КНИГИ – живот след живота, регресивна хипноза – 2



2/3


Джеймс Ван Прааг, Разговори с небесата
Посланията на един медиум за живота след смъртта

Джеймс Ван Прааг се радва на една необикновена дарба - може да общува с духовете на мъже, жени, деца и животни, които са починали. Рядката способност, която той притежава, гради мостове над пропастта между физическия и духовния свят, дава утеха на онези, които са загубили любимите си същества, и им предава ценни послания от отвъдния свят. В своята забележителна, вдъхновяваща книга този признат в цялата страна медиум ни показва какво лежи зад видимия свят и отговаря на нашите най-съкровени въпроси за живота след смъртта.

„Това е една чудесна, повдигаща духа книга, която аз силно ви препоръчвам. Ако някога сте се страхували от смъртта или сте страдали от загубата на любим човек, духовните истории и уроци на Джеймс Ван Прааг ще излекуват сърцето ви. Той е без съмнение един от най-надарените медиуми на планетата в момента. Тази вдъхновяваща книга просто трябва да бъде прочетена.“

Д-р Брайън Л. Уайс, автор на „Не един живот, не един учител“

„Всеки, който се съмнява в живота след смъртта, трябва да прочете „Разговори с небесата“. Тя не само потвърждава съществуването на духовен свят, но ви дава и сили да се освободите от страха от загубата. Това изпълнено с любов произведение ви дава напътствие как да развиете своите собствени способности, за да общувате с онези, които са се завърнали отново у дома.“

Даниън Бринкли, автор на „Да намериш покой в светлината“

прочети или прослушай

=========================================================================

Джеймс Ван Прааг, Докосване до небесата
Духовно пътуване през живота и смъртта

Джеймс Ван Прааг се е докоснал до живота на милиони хора, благодарение на необикновената си дарба да общува с отвъдния свят. В „Разговори с небесата“, неговият всепризнат бестселър №1 на вестник "Ню Йорк Таймс", той предава посланието, че смъртта не е краят, че обичаните от нас покойници са част от ежедневния ни живот и че един ден ще се свържем с тях отново в небесните си домове. Сега, в новата си книга, Ван Прааг разширява това окуражително и възвисяващо послание. „Докосване до небесата“ е вдъхновяващ и ободряващ пътеводител, който ще ни помогне да станем "духовни същества" като се обърнем към дълбините си, за да открием своя собствен глас Божи - глас, който, веднъж осъзнат, изпълва живота ни със сила, радост и любов.
Ван Прааг ни учи, че у всеки от нас се крие божествена искра - душата - за която забравяме, когато се поддадем на условностите и илюзиите на материалния свят. Наситена с "енергията на Божията сила", безсмъртната душа носи не само мъдростта на безкрая, но и цялото ни "духовно наследство" - нашите мисли, действия и желания - през вечността. За да живеем пълноценно, трябва да развием "усет за душата", силна връзка с духовната сърцевина, която е квинтесенция на нашата същност. В „Докосване до небесата“ Ван Прааг ни повежда на духовно пътешествие през времето, основано на работата му като виден медиум, за да разкрие какво се случва след смъртта, какъв е духовният свят, как душата избира да се прероди и действителния процес на прераждане.


=========================================================================

Амит Госвами, Физика на душата 
(Квантова книга за живота, смъртта, прераждането и безсмъртието)

Сериозният проблем около идеята за прераждането е разрешен. Интересува ли ви?
Философите постоянно се препъват в хипотезата за реинкарнацията, защото не могат да намерят отговор на ключовия въпрос: кое е онова, което трансмигрира от едно превъплъщение в друго, така че да се получи приемственост и как точно се случва всичко това? Популярният отговор – душата - не е кой знае какво философско постижение поради съдържащия се в него дуализъм: как нематериалната душа взаимодейства с материалното тяло?
Отговорът, който тази книга дава - и който се базира на квантовата физика - е едновременно научен и философски удовлетворителен. Може ли прераждането да бъде истински научно обосновано, ще попитате. Може, както ще покажа. Ако поставим схемата на прераждането в контекста на науката ни за самите нас, ще можем да разгледаме по един интелигентен начин стремежа към безсмъртие, който играе значима роля в живота на много от хората. Дори феноменът НЛО ще започне да придобива някакъв научен смисъл. Ще видите.


