КНИГИ - личност, себепознание и его – 7



7/9


Четан Паркин, Хюман дизайн
Открийте човека, който сте родени да бъдете

Просто бъди себе си“, казват. Колко пъти сме го чували? Обикновено се използва, за да се намали напрежението преди първа среща, смела социална проява или пък първия ден на нова работа. Винаги ще се намери някой добре въоръжен с този добронамерен съвет: „Не се притеснявай, просто бъди себе си и всичко ще бъде наред!“.
Проблемът е в това: колко от нас всъщност знаят какво означава да бъдат себе си?
Кое е истинското „аз“ – личното, вътрешно „аз“, което се крие зад маската, която носи при повечето социални контакти, онази истинска личност, която се разкрива, когато съблечем егото си и се отърсим от всички социални цели като спечелване на уважение, одобрение или популярност?
Психолози от целия свят биха казали, че милиони хора преминават през живота, без изобщо да осъзнаят или разберат каква е истинската им същност. Сякаш сме успели да забравим уникалната си индивидуалност в колективната треска да бъдем всичко за всички; да се вписваме в идеалната картинка, обрисувана от списанията, киното и телевизията. Сякаш естественото и автентичното, с което всички сме родени – и което като деца отприщвахме без проблем, – изведнъж е било смачкано, потиснато или дори забранено.
Вместо това подчинението и отговорността в зряла възраст се обединяват, за да изопачат или смалят нашата истинска същност. Милиони от нас се представят за нещо, което всъщност не са, без дори да го осъзнават, приемайки профила на „активна личност“, оформен от миналото ни, оценките, очакванията и правилата на околните.
По пътя си срещаме и събираме различни черти на характера и приемливи отговори, които считаме за „нормални“. Така че винаги има възможност да действаме както вярваме, че трябва да постъпим, или пък както са ни учили, че е редно, като през цялото време държим истинската си същност затворена и измамена.

прочети

=========================================================================

Четан Паркин, Хюман дизайн 2
Книга на Линиите

В своята първа книга „Хюман дизайн – открийте човека, който сте родени да бъдете”, Четан ни запозна с изкуството и науката на самоосъзнаването, до което достигаме, когато се запознаем със своя Хюман дизайн. „Книга на линиите” е написана не само като спътник на книгата „Хюман дизайн”, но и като самостоятелно съвременно тълкувание на древния китайски текст „И Дзин”. В символичния език на „Книга на линиите” се съдържат множество нива на лични прозрения. Използвайте я за разчитането на 26-те активации на вашата Хюман дизайн карта, за да получите задълбочена и свързана символична картина на човека, който сте родени да бъдете, и на живота, който сте родени да водите. Използвайте я също, за да се консултирате за всяка сфера на вашия живот, която искате да осветите по-добре, и ще получите отговори, които тайнствено говорят за сърцевината на вашата същност, като ви дават по-широка перспектива към вашия жизнен път. Позволете на „Книга на линиите” да се превърне в едно от онези съкровища във вашата библиотека, към които се връщате често през годините.

прочети

=========================================================================

Робърт Антон Уилсън, Въстаналият Прометей


Всички ние сме гиганти възпитани от пигмеи и научени да живеят мисловно ограничени. Как да се изправим в цял ръст, с цялата сила на нашия мозък - ето за какво е тази книга.

Бъдещето съществува първо във въображението, после във волята, а след това в реалността.
И не забравяйте вдъхновените и щастливите искат всеки друг да е вдъхновен и щастлив.
Робърт Антон Уилсън е романист, хуморист, драматург, поет, популяризатор на науката, преподавател и лектор - автор и съавтор на повече от тридесет книги, доктор по психология, отличен познавач на физиката и мистичните традиции - от дзен и йога до магия и херметизъм.
Този човек е или гений или Иисус!
Sounds (Лондон)

