КНИГИ – алтернативна медицина, самолечение – 4



4/5


Франк Кинслоу, Чудото на мигновеното изцеление


Как бихте реагирали, ако ви кажа, че можете да оправите даден проблем просто като го осъзнаете? Много ясно - ще отвърнете вие - най-напред осъзнавам проблема и после предприемам действия, за да го оправя. Какво чак толкова забележително има в това? В общи линии така се случва в живота, нали? Но тук става дума за друго. Ами ако просто осъзнаеш проблема и самото осъзнаване сложи в ред нещата, без повече усилия от твоя страна? Това вече няма ли да е забележително? Ще бъде, и още как! И именно за това говоря. Човек може да осъзнае артритна болка в коляното, лошо храносмилане или главоболие, чувство на гняв или страх, неудачна връзка или изгубена служба, и ако подходи правилно, самата организираща сила на осъзнаването ще оправи онова, което е излязло от строя. И това е не просто забележително, а е истинско чудо. То е умение, което би могло да внесе невъобразими промени в твоя свят и в нашата планета. То означава да заживеем по начин, който ще умиротвори и съживи нашия свят, превръщайки го в мечтана обител. Казано по-просто, да си дадем сметка за изцелителната и организираща сила на осъзнаването - това е отговорът на проблемите, които са ни измъчвали, откакто за пръв път сме застанали изправени и сме проявили неудържимо човешката си природа. Ако ти се струва, че съм преувеличил ролята на осъзнаването за хармонизирането на нашия живот с вътрешно присъщата ни мъдрост - не, не съм. Ще ти трябват само няколко минути, за да се увериш в точността на моето твърдение. Тази книга е малка, но крие изумителен потенциал. Съвсем не е нужно обаче да приемаш на вяра думите ми. Предлагам ти научен, възпроизводим процес, който всеки може да реализира. Нужно е само осъзнаване. Осъзнат ли си? Съзнаваш ли, че четеш тези думи? Знаеш ли дали си прав или седнал? Даваш ли си сметка за какво си мислиш в момента? Значи въпросът е решен. Можеш да усвоиш простичките действия, които ще усъвършенстват осъзнаването ти и ще изцелят тялото и ума ти. Можеш да се научиш да изцеляваш чужди тела и умове. А с малко помощ от страна на приятелите си, ще си готов да преобразиш човешките неволи на тази земя. Готов ли си? Обзет ли си от трепетно очакване, от чувство, че ти предстои вътрешно откритие? На страниците на тази непретенциозна книга пред теб се разгръща личното ти пътува не. Ще узнаем неговите резултати по делата, които ще извършиш след прочита й. Останалото е лесно. Трябва само да обърнеш страницата, за да промениш живота си завинаги.

прочети или прослушай

=========================================================================

Рик Симпсън, Природният отговор за рака

Конопеното  масло, ако е произведено и се използва правилно, е панацея, която фармацевтичната индустрия не може да патентова, тъй като конопът е растение и никой няма това  право. Това  е една  от  основните  причини,  заради  които  неговото  използване  е ограничено. Но също много пари и печалби щяха да се загубят, ако всички бяхме започнали да отглеждаме това растение в голям мащаб.

Книгата на Рик Симпсън - Природният отговор за рака обобщава наличната информация за употребата на конопено/канабисово масло с цел лечение. Тя включва подробна информация за това как се произвежда и използва олиото в лечението на практически всякакви болести.


=========================================================================

Курт Тепервайн, Езикът на симптомите
Болестта говори чрез тялото

Болестта е израз на дисхармония в съзнанието. Симптомът ни дава прецизна информация чрез реакциите на тялото къде сме загубили своето равновесие. Книгата разглежда взаимовръзката между тяло и душа, детайлно описва повече от 100 болестни симптома, подредени по азбучен ред, и ни дава конкретни напътствия как да започнем подходящото за нас лечение.

Курт Тепервайн е роден през 1932 г. в Германия и прави успешна кариера на бизнесмен и консултант. На 40-годишна възраст се оттегля от активния икономически живот, за да се превърне в лечител и учен в областта на причините за възникването на болестите и страданията. Води семинари по цял свят, доцент е в Международната Академия за духовни науки, защитава докторска степен и става професор по психология. За цялостното си творчество е отличен с Първата немска награда за езотерика. Написал е повече от 60 книги, преведени на много езици.


