъм”

* РУМЕН ОВЧАРОВ * 128

Диалог на интереси: Ти като ми биеш шутове, аз ще ти отговарям с шамари

Скандалът: ски в Рила, еврокомисар, министри и премиер, гърли, труп, следва нов и мъртво момиче

* ИВАН КОСТОВ * 149

Траншове по 1 милиард: 2% лихва и 20% комисиона

Как закърмиха Командира под петолъчките на Кремъл...

* НАДЕЖДА НЕИНСКИ (МИХАЙЛОВА) * 172

Ардино и ... секретарката на съпругата на Стратега Лилов
Букет и „Чаша шампанско?...” от Георги Илиев

* РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ * 189

Съдружникът Михаел Линднер като Улман и с два различаващи се паспорта

Смъртен акт: „Шок с разкъсвания и контузия на вътрешни органи
От офшорките в Кипър до тайната офшорка в Люксембург - бизнес прегръдка с руския военно-промишлен комплекс и съдружник на Путин.

* ИРЕНА КРЪСТЕВА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ * 220

Ирена Къстева, „Роко” и чужда секретна служба

Делян Пеевски – една майка, много бащи. Истинският е един

* ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ * 246

Скритата папка от досието „Гоце”

Банката „Amwal” и президентшата

* КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА * 276

Румънска жилка и руска рода, глобализационна закваска и ЦК закалка чрез една награда „Звезда на Герой”

* ВОЛЕН СИДЕРОВ * 301

Компроматът на листове с печат „строго секретно”.

Долу ДПС, да живее банката на ДПС - Корпоративна

* ЯНЕ ЯНЕВ * 327

„Балканската академия” – мит, шифър или...

Категория А, картотека „х...” контигент Т, графа „отклонения”

* СТАНИШЕВ И МОНИКА * 347

Един укрит атентат – пролял кръв, но не успял

Пътят нагоре: от „миската” Моника до бизнесдамата

* ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ * 380

От „Бетелхайзе” в „Орион” - до „Денеб” от „Лебед”

Малко ли са 108 милиона и кое свърза премиера с Федята, Таки, брата Галеви...

* ХРИСТО БИСЕРОВ * 395

Не е адвокат, от четири фамилии - една истинска. Кой е?

Под зеленото знаме на Аллаха и Ал-Кайда!

И още... Над 400 страници, в които тези и други са се омазали с всичко възможно, че и невъзможно дори от корупция и мафия до ...кръв! Но когато народът се държи като стадо от овце, винаги политиците му са глутница вълци.

прочети


Григор Лилов - ПОЛИТИЦИТЕ, Парите! Мръсните тайни!
ТОМ 2 Най-богатите българи

прочети


=========================================================================

Григор Лилов, Операция ПРЕЗИДЕНТ

"Съгласен съм, че този политически трилър взривява представите. Но в него няма грам измислица и художествена интерпретация. Приемете, че понякога животът и делата на властта са по-вълнуващи и изумителни от най-развихрилото се въображение. Способни са да засрамят всеки бестселър".
Григор Лилов - разследващ журналист

Сензационен разказ за мръсните тайни в надпреварата към най-високото и авторитетно държавно кресло, за застаналите на старта съперници и задкулисните интриги, за кукловодите на събитията и укритите факти в биографията на новия президент. За пореден път след скандално нашумялата у нас и в чужбина книга „Тайният проект Бойко Борисов" (обект на съдебно дело за забрана на нейното преиздаване и искане за изземване от книжарниците) авторът ни фрапира с разкритията си за българските политици - от Георги Първанов през Сергей Станишев до Бойко Борисов и Цветан Цветанов, от Меглена Кунева през Ивайло Калфин до Росен Плевнелиев.

Григор Лилов е завършил журналистика в СУ „Кл. Охридски" и икономика и организация на труда в УНСС. Работил е в БНТ и централната преса. Името му се среща в световни авторитетни издания - от „Ню-Йорк таймс" през английския „Гардиън" до немски и френски вестници. Заради негови журналистически материали са отменяни решения на Политбюро, Валутната комисия и Секретариата на ЦК на БКП. При демокрацията негови статии са предизвикали създаването на временни анкетни парламентарни комисии. Сред призьорите е на националните конкурси "Репортер на годината". Първи лауреат е на националната награда за журналистическо разследване на американската фондация „Свободна и демократична България". Автор е на първата енциклопедия "Най-богатите българи" в два тома, на „Либийска връзка" - за секретите на три родни правителства и концерна им „Сапфир", на „Тайните на големите играчи" - за общото ложе на политици, олигарси и мафия.