=========================================================================

Лама Лодьо, БАРДО, пътя на смъртта и прераждането
Коментар върху тибетската книга на мъртвите

В тибетския език думата Бардо означава междинно състояние. Има шест различни вида Бардо - на Живота, на Състоянието на сън, на медитацията, на Процеса на Смъртта, на Състоянието на Смъртта и на Търсене на Прераждане в Самсара. Смъртта очаква всички нас. Още отсега трябва да започнем да се подготвяме за огромните трудности, болката и мъката, които ще изживеем. Повечето от нас не искат да умират и мнозина няма даже да си позволят да мислят за това. Несъмнено е обаче, че всички ще умрем. Дори Буда и тези, които са постигнали просветление след него, всички те са умрели.
Освен че смъртта е сигурна, тя не е и безболезнена. Тя не е като да духнеш пламъчето на свещта или да го угасиш с вода. Много малко хора са в състояние да умрат в мир, дори и тези, които са чрез медитация са постигнали голяма власт над мислите си. Ако смъртта е неизбежна, трябва да се подготвим и за последиците.

Как можем най-добре да посрещнем своя жребий? Отговор ще намерим в настоящия коментар на Тибетската книга на мъртвите.



=========================================================================

Дейвид Мичъл, Облакът Атлас

Един от най-забележителните постмодерни гласове в литературата на XXI век, Дейвид Мичъл съчетава приключенско повествование с типична за Набоков страст към загадките, наблюдателност в изграждането на героите и вкус към философските и научните разсъждения в традицията на Умберто Еко, Харуки Мураками и Филип К. Дик. Резултатът е блестяща и оригинална литература, колкото дълбока, толкова и занимателна. "Облакът атлас" се състои от шест истории, наредени една в друга като кукла матрьошка, които превеждат читателя през различни времена и места – от XIX век в далечния Тихи океан, до постапокалиптично бъдеще на Хаваите. В хода на повествованието Мичъл разкрива каква е връзката между отделните герои, как се преплитат съдбите им и как душите им се носят във времето и пространството като облаци в небето.

Офтопик:
прочети или прослушай

=========================================================================

Макс Хайндел, Животът в небесата
Школа за духовно просветление, 
базираща се на богомилско/розенкройцерското 
окултно познание

Животът в отвъдното, 
прераждането, 
съдбата и... 










=========================================================================

Влад Пашов, Живот след смъртта на физическото тяло
Животът в духовните светове 

“Когато душата напусне тялото, то се разлага на хиляди и милиони живи частици, които не умират. Тялото е съставено от милиони и милиарди живи клетки. Всяка клетка си има душа, само че душата на първоначалната клетка, първичната монада е централна, тя е светла сама по себе си и е привлякла всички други монади около себе си. Един ден, когато тази светла монада свърши своята мисия, тя ще каже на малките монади: Сега ви изпращам на свобода. И всички клетки започват да се разпръскват в пространството. И когато душата се връща в ново въплъщение, тя привлича всички тези клетки при себе си и образува новото си тяло.” 
Учителят 


=========================================================================

ПЕТЪР ДЪНОВ, КНИГА НА ЖИВИТЕ 




Раждане, подмладяване, прераждане, карма, смърт, оня свят, духове, безсмъртие




част 1 – прочети
част 2 –  прочети 

или прослушай 


=========================================================================


Хироши Мотояма, Карма и прераждане

Тази книга е компилация от статии за кармата и прераждането, публикувани на японски от д-р Хироши Мотояма през последните 15 години. Основните писмени източници са Шипе Тетег по ШипШи („Мистерията на трансмиграцията", 1981 година), който преведох от японския оригинал, и монографията „Анализиране на индивидуалната карма и преражданията", публикувана от неговия изследователски институт през 1986 година. От своя страна тези текстове се състоят от редактирани записки на лекции, четени от д-р Мотояма пред многобройните му студенти и шинтоистки последователи. Това породи малък проблем при подготовката на текста за английското издание поради големия брой философски предпоставки, подразбиращи се от лектора и публиката. Опитах се да вплета в текста възможно най-много от тях, за да му придам по-разбираем и определен контекст. Допълнителният материал идва от години разисквания и кореспонденция с д-р Мотояма и неговия екип, които, разбира се, внимателно прегледаха и одобриха тази окончателна версия.


=========================================================================

Ценка Стойчева - Цветелина , Сребърната нишка


Тази книга е адресирана до всички търсещи.

