КНИГИ – алтернативна медицина, самолечение



1/5


Д-р Атанас Гълъбов, Световна конспирация срещу здравето


АнотацияЗащо въпреки широко изтъквания напредък на медицинската наука броят на болните продължава да се увеличава? Защо средствата, давани за здравеопазване, непрекъснато нарастват с всяка изминала година? Защо се появяват нови болести? Защо нещата в здравеопазването като че ли стават все по-объркани и дори излизат извън контрол? Защо все повече хора са недоволни от официалната медицина и търсят помощта на алтернативни лечебни методи? Защо официалната медицина не признава и не допуска широкото разпространение на други видове лечебно въздействие освен синтетичните медикаменти, хирургията и лъчевата терапия? Как стана така, че идеите на Хипократ, чиято клетва полагат при завършването си медиците, бяха пренебрегнати? Предлагайки на вниманието ви факти, които съзнателно са скривани или на които целенасочено не се дава достатъчно гласност, ще се опитам да дам аргументирани и доколкото е възможно в рамките на представения материал, изчерпателни отговори както на тези, така и на други въпроси, свързани със здравеопазването, които интересуват много хора не само в България, но и по целия свят.  


прочети или прослушай


=========================================================================

 Дейвид Айк, Голямата тайна за содата (забраненото четиво)

 
Един от тези, които открито тръгнаха против системата, е италианецът Тулио Симончини. Той бе оплют от всички страни и хвърлен в затвора, защото успешно е лекувал хора в последния стадий на рака...








прочети или прослушай


=========================================================================

 Лечение на всички видове рак със сода бикарбонат 


Воден от подигравателно, ехидно отношение към съвременните методи, с които ортодоксалната медицина “лекува” редица болести, в това число и рак, се заех и направих един малък превод по темата за лечението на рака. Направих проверка в българските страници и видях, че темата е засегната отгоре-отгоре, що се отнася до метода ,за който ще стане дума по-долу. Никакви точни мнения, нито конкретни дадени рецепти.Писано е като някакво шоу за сеир на хората.Сякаш, онези които са болни им е до сеири и любопитни факти?!...Така,че освен превода от директния сайт на лекарите, направих и специално проучване какви са точно методите на лечение-точно и конкретно.Така ,че са описани както са в оригиналния сайт.  


прочети или прослушай 



=========================================================================

Димитър А. Станев, Самолечение само с вода

 

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛЮ,
Издателят на настоящата книга е запазил автентичният
авторов текст без обработка и промени с цел да се пресъздаде в
най-голяма степен изживяното от Димитър А. Станев при
създаването на Метод за самолечение със слънце, въздух, без
храна и лекарства, само с вода!  




прочети или прослушай


=========================================================================

 Редж Сейнър, Чудото на чесъна


Б.а. Тази книга е предназначена да бъде справочник, наръчник за хората, които желаят да поддържат и да подобрят своето здраве. Описаните в нея лекарствени средства не заместват лечението на конвенционалната медицина. Ако имате каквито и да е тревоги във връзка със здравето си, трябва да потърсите съвета на лекар. Не прекъсвайте вземането на предписаното лекарство, без предварително да се консултирате с Вашия лекар.







прочети или прослушай


=========================================================================

 Алис Бейли, Езотерично лечение – том 1, 2, 4

 
От тибетеца чрез Алис Бейли
Темата за лечителството е стара като вечността и винаги е била обект на изследвания и експерименти. Правилното използване на лечителските способности и сили обаче е знание, което сега прохожда. Едва в наши дни стана възможно да се огласят законите на магнетичното лечителство и да се посочат причините за онези заболявания, които се зараждат в трите вътрешни тела, постепенно разрушават човешката структура, предизвикват страдания и болки и изпращат индивида до вратата, водеща към света на безтелесно то съществуване. Едва сега човекът достигна тази точка на еволюция на съзнанието, когато започва да осъзнава властта на субективните светове. Така една нова и обширна наука - психологията, се появи в отговор на растящия човешки интерес. Темата за регулира нето, пречистването и изцелението занимава умовете на много мис лещи хора, както и на онези, които страдат. Предстои ни дълъг съвместен път, затова ви моля да се запасите с търпение.