=========================================================================

Григор Лилов, Ъндърграунд 1: Самоковеца. Доктора

Книгата е за "Светая светих" на мафията - за истинските й тайни, пари, кръв, метреси, разврат, наркотици, връзки с тайните служби и политиците. За онова, което не се пише дори в най-смелите произведения на подобна тематика!
Тя е отговор на въпросите кой и защо отглежда дребните престъпници като големи гангстери, защо Доктора е хомосексуалист, съдружника му - роднина на Маджо, а Самоковеца - бащински свързан с "Кинтекс", защо ги взривяват и убиват - от "Цариградско шосе" до Амстердам, коя в действителност е любовницата Цеци Красимирова, защо подземните босове и босовете на върха се цакат картите на яхти в Монако?...
Григор Лилов е на "ти" със света на големите пари и действителните баровци. Той е автор на сензационната книга "Най-богатите българи" - посочила биографиите, фирмите и състоянието във валута на 782 лица от висшия елит. Негов е бестселърът "Тайните на големите играчи" за прегръдката между мафията и властта.
Последната му книга "Либийска връзка" скандализира с истината - за вината на сестрите, за комисионите на Кадафи, текли към три родни правителства, за $ 4.2 млрд. задигнати дългове, за смъртта на посветените в аферата...
Заради разследвания на журналиста са създавани временни парламентарни комисии. Той е с приз - грамота за "Репортер на годината" и наградата за най-добър журналист на "Свободна и демократична България" - предшественика на "Черноризец Храбър".


=========================================================================

Григор Лилов, Тайните на големите играчи

Там е платното. Там е другият тротоар. Там, на него дебнат "тъмни силуети" и залегналите "минувачи". Дебне спецотрядът на МВР! Убийците, пратени от държавата и кукловодите и! 

- Аз съм един от най-могъщите хора в тази държава и мога да те убия ей сега! Е, ще те изгоря жив, ще те размажа, ще те унищожа! - такава е заканата на Октопода - Алексей Петров.

- Не е вярно, че ВИС-2 и СИК са две конкурентни фирми! Просто това са две фирми на една групировка,
Човекът, направил признанието, е самият Маджо.

- Аз съм авторът на компанията „СИК".
Събеседникът ми го сподели без притеснение - като факт. Колкото е могъщ, толкова е неизвестен на широката публика.

- Това звучи смразяващо!
Репликата е на Емануил Йорданов - шеф на МВР по времето на тъмносиньото правителство на Иван Костов. Не му се вярва, че го питат за това.

Той е българин. Той е милиардер. Той дирижираше онази внезапно забогатяла банка на остров Науру. На негово име в трезорите край Женевското езеро, Цюрих и Берн се водят над 2 милиарда долара. Повече от кукловод е.

Вие бяхте в периферната част на бившата СИК? - е въпросът към Бойко Борисов.
– Много лошо звучи в периферията. Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра!...

И гледам, влизат Венцислав Стефанов и Румен Николов - Пашата. И Венци тогава казва: Другарю Живков, добре си живеехме при вас...


=========================================================================

Григор Лилов, Тайният проект Бойко Борисов


Тайната история на премиера и приятелката му – банкерка, на живота и кариерите им. Скандален разказ за най-тъмните сенки в биографиите им, за онова, което ги събра. Сензационен прочит за подземията и върховете на живота.

Книга, за която се говори в Европа и по света, макар че у нас се мълчи!

Четивото е политически трилър за Проекта с код Бойко Борисов, за паролите му, за тайните в този сценарий за управление, за публичната наметка, с която е обвит и за всичко онова, което се случва, прави и създава години наред тайно у нас - без знанието, участието и съгласието на народа...

***

«Това общо впечатление за българския премиер се задълбочава от току що излезлия бестселър „Тайният проект Бойко Борисов”, пълен с фрапиращи факти. Тъй като издателството било заставено със съдебно решение да остави празни страници и изчисти документацията в главата за корпоративни и персонални интереси, а заради личната си безопасност авторът предпочел анонимност, книгата станала особено търсена.»
немската правителствена радиостанция „Дойче Веле”, западни медии и др.