Робърт Антън Уилсън е една от най-крупните фигури на контракултурата на Запад, а също така и един от най-отявлените психеделични пионери. По повод 60-годишнината от изобретяването на ЛСД, с присъщата си хумористична критика на механистично-материалистичното разбиране за света, Уилсън пише: „След първото ЛСД пътешествие кучетата не само изглеждаха по-малко машини отпреди, но същото бе и с буболечките и дърветата, а и самото звездно небе. След моето стотно пътешествие дори аз самият изглеждах по-малко като машина“. Робърт Уилсън, също известен и като "чичо Боб" е опитен изследовател на възможностите за разширение и изменение на съзнанието. Това включва практиката на различни видове медитации, йога, дроги, психотерапии, тълкуване на сънища, магия и други. В книгите си той демонстрира енциклопедични познания на много окултни, езотерични и магични традиции, но въпреки това до самия си край на земята остава агностично настроен. Робърт Уилсън е и отявлен противник на всякакъв род догматизъм и често обект на неговите подигравки и атака са юдео-християнството, ислямът, сциентологията и други институционализирани религии. Близък приятел на американския дисидент Тимоти Лири, Уилсън е силно повлиян от радикалните и новаторски идеи на Вилхелм Райх, Филип Дик, Бъкминстър Фулър, Алистър Кроули, Джеймс Джойс, Монти Пайтън и други.

прочети

=========================================================================

Джошуа Дейвид Стоун, Скритите мистерии
Извънземните, древните мистични школи и извисяването
ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ДУХОВНИЯ ПЪТ

Духовните учения и практики на есеите, хавайските кахуни, Пан и царството на природата, ангелското царство, Ведите и Упанишадите. Кабала, Йога сутри на Патанджали, египетските мистерии и ключовете на Енох - непознати на голяма част от хората на нашата планета - представляват ценен източник, достъпен за всеки, който иска да върви напред по пътя на просветлението и извисяването. Тази книга съдържа богата информация за езотеричните учения - от древните мистични школи до наскоро откритите духовни пътища. Тя включва обобщение на много факти и послания, достигнали до нас през вековете, както и чрез ченълинг. Започва с може би най-загадъчното познание от нашата съвременност - присъствието на извънземните на Земята. В нея е включена информация по следните теми:

– Лира, Вега, Зета Ретикули, Арктур, Сириус, Орион и Плеядите.
– Правителствените информационни затъмнения, Тайното правителство и препятствията на егото.
– Кухата Земя.
– Командата на Ащар.
– Йерархията на ангелите, пътуването на душата и инициациите.
– Карти, списъци и диаграми на тайните учения и свещените пътища през вековете.
Енциклопедичното познание, което авторът е събрал и представил тук, може да бъде основна насока за всеки, поел по пътя на духовното развитие и извисяване в този живот.

Д-р Джошуа Дейвид Стоун има магистърска степен по транс-персонална психология и е лицензиран хипно-терапевт. На духовно ниво е свързан с ашрама на Джуал Кхул, бог Майтрея и Мелхизедек. Освен това е основател на Центъра за извисяване в Светлината. Благодарение на своите книги, семинари и лекции, д-р Стоун е известен като водещ авторитет по въпросите на извисяването.


прочети или прослушай

=========================================================================

Даяна Лийв Крисчън, Да създадем живот заедно
Практически средства за развитие на екоселища и съзнателни общности

Идеята да издадем тази книга се роди преди три години на една среща на мрежата за устойчив обмен „Живи места“, на която споделяхме как се случва животът в различните селища, опитвахме се да решим различни проблеми и да измислим как да си помагаме. Една от основните теми беше за различните модели на организация на общностите, успешни или не. Знаехме, че не можем да покажем общоприложим пример от България, който да се използва от хората, които тепърва поемат по пътя към създаването на общност. Нямахме достатъчно натрупан опит и бяхме малцина. Можехме да покажем отделни неща, проработили за някои от нас, но не можехме да дадем ясна рамка на цялостното случване на формирането на общност. На срещата Момчил от родово селище „Новогорци“, преводачът на книгата, се обади и ни даде простото решение „Защо не издадем „Да създадем живот заедно“ на Даяна Лийф?” В нея има всичко, за да може дори и най-неориентираният човек да предприеме първите и последващи стъпки.“. И магията стана. Появи се и възможността, за да може да държите в ръце книгата днес.