=========================================================================

Д-р Валерия Евтимова, Природните енергии лекуват

Здравето е най-ценното нещо и зависи изцяло от нас самите. Мнозина разбират това твърде късно, но има и хора, които сами успяват да победят болестите и да доживеят до дълбока старост — бодри и силни. Макар да не съществува физическо безсмъртие, организмът може да бъде поддържан млад много дълго време. Като пример за това може да послужи Пол Брег, който благодарение на природо-съобразния начин на живот от неизлечимо болен се превръща в здрав човек с идеална сърдечна дейност. Той разработва своя система на лечение, която освен здравословно хранене включва и интензивно движение и спорт. Пол Брег умира на 96-годишна възраст при злополука.
Най-важни за здравето са активното движение, нискокалоричната храна, положителната нагласа и любовта към хората.
В тази книга ние предлагаме някои средства и начини да останете в добро здраве до дълбока старост. Още сега ще ви дадем няколко изключително полезни съвета.
Например половин час след всяко хранене поставяйте по една щипка сол върху езика си. Ако правите това редовно, за половин година бръчките по лицето ви рязко ще намалеят — просто защото е нараснал броят на младите клетки в организма.
За да живеете по-дълго и да боледувате по-рядко, трябва да правите нагревни на черния дроб. Веднага след хранене поставете грейка върху дясното подребрие и полежете 40 минути на дясната си страна.
За подаграта също има лек — преди лягане може да вържете върху болезнените места нагрети обли камъчета и така да спите.


=========================================================================

Христо Дочев, Хранене и здраве
Съобразно природата и учението
на Петър Дънов

Според учителя, грехопадението в света започва с месоядството. То не е само един физиологичен акт - зад него стои егоизмът на човека, проявен като пренебрежение към другите живи същества.
Като препоръчваме вегетарианството, ние проявяваме мъдрост и разбиране, за да не налагаме никому определен начин на хранене. Защото всеки индивид, според степента на своето развитие, се нуждае от специфична храна. Ние не можем да препоръчаме на вълка да пасе трева, понеже това животно е още неразумно и насилието върху него ще доведе до обратни резултати.
Но човекът е разумно същество и нему е позволено да разсъждава, да се учи и да се усъвършенства.
Ето защо ние ще напомним Божията заповед "Не убивай!", от което следва, че вегетарианството е в съгласие с Писанието, както и със справедливите закони на Майката-природа.


=========================================================================

Марко Пицути, Забранените лекарства, които лекуват. Търговци със здравето


Книгата е задълбочено разследване на големите задкулисни игри на "Биг Фарма" с неизбежни въпроси за истинската цена на нашето здраве.

– Вярно ли е, че някои ваксини имат трайни странични ефекти, които са известни на науката, но не и на обикновения човек?
– Съществуват ли лекарства, които не се произвеждат, и революционни диагностични методи, които не се прилагат, защото ще навредят на интересите на големите фармацевтични компании?
– Има ли алтернативно лечение, за което ортодоксалната наука мълчи и подценява неговите достойнства?

Проф. д-р Паоло Дзамбони с една проста операция е излекувал болната си съпруга от множествена склероза. Франко Верцела се справя с тежки случаи на аутизъм. Молекулярният биолог проф. д-р Питър Дюзбърг лекува доказано болни от СПИН. Резултатите са очевидни, клиничните данни са на разположение и въпреки това лекари и учени упорито ги отхвърлят. Списанията не публикуват материали на тази тема и не се отпускат никакви финансови средства за научни изследвания. Защо?

Свръхпечалбите на "Биг Фарма" се основават и на хроничните заболявания – продължителното лечение означава неспирни постъпления и взаимосвързани икономически интереси, чрез които "Биг Фарма" е в състояние да контролира академичния свят, заглавията в специализираните издания и редица други институции. А последствията са очевидни: лекарите предписват фармацевтични средства в изобилие, цените растат, а вредата (страничните ефекти) е по-голяма от ползата. Марко Пицути изследва новите възможности на епигенетиката и физиката, които на практика могат завинаги да погребат хапчетата и да ни освободят от монопола, упражняван от "Биг Фарма" върху нашето здраве. Защото един по-различен терапевтичен подход, в по-малка степен агресивен и вреден и в същото време по-ефикасен, е вече възможен, неотложен и необходим.

