Книгите могат да бъдат опасни.

Най-добрите трябва да носят етикет

„Това може да промени живота ви“

Хелън Ексли

КНИГИ – личност, себепознание, его – 8


8/8


Робърт А. Уилсън, Моят живот след смъртта

"Всяка цивилизация създава в разцвета си едно или няколко енциклопедични произведения, които обобщават познанието, технологията, културата и философията на епохата."=========================================================================

За загубата на човешката форма

В това писмо бих искал да споделя опит, получен в резултат на смъртта на личността. Предварително искам да кажа, че опитът, за който ще стане дума, не е просто действие по дадена схема и не са рационални разсъждения въз основа на тези действия. Това, което споделям е осъзнаване добито след многократен преглед на опита, свързан със смъртта. Казвам го за хората, които смятат опитът за ненужен товар, обременяващ воина.
Миналата есен изразих намерение да достигна позицията на безжалостност, описана в книгата на Кастанеда „Силата на безмълвието”. Скоро след това се срещнах с виждащи воини, които видяха дупка в светимостта ми, свързана с раждането на дъщеря ми. Също така видяха няколко възела привързаности, свързващи ме с близките и служещи за канал, по който изтича енергията ми. След дълго обсъждане с тях как да преодолея дадените обстоятелства виждащите воини ми предложиха техниката на умиране, опирайки се на собствения си опит. Трябваше да „погреба” тези, с които съм свързан, след което трябваше да „погреба” себе си.

Превод със съкращения от руският форум
http://www.insensciety.org/index.php?showtopic=3550 (вече не съществуващ).


=========================================================================

Джиду Кришнамурти, Първата и последна свобода

„ПЪРВАТА и ПОСЛЕДНА СВОБОДА" е първата значима книга, издадена от Кришнамурти, един от големите учители на нашето време. Публикувана е в отговор на молбите, получени от целия свят да се представи изчерпателно в книга учението на Кришнамурти.
Както Олдъс Хъксли подчертава в предговора на книгата, основната теза на учението му е, че главният проблем на всеки отделен човек може да се реши само по един начин - за себе си и чрез себе си. Почти във всяка глава, независимо от третираната тема (за национализма, за дисциплината, за молитвата, за естеството на аза), това е основната идея. Религиите, догмите и колективните решения никога не са подходящи. „Има надежда в хората, а не в обществото, не в системите, организираните религиозни системи, надежда има във вас и в мен. Когато цитирате Бхагавад Гита, Библията или някоя китайска свещена книга, вие просто повтаряте, нали? А това, което повтаряте, не е истината. То е лъжа, защото истината не може да бъде повторена." Човек стига до вечната действителност, върху която се крепи съществуването му, не чрез вярата в символите на другите, а чрез самопознанието. Хората с добра воля не трябва да следват формули, защото формулите водят неизбежно до „сляпо" мислене. Пристрастяването към формулите е почти всеобщо. Това е неизбежно, защото нашата възпитателна система е основана на принципа какво да се мисли, а не на как да се мисли. Тази забележителна книга с коментарите на Кришнамурти по най-същностните въпроси на живота -за любовта и секса, за страха и властта, за истината и лъжата, за смъртта и бога... - непрестанно трасира пътя на мъдростта като път към свободата - към освобождаване от егоцентричната обвързаност и шаблоните на мислене, наложени от обществото.


=========================================================================

Сандра Ан Тейлър, Тайните на привличането

Независимо дали става въпрос за връзка с любим човек, с роднини или с приятели, добрите взаимоотношения с околните правят живота пълноценен. Всеки човек притежава енергия, която е в основата на умението да привлича хората около себе си и е много по-важна от начина, по който изглежда, от интелекта или от финансовите му възможности. Тази книга ще ви помогне да намерите ключа към вашето енергийно поле и ще ви научи как да го контролирате и управлявате, за да се радвате на интимност, взаимност и на истинската любов, която заслужавате.

Сандра Ан Тейлър е лсихотерапевт с дългогодишна практика. Автор е на бестселъра Повярвай в успеха. Законите на Вселената за благополучие и води семинари за лична мотивация и самоусъвършенстване. Нейни интервюта и статии редовно присъстват на страниците на някои от най-известните американски списания като Cosmopolitan, Family Care, Woman’s World и Reader’s Digest. Уебсайтът й е: www.sandrataylor.net.