прочети или прослушай

=========================================================================

Хенри Томас Хамблин, Динамичното мислене

Хармония, здраве, успех, постижения,
власт над себе си, оптимизъм,
благоденствие, покой на духа
чрез силата на правилното мислене

В Динамичното мислене ще се натъкнете на изключително полезни и интересни уроци. Как да възпитате волята си. Как да изкорените вредните навици. Как да подбирате четивата си, така че да се предпазите от зловредни внушения. Как да преодолеете страховете и съмненията си. Как да укрепите вярата в самите себе си. Как да подобрите здравето си. Как да привлечете изобилието. Как да възпитате положително отношение към живота... И най-вече – как да впрегнете всички тези ново-придобити качества да ви служат в изпълненото с чудни приключения изкачване по стълбицата на успеха и на собственото си разширено съзнание.


прочети или прослушай

=========================================================================

Нарине Абгарян, Три ябълки паднаха от небето

Нарине Абгарян, млада писателка от арменски произход, разказва омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието, което задължително е отредено на всеки от нас, стига да имаме волята да го дочакаме.








прочети или прослушай

=========================================================================

Уилям Пол Йънг, Кръстопът

Антъни Спснсър е преуспял бизнесмен, които се гордее, че сам е постигнал всичко. Той обаче се е превърнал в жесток и безскрупулен човек. В живота му няма нито любов, нито приятелство. Един ден Антъни внезапно изгубва съзнание. Лекарите откриват тумор в мозъка му. След последвалата операция той изпада в кома. Антъни се събужда в сюрреалистичен свят между живота и смъртта. На това неприветливо и пусто място - светът на душата му, той се среща с Исус и Светия Дух. Той не вярва в живота след смъртта, нито в съществуването на Бога. И все пак общуването му с Исус и със Светия Дух е много по-истинско и пълноценно, отколкото целият му реален живот. Постепенно Антъни започва да осъзнава кои са важните неща в живота, но ще има ли време да поправи грешките си?



прочети или прослушай

=========================================================================

Ръсел Фейнголд, Мъдростта на сърцето


Понякога решенията на житейските дилеми са на разстояние един удар на сърцето от нас!

Как да направя живота си по-смислен и по-вълнуващ? Как да взимам правилни решения? Какво да правя, когато съм объркан или разстроен? Как да се справя с всекидневното напрежение? Как да преодолея вътрешните блокажи, които ми пречат да осъществя мечтите си?

Преди години Ръсел Фейнголд сам се убеждава, че отговорите на тези и други подобни въпроси не могат да бъдат получени чрез ума и разума, защото моделите на ума и нашите мисли са отзвук от минали преживявания. Правилните отговори за настоящето, прозира той, извират от една по-дълбока част вътре в нас, от един извор на истина, който нарича мъдростта на сърцето. Като използва своите знания за дихателните практики, медитацията и визуализацията, както и опита си на лечител и консултант по личностно развитие, Ръсел Фейнголд създава система от 9 ключа - практики, които ни учат как да достигнем отвъд постоянния брътвеж на ума и да се свържем с вътрешния си свят.

Тогава съмненията и пречките пред нас изчезват, потиснатите емоции се освобождават и се интегрират обратно в личността, раните заздравяват и пред нас се открива пътят, който ни е отредено да следваме.
Достъпът до мъдростта на сърцето е не само начин да открием кои сме, но и да подобрим всекидневния си живот – да неутрализираме по-лесно стреса, да намираме решения на проблемите и да се радваме на по-хармонични отношения с хората около нас.

Ръсел Фейнголд е роден с необикновена сензитивност. Когато е на 20 години, едно мистично преживяване го пробужда за реалност, за която той не е предполагал, че съществува - свят на красота, любов и истина. Тази връзка променя живота му завинаги. Оттогава вече 15 години учи хората как сами да лекуват своите физически и душевни болки и как да черпят сила от мъдростта на сърцето си. Уеб сайтът му е: www. heartwisdom. com.