Подправените истини на "Биг Фарма":

– Цените на лекарствата се увеличават, за да може да се финансира проучването = лъжа!
– Клиничните изследвания са строги и се съобразяват с пациентите = лъжа!
– Ваксините за деца имат незначителни странични действия = лъжа!
– Вирусът HIV е причината за СПИН = лъжа!
– Свинският и птичият грип отприщиха най-ужасните пандемии = лъжа!
– Множествената склероза е неизлечима = лъжа!
– Фармацевтичните средства са най-бързото и ефикасно лечение = лъжа!

прочети

=========================================================================

Милен Заков, Оцеляване в екстремални условия 

"Настоящето учебно пособие е предназначено за запознаване с натрупания опит за оцеляване, живот и дейност на войниците при изпълнение на задачи в екстремални условия, на офицерите курсисти и курсантите от ВВОВУ "Васил Левски", на командирите и сержантите от разузнавателните подразделения и от подразделенията за специално разузнаване.
Читателят, използвайки събрания материал в пособието, при попадане в сложна обстановка може успешно да се справи с редица дейности като ориентиране на местноста, прогнозиране на времето, построяване на временно жилище, добиване на огън и на вода, оказване на първа помощ и профилактика на заболяванията, преодоляване на водни препятствия и други..."

За авторите:
Авторите на учебното пособие - полковник инж. Жоро Ганчев Георгиев и полковник инж. Милен Николов Заков са експерти от командно-преподавателския състав на ВВОВУ/Висше военно общовойсково училище/ настоящият НВУ/Национален военен университет/ "Васил Левски" в гр. Велико Търново.

прочети

=========================================================================

Петър Димков, Практически съвети за правилно лекуване по метода на Луи Куне


Напоследък името и лечебният метод на Луи Куне все повече почват да ингересуват българската интелигенция. Малцина са, които не са прочели неговите съчинения "Нова лечебна наука", "Наука за лицеизраза" и "Отглеждане на детето". За жалост, обаче, малък е броят на тези, които са си дали труд основно да го проучат и приложат с полза.

Луи Куне, вече покойник, е бил народен лекар от Лайпциг и един от гениалните основатели ма природното лекуване. След като се излекувал сам, с помощта на собствения си лечебен метод от рак в стомаха, напреднала туберколоза и силно нервно разстройство, той излекувал десетки хиляди страдащи от всезъзможки болести и отречени от медицината. Целта на неговата "Нова лечебна наука" както казва самия той е: да посочи как да познаваме и преодотвратяваме навреме болестите, да уясни закона за МИРОВОТО ЕДИНСТВО, върху който трябва да почива всеки истински лечебен метод и да служи, като водач и съветник на всички, които жадуват да си възвърнат здравето с помощта на всеобщата майка — природата.

Когато ще преценяваме лечебния метод на Куне, не трябва да съдим по неудачните опити на стигнали до гроба болни. Лекомислено е да вменяваме като недостатък на едно учение това, за което е виновна личността, която без да го проучи, прибързано и неумело си е послужила с него, защото само по пътя на сигурната себепреценка и умелото, използуване на лечебните закони, а също и при наличността на един жизнеспособен организъм, може да разчитаме ма успешни и трайна лечебни резултати.

Как и за колко време съм се излекувал напълно след проучавне на Куневия метод, читателят ще види от следното ми писмо, адресирано до редактора на "Добро народно здраве" — г-н д-р К.Ганевъ, в гр. Варна, и публикувано в същото списание. (година II, кн. 4 и 5),София, 6 ноемврий 1929 г.

прочети

=========================================================================

Гордън Линдзи, Библейската тайна за Божествено здраве

Тази книга изяснява следното: 
1. Бог не желае да сме болни, а дяволът. 
2. За Бог здравето е установена позиция, а болестта е против Божествения закон. 
3. Някои хора от библейските времена са запазили своята жизненост до дълбока старост. 4. Трънът в плътта на Павел не е бил заболяване. 
5. Не се споменават водещи библейски личности да са били болни, освен едно-две изключения.
6. Тази книга дава пояснения на солидна библейска основа за това как да имаме и как да се наслаждаваме на постоянно здраве.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Илия Миланов, Божествено изцеление

От 1990 година Илия Миланов провежда евангелизационно-изцелителни служби пред Алпийския дом в Сливен, обикаля градове и села, като участва в евангелизациите на Мисията за християнска просвета в България, в която работи.