Широкият диапазон на обхванатите теми я прави единствената в своята област, писана от съвременен български автор през последните години. За да навлязат в необятния свят на духовното познание, на стремящите се към него би се наложило да търсят информацията, включена в този сборник, в множество литературни източници от наши и чужди автори, тиражът на повечето от които отдавна е изчерпан.

В достъпна и лаконична форма, с неподправена автентичност, основаваща се на сериозните ú теоретични търсения и на богатия ú личен опит, авторката излага познанията си по теми, които днес вълнуват все повече хора: Еволюцията на съзнанието; Възходът и гибелта на легендарната Атлантида; Законът за Кармата, който обуславя необходимостта от прераждането на душите; Възможностите за изследване на миналите ни превъплъщения; Отвъдното и контактите ни с неговите обитатели; Биовампиризмът и обсебването, като оръжия на тъмните сили; Енергийните атаки и защитата от подобни посегателства; Извънтелесните преживявания . . . и още и още.

Главното достойнство на книгата е пълната изчистеност от сложни и неразбираеми “окултни” формулировки. По подходящ начин и на чист български език авторката тръгва от една аксиома за очевидното присъствие на божествената реалност, за да докаже теоремата за реалното съществуване на човешката душа.

Стегнато и увлекателно поднесени, познанията на авторката споделени с вас, ще ви помогнат да погледнете на света, който ни заобикаля, от още една гледна точка. И ако си го позволите, ще съзрете красота и мъдрост, които биха придали допълнителна багра и нов смисъл на съществуването ви.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Шри Чинмой, Смърт и прераждане

Тази вълнуваща книга носи утеха и предлага по-задълбочено разбиране за същността на живота и смъртта. В нея Шри Чинмой споделя свои лични изживявания и дава отговори ма множеството наболели въпроси.
* Какво се случва след
смъртта?
* Как можем да преодолеем
страха от смъртта?
* Болезнена ли е смъртта?
* Как можем да помогнем на
умиращия?
* Какво е прераждането?


=========================================================================

Тибетеца чрез Алис Бейли, Смъртта - великото приключение



"О, чела, помни че в познатите ти сфери няма нищо друго, освен светлина, откликваща на словото. Знай, че тази светли на низхожда и се концентрира; знай, че от избраната си фокусна точка тя осветява своята собствена сфера; знай също така, че светлината се въздига и остава в тъмата онова, което е осветявала (във времето и пространството). Това низхождение и възхождение хората наричат живот, съществувание и кончина; Ние обаче, които вървим по Светлия Път, ги нарича ме смърт, опит и живот.







прочети или прослушай 

=========================================================================

Пако Рабан, Траектория от един живот към друг

Toй революционизира модата, използва метала вместо плат, парфюмира планетата с “Каландр”. Но светкавичния му успех крие друго пътуване, което се опитва да отговори на вечния въпрос: “Откъде идваме, кои сме, къде отиваме?”
Съвсем млад, вследствие на едно съкрушително астрално пътуване, Пако Рабан е открил Прераждането. Сегашното ни съществуване се оказва само брънка от дълга верига животи, етап от широка Траектория, доближаваща ни до Бог.
С цел да осветли тази вътрешна увереност, авторът на тези страници се е увлякъл по окултните науки и историята на религиите. Магия, Ясновидство, Алхимия, Спиритизъм, Свещени Текстове: всичко, което може да ни постави във връзка с отвъдното го интересува. А мостове не липсват: светът е зареден със символи… за този, които знае да гледа.
Тази книга ни поставя същевременно нащрек cpeщy опасностите на панаирния езотеризъм и срещу системната регресия в отдавнашното минало. Точно тук и сега трябва да прогресираме към светлината, без при това да презираме тялото си, обществената игра и земните радости.
Пако Рабан не играе нито на пророк, нито на гуру. Той чертае един личен опит, търсенето на един честен човек, с колебанията и светлите му открития. Също и с безпокойствата му – приближаването на Апокалипсиса? – и с изключителната му надежда: обявяването на една нова ера, основана на духовността и на вселенската Любов.

За тази книга Франция осъди Пако Рабан!