прочети или прослушай

=========================================================================

Гал Сасон; Стив Уейнстийн - Едно желание може да промени вашия живот

"Едно желание може да промени вашия живот" е нещо повече от необикновена книга. Не само защото на достъпен език въвежда в една древна мистична система, предназначена да хармонизира и балансира както отделния човек, така и света, но и заради практическите си качества на универсално ръководство за изпълнение на най-съкровени човешки желания. Кабала означава да даваш, да приемаш и в десет стъпки, като направляват пътешествието ви по Дървото на живота, авторите Ви учат как да приемате всекидневните чудеса, които ви очакват, докато пътувате. Те ще ви насочват непрестанно, докато направите десет сериозни стъпки към вашето духовно израстване и докато формулирате, конкретизирате и осъществявате вашето желание. Ще изпитате радостта на общуването със себе си, силата на разума и древната мъдрост, възможностите на интелекта и самодисциплината, освобождаващата власт на любовта. А докато осмисляте десетте кабалистични възможности да се намесите реално в сътворението, вашето желание ще придобива реалност и форма - ще давате и получавате, ще балансирате мислите, емоциите и действията си, и чрез уроците на Кабала ще се убедите, че всеки е в състояние, докато е тук, на Земята, да пречисти своята карма и да извиси душата си.

прочети или прослушай

=========================================================================

Стефано Д'Анна, Школата за богове

Книгата се състои от 500 страници и е един истински езотерично-философски шедьовър, от който всеки читател ще си припомни, че „носи пълна отговорност за качеството на външния си живот“, че „всяко видимо се предхожда от невидимо“ , че „опознай себе си“ е началото на всяка индивидуална личностна революция, че „събитията и външните обстоятелства в живота ни не са нищо друго освен отражение на нещо невидимо в нас, на материлизацията на нашата същност“, че „щастието, богатството, познанието, волята и любовта не могат да се придобият отвън, не могат да се ''дадат'', а само да се ... ''припомнят'', защото те са неотменно наследство на всеки човек“, че „мечтата е най-реално съществуващото нещо във Вселената“.

Светът е такъв, защото ти си такъв.

Човешките разрушителни мисли и чувства моделират света такъв, какъвто го познаваме.

За да променим съдбата си, е нужно отново да обединим раздробената си психика, да променим системата си от убеждения и вярвания.

Човек трябва да загърби остарелите ментални схеми, предразсъдъците и суеверията, да изкорени издълбоко тиранията на негативното въображение от себе си, деградиралото си преобърнато мечтаене, което непрестанно бълва кошмари и антиутопия.


прочети или прослушай

=========================================================================

Ричард Темплар, Личен кодекс за по-добър и по-щастлив живот

Представете си най-щастливите и най-удовлетворените хора на земята. Как са постигнали това? Благодарение на гените си? Не. На парите? Определено не. Всичко се дължи на решенията, които сами вземат всеки ден. И на нещата, които вършат. Неща, които и вие можете да направите. Неща, които и вие можете да промените. Всичко се дължи на онова, което те знаят и което вие можете да научите - правилата на живота.
А те са: 
100 индивидуални, практични правила за това как да мечтаем, планираме, живеем, обичаме и как да се справяме дори и с най-големите несполуки в живота си. Правила за това как да разпознаем наистина важните неща в живота, да се учим от опита си, да използваме интуицията си, да променяме онова, което можем, да се борим със стреса, да останем млади и да бъдем по-силни. 
Прочетете ги. Научете ги. Живейте според тях. Ще се почувствате по-добре. Ще живеете по-добре. Ще бъдете по-добри приятели, партньори, родители, деца, човешки същества. 
Можете да го направите – с малки и лесни стъпки. По една малка стъпка всеки ден. Започнете днес.

прочети или прослушай

=========================================================================

От цел към реалност
Пълно ръководство за постигане на цели













прочети или прослушай

=========================================================================

Дан Милман, Пътят на мирния войн

Meжду дeсeткитe пътища, които слeдва съврeмeнния човeк, пътят на война e най-малко познат. Mожe би и най-нeправилно разбраният. Hо със сигурност e най-вълнуващият.