В резултат на специалните му молитви за болни през този период станаха хиляди изцеления. Слепи прогледаха, глухи прочуха, обездвижени станаха от инвалидните си колички, стопиха се тумори, безнадеждно увредени вътрешни органи сякаш се замениха с нови. Изцеленията не подлежат на никакво съмнение - те се извършват пред очите на стотици, а често и хиляди хора, те са доказани с медицински изследвания, от които се вижда състоянието на болните преди и след молитвата.

Има обаче хора, които отхвърлят дори очевидни факти, щом те не могат да бъдат обяснени с техните знания и представи. Има и други, които се мъчат да обяснят видяното съгласно своята материалистическа философия. Те наричат Илия Миланов екстрасенс и “компетентно” обясняват, че имал силен интензитет на биополето. Тъжно е, че мнозина предпочитат да приемат тази версия, защото им се вижда “научна”, а в същото време не могат да обяснят нито понятието екстрасенс, нито понятието биополе, нито дори какво е интензитет. 

прочети или прослушай 

=========================================================================

Дестилирана вода
ЗДРАВНИ СЪВЕТИ ОТ ЛЕЧИТЕЛЯ
ПЕТЪР ДИМКОВ

Освободена от съставките си - минерали, соли, химически вещества, водата изведнъж се оказва по-силно действена от обикновено. Това е дестилираната вода. Водата, която е махнала от себе си всичко, което не е вода. Тъкмо тя се използва в повечето народни медицини за лекуване.
Въздействието на дестилираната вода е няколкократно по-голямо върху човешкия организъм, а и върху всяко живо същество, от въздействието на „обикновената" вода. Изглежда, че с освобождаването на водата от минерални и други съставки се премахват някакви препятствия, ограничаващи въздействието й.
Целебната вода лекува всички болести. Това е една концепция, която лесно се доказва, но е трудна за обяснение. Човек в този случай действа, както и при толкова много други - възползва се от предимствата на чудото, което не е още разгадал.
Най-общото обяснение е, че дестилираната вода прониква до всяка клетка на човешкото тяло. За разлика от ред други лекарства и вещества тя въздейства буквално върху целия човешки организъм. Тя подобрява всички обслужващи системи в тялото и с
това предизвика всеобщо ободряване, подмладяване, „подновяване” на организма. Тя е - казано условно - панацеята на всички болести или единствената панацея, с която разполага сега човекът. Универсализмът на въздействието й оправдава това определение.
При определени дози, прибавка на други вещества, обеми на употребяване, начини и време ефектът на дестилираната вода се „съсредоточава" и „конкретизира", при което сякаш цялата му сила се насочва в една желана цел. Това е основният принцип на лечението с нея.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Александра, Как природата ме излекува от рак

Това е автентичният и искрен разказ на Александра, която избра различен от утъпкания път на изцеление:
Ще споделя това, което търсих и намерих, което научих и приложих. Без лични драми, а съзнателен, рационален анализ. Не се страхувам от смъртта, но реших, че няма да си отида от този свят по този
начин, че няма да се гърча от страх, няма да треперя и да се моля на доктори. Ще си отида, но не от болест, а просто защото ми е дошло времето.