прочети ТОМ 1  ТОМ 2  ТОМ 4 или 
прослушай ТОМ 1 ТОМ 2 ТОМ 4 


=========================================================================

 Иван Павлович Неумивакин, Кислородната вода - страж на здравето 



Кислородната вода е най-универсалното "лекарство" за всички болести, но поради своята простота и достъпност се премълчава или крие от фармацевти и лекари.
Най-общо и накратко, кислородната вода има четири благотворни ефекта върху организма: 
- увеличава свободните радикали 
- убива патогенната флора 
- образува атомарен кислород, необходим за преноса на електричество между клетките 
- забавя процеса на стареене






прочети или прослушай 


======================================================================

 Росица Тодорова, ГМО = диабет, рак... смърт


Сигурно ви е направило впечатление, че напоследък все повече хора боледуват от диабет и рак. Все повече са тези, които дебелеят без видими причини. Все повече са тези, които си отиват съвсем млади от този свят. Почти няма човек, който да не страда от някаква алергия. До скоро всичко това си го обяснявахме преди всичко със стреса. Но сигурно сте си купували от огромните лъскави ябълки, ягоди, грозде и т.н., които продават на пазара. Сигурно ви е направило впечатление, че са с вкус на пластмаса. Сигурно сте забелязали, че турските домати не омекват и не гният седмици наред. Какво се крие зад всичко това? Отговорът ще научите от тази книга.




прочети


=========================================================================

 Петър Димков, Природолечение и природосъобразен живот



Предлаганата книга отразява богатия опит на известния у нас народен лечител Петър Димков,
неговите представи и схващания по различни въпроси на народната медицина. С нейното издание се цели да се запази вековният опит на народните лечители. Лечебните методи и средства се съобщават в книгата така, както ги е дал авторът. Книгата не е предназначена за самолечение. При всички случаи болните трябва да търсят специализирана лекарска помощ.



В този екземпляр са събрани всички издания от "Българска народна медицина" на Петър Димков. 




прочети


=========================================================================

 Философия на вегетарианството
 по материали от книгите на П. Р. Саркар



Духовни водачи на Човечеството настоящи и в най-дълбока древност са заявявали, че основна причина за страданието на индивида е незнанието, непознаването истинската природа на нещата. За наша радост в последните години се появиха чудесни ръководства както от западни така и от източни автори в областта на храненето и природосъобразния начин на живот. Книгата на Саркар, която читателят държи в ръцете си, донякъде се отличава от досегашните студии в областта на храненето. Пред нас се разкрива невидимата непозната за нас същност на при родния хранителен продукт. Същият автор го разглежда като космическа мисъл - вибрация, като послание на природата застинало в определена форма. Това се изразява в съвършенството на плода като цвят и форма, красотата и уханието на билките, ароматът на току-що приготвения домашен хляб.
Ние сме това което ядем. Нашите мисли и действия са породени от естеството на всекидневно приеманата храна. Връзката вид храна-съзнание е доказана чрез научни изследвания. От тук авторът стига до извода, че природно чистата храна (лишена от месо) поражда по-фино съзнание, както и правилно морално-етично поведение на индивида към себе си и околните. 


прочети или прослушай 


=========================================================================

 Саван Сингх, Кирпал Сингх, Такар Сингх Духовната страна на вегетарианската диета 

 

Тази книга се разпространява без печалба, т.е. нейната цена - 0,80 лева е образувана единствено от разходите по нейното отпечатване. Работата по превода е извършена без заплащане.
„Единственото задължение на човека е да бъде винаги благодарен на Бог за неговите неизброими дарове и благословии."