Дан Mилман e шампион по гимнастика и слeдва в унивeрситeта Бъркли в Калифорния. Живee eдин обикновeн живот, лутайки сe мeжду своитe амбиции, страxовe и илюзии. Cамо чe, ощe нe го e осъзнал. Tази книга e опитът му да сподeли с всички това уникално изживяванe. Казват, чe това e книгата, която "можe да промeни живота ви". И това нe e прeсилeно. Oткликът на читатeлитe и тexнитe комeнтари го доказват. Tова e така, защото във всeки от нас живee eдин истински войн, който търси eдин малък повод, за да сe пробуди. Пътят на война e самият живот. Един живот, който сe e прeобразил в eдин магичeски свят, изпълнeн с мистeрия и изнeнади.


прочети или прослушай

=========================================================================

Дан Милман, Свещеното пътуване на мирния войн

Cлeд oгpoмния cвeтoвeн уcпex нa "Пътят нa миpния вoйн" cлeдвaщaтa книгa нa Дaн Mилмaн пpaви извecтeн шaмпиoн пo гимнacтикa в цeлия cвят и кaтo пиcaтeл. Въпpeки вичкo, кoeтo нaучaвa cлeд чeтиpи гoдини oбучeниe cъc Coкpaт - cтapия вoйн, Дaн Mилмaн e изпpaвeн пpeд личнoтo cи пopaжeниe и нapacтвaщo чувcтвo нa бeзcилиe. Paзoчapoвaн oт живoтa cи, нecпocoбeн дa изглaди paзличиятa мeжду пoзнaниятa и пocтъпкитe cи, Дaн зaпoчвa пътeшecтвиe пo cвeтa, зa дa пpeoткpиe чувcтвoтo cи нa знaчимocт и cвoя изтoчник нa вдъxнoвeниe... Тaзи книгa нe e caмo eдин литepaтуpeн шeдьoвъp. Тoвa e cвeщeнo пътeшecтвиe, кoeтo вcички ниe cпoдeлямe, пътeшecтвиe към Cвeтлинaтa, кoятo cияe в cъpцaтa нa вcички нac.



прочети или прослушай

=========================================================================

Дан Милман, Пътуванията на Сократ

Завладяваща история за едно дълго пътуване през болката и страданието, любовта и прошката, вярата и просветлението, преобразили малкото момче в могъщ войн, а война – в любящ мъдрец, поел по пътеката на мира... Едно необикновено пътуване към самия себе си.
"Малко неща днес са толкова важни, колкото наличието на ярък пример, демонстриращ как може да бъде разкъсан омагьосаният кръг на насилието и отмъщението, които продължават да измъчват нашия свят."
Дан Милман





прочети или прослушай

=========================================================================

Естер Хикс; Джери Хикс - Смайващата сила на емоциите

Ocтави чувcтвата cи да тe вoдят.
Tази въздeйcтваща книга oт Еcтeр и Джeри Хикc прeдcтавя учeниeтo на нeфизичecкoтo cъзнаниe Aбраxам. Tя щe ти пoмoгнe да прoумeeш eмoциитe в живoта cи. Cлeд тази книга нeoвладeнитe ти рeакции при дадeни житeйcки cитуации, кoитo тe изваждат oт рeлcи и тe разтрeпeрват цял, щe ce прeвърнат в далeч пo-разширeн пoглeд към нeщата. Щe разбeрeш каквo прeдcтавляват и oзначават eмoциитe и как, cлeд катo ги ocъзнаeш, да ги изпoлзваш уcпeшнo. 
Щe запoчнeш да цeниш и да приeмаш cпoкoйнo cитуацията и мяcтoтo, къдeтo cи ceга, нeзавиcимo чe иcкаш нeщo мнoгo пoвeчe. Bcяка ocъзната миcъл щe ти пoмoгнe да уceтиш пo-дoбрe coбcтвeната cи значимocт и щe ти oткрexнe вратитe към тoва, кoeтo иcкаш да бъдeш, да правиш, да имаш. И кoгатo прoчeтeш пocлeдната cтраница, най-вeрoятнo щe уceтиш как cи казваш: Bинаги cъм ce дoceщал за тoва, нo ceга вeчe гo знам.