прочети или прослушай 

=========================================================================

Марсиа Малинова – Антони, Животът в небесата. В отвъдното 

"Най-хубавото нещо в живота ми е запознаването с философията на Розенкройцерите. Наистина в света съществуват много организации, които се наричат розенкройцерски. Но те съществено се отличават една от друга не само по основната литература, която ползват, но и по методите на развитие на духовните качества на човека. Розенкройцерите, чийто Духовен Университет аз завърших, се намират в Оушънсайд, Калифорния - на стотина километра от Лос Анжелес. Тяхната литература е свързана с името на Макс Хейндел и университетът им е отворен за всеки, който пожелае да се учи с тях. Книгите им разбулват тайните на невидимия свят, разкриват великата Мъдрост, върховната Справедливост и вечната Хармония, които стоят в основата на цялата Вселена; обясняват Вечността и нейната същност..."

Тази книга не е фантастика. Тя е научно познание за живота след смъртта. Съдържа огромна информация за отвъдния свят и представлява безценен наръчник за човека по възловите житейски проблеми. Книгата разказва за чудните преживявания на освободения от земното тяло дух в невидимите светове. Базира се на строго духовно познание, известно още от древността на малцината посветени в тайните на Природата...

Бележка от авторката

прочети

=========================================================================

Бъредин Джоселин, Граждани на космоса 

"Най-големият триумф в космическите победи ще дойде, когато човекът осъзнае, че самият той е същество с тяло, душа и дух. Тази книга представя духовната природа на Зодиака за медитиране и себепознание. Тя е за тези, които желаят да намерят своето място във Вселената и да разберат разумността на прераждането, на повтарящите се земни животи. Много от неразбирателствата между индивиди, групи и народности ще изчезнат, когато човечеството се научи да гледа на всичко не само от една гледна точка, а от дванадесет. Изпълнени с такива мисли и чувства, знаещи, че всяка мисъл, чувство и дело въздействува върху цялото, с желание и радост ще поеме своята отговорност като творец в творческия процес на Космоса."





прочети или прослушай 

=========================================================================

Гордън Линдзи, Път към вечен живот

ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА?
В миналото Йов изговори думите: “Ако човек умре, ще живее ли отново?” Подобно на него, човечеството винаги се е питало: Откъде идваме? Къде отиваме? Какво е човешкото предназначение? Ако човек живее отново, какъв ще бъде животът му?
В човешкото сърце има нескрито желание за безсмъртие, което често ни води към мисълта, че смъртта не е краят. Едва ли има народ, който да не вярва в това.
Човекът е най-съвършен от всички създания, които живеят по лицето на земята. Удивително е, че дори и най-низшето животинско царство притежава уникални инстинкти! Ето един пример, който ще ви убеди в правотата на казаното. Поставете един пощенски гълъб в запечатана кутия и го транспортирайте на далечно разстояние, където никога преди това не е бил. Какво става, когато той се освободи? Гълъбът се издига във въздуха, прави няколко кръга, за да установи местоположението си и директно полита към дома си. Възможно ли е инстинктът да го води безопасно до това място? Примерът ни убеждава, че е възможно. Тогава съвсем логично бихме си задали следния въпрос: “Възможно ли е чувството, което е в нас и ни води към Бог, да ни лъже? Колко по-ценни сме ние от една птица!”...

прочети или прослушай 

=========================================================================

Ваня Червенкова, Светлина след смъртта

На 27 юли 2003 г., на колхозния пазар във Варна хладнокръвен килър изпразни от упор цял пълнител в тялото на бизнесдамата Ваня Червенкова. Пет от куршумите удрят на месо. Красавицата и тя започва да се дави в собствената си кръв пред шокираната си дъщеричка Никол. Единият куршум минал под дясното око и излязъл през черепа. Вторият влязъл зад ухото и излязъл през лявата буза. Третото парче олово я пронизало откъм гърба и разкъсало белия й дроб и плеврата. Последните два раздробили дясната ръка.

Родената в Пловдив през 1967 г. обаче оцелява. Напук на здравата логика и медицинските закони! За нея почва да се говори, че е докосната от Бога! Суеверни жени намират сега повод да стигнат до нея и тайно я докосват. За късмет.