прочети или прослушай 


=========================================================================

 Виктор Востоков, Тайните на тибетската медицина


ЗА АВТОРА


— Велики Разум! Дари ни с мъдрост, любов и светлина! В името на всички същества на
Земята и във Вселената — АУМ!
С това обръщение към Великия Разум започва и завършва деня си Ламата на Изтока, докторът по тибетска медицина Виктор Фьодорович Востоков, прекарал много години в будистките манастири.
Съвременен, доброжелателен човек, той не прилича на мрачен отшелник-шаман. Върху лицето му е изписана воля, калена от тежките изпитания, а в движенията му се долавят точност и котешка грация, придобити от ежедневните тренировки в продължение на десетки години. 


прочети или прослушай 


=========================================================================

 Хърбърт Шелтън, Гладуването може да спаси живота ви


Всяка клетка носи в себе си мъдростта на организма и той може да се излекува сам, ако му позволим. Гладуването е метод, който дава възможност на тялото да се изчисти, осигурява почивка на телесните органи, които често са претоварени от погрешния ни начин на живот, хранене и свръхактивност.
Гладуването е мъдра постъпка - има мъдрост в покоя, тишината, правилния начин на живот, правилния начин на хранене и правилния начин на мислене; мъдро е, наистина, да се избягват многобройните отрови, с които мнозина изпълват самите себе си, ума и действията си.
В тази книга няма медицински догми, нито гладуването само по себе си е определено като лек за всичко. То е само начин да си осигурим покой, докато дадем на тялото - тази сложна, удивителна система - шанса да извърши само дейността, позволяваща самовъзстановяване на здравето и доброто състояние, без напрежение или намеса, в тишина и мир и целебно спокойствие. 



прочети или прослушай 


=========================================================================

Лидия Ковачева, Гладът – приятел и лекарство


Скъпи читатели,   
Тази книга представя уникалната лечебна система на Лидия Ковачева, която е значителен принос в световната практика по гладолечение.
За първи път български автор поставя въпроса за гладолечението и създава чисто българска система с омекотена форма на гладуване - плодово-чайния разтоварителен режим. Тя е съвършено различна от съществуващите досега в света, неповлияна и незаимствана от тях.
УНИКАЛНОСТТА на системата се състои в това, че с приемането на плодове по време на гладолечението се ускорява процесът на пречистване на организма от натрупаните токсини.
Ние трябва да се гордеем, че именно в слънчева България българката Лидия Ковачева създаде стройна лечебна система, доказала своя ефект с лекуването на хиляди болни от тежки хронични заболявания. 



прочети или прослушай 


=========================================================================

 Сюзи Чиазари, Енергийно лечение с цветове


Цветната жизнена диета ни помага да ядем радостно, цветно и колкото ни е необходимо, като поддържаме оптималното си телесно тегло. Тя ни дава прости насоки за създаване на разнообразна и многоцветна диета, основана на пресни сезонни храни – храните с цветовете на дъгата. Ако следваме тези елементарни цветни правила, ние ще си осигурим балансирана диета, която да ни предпазва срещу болестите. Ако здравето ви е нестабилно, Цветната жизнена диета може да бъда приспособена, за да коригира дисбаланса. Това е диета за цял живот, която ще върне цветовете във всекидневието ни.