=========================================================================

Ведическо кулинарно изкуство

Тази книга е практическо ръководство по готварство — тя ще ви научи да приготвяте автентични индийски блюда и ще ви запознае с традициите в основата на знаменитата индийска вегетарианска кухня. В същото време тя говори не само за приготвянето на ведически (класически индийски) вегетариански ястия, но и за ведическото изкуство на храненето, с което човек засища не само тялото, но и ума и душата си.
Като се позовават на научни трудове от древни и от съвременни автори, на свещени писания и на основни етични норми, първите четири глави представят някои аспекти на вегетарианството.
Следващите три глави са свързани непосредствено с процеса на приготвяне на храната — в тях се говори за кухненските съдове и принадлежности, за съчетаемостта на ястията и за принципите на приготвяне, сервиране и приемане на индийска храна.
После са предложени 140 готварски рецепти, проверени в домашни условия. Тези ястия са само малка част от ведическата кулинарна традиция, но тъй като са разнообразни и сравнително прости, като цяло те дават представа за многообразието на ведическата кухня. Рецептите, включени в тази книга, са събрани от едни от най-добрите готвачи в движението „Харе Кришна", много от които са се учили на кулинарно изкуство лично от Шрила Прабхупада.
За да бъде оценена по достойнство, ведическата кухня трябва да се разглежда като част от ведическата култура. Думата „ведически" произлиза от санскритската дума „веда", която значи „абсолютно знание". Древните свещени писания на Индия, съставени на санскрит, се наричат Веди, защото съдържат знание за Абсолюта. Много хора и днес следват принципите, които са изложени в тези писания и съставляват основата на ведическата култура на древна Индия.

прочети

=========================================================================

К. Норман Шийли, Пълен семеен наръчник по алтернативна медицина

Най - добрата енциклопедия за силата на алтернативната медицина в естественото изцеление.Този отличен практически наръчник включва основите на алтернативната медицина и по какво тя се различава от ортодоксалното лечение, детайлен поглед върху съществуващите терапии, често срещани оплаквания и благоразумни съвети за безопасното, внимателно и ефективно лечение, удобен индекс от А до Я на често срещаните симптоми и "лекове", обширна справочна част.






прочети

=========================================================================

Д-р Атанас Михайлов, Въведение в природолечението
Моята практика

Започна се. Вчера окончателно реших. Много подходящ ден за начало - 5 юли 2006 г., летният Атанасовден. Идеята да напиша книга зрееше отдавна. Много мои пациенти, читатели, зрители, фенове на биопрогнозите по БНР са ме питали кога най-накрая ще напиша книга. Да, крайно време е да обобщя препоръки, съвети, цялостен опит, трупани над 20 години, в цялостна концепция - концепция за доброто здраве. Основното при работата ми с всеки мой пациент е инди видуалния подход. Наред с това, но не по-малко важно: опитвам се да изградя у него активно и информирано отношение към собственото му здраве. Това е и една от основните задачи на книгата.
Тя не е наръчник за самолечение на сериозни случаи. Целта й е да ви помогне да извървите своята част от пътя към здравето и да ви даде по-голяма свобода на избор.
Моето кредо е: „Природата знае по-добре от нас!" Целта ми е да помогна на тези, които желаят да възстановяват и поддържат доброто си здраве, съобразявайки се с природни те закони.
Д-р Атанас Михайлов

прочети

=========================================================================

Д-р Джо Витале; Д-р Хю Лен, Абсолютна неограниченост

През 2006 написах статия, озаглавена "Най-необикновеният терапевт в света". В нея се разказваше за психолог, който помогнал за изцелението на пациентите в отделение за престъпници с психични заболявания, като дори не прибягал до професионален преглед на пациентите. Използвал необичаен лечебен подход от Хаваите. До 2004 година не бях и чувал нито за него, нито за изцелителния му метод. Издирвах го в продължение на две години. Тогава, след като го открих, проучих неговия начин на изцеление и написах станалата вече известна статия. Споменатата статия стана много популярна в електронната мрежа. Оказа се качена в различни сайтове и форуми, хора с различно социално положение и професия си я из пращаха по електронната поща. Посетителите от моя собствен списък на www.mrfire.com я харесват страшно и са я изпратили от своя страна на десетки хиляди други посетители на мрежата, които пък на своя ред са я разпратили до своите семейства и приятели. Изчислих, че около пет милиона души са прочели статията, която имам предвид. Прочелите я, намират написаното в нея за невероятно. Някои са изпълнени с въодушевление, а други се отнасят със скептицизъм, но всички искат да научат повече за психотерапевта и неговия метод. Тази книга е резултат от тяхното желание и предприетото от мен изследване.
д-р Джо Витале