=========================================================================

Сергей Горин, Опитахте ли с хипноза?


Практическо ръководство по използване на хипнотични психо-техники в бизнеса и медицината, рекламата и пропагандата, търговията и ежедневието.

На простичък и достъпен език авторът излага основните данни и методи на хипнотичното въздействие, показва с конкретни примери използването на прийомите на хипнозата за постигането на целите в общуването в различни ситуации , (ефективно въздействие върху реални и потенциални делови клиенти, пациенти и купувачи). На първо място тази книга ще е интересна на този, който в професията си работи с хора, на педагозите по професия и призвание, на търговците, на юристите, лекарите и психолозите, на продавачите и застрахователните агенти, а така също и на всеки, които иска да подобри резултатите в работата си и да стане по-успешен) ? С. Горин, 1995 г. Лань, 1995.


=========================================================================

Ричард Бах, Живот под хипноза

Пилотът Джеймс Форбс чува зов за помощ. Съпругът на Мария е колабирал, докато управлява самолета, с който пътуват. Следвайки указанията на Форбс, жената успява да приземи самолета. Впоследствие обяснява чудотворното безаварийно кацане с твърдението, че била под хипноза, докато пилотирала, Форбс разбира, че несъзнателно е хипнотизирал жената и така е спасил живота на двамата. Тази случка го кара да се замисли дълбоко за истинността на нашите възприятия и за възможността илюзиите да управляват живота ни. А дали не стои така въпросът и с целия ни живот? - пита се Джеймс Форбс. - Ами ако животът, който водим, е просто една халюцинация? Дали не живеем по инерция, следвайки наложените ни от обществото правила и стереотипи? Доколко истински са нашите истини? Дали всъщност целият ни живот не е живот под хипноза? Как можем да излезем от транса и да бъдем себе си? След десетгодишно мълчание авторът на Джонатан Ливингстън Чайката и Илюзии се завръща, за да ни направи съпричастни на новите си търсения и прозрения. И в този си роман Ричард Бах не изневерява на стила си: историята е само повод да се изследват различни духовни и философски въпроси.


=========================================================================

Паулу Коелю, Брида

“Брида” е третият роман на Паулу Коелю, написан непосредствено след “Алхимикът”. Историята на красивата ирландка Брида, поела по пътя на духовното познание и пречистване, е историята на всеки стремящ се към истинска свобода и развитие дух. Мъдрецът, когото среща в планината, й помага да се пребори със страховете си, а магьосницата Вика разкрива пред нея скритата хармония на вселената. И двамата знаят, че Брида притежава уникална Дарба, но оставят младата жена сама да предприеме необикновеното пътешествие, което ще я доведе до неочаквани разкрития за собствената й същност и съдба, за силата на любовта и смисъла на всяко човешко действие.
Красива и поетична приказка за любов и страст, за тайнства и мистерии, за необуздани мечти и вечния човешки стремеж към щастие и съвършенство, разказана с много нежност и разбиране от алхимика на човешката душа Паулу Коелю.


=========================================================================

Темпъл Грандин, През моите очи. Моят опит с аутизма

Д-р Темпъл Грандин проговаря едва на три години и половина. До този момент тя се изразява предимно чрез пищене, цвърчене и сумтене. През 1950 г. е диагностицирана с аутизъм и лекарите съветват родителите й да я изпратят в институция за душевно болни. Тя разказва историята на живота си, описвайки как „търси опипом пътя си от дълбините на мрака“ в „Разкриване: диагноза аутист“ - една книга, която смая света. До нейното излизане повечето професионалисти и родители са смятали диагнозата аутизъм едва ли не за смъртна присъда по отношение на постиженията и житейската продуктивност на засегнатия.
Темпъл Грандин е сред най-изтъкнатите писатели и говорители по въпросите на аутистичния спектър.

Чела съм достатъчно, за да знам, че все още се срещат много родители, а което е още по-странно - и професионалисти, които смятат, че „щом човек е получил диагноза аутизъм, той цял живот си остава аутист“. Това е присъда, която обрича много диагностицирани деца на безрадостен и жалък живот - както се случи и с мен, когато още в ранно детство ми поставиха тази диагноза. Тези хора не са в състояние да проумеят, че характеристиките на аутизма могат да се модифицират и овладяват. Но аз съм убедена и съм живото доказателство, че това е напълно възможно.