Най-дoбрe прoдаванитe автoри, cпoрeд Nеw Yоrk Тimеs, Еcтeр и Джeри Хикc прecъздават въздeйcтващoтo учeниe на Aбраxам-Хикc за изкуcтвoтo да прeдизвикаш пoявата на благoдeнcтвиeтo в живoта cи. Oткрити ceминари ce прoвeждат в 60 града гoдишнo и вдъxнoвяват издаванeтo на книги, аудиo и видeoдиcкoвe c пocланията на Aбраxам.


прочети или прослушай

=========================================================================

Арним Хамерщайн, 2013
Откровенията на един аватар от последователите на Кастанеда

Никой ясновидец или медиум не е успял да се измъкне от стражите на тази реалност и да надникне толкова дълбоко в окулта. Тази книга е едно самобитно свидетелство за бъдещето. Тя НЕ Е трактат на историята и културата на маите. Балдур фон Торсхамър разказва за себе си и за опасните си бродения в света на необяснимото, търсейки отговор на това какво ни очаква. Ще се срещнем с войните на светлината, които карат хората да мутират на субатомно ниво, както и с тъмните сили, които се опитват да ни задържат в това измерение, служейки си с какво ли не - от електромагнитни манипулации до определени модели на поведение.

Търсейки истината зад истината, аз се натъкнах на история, древна колкото самото човечество. Това е историята за очевидно безкрайната война между Доброто и Злото, за отколешната борба за душите ни. Само този, който разбира тази борба, може истински да й се противопостави — в противен случай той ще е топка в ръцете на силите, ще бъде заточен на шахматната дъска на властта и в крайна сметка ще бъде пожертван, когато те пожелаят.

Балдур фон Торсхамър
прочети или прослушай

=========================================================================

Брайън Трейси, Създайте сами бъдещето си
Как да овладеем 12-те най-важни фактора на успеха

Това е книга за амбициозни хора, които искат да вървят напред по-бързо, да използват напълно своя потенциал и да постигнат успеха, за който мечтаят. Авторът е установил и описал подробно 12 фактора, следвани от преуспелите хора. Разработил е конкретни упражнения, които всеки може да направи.








=========================================================================

Брайън Трейси, Как да постигаме целите си

Защо едни преуспяват, а други о стават само с мечтите си за по-добър живот? Брайън Трейси уверено заявява, че пътят до успеха е вече известен. Милиони хора по света са започнали от нулата и са достигнали върха.
Ако и вие искате да преуспеете, ако се стремите към богатство и личностно израстване, тази книга е за вас. Брайън Трейси ще ви покаже най-необходимите ви двадесет и един принципа, за да превърнете мечтите си в реалност. Неговата проста и ефективна система е довела повече от един милион души до върховете на успеха. Възползвайте се от нея и ще можете да постигнете всичко, което пожелаете, Колкото и неизпълнимо да ви изглежда.
Успехът е цел, а всичко останало е второстепенно! Ето я сърцевината на тази система. С нея ще придобиете умението да формулирате целите си и да съставяте планове за тяхното постигане — истинския залог за вашия успех. Ще се научите да определяте своите силни страни и приоритети. Но най-важното — ще се въоръжите с оръжие, с което ще бъдете победители до края на живота си.


=========================================================================

Брайън Трейси, Изяж жабата!

Никога няма да имате време да свършите всичко, което сте набелязали за вършене! Затова успелите хора се фокусират върху най-важните си задачи и най-значимите си цели и ги осъществяват до край. "Изяж жабата!" ви дава 21 безценни и проверени в практиката начина как и вие да постигнете същата ефективност и да поемете по пътя на неограничените възможности.
Тук и сега!
Брайън Трейси синтезира най-добрите идеи за управление на времето и ги поднася с неподражаемия си стил, превърнал се в негова запазена марка. Ще се научите да организирате деня си така, че да вършите повече по-бързо. Ще се сдобиете с изключителен помощник при реализацията и на най-смелите си мечти.