прочети или прослушай

=========================================================================

Георги Гуторанов, Козметичен и лечебен точков масаж
Самоучител по акупресура


Уважаеми читатели,

Първото издание на това ръководство по козметичен точков масаж, оказало се първо в света, през 1977 г. стана учебно пособие на провежданите от предприятие „Всестранни услуги“ курсове за масаж и самомасаж. Точно тези курсове бяха практическото подтвърждение за леката достъпност и висока ефективност на предлаганите методики, а близката връзка с читателите ми даваше възможност за непрекъснатото му усъвършенстване. Особено съм благодарен на всички докоснали се до тази материя, че изпълниха моите съвети – никога да не преувеличават възможностите на рефлексотерапията, а да извличат само нейните ползи! И пак, следейки благородните интереси на читателите, съм си позволил в това пето допълнено издание съвсем накратко да информирам любознателните за понятия, неупотребявани от мен досега: су джок, шиацу, линеен и кръгов масаж, ролфинг, рейки, аюрведа, техника „Александър“, хелацио, хомеопатия, цветотерапия, ароматотерапия, кристалотерапия и литотерапия, криотерапия, мануална терапия, кислородна терапия, хипноза, тай-чи-чуан, и др. Позволил съм си да опиша накратко най-новите постановки в съвременната световна литература относно механизма на действие на рефлексотерапията, поставяйки биологично активната точка от една страна като „антена“ за кореспонденция с вътрешната и външна „космическа“ енергия, и от друга като средство за постигане на автогенен самолечебен механизъм чрез изяснени анатомо-биологични, физични и биохимични процеси. Топографията на точките непрекъснато се допълва с нови схеми на разположение на ухото, дланите, стъпалата, небцето, фарингса, ануса, вагината и др. Предупреждавам, категорично се въздържам да препоръчвам ирисовата и пулсова диагностика, която, първо, както се изразиха мои китайски колеги, „не е лъжица за всяка уста“, и второ, за дилетанти трябва да остане само в рамките на информацията. 32-годишната ми практика на китайската философия и медицина в помощ на 46-годишната ми клинична дейност като практикуващ невролог ме научи, от една страна, да не пренебрегвам възможностите на древните учители, и от друга – в комплексното лечение да използвам, взаимозаменям, допълвам и прилагам най-подходящата от подходящите видове терапия. Това ме направи по-можещ от другите, които се затварят само в кръга на т. нар. „светска“, „европейска“, „стандартна“, неправилно наричана „традиционна“, лустряща медицина. Този свой опит съм имал възможност хилядократно да споделям и с колеги, и с аматьори, нуждаещи се от моите скромни съвети.
Д-р Георги Гуторанов

прочети

=========================================================================

Росица Тодорова, Чудото на алкалното хранене
Най-верния път към здравето и дълголетието

Ние боледуваме, защото е нарушено киселинно-алкалното равновесие в организма ни. Закиселяването на организма води до възникването на повече от 200 болести: катаракта, артрози, жлъчно– и пикочнокаменна болест, онкология. Причината за тях е, че 90% от храната на хората са кисели продукти и всичко, което те пият, без чистата вода, пресните сокове и билковите чайове, има pH от 4,5 до 2,5, т.е. те закиселяват организма им. Диетата на здравия човек трябва на 80% да се състои от алкалообразуващи и от 20% киселинообразуващи продукти. Но за да се възстанови здравето при болест, обемът на алкалните продукти трябва да стигне до 100%, особено през първите 2-3 седмици от здравословния режим. За съжаление киселинно-алкалният баланс при днешния човек е нарушен и изместен в кисела посока, което се дължи на факта, че голяма част от храните, които консумираме, са киселинообразуващи, не на последно място заради богатото си съдържание на химически добавки. Ако вие сте се уморили да ходите по болници безрезултатно, омръзнало ви е да поемате огромни количества лекарства, които не ви лекуват, и искате да възстановите изгубеното си здраве и да поемете отговорността за собственото си здраве и здравето на семейството си, ако искате да знаете как да се предпазите от болести и да запазите младостта си, тази книга е за вас.

прочети

=========================================================================

Д-р Агата Траш; Д-р Калвин Траш, Вегетарианството – начин на живот

Агата и Калвин Траш са доктори по медицина, практикуващи повече от 20 години в института "Ючи Пайънс", Алабама, САЩ. В този медицински център успешно се лекуват с достъпни и ефективни природни средства сложни, тежки, дори безнадеждни случаи и заболявания.
Самите автори на книгата живеят според стандартите на своята медицинска практика и убеждения и днес още се радват на отлично здраве и сили въпреки напредналата си възраст.