Темпъл Грандин в „Разкриване: диагноза аутист“


=========================================================================

Д-р Х. Лънг, Как да контролираме съзнанието на хората

Основавайки се на техники за манипулиране на съзнанието, д-р Лънг ни учи как да използваме страховете, несигурността, надеждите и вярванията на опонента ни срещу самия него. Някои от изложените техники се публикуват за пръв път.


=========================================================================

Банте Хенепола Гунаратана, Осъзнатост на чист български

Въз основа на опита си смятам, че най-ефективният начин да се предаде нещо, така че другите да го разберат, е като се използва възможно най-простият език. Докато обучавах, научих също, че колкото по-скован език се използва, толкова е по-неефективен. Хората не откликват добре, когато се използва прекалено непреклонен и скован език, особено когато опитваме да ги научим на нещо, което обикновено не е част от ежедневния им живот. Медитацията им изглежда като нещо, което не винаги могат да направят. С нарастващия интерес към медитацията, хората се нуждаят от опростени инструкции, така че да могат да практикуват сами, без да имат учител до себе си. Тази книга е следствие на молбите от много медитатори, които имат нужда от много опростена книга, написана на обикновен разговорен език.
За подготовката на тази книга ми помогнаха много от моите приятели. Дълбоко признателен съм към всички тях. Бих искал особено да изразя дълбоката си признателност и искрена благодарност към Джон Патикорд, Даниел Дж. Олмстед, Матю Фликщайн, Керъл Фликщайн, Патрик Хамилтън, Джени Хамилтън, Бил Мейн, Бхикху Данг Пхам Джотика и Бхикху Сона за техните ценни предложения, коментари и критики в много етапи от подготовката на тази книга. Също така искам да изразя благодарност към Преподобната сестра Сама и Крис О'Кийф за тяхната подкрепа и усилия за създаването на книгата.
H. Gunaratana Mahathera


=========================================================================

Хелмут Хаубайл, Стъпки към лично пробуждане

– Запознати ли сте с най-силната вест на Исус Христос?
– Какво представлява действието на Светия Дух?
– Защо ни е необходима помощ отвън за промяна на характера?
В последните Си думи, отправени към апостолите, Исус разкрива радостта и надеждата от това, че Светият Дух ще дойде на Негово място. Но как да разпознаем присъствието (или отсъствието) Му в нашия живот? Дава ли ни Библията конкретни указания за изпълването с този Божествен Дар?

Хелмут Хаубайл (Helmut Haubeil) е бизнесмен и пастор. След дълогодишната си успешна работа като представител на транспортна компания на 37-годишна възраст той отговаря на Божия призив и в продължение на 16 години служи като пастор. След пенсионирането си играе значителна роля в подпомагането на мисионската дейност в Централна Азия и Индия.


=========================================================================

Кирил Стойчев, 6 дни за да постигнеш всичко, което желаеш

С проникновението на мага и с реализма на учения, изследвайки процесите в съвременното общество и анализирайки природните закони, авторът дава формулата, по която да постигнем мечтите и желанията си. А те са толкова прости и толкова изпълними. И толкова...далечни. Малцина знаят тайната, че за да се постигне едно желание са нужни само 6 денонощия. Готови ли сте да отделите това време, за да реализирате една ваша мечта?

Киpил Стoйчев е poден във Bapнa пpез 1970 гoдинa. Пo oбpaзoвaние е икoнoмиcт, a пo пpизвaние - acтpoлoг. Ocнoвaтел е нa acтpoлoгичнaтa шкoлa "Acтpo-лoгoc" и е пpедcедaтел нa Бългapcкaтa acтpoлoгичнa acoциaция. Лектop c дългoгoдишнa пpaктикa, aвтop нa книгaтa "Еволюция на връзката" и нa мнoгo acтpoпcиxoлoгични cтaтии.