=========================================================================

Джон Кехоу, Практика на щастието

B момeнтa нa нaшeто рaждaнe вътрe в нaс сe събуждa жaждa дa откривaмe и опознaвaмe. Зaпочвaмe Tърсeнeто, коeто щe бъдe с нaс прeз цeлия ни живот – търсeнeто нa смисъл, цeл и щaстиe.

B "Прaктикa нa щaстиeто" Джон Кexоу ни води в своeто лично пътувaнe към нaй-отдaлeчeнитe кътчeтa нa Индия, Австрaлия, Африкa и Ceвeрнa Амeрикa в търсeнeто си към тaйнaтa нa щaстиeто. Heговитe изнeнaдвaщи открития изгрaждaт вълнувaщ колоритeн тeкст, който със сигурност щe вдъxнови тeзи, които търсят щaстиeто в животa си.

Taзи книгa e пътувaнe из тaйнитe нa животa.

Прeз дeня ни вълнувaт нaшитe собствeни логични мисли (явно много вaжни зa нaс), a прeз нощтa нe обръщaмe внимaниe нa информaциятa, която получaвaмe. Hо инaчe всe искaмe и чaкaмe „някой” дa ни помогнe, дa ни „дaдe” щaстиeто. Mогa дa ви подскaжa: „щaстиeто e състояниe нa дуxa”, но aко прeдпочитaтe дa рaзчитaтe нa съсeдa от другия вxод - Baшa рaботa – животът си e вaш – прaвeтe с нeго к'вото искaтe!

Щe си щaстлив,
когaто сe откриeш
и просто CИ...

=========================================================================

Бернар Вербер, Книга за пътя

„Книга за Пътя“ е много различна от всички творби, които Вербер е създал досега. Това е кратко есе за необятното пътуване, на което ни повежда книгата – пътуване към себе си, към миналото, настоящето и бъдещето, към другите, към света, към мечтите… Книга-игра, в която герой е читателят, приканен от безплътния глас на книгата да се впусне в неустоимо приключение.







=========================================================================

Владимир Чеповой; Анна Ясная -  Кръстопът
Съдбата всеки ден ни дава право на избор

„...Всеки от нас си има своите житейски кръстопътища, и само от избора ни: накъде ще поемем – зависи не само по-нататъшният ни живот, но и съдбата на децата ни. Бъдете изключително внимателни при всяка точка на пресичане и не бързайте с избора на посока, но и не се бавете прекалено с решението си – понякога забавянето прилича на смърт...“

Ако искате да стоплите душата си, да проясните съзнанието си, прочетете тази книга. Срещата с нея е като приятелска ръка, протегната за помощ. Дори да имаш усещането, че потъваш, че се губиш, след прочита й със сигурност ще се почувстваш отново в безопасност, избрал уверено посоката... след поредния си кръстопът.

Нейният герой – самоуверен млад мъж, ще ви въвлече в своята увлекателна история, неусетно ще ви стане симпатичен и водейки ви през своите житейски кръстопътища, може би ще ви предизвика да се вгледате в своите собствени съдбовни моменти.

Една история, която ще ви пречисти, ще ви умиротвори, ще ви припомни простите истини и изконните ценности, които изпълват живота със смисъл. И с щастие! А те са: Вяра, Надежда и Любов!

Какъв избор ще направи героят? Какво избира всеки от нас?


=========================================================================

Уилям Пол Йънг, Ева

Уилям Пол Йънг е автор на книгите Колибата, Кръстопът и Ева, преведени на повече от 40 езика. Първа на пазара се появява Колибата и веднага се превръща в сензация. Романът Завладява световните класации и тиражите му минават 16 милиона екземпляра. По книгата се снима и филм, който ще излезе по кината в края на 2016 г. Централна в романите на Уилям Пол Йънг е темата за смисъла на живота и връзката на човека с Бога.

В "Ева" авторът разглежда библейския мит за Сътворението на света, за Райската градина и грехопадението... Уилям П. Йънг отново ни повежда на духовно пътешествие, за да поразсъждаваме заедно върху доброто и злото, върху любовта и отчуждението, греха и изкуплението.



