Книгите могат да бъдат опасни.

Най-добрите трябва да носят етикет

„Това може да промени живота ви“

Хелън Ексли

КНИГИ – живот след живота, регресивна хипноза – 3
3/3

Елизабет Кюблер-Рос, За смъртта и умирането

Швейцарска психиатърка, която е посветила живота си на лечението на неизлечимо болни пациенти.
Тя казвала: “След като работих в продължение на много години с умиращи пациенти и след като научих от тях какво наистина е живота, за какво се съжалява, когато е прекалено късно, започнах да се питам какво всъщност е смъртта.
Така започнах да събирам сведения за OBE (ИТП – извънтелесни преживявания), за които ми споделяха пациентите ми. Оказа се, че всички тези преживявания имаха еднакви характеристики и бяха сходни с други подобни доклади, на други лекари, в други части на света. От Австралия до Калифорния всички тези преживявания са имали един общ знаменател: перфектното осъзнаване на тези хора, че напускат физическото си тяло, оставайки в пълно съзнание. Всичко това ме води до извода, че смъртта, така както я разбираме ние на научен език, не съществува. Следователно умирането означава да изгубим само физическото си тяло, както пеперудата когато излиза от пашкула си.
Става дума за преход към по-високо ниво на съзнание, където продължаваме да възприемаме, да се смеем, да разбираме, да се развиваме и където единственото нещо, което губим е това, от което нямаме вече нужда – физическото тяло.

Никой от пациентите, които са имали този вид опит не се е боял от смъртта. Нито един. Освен това, много от тях са изпитвали отново усещане за цялостност на собственото тяло, като когато са били здрави. Например някой който е бил блъснат от кола и е загубил крака си, излизайки от физическото тяло е имал крака си на мястото му.
Друга пациентка, която изгубила зрението си по време на експлозия в една лаборатория, с излизането от тялото си била в състояние да види и опише случката със злополуката и хората, които ѝ се притекли на помощ в лабораторията. Но когато се върнала към живота, разбира се била напълно сляпа. Следователно е ясно, защо много от хората, които са имали преживявания от този тип, не искали повече да се връщат, защото имали начин да познават едно място, много по-красиво и перфектно от това на земята. Не трябва да се страхуваме от смъртта. И един от начините е като знаем, че тя не съществува и че всичко, което преживяваме в живота има положителна цел. Трябва да се освободим от негативизма и започнем да виждаме живота като предизвикателство, като тест да подобрим собствените си вътрешни ресурси и сила.

Това, което научихме от нашите отишли си приятели, от тези, които са се върнали за да ни разкажат техния опит, е че всяко човешко същество след преминаването вижда целия си живот като на филм, като по този начин има възможността да преразгледа всяко свое действие , всяка дума, всяка мисъл и да съди за себе си. Следователно няма никакво съдене освен нашето, и няма осъдителен Бог, готов да ни накаже.“

прочети или прослушай

=========================================================================

Мира Кели, Пътуване в минали животи

Регресионистът Мира Кели споделя животопроменящите уроци, научени от клиентите й, за да ви помогне да намерите подкрепа и разбиране и да ви вдъхне сили за собственото ви израстване. Мира ви учи как да се свързвате с Висшия си Аз във всеки момент, за да получите напътствия. Ще разберете как всичко около вас е само ваше отражение, защо е важно да прощавате, защо имате право да обичате себе си и как Вселената винаги ви подкрепя любящо и безусловно. Историите на тези страници ще ви помогнат да откриете как да лекувате тялото, ума и духа си, когато научите повече за естеството на времето, за кармата, съдбата и свободната воля - както и как всеки избор създава за вас нова реалност. Ще разберете как регресията е помогнала на други хора да се пренесат в реалност на здраве и благополучие и ще бъдете насочени как да постигнете същото и за себе си. Подгответе се за мощна трансформация, след като усвоите дълбоките уроци на вашите минали животи!=========================================================================

Иво Величков, Тайните на хипнозата

Хипнозата е състояние на контролиран транс.
Това е ментален феномен, присъщ на всеки от нас.
Да навлезеш в транс означава да излезеш от границите на нормалното възприятие, да направиш невалидни законите на познатия ни свят.
Трансът е неразделна част от функционирането на нашата психика и ни дава пряк достъп до недостъпни в нормалното състояние на съзнанието ни феномени.