прочети

=========================================================================

Дончо Добрев, Лекуване с билки (1940г.)

„Природата твори и подържа живота, следователно тя може и да лекува".
ДАЙТЛ










прочети

=========================================================================

Ваяна Стайбъл, Тета лечение

В тази книга ще ви запозная с една от най-мощните техники за енергийно лечение, споделяни някога в книга: Тета-лечението. Това е медитативен процес, който води до физическо, психично и духовно изцеление чрез насочена молитва към Създателя. Той с готовност ни дава това изумително познание, което сега и вие ще получите. То промени моя живот и живота на много други хора.
Има само едно задължително условие да овладеете тази техника: трябва да вярвате в Създателя на Всичко, Което Е. Знам, че Той има много имена: Господ, Буда, Шива, Богинята, Яхве и Аллах, и всички те водят до Седмото ниво на съществуване и до съзидателната енергия на Всичко, Което Е. Системата Тета-лечение не принадлежи към никоя религия. Освен това не зависи от възраст, пол, раса, цвят на кожата, вяра и убеждения. Всеки, който искрено вярва в Бог или Творящата сила, може да я постигне и да я използва.

прочети или прослушай

=========================================================================

Йоаким Фаулщих, Тайната на изцелението

Медицината изживява повратен момент.
Методите, които само допреди няколко години бяха игнорирани, защото се смятаха за ненаучни, сега намират признание.
Университетски клиники работят рамо до рамо с лечители, онколози подкрепят пациентите си чрез пътешествия на съзнанието към пра-стари вътрешни образи и картини, психолози съчетават хипнозата с двигателна практика, лекари предизвикват изпадане на пациентите в транс, за да проследят дълбоко скритите причини за хроничните заболявания.
Как могат да се обяснят техните успехи?
Йоахим Фаулщих показва, че древното знание отдавна вече не се намира в противоречие с модерната наука. Откритията, направени от невро-биолози и изследователи на мозъка през последните години, потвърждават: тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа. Именно в нея се крие тайната на изцелението, която хората открай време търсят.

прочети или прослушай

=========================================================================

Кацудзо Ниши за рака










прочети

=========================================================================

Мичио Куши, Вашето тяло никога не лъже


Твърде често традиционната медицина не успява да открие някое заболяване - особено в зародиша му, когато най-лесно може да бъде излекувано. Източната диагностика обаче - древна холистична система от знания, често е в състояние да открие физически проблеми, преди дори да са възникнали. Вашето тяло никога не лъже ще ви помогне да разберете и да използвате този естествен и щадящ подход за възстановяване на доброто здраве. В началото на книгата са обяснени принципите на източната медицина. След това е показано как могат да се открият здравните проблеми чрез обикновен оглед на устата, устните и зъбите, очите, носа, бузите и ушите, челото, косата, ръцете, краката и кожата. Прегледните схеми и диаграми ще ви помогнат лесно да разпознаете признаците на дадена болест, така че незабавно да вземете необходимите мерки за постигане на баланс и възстановяване на благосъстоянието. Западната медицинска практика често се фокусира върху специфичното заболяване и пренебрегва взаимовръзките в човешкото тяло. Вашето тяло никога не лъже е цялостно ръководство по източна диагностика - едновременно вековен и революционен начин за идентифициране и предотвратяване на болести, ориентиран към постигането на здраве и хармония.

ЗА АВТОРА: Мичио Куши е най-видният представител на макробиотиката в света. Започва да я изучава преди повече от петдесет години при основателя на движението Жорж Осава. Той създава престижния институт „Куши” в Масачузетс. Изнася лекции по целия свят и е написал над двадесет книги на тема здраве, хранене и макробиотичен стил на живот. Като консултант по макробиотика Куши е помогнал на хиляди хора да подобрят значително своето физическо, душевно и духовно здраве.