=========================================================================

Уилям Хюит, Развиване на психичните сили

Представете си колко по-добър би бил вашият живот, ако винаги правите правилния избор; ако винаги знаете как да успеете във всичко, с което се заемете; ако всяка сутрин се събуждате, знаейки, че не само имате силата да осъществите вашите мечти, но че сте разкрили тайните на използването на тази сила. Тази тайна сила е ваша по рождение. Това са вашите психични способности или шестото чувство. Тази книга не съдържа езотерични теории, които нямат практическо приложение. От нея ще усвоите бързи и лесни за изпълнение техники, за да освободите могъщите психични сили и да станете щастливи, здрави и напълно развити човешки същества каквито би трябвало да бъдете. Представете си какво искате от живота - тази книга ще ви помогне това да се случи.=========================================================================

Шакти Гуаейн, Пътят към истинското благоденствие

Дали пътят към истинското благоденствие минава през парите и богатството? Или през кариерата? Благоденствие равно ли е на материално благосъстояние? Отговорът на Шакти Гауейн е отрицателен. Не защото парите са лошо нещо. А защото благоденствието е вътрешно преживяване. То е усещането, че притежаваме много - от нещата, които наистина искаме и от които наистина се нуждаем. Работата е да открием какво искаме и от какво се нуждаем, а това е сложен процес. Този процес включва не само дълбоко вглеждане в себе си, изучаване на светлите и сенчестите страни на нашите противоречиви вътрешни Азове, лекуване на травми и рани, но и развиване на способността да привличаме в живота си всичко онова, от което личността ни изпитва потребност. И - което е особено важно - умението да го ценим и да му се наслаждаваме. Не всички сме дошли на земята, за да бъдем богати или да бъдем „успели" според смисъла на съвременната цивилизация. Задачите на всеки един от нас са различни - наистина за изпълнението на някои от тези задачи парите са важни, но за други не са. Преживяването на благоденствието е развиване на способността да осъзнаем и оценим собствения си път. Благоденствието не е някаква фиксирана „цел", нещо, до което трябва да достигнем, или определено състояние, в което се надяваме някой ден да изпаднем. Това е постоянен процес на намиране на удовлетворение, който се разгръща и задълбочава през целия ни живот.
В този смисъл, книгата представлява една мъдра, състрадателна и нежна психотерапия - следвайки страниците и отделните части, читателят усеща, че целебният процес е напреднал.


=========================================================================

Хирам Джексън, Как да стана екстрасенс
Саду Сундар Синг, Живот след смъртта
Джон Фулър, Послание от отвъдния свят

Нашите книги са азбуката на истинските екстрасенси и на тези, които искат да бъдат екстрасенси. В кризата лечебният магнетизъм замества всички лекарства, той лекува не само тялото, но и душата.
Ние мислим за вас и ви предоставяме първото в страната ръководство по лечебен магнетизъм и техника на биоенергетичните сеанси.
Нашите книги са предопределени да бъдат ваш съветник и изповедник.
Четете през 1991 г. - годината на тежките изпитания , и ще преминете през тях с благословията на нашите книги.
„ФЕНОМЕН“ е вашата светлина в мрака, вашият път на кръстопътя!
Приложение на в. „Феномен“
=========================================================================

Ърни Зелински, Колко е хубаво да не работиш

ЪРНИ ЗЕЛИНСКИ МОЖЕ ЗАВИНАГИ ДА ПРОМЕНИ ВЪЗГЛЕДИТЕ ВИ ЗА СВЕТА.
Той вече е предал посланието на „Колко е хубаво да не работиш“ на повече от двеста хиляди души по света, показвайки им как могат да изживяват пълноценно всяка част от живота си: работа, безработица, пенсиониране и свободно време. Вие също можете да станете един от тях и да се научите да извличате максимално удоволствие както от работата, така и от забавленията. Това преработено и разширено издание на книгата, допълнено с много упражнения, провокиращи ума фигури, забавни илюстрации и цитати, ще ви покаже как:

♦ да бъдете по-продуктивни в работата си, като работите по-малко;

♦ да откриете и следвате онези неща в живота, които ви изпълват с истинска страст

♦ да намерите смелост да напуснете работа, ако тя изцежда живота от вас

♦ да насищате свободното си време със занимания. които се отразяват благотворно на вашето тяло, ум и душа;

♦ да бъдете финансово независими с по-малко средства


=========================================================================

Елена Фавили и Франческа Кавало, Приказки за лека нощ за момичета бунтарки

Истории за лека нощ за момичета бунтарки събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

Илюстрациите са дело на 60 художнички от цял свят.