 Иво Величков увлекателно и нагледно ни въвежда в историята на хипнозата, сравнява различните хипнотични подходи и ни предлага конкретни техники за въвеждане в транс. В примери от своята успешна практика той разкрива способността на всеки от нас да се справи с помощта на хипнозата с вредни навици, непреодолими страхове и самоунищожителни модели на поведение.
В практическата си част книгата съдържа примерни текстове за въвеждане и извеждане в хипноза и за задълбочаване на хипнотичния транс.
Изданието е предназначена за широк кръг читатели и специалисти.

 Иво Величков е сертифициран хипнотерапевт с успешна професионална реализация във Великобритания и България и основател на Българската асоциация по хипноза. Книгата му „The Secrets of Hypnosis“ завоюва голям успех на Лондонския панаир на книгата, а дисковете му с хипнотични сеанси се радват на огромна популярност във Великобритания и САЩ. У нас придобива известност с телевизионното си предаване „Хипнотизаторът” по bTV.


=========================================================================

Морган Скот Пек, Както на Земята, така и на небето


"Както на Земята, така и на небето" може да се чете по няколко начина: това е едно вълнуващо произведение на въображението - роман, който ни дава очарователна представа за това какво може да ни очаква в живота след смъртта. Но също е и дълбок анализ на личността - книгата ни представя визията на д-р Пек за това как опитът от живота след смъртта може да ни научи на важни неща за живота ни тук, на Земята. Това е изключителна творба, създадена от вдъхновението и прозрението на един от най-забележителните и най-проникновени съвременни мислители.

=========================================================================

Л. А. Секлитова, Л. Л. Стрелникова, Душата и тайните на нейния строеж

През 2006 година учените заснели чрез свръхчувствителна апаратура излитането на душата от умиращото тяло. На лентата ясно се вижда нещо като мъничък облак, напускащ материалното тяло. Някои фотоапарати вече предоставят висока точност в изображението на финия свят около нас. И понякога на снимките се появяват привидения, различни светещи същества. Техниката потвърждава онова, за което разказват Висшите Учители.
Само с наблюденията е недостатъчно да се познае Истината за света около нас и вътре в нас. Ето защо се спускат познания за човека, които да му бъдат нужни в съответния период на еволюционно развитие.

Душата е понятие, което идва до човешкото съзнание от най-далечни времена. Хилядолетия назад хората са знаели за нейното съществуване, което знаели за невидимата конструкция у човека. Във всяка една цивилизация е имало особени времеви периоди, в които на човека са били давани познания за душата, в по-голям или малък обем - според равнището на развитие на човека. Сменяли са се поколенията, прогресирали са душите, набирайки нов и нов жизнен опит, във връзка с тези цикли за развитие на човешките души, се е налагало на висшите учители да спускат все нови и нови знания за душата, за нейната същност, с частично нови интерпретации, съответстващи на съответното равнище на еволюция на съзнанието. А понякога се налагало просто да се повтори за старото, за което са знаели предците.
С настоящата книга се поставя началото на една поредица от книги за душата, нейния строеж и създаване.


