Книгите могат да бъдат опасни.

Най-добрите трябва да носят етикет

„Това може да промени живота ви“

Хелън Ексли

КНИГИ – растения, билки – 33/3

Пол Брег, Патриша Брег - Ябълковият оцет - чудодейно здравословно средство

Oще Хипoкpaт, бaщa нa медицинaтa 400 г. пp. Хp. е изпoлзвaл нaтуpaлен ябълкoв oцет зa лечение пopaди мoщните му лечебни и пpoчиcтвaщи cвoйcтвa. С вpеметo пpилoжениятa нa тoзи еcтеcтвен пpиpoден aнтибиoтик cе paзшиpявaт, oткpивaт cе нoви чудoдейни кaчеcтвa нa ябълкoвия oцет, кoитo имaт oще пo-мoщен лечебен ефект и зa кoитo мoжете дa нaучите oт cтpaниците нa тaзи книгa. Ще извлечете мaкcимaлнa пoлзa, aкo изпoлзвaте нaтуpaлен, cуpoв и не пacтьopизиpaн ябълкoв oцет пo метoдa нa Пoл и Пaтpишa Бpег.


прочети

=========================================================================

Безалкохолни и алкохолни питиета – рецепти и сервиране, ЗЕМИЗДАТ, 1968г.

В книгата са дадени кратки сведения за плодовете и добиваните от тях питиета, описани са и съвременните технологични процеси за получаването им. Голям дял заемат и начините за сервиране на безалкохолните и алкохолните питиета в обществена и домашна обстановка, храните, които подхождат за дадено питие и др.
Тя е написана въз основа на дългогодишната работа на авторите в производството на безалкохолните и алкохолните питиета и общественото хранене...

– Минерални води
– Изкуствено газирани безалкохолни напитки
– Плодови и зеленчукови сокове и сиропи
– Ферментативни питиета (зърнени, млечни, плодови, медни)
– Алкалоидни питиета (чай, кафе, какао, заместителни, други)
– Слабоакохолни напитки (вина, болета, бира)
– Силноалкохолни напитки (ракия, водка, уиски, джин,ром, коняк, мастика ром, ликьор, коктейли...)


=========================================================================

Иван Гюров, Туршиите в нашия дом

ЗЕМИЗДАТ, София, 1985г.


=========================================================================

Николай Спиров, Домашното вино

Производството на домашно вино е традиция в страната ни. Българинът винаги е бил привързан към лозовото растение и с много старание е произвеждал вино за домашната трапеза. Многобройни са лозарите и ревностните почитатели на виното. Но умеят ли всички правилно да оползотворят гроздето си и да приготвят качествено вино и други продукти? Не допускат ли грешки в технологията, които ги обезсърчават?
Тази книга ще Ви разкрие редица технологични моменти за Вашето бъдещо винарство, ще бъде Ваш съветник.
В нея ще намерите подробности за състава на гроздето и мъстта, за винарските съдове, за приложението на серния двуокис при преработката на гроздето и съхранението на вината. Не са забравени и грижите по претакането, бистренето и бутилирането на вината.
Специално внимание е отделено на болестите и недостатъците на вината и начините за предотвратяване на заболяването им или евентуалното им лекуване. Ще бъде задоволен и интересът Ви към производството на пелин, на безалкохолни гроздови продукти като гроздов сок, петмез, мъстеница, грозденица, гроздов локум и други.
Ще надникнете в тайнството на дегустацията и ще се уверите в полезността на виното. Не са забравени и плодовите вина, както и производството на ракии и оцет.
А накрая ще научите основните 101 винарски термини.


=========================================================================

Тайните на хранителните продукти

Написана живо и увлекателно, тази книга отговаря на големия интерес, който всеки човек проявява към храненето, към т. нар. тайни на хранителните продукти: каква е химичната им природа, какви са техните свойства и физиологичното им значение, каква е била храната на нашите прадеди, коя е родината на всяка от храните ни, каква е ролята на химията и технологията в хранителната промишленост и пр. Отпечатано на руски език в 300 000 екземпляра, изданието скоро се превръща в библиографска рядкост. В тази книга всеки ще открие нещо ново, интересно и важно за себе си.


=========================================================================

Крафт фон Хайниц, Георг Меркенс - Наръчник по екологично градинарство

Наръчникът по екологично градинарство обединява стари и нови познания, систематизирани в областите овощарство, зеленчукопроизводство и цветарство. В него вие ще намерите съвети как с природни средства да извършвате всички дейности в градината: 
- обработка на почвата и приготвяне на торове
- стимулиране на растежа
- предпазване и лечение от вредители и болести и др.

Наръчникът по екологично градинарство бе преведен и издаден в почти цяла Европа и се превърна в стандартно ръководство в множество европейски страни.
=========================================================================

Тони Тодоров, Екзотичните плодове у дома: начин на отглеждане

=========================================================================


1 // 2 <== ==>
Няма коментари:

Публикуване на коментар