прочети или прослушай 


=========================================================================

 ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ
МЕТХИЛД ШЕФЕР

 по метода на д-р Едуард Бах



През 30-те години на нашия век един преуспяващ английски лекар - д-р Едуард Бах - с огромна частна практика и клиника на престижната Харли стрийт прекъсва професионалната си кариера, за да създаде принципно нова система за лечение: лечение с настойки от цветовете на около 38 растения. Цветолечението по метода на д-р Бах получава истинското си признание след Втората световна война, когато се разпространява не само в (Западна) Европа, но и в Америка, Австралия, Индия и пр. Сега, със закъснение от половин век, то стига и до българските читатели.
Ние няма да анализираме обстойно метода на д-р Бах, което е направено в първа глава от тази книга. Длъжни сме обаче да поясним на нашите читатели няколко принципни положения.
На пръв поглед методът на д-р Беч напомня основното правило на хомеопатията: подобно се лекува с подобно. Но класическата хомеопатия лекува заболяването с микроскопични дози от лекарствени средства, които в по-голямо количество биха предизвикали същите болестни симптоми, и които действат по биохимичен път.
Настойките на д-р Бах, точно обратно, действат на енергетичната система на организма, и то пряко. В този смисъл няма принципна разлика между цветолечението и лечението при екстрасенс, само че при метода на д-р Бах се използва не енергията на друг човек, а акумулираната от растенията жизнена енергия.
Оттук произтича едно от огромните предимства на метода на д-р Бах; при него няма опасност от предозиране; при него няма опасност от погрешна диагноза (защото тогава настойката няма да помогне, но няма и да навреди); лечението по този метод е съвместимо с всички традиционни лекарствени средства.


прочети или прослушай 


=========================================================================

Д-р Хироми Шиния, Ензимният фактор 


 ДИЕТАТА НА БЪДЕЩЕТО, която предпазва от сърдечносъдови болести, лекува рак и стопира диабета тип 2








прочети  или прослушай 


=========================================================================

Арабули Звиад, Практика за подмладяване на организма
(Гимнастика удължаваща живота) 


Книгата на Звиад Арабули е за всички и за всеки. Опитайте се да правите това, което е по силите ви. Ефектът е потресаващ! И така, тук ще намерите една уникална методика за развитие и подмладяване на организма и за изграждане на здраво и хармонично тяло без използване на пособия и тренажори. Ефективен метод за укрепване на костната, мускулната и ставната структура на организма. Гимнастика, която развива всички мускули и стави и подпомага хармонизацията на всички функции в организма. 40 упражнения за дълбоко разработване на всички мускули и стави (първо се развиват най-слабите и изостанали системи на организма). Пълна профилактика срещу възрастова деградация на всички системи на организма: опорно-двигателен апарат, обмяна на веществата, зрение, дишане, стомашно-чревен тракт, сърдечносъдова система и т.н. Активиране работата на главния мозък.


прочети или прослушай 


=========================================================================

Александър Свияш, Здравето е в главата, а не в аптеката 

Вече са написани милиони прекрасни книги за здраве то. В повечето от тях се разказва за това, как можете да станете здрави. За какво ви е още една подобна книга?
Отговорът е прост. Щом предишните книги с чудо дейни рецепти не са ви помогнали, значи Въпросите, свързани със здравето, не са чак толкова лесни за решаване. Затова първо ще се опитаме да разберем защо изобщо хората боледуват. А след това, ако все още ви е интересно, ще набележим вашия личен път от болестите към здравето.
Така че тази книга не е поредният сборник с рецепти или описание на още един чудотворен метод, който ще ви помогне да се излекувате от всичко. Днес пазарът е залят с такива книги. Дори има книги, които притежават способността да лекуват! Тази книга не е такава, затова няма нужда да сядате върху нея или да я слагате върху болното си място. Това няма да ви помогне. Вре ме е да се замислите, как сте си докарали заболяването, от което страдате, и за какво ви е притрябвало. Та на ли обикновено с лекота се отърваваме от ненужните вещи? А щом болестта не ви напуска, значи вие по някакъв начин я задържате в себе си, без дори да подозирате това.


прочети  или прослушай 


=========================================================================

Д-р Бари Сиърс, Зоната 


Случвало ли ви се е понякога всичко да върви по мед и масло? Събуждате се в прекрасно настроение, изпълнени с енергия. На работа разрешавате проблеми, които до вчера са ви се стрували непреодолими. Изпълнявате задълженията си без усилия. Спортувате леко и неуморимо. След вечеря не се отпускате като парцал пред телевизора, а разполагате с енергия дори за дискотека.
Без да знаете, вие сте били в Зоната - онова мистериозно, но реално състояние, в което мозъкът и тялото дават най-доброто от себе си.
Как да задържим обаче това състояние за дълго? Като ПОДДЪРЖАМЕ ХОРМОНАЛНИЯ СИ БАЛАНС чрез подходящо хранене - това е простият отговор на световноизвестния учен д-р Бари Сиърс. Въз основа на ОТКРИТИЕТО НА ХОРМОНИТЕ АЙКАЗАНОИДИ, отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване СИСТЕМА ЗА ХРАНЕНЕ, с която:
• поддържате умствената и физическата си енергия през целия ден
• достигате оптимално тегло
• намалявате  до  минимум  опасността  от  диабет, атеросклероза, инфаркт, рак
• подобрявате качеството на живота си. 