Бележка на издателството:

Въпреки натиска не бяха допуснати бели страници и въпреки заплахите авторът остави името си на кориците.

Веднага след оставката на премиера Бойко Борисов, през март и април 2013 г. съдилищата най-сетне се произнесоха по две дела, заведени по членове от Наказателния кодекс още през 2010 г., с които се искаше освен другото и:

– забрана на книгата,

– забрана за преиздаванията й,
– конфискацията й от разпространителската мрежа и книжарниците.
Исковете бяха отхвърлени.

прочети

=========================================================================

Норман Полмар; Томас Б. Алън -  Енциклопедия на шпионажа

Тази интересна и вълнуваща енциклопедия предлага цялостна и леснодостъпна информация за втората най-древна професия — шпионажа. Тя включва сведения за всички по-важни известни и неизвестни агенти, организации, случаи и операции на разузнаването от Адам и Ева до наши дни. Тук например за първи път ще научите подробности за дълбоко засекретени шпионски операции от Първата и Втората световни войни, от Карибската криза и войните в Близкия Изток… Поместени са статии за доскоро пренебрегваните жени шпиони, за шпионските машинации, интриги и противоречия в ЦРУ, КГБ, Мосад и т.н., за развитието и бъдещето на промишленото и научно-техническото разузнаване и за още много, много други любопитни и разтърсващи факти.
Цялата информация е систематизирана по начин, по който може веднага да откриете точно онази статия, която търсите.
Ще се изненадате, обаче, когато търсейки една или друга информация вие установите, че сте останали с текстовете в енциклопедията няколко часа.
Внимание: енциклопедията е вербуващо четиво!

прочети

=========================================================================

Анатолий Тарас, Наръчник по разузнаване и сигурност

Тава е обобщен вариант на лекциите, по които КГБ е обучавал своите кадри. Книгата е ценно помагало и за професионалисти, и за начинаещи - за специалните служби за сигурност и разузнаване, за детективски и охранителни агенции, за ръководители на фирми и учреждения, за бизнесмени и дори за домакини... За всеки, който желае да работи на базата на точната информация, а не на предположенията. Анатолий Тарас, специалист на „тихия фронт" разкрива методите и средствата за конфиденциална информация за хора и организации, към които имате интерес.

Знанието за истинското положение на нещата дава възможност за най-вярното действие" - такава е основната идея на автора. Как да получите и анализирате нужната информация, как да привлечете хора за сътрудничество, как да побеждавате - за всички тези неща се разказва в „Наръчник по разузнаване и сигурност“.


прочети

=========================================================================

Ан и Джон Спенсър, Мистерии и магии

Книга за тайните, съхранени през хилядолетията. Кой, как, от кого и защо е пазил тези тайни?
“Знанието е сила", а ключът към нея е в разкриването на тайните:
Съществува ли наистина дълбоко законспирирано “правителство на новия световен ред", което ръководи политиката, религията и финансите на целия свят? И дали това „световно правителство" не ни управлява по силата на тайно сключен още преди хиляди години „договор с дявола"?
Какво е известно за „пазителите на тайното познание" — вещерите, рицарите тамплиери, йезуитите, розенкройцерите, масоните, Нострадамус...?




=========================================================================

Кори Гууд и Дейвид Уилкок, КОСМИЧЕСКО РАЗКРИТИЕ

Дейвид Уилкок: Ние интервюираме един наистина забележителен човек, Кори Гууд, 45-годишен, роден в Тексас и живеещ в момента в Тексас. Той е решил да се яви като свидетел и да сподели с мен повече информация за това, което се случва „зад сцената” в така нареченото тайно правителство и в тайните военни програми, тяхното развитие и индустриализацията на нашата Слънчева система. Това е една наистина забележителна история, защото аз съм интервюирал дузини свидетели през годините, чийто достъп до секретна информация понякога е достигал 35 равнища над това на президента на САЩ. Досега съм запазил за себе си 90% от тази информация, защото а) това може да доведе до убийството на хора и б) не исках да оповестявам неща, които след това биха ми попречили да идентифицирам достоверните свидетели. И ето че се появи Кори, който притежаваше не само тези 90% от информацията, но също така много парчета от пъзела, които винаги съм търсел. Винаги съм знаел, че има неща, които хората не са ми казвали, но сега всичко си дойде на мястото.