Ваня Червенкова е от първите производителки на алкохол и бутилира минерална вода по времето на демокрацията. Развива много сериозен бизнес със страни от ОНД и балканските държави. Радиоводещият Боби Цанков бе един от разследваните за неосъществената екзекуция, станала малко след като Ваня заведе дело срещу него. Обвинението й е, че той я завлякъл с 60 бона.
Две години след разстрела Ваня изглежда сякаш нищо не се е случило с нея. Сменила е житейската философия и е обърнала цялата си душа към Бог. Пише книга за пътуването си в оня свят. И за завръщането си оттам.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Джон Бънян, Пътешественикът от този свят до онзи

От първото издание на 18 февруари 1678 г. до 1688 г., когато умира Джон Бънян, тази книга е претърпяла единадесет издания само в Англия. Първото американско издания излиза през 1681 г. Оттогава има безчет издания на английски език.

След Библията "Пътешественикът" е най-превежданата книга. Първият превод е излязъл още през 1682 г. в Амстердам. Днес може да бъде намерена на десетки африкански и индиански диалекти. Има я дори на староеврейски...

Първото българско издание излиза през 1866 г. в Цариград.




прочети или прослушай 

=========================================================================

Франсиско Кандидо Шавиер, Наш дом. Животът в света на духовете

Роман, създаден от автора-медиум Шико Шавиер чрез общуването си с духа на Андре Луис... Лекар, който започва своя разтърсващ разказ от момента на смъртта си и пристигането му на "онзи свят"...










прочети или прослушай

=========================================================================

Долорес Кенън, Разговори с Нострадамус 
Том 1

Една необичайна книга за Нострадамус, в която той сам тълкува предсказанията си. Долорес Кенън, специалист по регресивна хипноза в САЩ, осъществява връзка с Мишел дьо Нотрдам чрез двама от субектите си, подложили се на хипнотични сеанси. Не е чудно, че това е най-невероятният случай, който някога съм имала. Ако не бяха аудио-записите и свидетелите, дори за мен самата щеше да е трудно да повярвам! Със сигурност знам, че нямаше да съм избрана, ако вече не работех с времето и пространството, прилагайки регресивна хипноза. Когато започнах да работя с Елена, дори не знаех какво е квадрин. Как тогава може да се обясни логично, че за няколко месеца очевидно сме станали експерти по писанията на Нострадамус? Как сме успели да разплетем и обясним загадки, които са озадачавали човечеството повече от 400 години? Нямам никакво съмнение, че Нострадамус сам е поставил началото на този проект. Великият пророк е прозрял, че така съвършено е маскирал квадрините си с цел да ги опази от огъня на Инквизицията, че ги е направил напълно неразбираеми за бъдещите поколения - същите тези, които се е надявал да предупреди.

прочети или прослушай

=========================================================================

Франсиско (Шико) Кандидо Шавиер, Писмо от един тийнейджър в духовния свят

Това е една книга продиктувана от духа Нейо Лусио на медиума Франсиско (Шико) Кандидо Шавиер. Дезинкарнирания дух на Карлос, пише на своя брат, който все още е инкарниран в тяло. Карлос обяснява на Дирсеу как душата му е напуснала тялото по време на смъртта и му разказва впечатленията си в началото на неговия нов живот в духовния свят заедно с дезинкарнираните роднини и нови приятели, които среща. Карлос също така потвърждава факта, че животът след смъртта е продължение на живота, който сме имали във физическото тяло, и подчертава нуждата да живеем в съответствие с напътствията на Исус.




прочети или прослушай

=========================================================================

Долорес Кенън, Исус и есеите

Появата на ръкописите от Мъртво море отвори кутията на Пандора и показа колко много догмата и цензурата са завладели църквата. Исус и есеите дава детайлно описание на Исус като личност и неговата дейност.
Кумранската общност на есеите се явява фокус на идеите за връзката на учението на Исус и по-ранните традиции. Книгата дава пълно описание на кумранската общност, на раждането и възпитанието на Исус и Йоан Кръстител. Дадени са също тълкуванията на есеите на главните истории от Стария завет, свързани с Моисей, Езекил, Данаил и други, заедно с поразителни подробности за древната история.  Исус и есеите разглежда много библейски образи и постулати, като ги коригира и допълва.
Този необичаен документ е даден под формата на директен диалог  между съвременен изследовател и член на кумранската общност на есеите, живял по времето на Исус Христос, с помощта на една личност, получаваща достъп до подсъзнателната си памет чрез регресии в минал живот.
Информацията в тази книга е безпристрастна и неоспоримо истинска, като се позовава освен на регресиите, и на историческите свитъци от Мъртво море.