=========================================================================

Бари Късел, Прераждане в Отвъдното

В научна холандска лаборатория е създадена вече компютърна програма, чрез която специалистите в областта на хипнозата могат да разбулват тайните на човешката душа. На мониторите се вижда, като на длан, всичко преживяно от двойка доброволци, решили се да бъдат изследвани, дори с цената на собствения им живот. Авторът се впуска последователно в преражданията и съществуванията на двамата от далечно минало до ден днешен. От боа и анаконда в ранния период на превъплъщения, през живота им като холандски граф и ослепителна красавица, избавящи някогашна Нидерландия от напаста на "летящите прилепи" , през трудния период в зората на Америка като наемен убиец и пленителна прститутка, та чак до заемащи високи постове във Великия Райх на фюрера Адолф. Те са свидетели на все още неясната за света кончина на този убиец на милиони невинни хора. Какво се крие зад Границата на човешкия живот? Как изглежда светът на прозрачните духове след смъртта на тялото? Въпроси, на които авторът на този необикновен сюжет дава отговор. Една нова теория във вечния спор между учени и окултисти за тайната на живота. Всичко това в напрегнатата до последната страница, втора книга на холандския писател от български произход Бари Късел (Иван П. Стоянов Къслев)


=========================================================================

Георги Жеков, Другата реалност

„Другата реалност“ е книга, която ни отвежда отвъд пределите на ума и ни запознава с невидимия свят, който съществува навсякъде около нас. Помага ни да осъзнаем, че сме неразделно свързани един с друг и физическите ни тела са само средство, което ни дава възможност да изживеем този прекрасен живот, за да се усъвършенстваме и развием. Запознава ни с духовните закони на живота, силата на настоящия момент и ни помага да различаваме и разчитаме синхроничностите, присъстващи в живота ни, за да открием верния път напред.=========================================================================

Майкъл Нютън, Спомени от отвъдното
32 истински истории

Ако можехте да узнаете каква е истинската мисия на душата ви, щеше ли това да промени живота ви? Отговорът несъмнено е положителен... поне за героите от тази книга. Подложени на хипнотерапия, те се връщат в духовния свят и това преживяване променя завинаги начина, по който възприемат себе си и света. Д-р Майкъл Нютън, автор на бестселърите "Пътят на душите" и "Следите на душите", се завръща с поредица лични истории, които разкриват дълбокото въздействие на духовната регресия върху живота на хората. В книгата са описани различни случаи, в които пациентите имат възможност да преживеят отново ключови минали животи, да видят себе си като безсмъртни души, да се върнат у дома - в света, който обитават между преражданията си. Там те се срещат със своите духовни водачи и мъдри наставници и общуват активно със сродните си души. Възвръщането на паметта за отвъдното кара хората да осъзнаят своята отговорност за изборите, които правят, и техните последствия в светлината на вечността. Това им помага да гледат на трудностите като на важни житейски уроци, да получат емоционално изцеление и да узнаят мисията си на тази земя.


=========================================================================

Дечко Свиленов, Живот след смъртта
Какво казват науката, религиите и Библията?

Всеки човек рано или късно ще умре. Дали смъртта слага край на всичко или пък поставя начало на нещо ново? Хора, изпаднали в клинична смърт и върнати отново към живот, разказват за впечатляващи преживявания от задгробния свят - факт, който показва, че душата на човека продължава да живее. Всички религии говорят за живот след смъртта. Науката потвърждава съществуването на душата и нейното безсмъртие. Ето защо твърдението, че „никой не се е върнал от онзи свят“ е неоснователно.

Какво представлява животът в отвъдното и може ли той да бъде променен? Защо някои умират в мир, а други изпитват ужасяващ страх в часа на смъртта? Това са жизнено важни въпроси, които засягат всеки човек, бил той атеист, религиозен или вярващ. Защо? Отговорът е - за да се подготвим за отвъдното. В присъствието на мъртвец ние мислим обикновено за миналото на покойника, но не мислим за нашето собствено минало и особено за бъдещето ни и за вечността. „И това е така, защото едни хора забравят отвъдното, други не го разбират, трети го отричат“, пише приснопаметният български патриарх Кирил.

Предлаганата от проф. д-р Дечко Свиленов книжка „Живот след смъртта“ дава изключително полезна, вярна, достатъчна и убедителна информация за живота в отвъдното. Книжката се обосновава преди всичко върху Божественото Слово - Светата Библия, но също така има и много добра научно-медицинска подкрепа. - Свещеник Петър Цанков


=========================================================================

Джон Лерма, Пътуване към светлината

Какво виждат хората на прага на смъртта?