прочети или прослушай

=========================================================================

Костадин Боянов, Пътят на духа

Пътят на духа
Над 20 години по стръмната пътека към просветлението.
Стихове за усещанията по всяка трудна крачка.
Всеки камък, който ме е спъвал, всеки трънлив храст, който е раздирал душата ми.
Поезията е естествена като дишането.
Тя е изстрадана сакрална истина.
Тя е съдба.






=========================================================================

Костадин Боянов, Родени от светлината

Истории за обикновени хора, а не велики исторически личности.
Истории от различни епохи и кътчета на планетата.
Какви са били хората тогава? Какво ги е вълнувало?
Имали ли са те същите чувства, прозрения и нелеки съдби?
Биха ли могли тези разкази действително да са се случвали?
Историческото издирване не винаги дава отговор.
Попитайте сърцата си!







=========================================================================

Любомир Розенщайн, Розовите очила на душата


„Розовите очила на душата“ е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот. Не един от мнoгoто наръчници с познати вече техники по невролингвистично програмиране и хипноза, а книга за личните преживявания, за личното търсене и за пътешествието към себе си. Пътеводител, който нито посочва, нито описва твоя собствен път, защото твоят път е твоя задача, твой избор и никой пътеводител не може да бъде достатъчно верен, за да те води по маршрут, известен само на теб.

„Розовите очила на душата“ е сборник с есета за духа – за вътрешната ни същност, за това как създаваме собствените си преживявания и как можем да ги променяме; как да променяме себе си и да създаваме – или откриваме наново – своето вътрешно равновесие, спокойствие, дори щастие – и в трудни и объркани времена, и в мигове на тъга, несигурност, страх и отчаяние.

Книга, която ни учи как сами да чертаем картата на живота си и ни съпътства в търсенето на тайната на вдъхновението, свободата и радостта да живееш.

Любомир Розенщайн изследва в продължение на повече от 20 години западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и използва езика като инструмент за окуражаване, мотивиране и промяна. Сред неговите учители са съоснователят на НЛП Ричард Бендлър и световноизвестният хипнотизатор Пол Маккена. През 1996–97 г. Любомир Розенщайн води първите семинари по НЛП в България. Основател е на Радиото и Общността за личностно развитие ChangeWire – www.changewire.info. В тази уникална и вдъхновяваща книга той не само описва своето пътешествие към вътрешната свобода, но и помага на читателя да овладее съзнателно собствената си реалност и да поеме по нови, полезни, вълнуващи посоки в живота си.

прочети

=========================================================================

Алена, Тибетски прошки










прочети

=========================================================================

Майкъл Шърмър, Вярващият мозък

Мистерии, магия, митове и чудовища. Окултното и свръхестественото. Кабала и конспирации. Лицето на Марс и извънземни на Земята. Голямата стъпка и Лох Нес. Екстрасензорни възприятия и пси-фактор. НЛО и зелени човечета. Извънтелесни преживявания и преживявания, близки до смъртта.

11 септември, убийствата на Дж. Ф. К, Р. Ф. К, М. Л. К. - азбучните конспирации. Променени състояния и хипнотична регресия. Далечно виждане и астрални проекции. Дъски за спиритически сеанси и карти таро. Астрологии и гледане на ръка. Акупунктура и хиропрактика. Потиснати и фалшиви спомени. Разговори с мъртвите и вслушване в детето вътре в теб. Религия, политика, наука... Всичко това е една размътена амалгама от теория и догадки, реалност и фантазия, документалистика и научна фантастика. Пуснете драматична музика. Затъмнете екрана. Насочете сноп светлина към лицето на водещия. Не вярвайте никому. Истината е някъде там. Искам да вярвам.

Майкъл Шърмър, един от най-активните и харизматични популяризатори на науката и деен скептик, разбулва мистерията около суеверията, разкривайки механизмите, които еволюцията е създала, за да ни накара да следваме привидно основателни и реални, но на практика безсмислени и илюзорни поличби, знаци, поверия и др. Вярващият мозък е истинска наслада за рационално мислещите читатели и критикува остро вярата, която не се базира на факти, а на невежество.


=========================================================================

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 <== ==> 8 // 9