И така, Кори, добре дошъл в предаването. Благодаря ти, че си тук...



=========================================================================

Стивън Климчук; Джералд Уорнър, Загадъчните места
Скрити светилища, тайни убежища и непознати общества


От забравените древни светилища до свръхмодерните военни съоръжения авторите ни повеждат на пътешествие из най-тайнствените места на планетата. Убедени, че истината е по-интересна от измислицата, те развенчават много от нашумелите мистерии. Но тези, които търсят истински загадки и солидни доказателства, няма да бъдат разочаровани.

Освен обичайните заподозрени като Зона 51, Череп и кости, Опус Деи, книгата ще ни отведе и до места, за които малцина са чували:

– суперсекретното съоръжение на американското правителство Маунт Уедър, където вицепрезидентът Чейни се укрива след атентатите на 11 септември;

– замъка Всвелсбург, където Химлер създава черния Камелот, за да вдъхнови убийците от ОС;

– Монте Кристо, най-охранявания остров в света, където огромно съкровище чака да бъде изровено;

– Полярния рай, където се съхраняват семена от всички растенията по света като предпазна мярка в случай на екологична катастрофа...

Загадъчните места предлага привилегирован достъп до 150 непознати светини, убежища, тайни общества, секретни бази, частни клубове, исторически реликви, загадъчни острови. Информативна и увлекателно написана, тази книга е рог на изобилието за всеки, дръзнал да научи повече за загадките на нашето време.

прочети или прослушай

=========================================================================

Ханс Улрих Фон Кранц, Тайните на Третия райх
„Аненербе“ — секретният проект на Хитлер

Книгите на Ханс Улрих фон Кранц, посветени на най-тъмните страни от историята на Третия райх, досега не са превеждани на
български език, а те заемат първите места в рейтинга на най- популярната историческа литература. Фон Кранц е син на офицер от
СС, по волята на съдбата оказал се причастен към най-секретните проекти на нацистката империя.
Книгата, която ви предлагаме, разказва за секретния проект „Аненербе“ („Наследството на предците“), за връзката на хитлеристките вождове с окултните сили, за тайната база в Антарктида, за научните изследвания и опитите с живи хора в концлагерите и за много други ужасяващи факти, почерпени от есесовските архиви. Тайните на „Аненербе“ се пазят и от победителите, и от победените, защото тези тайни са способни да взривят напълно установената ни представа за нацистката империя.
Но да ви оставим, уважаеми читатели, насаме с блестящото произведение на Кранц, което ще ви накара да погледнете поновому на света.


=========================================================================

Раду Чинамар - Първият тунел, Окултната зала в Египет

Безпрецедентното откритие на подземна холографска зала в недрата на румънските планини през 2003 г. бележи началото на сложни световни развръзки. Политико-окултните процеси, свързани с тази епохална археологическа находка, отекват във верига от събития, манифестиращи се по сложен начин на повърхността на човешкото възприятие. Техният генезис е описан детайлно в първите две документални книги от специализирана поредица, дело на автор с псевдоним „Раду Чинамар“. В българските издания неговите свидетелства намират своето допълнително потвърждение на множество равнища. Биват комбинирани различни перспективи касаещи, както самия феномен, така и неговата пресечна връзка с безброй други явления. Заедно те формират една мултиизмерна решетка, която служи при разглеждането на плетеницата от скрити и съвсем видни проявления в съвременния свят. В настоящата трета част от поредицата, озаглавена „Първият тунел: Окултната зала в Египет“, се разказва за експедиция стигаща до платото Гиза по таен подземен тунел с изключително мистериозни свойства. Под египетския Сфинкс, ексцентричният американско-румънски екип се сблъсква с нова порция извънземна технология, която е по-екзотична дори от откритата в планините Бучеджи. Обстоятелствата около откритията са описани в подробности, обрисувайки параметрите на още една окултна мистерия в така известния район на пирамидите. Основната причина за появата на тази изключително специфична и разтърсваща информация е стратегията на част от Румънските тайни служби тя да проникне под някаква форма в масовото съзнание на собствения им народ. Всичко това е част от много сложни информационни войни с други земни фракции, целящи контрол и точно определено възприятие на подобен тип знание. Все фактори, които биват внимателно разгледани в следговора на книгата. Главният акцент, обаче, е посветен на детайлното вникване в един от основните митове на човешката цивилизация – преповтарящият се образ на Исус Христос. Изключително подробното разглеждане на този архетип ни води из коридорите на колективното несъзнавано, доближавайки ни до разбирането за целостта на съществуващото…