Достигнала няколкомилионен тираж, „Зоната" прави достъпно за обикновения читател едно откритие в медицината с епохално значение за здравето на човека.
КНИГАТА СЪДЪРЖА ОЩЕ:
• хранителните стойности на всички продукти
• примерни съчетания на храни
• голям дял рецепти


прочети или прослушай 


=========================================================================

Маргарет Руби, Излекуване на ДНК 
Пренастройка на вашия генетичен код за здрав и успешен живот


Маргарет Руби повече от 20 години се занимава да изследва как мислите и емоциите от миналото и настоящето на човека въздействат на структурата на неговото ДНК и как тези изменения се отразяват на различните сфери от човешкия живот. Книгата и предлага прости, но ефективни техники за самоизлекуване, които работят на енергийно, емоционално и вибрационно ниво, помагайки ни да се освободим от ограничаващите ни убеждения, закодирани в ДНК. Подробно са описани петте основни етапа за "пренастройка" на генетичния код на човека, с цел придобиване на изобилие и здраве. Хиляди хора от различни страни на света са обучавани на техниките за излекуване на ДНК; всички те са успели по забележим начин да променят живота си.





прочети


=========================================================================

 Васил Канисков, Когато имунната система заболее 


Човек, който изпълнява волята Божия,
нито вълци го ядат
нито разбойници го крадат.
Няма болест в света,
Която да не може да се лекува.
Учителя








прочети или прослушай 


=========================================================================

Йога Рамачарака, САМОЧЕЧЕНИЕ   И  ЛЕЧЕНИЕ  С  БИОЕНЕРГИЯ


Книгата има за задача да даде ясно и достъпно изложение на различните форми на лечение, прилагани в окултната терапевтика. Ние поставяме тези форми на едно стъпало с лекарственото лечение, масажа, остеопатологията и всякаква друга форма на терапия. Всяко истинско лечение използва природните закони и силата, с която се въздейства, е природна енергия, така както е електричеството.
Западният свят винаги е бил склонен да изгражда култове около лечебното дело. Всеки култ или всяка секта претендира, че нейното лечение се дължи на някаква особена вяра или религия, макар че и останали те постигат почти същите резултати.
Изтокът не приема такива заблуждения и даже из мами. Там всеки от дете знае, че има много неуловими, невидими сили и форми на енергия в природата, от които човек може да се възползва, да ги постави в услуга на себе си и на другите. И електричеството, и психичната сила са само различни форми на природа та. Наистина всяка енергия е проява на всемирната сила — праната, и източните учения твърдят, че тя притежава разум, тъй като произхожда от умственото начало на Вселената.
За източния лечител предразсъдъците и чувството на завист към други колеги е непознато независимо от формите, които прилагат. Той е убеден, че каквато и да е формата, лечението въздейства със силата, която сам прилага.


прочети или прослушай 


=========================================================================

Вадим Воля, Проглеждане
или как се отървах от очилата за 7 дни

 

Тази невероятна книга стана сензация още преди да излезе от печат. И това не е чудно. Авторът на книгата не само се избавя от своя недъг за невероятно кратко време, но и без да е специалист по офталмология, за седем дни разработва нова, абсолютно оригинална и невероятно ефективна система на тренировки, основаваща се на най-обикновеното мигане — система, способна да помогне на много хора, които страдат от късогледство и други дефекти на зрението и следователно осъдени да носят очила цял живот.
Наистина отдавна чакахме такава книга!
Невероятно лека по форма и същевременно задълбочена по съдържание, тази книга ви дава не само твърда увереност в бързото ви оздравяване, но и сочи най-краткия път към това оздравяване, а също така ви зарежда с поток позитивна енергия, която ще ви даде сили да изминете този път.