Д-р Джон Лерма, ръководител на хосписа към най-големия в света медицински център в Хюстън, отговаря на този въпрос в книгата си „Пътуване към светлината”. В нея той е събрал множество свидетелства за предсмъртните преживявания на неизлечимо болни пациенти. Историите на тези хора, различни като характер и съдба, си приличат по едно: всички те са получили утеха и безусловна любов от божествени създания, които описват като ангели и архангели.

В книгата ще прочетете трогателната история на едно дете, чието отношение към смъртта преобразява околните. Ще узнаете какви са виденията на един заклет атеист. Ще ви разтърси предсмъртната изповед на нацист, отговорен за убийството на хиляди хора. Ще разберете как смъртта на свещеник може да бъде вдъхновяваща. Ще станете свидетели на предсмъртното разкаяние на сериен убиец...

Равносметката, която човек прави в последните си дни в светлината на вечността, води до духовна трансформация не само у самия умиращ, но и в хората, станали свидетели на този велик преход.


=========================================================================

Ал.Кръстников, Прераждане и превъплъщение

Александър Кръстников
духовен учител, ясновидец и езотерик
Александър Кръстников е основател, вдъхновител и ръководител на "Обществото за психични издирвания и духознание в България"
Александър Константинов Кръстников е роден в Никопол на 2 ноември 1879 г. Баща му е ветеринарен лекар, габровец, от рода Кръстникови, майката - Анна Стоянова (или Стоева) е от Горна Оряховица. До 1893 г., когато умира бащата, многодетното семейство се мести непрекъснато - Ловеч, Плевен, Луковит, Бяла Слатина. Деветчленното семейство живее тежко. Така протича и детството на бъдещия ясновидец и философ, още повече че след него (той е втори син) на бял свят идват трима братя и две сестри.
Младост
През 1893 г. вдовицата се връща в Габрово и работи по чужди къщи, за да издържа децата си.
В Габрово Александър учи в Априловската гимназия, после е "прибран" в София от свой роднина - търговецът Ганчо Гавраилов. Получава средно образование в столицата.
Занятие
След завършването на средното си образование, до пенсионирането си, Кръстников работи като чиновник в пощите в градовете Габрово, София, Ямбол, Бургас.
Духовна и просветителска дейност
През 1908 г. Кръстников поставя началото на т.нар. Психообщество, а през 1910 г. (официалната година на създаването му) то, по думите на самия Кръстников, "засилва своята дейност, обявява се за работещо съгласно законите на страната и приема името "Общество за психични издирвания и духознание". Организацията развива обширна дейност. Кръстников, който остава безбрачен и вегетарианец през целия си дълъг живот, създава с течение на времето много духовни ядра на територията на страната.
Със своя живот, Кръстников създава религиозен мироглед, който обединява учението и обредността на източноправославната църква, вярата в прераждането и превъплъщението, изучаването на Кабала, с което Кръстников прави и своя оригинален принос в световната духовност.
Създател на молитви и песни, част от които са придобили място в православието.
Сравнение с други духовни деятели и общества
За разлика от Петър Дънов, който изнася хиляди беседи и намира отклик и във висшите кръгове на българското общество, Кръстников избира за поле на своята просветителска и духовна деятелност, предимно необразованите слоеве от народа.
Публикации/Издания
Ранните публикации на Кръстников никога не са били задълбочено проучвани. Не са изследвани, нито неговата кореспонденция, нито архива на Обществото, както и на периодичните издания, на които сътрудничи той.
Сред това неизследвано богатство са също и предполага се, неговите ранни стихове, разкази и приказки.
Докато създаденото окултно общество се разраства и печели последователи в цялата страна, през 1920 г. излиза първият брой на в-к "Витлиемска звезда". - Вестник, общоокултен, но предоставящ място и на обшествено-политически, верски (религиозни), нравствени, здравни, въздържателски и други предмети.
Въпреки множество трудности от стопанско естество, изданието продължава да излиза до 1942 г., а негов редактор - стопанин, е неизменно Ал. Кръстников.
В-к "Витлиемска звезда" избира начин, чрез който неговият редактор - Кръстников води спорове със своите опоненти. Такъв един е например известния теософ и журналист Софрони Ников.
През 1915 г. е публикувана първата самостоятелна книга на Кръстников - "Седем основни добродетели", последвана от над 20 книги, между които по-известни са "За обществото и младежта", "Посвещение в духознанието", "Прераждане и превъплъщение", "Състояние на мъртвите", "За семейството и детето", "За идването на Христа", "Рождение на Антихриста", "На обществени теми", "Ницшеанство или духознание" и др.
Влияния
Кръстников е един от множеството делегати на 11-ти събор на "Бялото братство", проведен край Велико Търново, през август 1911 г.
За разлика от Петър Дънов, към когото се отнася с уважение, Кръстников предпочита да живее и работи предимно сред необразованите слоеве от населението.
Сред тях, той среща обич, доверие и взаимност. Сред тях той и завършва живота си на 91-годишна възраст, в Чирпан, на 3 октомври 1970 г.
След 1944 г.
Скоро след 9 септември 1944 г., печатната база на Обществото е "разгромена". Книгите на Ал. Кръстников, са изгаряни. Самият той е арестуван и попада в Бургаския затвор. Шейсет и девет годишният ясновидец е наклеветен в разпространяване на слухове срещу Георги Димитров. Лежи в затвора година и половина.
Народният съд го осъжда на "две години строг затвор, една година концлагер, пет години лишаване от граждански и политически права и 25 хиляди лева глоба".
Макар, че е освободен към края на 1950 г., след апелиране на делото му, чрез адвокат Руси Русев, "заплахите с обесване, побоища, мръсните килии" оставят отпечатък в съзнанието на възрастния вече Кръстников.
Както сам той пише, обесването му е било въпрос на време - спасява го единствено смъртта на Георги Димитров през 1949 г. След освобождаването си от затворите, Кръстников живее в София с нищожна пенсия.
Умира на 3 октомври 1970 г. в Чирпан, където е и погребан.