прочети или прослушай

=========================================================================

Ибън Алегзандър, Доказателство за рая

Ибън Алегзандър е неврохирург с дългогодишен опит като преподавател в Медицинската академия в Харвард и неврохирург към Детската болница в Бостън. Направил е многобройни мозъчни операции и е автор на стотици статии за устройството и функционирането на човешкия мозък. Винаги е смятал, че мозъкът поражда съзнанието. Сега вярва, че смъртта не е край, а само преход към други измерения.

Д-р Ибън Алегзандър е известен неврохирург, който никога не е приемал сериозно съществуването на Бога и живота след смъртта. През 2008 г. обаче се случва нещо, което променя напълно представата му за света. Неврохирургът се разболява от рядка форма на менингит и изпада в кома. След седем дни обаче се събужда, за да разкаже за едно невероятно преживяване. Ученият твърди, че е общувал с Твореца и е видял рая. Медицинската общност разглежда историите на хора, докоснали се до смъртта, като резултат от несъзнателна мозъчна дейност. В случая с Ибън Алегзандър обаче подобно обяснение е невалидно: вследствие на болестта мозъкът му не е функционирал. Ами ако смъртта на тялото и мозъка не означава край на съзнанието, както смята науката? Ако наистина съществува едно по-висше съзнание, неподвластно на времето и пространството, което е истинската същност на човека? Възстановяването на Алегзандър е истинско медицинско чудо, но още по-голямо чудо е преживяното от него. То кара и най-заклетите скептици да преосмислят своята позиция за реалността на преживяванията на прага на смъртта, за съществуването на други светове и за безсмъртието на душата.


прочети или прослушай

=========================================================================

Ибън Алегзандър и Толеми Томпкинс, Карта на рая
Доказателства за съществуването на отвъдния свят

Ибън Алегзандър е неврохирург с дългогодишен опит като преподавател в Медицинската академия в Харвард и неврохирург към Детската болница в Бостън. Направил е многобройни мозъчни операции и е автор на стотици статии за устройството и функционирането на човешкия мозък. Винаги е смятал, че мозъкът поражда съзнанието. Сега вярва, че смъртта не е край, а само преход към други измерения.
Още с излизането си "Доказателство за рая" привлича вниманието и веднага се превръща в бестселър. Когато Ибън Алегзандър споделя за своето преживяване на границата на смъртта и за красивото си пътуване отвъд, много читатели откриват, че неговата история им е дълбоко позната. Фактът, че такъв виден и уважаван лекар, при това скептик, е имал подобни на техните преживявания, им дава смелост да споделят собствените си истории. Често те се оказват изненадващо сходни и само потвърждават това, което древните добре са знаели: в живота и Вселената не всичко приключва с края на земния ни път.
В "Карта на рая" д-р Алегзандър ще продължи да изследва темата за безсмъртието на душата. Тук ще откриете истински истории за живота след смъртта, които често се припокриват с твърденията на някои от най-големите духовни учители, философи и учени. Оказва се, че във времето и пространството съществува единомислие относно пътуването на душата отвъд и нейното безсмъртие. В тази книга д-р Алегзандър говори за рая като за действително място и ни показва, че сме забравили, но най-накрая си припомняме кои сме наистина и каква е нашата съдба.

прочети или прослушай

=========================================================================

Богомил Герасимов, Тайните на отвъдното

Затворих очи и се събудих! - казва Богомил Герасимов за смъртта и живота след живота. С Тайните на
отвъдното, той отхвърля установените религиозни представи както и насажданите с векове страх и ужас от неизвестното. Увлекателно разказаните невероятни, но истински истории и случки, внушават оптимизъм и надежда.
Богомил Герасимов е дипломат, журналист и писател с дузина книги. Последният му дипломатически пост е посланик в Мексико , (1976-1982). Книгите, с които нашумя неговото име, са бестселърите на Труд "Дипломация в зоната на кактуса"(1998) и "Тайнствената сила на пирамидите"(2001). Герасимов е един от авторите на популярния в миналото телевизионен сериал "Синята лампа".


прочети или прослушай

=========================================================================

Оура Лов, Пчелата
Любов извън времето и пространството

Когато любовта ни споходи, влизаме в досег с висша вселенска вибрация.  Духовното извисяване ни отваря портала на времето и паралелните светове. Преградите падат и калейдоскопът на историята се завърта... Минало, настояще и бъдеще се сливат в протяжността на времето, пространствата губят очертания и духът ни шества свободен, готов да се докосне до извечната мъдрост, до древни философии и мистични практики, озоваваме се в минали животи и цивилизации и учим уроците си, водени неизменно от любовта, белязала сърцето ни.