прочети или прослушай 


=========================================================================

Карин Брандъл, Освобождаване от енергийни влияния и зависимости




Сега навярно ще се запитате: как ли някому е дошло на ум да напише такава книга? И какво ли толкова се съдържа във въпросния феномен? Не сме ли всички ние отделни същества; не се ли крие всеки от нас несмущавано в собствената си кожа? За съжаление (или пък за щастие) трябва да кажа: не е съвсем така. Живеем в свят от енергии, а и ние, хората, сме енергийни същества. И посредством енергийния план неизменно участваме в цялото - и в доброто, и в лошото. Това означава, че ще трябва да се позанимаем със света на фината материя, ако не желаем а сме подвластни на чужди внушения.
Книгата бе създадена въз основа на собствените ми преживявания и наблюдения. С абсолютна сигурност знам, че кожата не е бариера за психични или енергийни влияния. Винаги са ме интересували механизмите, подтикващи ни към точно определени постъпки в общуването със себеподобните ни. Къде е истинската граница в съзнанието? Какво идва от мен, какво отвън? Как може двете да се отделят и отличават?


прочети или прослушай 


=========================================================================

Клеменс Куби, По пътя към следващото измерение
 Моето пътуване към лечители и шамани


Книгата ни води по време на това пътуване при лечители и шамани, дава ни възможност да погледнем зад кулисите и да участваме в придобиването на нови познания за нашето човешко съществуване. Отваря ни врати към самолечението и ни окуражава да поемем по нови пътища.
Клеменс Куби започва това пътуване към шаманите още преди повече от 20 години вътре в себе си, когато парализа от кръста надолу го принуждава да промени изцяло живота си и да гледа на него по съвсем нов начин. Произтеклата вследствие на това промяна на съзнанието довежда до излекуване, смятано за напълно лишено от всякакви изгледи за успех, което и до днес е загадка за медицината. Чрез своето собствено драматично преживяване и чрез срещата с безброй лечители, шамани и алхимици му се е удало да прозре дълбоко в същността на лечението, чието място е вътре в нас.
Мислите на Куби провокират и вдъхновяват. Те ни довеждат до границите на нашия западен мироглед и осъществяват пробив към нови хоризонти, които дълбоко вълнуват и трайно въздействат.


прочети или прослушай 


=========================================================================

Масару Емото, Тайните послания на водата



Масару Емото е роден в Йокохама през юли 1943 г. Завършил е хуманитарни науки на Йокохамския общински университет с насоченост към международни отношения. През 1986 г. създава IHM Corporation в Токио. През октомври 1992 г. получава сертификат за доктор по алтернативна медицина от Свободния интернационален университет. Впоследствие в Съединените щати 2
се запознава с идеята за микроскупчването на молекулите във вода и технологията на магнитнорезонансния анализ. Така започва търсенето му за разкриване тайните на водата. Д-р Емото предприема обширни изследвания върху водата на планетата като учен-изследовател, но още повече от перспективата на оригинален мислител. Накрая разбира, че водата разкрива истинската си природа под формата на замръзнал кристал. Той продължава своите изследвания и е написал редица книги на японски, които са добре приети. Женен е за Кацуко Емато, която споделя неговия ентусиазъм и е ръководител на Киокуша, издателския отдел на неговата компания. Имат три деца.


прочети или прослушай 


=========================================================================

Гергана Митева, Иван Митев ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЛЕЧЕБНИТЕ МИНЕРАЛИ А – Я
 Второ допълнено издание 


Информация за над 80 минерали
с описание на тяхното лечебно въздействие











прочети


=========================================================================


1 ==> 2 // 3 // 4 // 5