Децата, чели тази книга преди сън, гарантирано ще сънуват прекрасни и вдъхновяващи сънища.
Фиона Ноубъл, Гардиън


=========================================================================

Вадим Зеланд, Жрицата Тафти

Това е жрицата Тафти – посрещнете я!
Ако действате по своя воля, защо всичко не се случва така, както искате? Мислите си, че не се получава, защото просто не се получава – и туй-то.
А не се получава, защото всъщност не действате по своя воля, а ви води сценарий. Защото не умеете да действате така, че да се получи. Вместо да създавате реалността си на бъдещата филмова лента, вие се борите с действителността в текущия кадър.
Действителността никога не е била и никога няма да бъде, а единствено Е – веднъж и сега. Тя съществува само защото се е случила. Не можете да промените нещо, което е станало. Но вие се занимавате точно с това, тъй като всичко, което ви заобикаля, вече се е случило.
За да промените филма на живота си, трябва да се събудите и да оживеете в него.


=========================================================================

Д-р Нийл Недли, Изгубеното изкуство на мисленето

ЦЯЛОСТЕН ПЛАН ЗА УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ОТ ЖИВОТА
Бихте ли желали да започнете една серия от стъпки, които ще направят живота ви наистина щастлив? „Изгубеното изкуство на мисленето“ е уникално средство, което можете да използвате, за да подобрите своето мислене, емоционалната си интелигентност и радостта си от живота по практичен и всеобхватен начин.
За да...
• бъдете емоционално уравновесени и стабилни в стресова ситуация;
• постигнете дълготрайни положителни промени в начина си на мислене и в настроението си;
• повишите мотивацията си, като постигнете по-голяма енергичност и по-добра продуктивност;
• усъвършенствате способността си да обмисляте сложни ситуации, да анализирате правилно информацията и да вземате правилни решения;
• подобрите взаимоотношенията си и да изпитвате истинско удоволствие от живота.

Д-р НИЙЛ НЕДЛИ е практикуващ лекар по вътрешни болести в САЩ със специалност Гастроентерология, психично здраве, здравословен начин на живот и трудни за диагностициране пациенти. Той разработва изключително успешния десетдневен курс „Програма за възстановяване от депресия“ в болнични условия за лечение на тежка депресия и тревожност. Автор е на книгите „Неопровержимо доказателство“ и „Изход от депресията“, диск с „Програма за възстановяване от депресия“ от осем части с практични упражнения и „Ръководство за обучаващия“ с образователни програми в обществена полза.

Съветът ми към всеки, който желае мозъкът му да функционира перфектно и да постигне оптимално психично здраве, е да внедри тази информация в живота си. Ако използват разкритите в тази книга тайни, студентите по цял свят ще бъдат изумени от академичното и лично израстване, което ще постигнат; а хората от всички възрасти ще отключат пълния потенциал на умствените си способности.
Д-р Даниел Байнъс, психиатър, Лома Линда, Калифорния

прочети

=========================================================================

Артър Ленгли, Коридорът на огледалото

КОРИДОРЪТ НА ОГЛЕДАЛОТО е ключът за тук и сега, утре и Отвъдното, отговорът за напиращия ужас на всеки ден до 2012 г.
Книга за хаоса на сътворения от нас свят и погубените възможности.

Тя казва много неща, но е достатъчно и само едно: Получаваш каквото си дал и само толкова.
=========================================================================

Калина Митева, Да погледнем в себе си
Ръководство по пътя към все по-добър живот

Тази книга е за всички, които желаят да подобрят начина си на живот чрез начина си на мислене. Всеки от нас има изисквания към нещата, които притежава или иска да получи, но малко са тези, които обръщат внимание на начина, по който мислят и говорят, а често това е причина за неприятните и стресиращи събития в живота. Да погледнеш в себе си, да се приемеш такъв, какъвто си, е вълнуващ личен процес на работа с подсъзнанието. В тази книга Калина Митева представя своите прозрения и методи, до които е достигнала, практикувайки и преподавайки на много хора, търсещи своя път за себеразвитие. Тук са разгледани теми като: прошка и благодарност; ограничаващите страхове; разбиране и приемане на болката; освобождаване от лоши мисли; взаимоотношенията с родителите; поръчки на Вселената и други. Включени са утвърждения, които Калина използва за себе си и препоръчва на всички, които търсят нейната подкрепа и напътствия.

Калина Митева е духовен консултант и работи с хората за постигане на хармония в живота по пътя към себе си. Тя е създател на блога „Да погледнем в себе си и на системата за самопознание и усъвършенстване Метод за лично съветване“.


=========================================================================


1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 <== 8 

Няма коментари:

Публикуване на коментар