прочети или прослушай

=========================================================================

Силвия Браун, Изследване нивата на Мирозданието

Още от древността хората са се опитвали да си обяснят устройството на Вселената и да открият своето място в нея. Човекът винаги се е стремял да разбули загадката на Сътворението, за да разбере целта на своето земно съществувание.
В своята книга Силвия Браун описва различните нива на Мирозданието: подземния свят, земния живот и отвъдното, всеки от които се състои от седем поднива. Тя проследява етапите, през които душата минава, когато се завърне в своя Дом от Другата страна. Изследването на по-висшите седем нива, както и на седемте по-низши, дава отговор на много въпроси за нашата митология и дори за кошмарите, които сънуваме. Книгата предоставя и любопитна информация за тъмните сили и произхода на злото.
Подгответе се за едно невероятно пътешествие, пълно с открития и чудеса, чиято цел е да опознаете същността и смисъла на Мирозданието.

прочети или прослушай

=========================================================================

Робърт Шварц, Храбри души
Сами ли избираме предизвикателствата в живота преди да се преродим?

Толкова често, когато се случи нещо "лошо", цялото това страдание ни се струва безсмислено. Но какво бихте казали, ако в най-трудните ви преживявания всъщност се крият важни цели... цели, които вие самите сте планирали, преди да се родите? Възможно ли е вие да сте избрали обстоятелствата, взаимоотношенията и събития във вашия живот?
Тези страници разказват историята на десетима човека, които - като вас -са планирали, преди да се родят, да преживеят големи предизвикателства. Работейки заедно с четири талантливи медиуми и контактьори, авторът Робърт Шварц открива какво са избрали... и защо. Той представя самите сеанси по планирането, осъществени преди раждането на тези личности, в които душата разисква какво се надява да постигне през предстоящия си живот. С това той отваря прозорец към другата страна, където ние, като вечни същества, замисляме както изпитанията, така и триумфите си.

Благодарение на тези забележителни истории за планирането преди раждането, вие можете:

Да научите защо всеки от нас решава да преживее предизвикателства като болест, смърт на любим човек и злополуки. Да разберете как вие, като душа, създавате плана на своя живот. Да използвате съзнателно жизнените предизвикателства, за да подпомогнете духовното си израстване.
Да разберете, че хората във вашия живот, включително вашите родители и деца, са тук по ваша молба, мотивирани от любовта си към вас да играят ролите, които сте им определили във вашия сценарий. Да заместите гнева, чувството за вина и обвиненията с прошка, приемане и покой.
Да задълбочите разбирането си за ценността на живота и благодарността си към него като разширяващ вашата душа, еволютивен процес.

прочети или прослушай

=========================================================================

Флавио Кабобианко, Идвам от Слънцето

Едно дете си спомня за живота преди да дойде в ново тяло на Земята. По детски то описва своите спомени, споделя знания за Живота, Вселената, растенията, животните, хората, Душите, Ангелите, Бог... И с много Любов обобщава: "Ние всички сме частици от БОГ."

Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.

Алберт Айнщайн

От памтивека мъдреците тълкуват писанията, дирят великата мъдрост и не я намират по-голяма от тази, която има малкото дете, заиграло се в градината или с камъчетата по морския бряг.
Георги Томалевски

Това е моята тайна. Тя е толкова проста. Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.
от Малкият принц на Екзюпери
прочети или прослушай

=========================================================================

Робърт К. Смит, Едгар Кейси: Можете да си спомните предишните си животи

Всеки ден опитът от миналите ни животи докосва нашето настояще и влияе върху решенията ни за бъдещето. В своята революционна книга изтъкнатият изследовател на Кейси - Робърт К. Смит - се позовава на записките на спящия пророк, за да ни помогне да открием и извлечем полза от предишните си съществувания. Следвайки този уникален пътеводител, вие ще навлезете в необикновена загадка, ще се докоснете до предишните си въплъщения и ще прозрете кой в действителност сте днес.

Настолно четиво с поразителни

прозрения за вашите минали, настоящи
и бъдещи прераждания!


прочети или прослушай

=========================================================================

1 <== 2 ==> 3