прочети

=========================================================================

Дийпак Чопра, Живот след смъртта
Тежестта на доказателствата

Какво става, когато умрем? Дали това е въпрос, на който не ни е дадено да отговорим; загадка, чието решение вселената пази за себе си? Чопра привежда множество доказателства за това, че светът отвъд не е отделен от този свят с непреодолима стена; че една-единствена действителност обгръща всички светове, времена и места. В края на живота си ние преминаваме в нова фаза на същото пътуване на душата, в което се намираме в настоящия момент.

В „Живот след смъртта“ Чопра обединява последните научни открития и великите традиции на мъдростта, за да очертае живота след смъртта. Това е увлекателно пътуване през многобройните нива на съзнанието. Но много по-важна е проникновената му идея: това, което срещате в живота си след смъртта и което преживявате там, отразява настоящите ви вярвания, очаквания и нива на съзнаване. В тук и сега можете да очертаете онова, което става след смъртта ви.
Живот след смъртта разкрива необятно ново пространство за съзидателност. Защото няма разделение между живота и смъртта - има само един непрекъснат творчески проект. Чопра ни кани да се включим в изграждането на тази неуловима област и когато разберем напълно нейната реалност, ще се отърсим от ирационалните си страхове и ще навлезем в божествено усещане за неограничена свобода и сила.


=========================================================================

Ноел Лангли, Едгар Кейси - За прераждането

Вярата в прераждането е стара колкото света. Тя е била неделима част от светоусещането не само на древните източни религии, но и на есеите, обучавали детето Иисус.

Стъпвайки върху Тълкованията на великия ясновидец Едгар Кейси, настоящата книга осветлява и разбулва скритата действителност, с която живеем всички: вечното прераждане. Тук са разкрити загадъчни разкази за хора, живели преди, и удивителни доказателства за обединяващата сила, която обхваща Вселената, едно време без начало и край.

=========================================================================

1 // 2 <== 3 

Няма коментари:

Публикуване на коментар