прочети

=========================================================================

Света Хилдегард, Билките и храните които лекуват

През XII век Хилдегард от Бинген започва своята природолечителска мисия в един манастир в Централната част на Германия. Тя лекува с билки, с храни, с гладуване... Хилдегард помага на хиляди болни и страдащи. Своите знания тя описва в десет книги, първата от които е настоящата: БИЛКИТЕ И ХРАНИТЕ, КОИТО ЛЕКУВАТ. В тази книга са описани прости и евтини начини за лечение на: безсъние и неврози, болки в гърба, стомашни заболявания, простуди, грипове, бъбречни заболявания, мигрени, зъбобол, кожни болести, кръвоизливи, ревматизъм, артрити, сърдечносъдови заболявания...
След смъртта си Хилдегард е канонизирана като светица от католическата църква. Известната Мария Требен цитира Света Хилдегард, когато казва, че билките са „здраве от аптеката на Господ“.


прочети

=========================================================================

Д-р Клаус Шулте-Юбинг, Медицината на Света Хилдегард за жени

Съветите на Хилдегард са насочени изцяло към женското здраве. Дали се отнася за възпаления или менструални нарушения, проблемна бременност или душевни разстройства - по всяка тема ще получите най-добрата насока за лечение от знаменитата монахиня. Отделните заболявания са прегледно подредени и придружени с указания за самопомощ. Дадени са рецепти за повече от сто мехлема, тинктури и еликсири, които могат лесно да се приготвят в домашни условия или във всяка аптека.
Новото тук са някои непубликувани досега оригинални рецепти на светицата. Така че има по някоя изненада и за почитателите на Хилдегард.




прочети

=========================================================================

Харолд Дж. Райли и Рут Хейги Брод, Едгар Кейси - Здраве без лекарства

Харолд Райли - световноизвестен физиотерапевт с 45-годишен опит в терапиите на Едгар Кейси - съчетава мъдростта на именития ясновидец със своите собствени познания. Той предлага великолепен наръчник, обединяващ теоретични основи и практически средства за лечение и профилактика, основани на стимулиране на естествените защитни сили на организма, за да ни покаже как:
– да се справим с обикновената настинка;
– да контролираме артрита и псориазиса;
– да се предпазим от проблеми със сърцето;
– да се преборим с пълнотата и умората;
– да подобрим фигурата си;
– да увеличим удоволствието от секса
и много, много повече...
Описаните методи включват диети с цел правилно съчетаване на храните, компреси, очистващи средства, хидротерапия, масаж, упражнения и целят да подпомогнат организма за постигане на изцеление.
Здравето е дар и запазването му е привилегия най-вече на самите нас!

прочети или прослушай

=========================================================================

Николай Христов, Христос или Хомеопатия

Хомеопатия е често споменавана дума сред хората които търсят изцерение чрез нетрадициони или природосъобразни методи. Какви са обаче произхода и същността на този модерен и все по-популярен подход за лечение, доколко той е ефективен или опасен, има ли някакво отношение с науката и медицината и не на последно място има ли хомеопатията връзка с окултизма и какво трябва да бъде отношението на християните към нея? Тези и други подобни въпроси се обсъждат накратко в настоящата книга. Тя е насочена към читателите християни, но съдържанието може да бъде полезно на всички хора търсещи повече информация за хомеопатичното лечение.




прочети или прослушай

=========================================================================

Д-р Валерия Евтимова, Храни и невероятности Том I

Д-р Валерия Евтимова Йончева- алтернативен лекар е от популярните енерготерапевти в страната. Дипломиран лекар е от 24 години, с призната специалност по детски болести. От 14 години се занимава с алтернативна медицина и лекува всички възрасти. Завършила е курсове по мануална терапия, акупресура и биомеханична стимулация по метода на руския професор Назаров. Лекува с мануална терапия, природолечение и психотерапия. Според нея страданията на всеки от нас започват от проблемите на съзнанието. Тя залага на холистичната медицина– лечение на физично, енергийно, астрално и ментално ниво. Написала е интересни книги като "Комплеметарна медицина", "Пътуване в човешки светове", "ДНК и енергиите", "Модерна юношеска психология", "Галактическа криза", "Приложение на радиестезията в медицината", "Нетрадиционна психотерапия", "Висша медицина", "Храни и невероятности" I и II том и др. Има и редица медийни изяви и статии. Нейната популярност отдавна е прехвърлила пределите на страната. Консултант в НФМД.

прочети

=========================================================================

1 // 2 // 3 <== 4 ==> 5 //