=========================================================================

Лин Пикнет, К. Принс - Прозрението на тамплиерите

Лин Пикнет и Клайв Принс, автори на "Конспирацията Старгейт" и "Предизвикателството на Леонардо да Винчи", в настоящето историческо разследване тръгват по следите на загадъчния свят на франкмасони, катари, тамплиери и различни окултни общества, за да разкрият истината за тайнствена прикрита религия, създадена през първото столетие сл. Хр. и оцеляла до наши дни. Описвайки етапите на своето изследване през времето и пространството, авторите ни предлагат учудващо нова гледна точка за истинските мотиви и личности на създателите на християнството - Йоан Кръстител и Мария Магдалина - както и тяхната действителна историческа роля. Резултат на усърдно разследване и точно документиране на фактите, книгата "Прозрението на тамплиерите" представя загадъчната, прикривана през вековете история, закодирана в произведенията на изкуството и дори във величествените готически катедрали па Европа. Изводите от тази книга биха могли да разклатят представите за историческата достоверност на събитията отпреди две хиляди години.


=========================================================================

Лин Пикнет, К. Принс - Конспирацията Старгейт

Новата книга на Лин Пикнет и Клайв Принс, автори на "Прозрението на тамплиерите", разследва и разобличава най-коварната опасна конспирация на всички времена. Изпълнители на този план са разузнавателни служби, политици, автори на световноизвестни бестселъри, водещи учени и крупни магнати. Проследявайки техните действия и контакти с различни окултни общества и участието им в тайни експерименти за контрол върху разума, авторите стигат до извода, че в дъното на конспирацията е заложена увереността, че боговете на Древен Египет са били - и все още са - извънземни същества. Лин Пикнет и Клайв Принс твърдят, че определени хора на ключови позиции в световната политика и икономика са в постоянен контакт с тези същества и очакват скорошното им завръщане през "вратата към звездите" между нашия и техните светове. Именно тези извънземни инструктират конспираторите за осъществяването на грандиозни глобални промени. В този смисъл "Конспирацията Старгейт" е сериозно предупреждение към човечеството.


=========================================================================

Дейвид Чайлдрес, Пиратите и изчезналият флот на тамплиерите

ТАЙНИТЕ МОРСКИ ВОЙНИ МЕЖДУ РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ И ВАТИКАНА
Когато през 1307 година Орденът на тамплиерите е разпуснат по нареждане на папата, големият флот на тамплиерите изчезва от базата си в Ла Рошел. Какво се е случило с корабите и легендарните съкровища на ордена?
Авторът на поредицата “Изгубените градове” Дейвид Хатчър Чайлдрес твърди, че част от тамплиерските кораби за пръв път развяват пиратското знаме с черепа и кръстосаните кости и мародерстват из Средиземно море, а по-късно техни наследници в Карибите дебнат корабите на Ватикана, завръщащи се от богатите пристанища на Новия свят. Друга част от флота се прикрива в дълбоките фиорди на Шотландия, очаквайки заповедите на фамилията Сен Клер от Рослин - основатели на франкмасонството. Тамплиерите стигат по море до Канада през 1398 година, почти 100 години преди Колумб да открие Новия свят. Впрочем, кой всъщност е Колумб? Наистина ли е евреин, роден в Испания, но откъде се е сдобил с тамплиерски карти на Новия свят, преди да тръгне на съдбовното си плаване.
Всичко това ще откриете в завладяващата книга, която държите в ръцете си.

Включени теми:
- 10 000 години мореплаване
- финикийският флот на цар Соломон
- прочути наемни убийци
- орденът на тамплиерите и техният флот
- съперничеството между малтийските рицари и тамплиерите
- унищожаването на тамплиерите
- изгубеният флот на тамплиерите и началото на пиратството
- пиратите и войната срещу Ватикана
- масони, морски разбойници и изграждането на Новия свят


=========================================================================

1 // 2 // <== 3 ==> 4 //