КНИГИ – личност, себепознание, его – 9

 
 9/9 Свами Шивананда Сарасвати, Мистериите на човешкия ум

Главната цел на всеки човек винаги е била намирането на щастие. Поради измамната представа, че нещата в света ще му донесат щастие, той го търси
навън. Истинското трайно щастие е вътре в човека. Това никога не се разбира, тъй като умът е изцяло насочен навън. Докато умът напрегнато се лута, вечно променящ се, раздразнителен, неспокоен и неуправляем, човек не може да се наслади на тази истинска радост.
Овладяването на неспокойния ум и укротяването на всички мисли и непреодолими желания е най-големият проблем на човека. Ако успее да подчини ума, той ще властва над всички владетели. За да овладеете ума, трябва да разберете какво представлява, как работи, как ви заблуждава и как може да бъде покорен.
Авторът изчерпателно и ясно обяснява природата на ума, различните форми, които той приема, и начините за овладяването му. Книгата прави връзка между източната и западната психология и философия. Обясненията са ясни, а напътствията – практични. Дадени са полезни съвети и упражнения. Ще намерите ценни упътвания за концентрация и медитация, които за кратко време и със сигурност ще ви доведат до успех.
Последните етапи на йога-садхана са едни и същи при всичките пътеки и са невъзможни без предварително овладяване на ума.
Всички хора по света ще открият в тази книга едно незаменимо и безценно ръководство.


=========================================================================

Даян Стейн, Енергийно балансиране Част I
Процес на извисяване

Енергийното балансиране представлява процес на извисяване и на цялостно изцеление. Досега кармичното страдание, с което се раждаме, беше неотменимо и нелечимо. Но вече може да се променя бързо, хармонично и лесно с помощта и благословията на Господарите на Кармата, пазителите на нашата душевна еволюция. Част I на “Енергийно балансиране“ съдържа лесноизпъл-ними методи за самолечение, които трансформират страданието в благополучие и вътрешен мир.
Част II представлява система от 10 медитационни процеса за енергийно препрограмиране, които водят към извисяване и ви свързват завинаги с Богинята. Извисяването означава просветление, освобождаване от необходимостта да се инкарнирате в бъдеще на Земята. Процесите са интензивни и са съвършено нови за нашата планета.
Части III разглежда енергийната анатомия. Нашите тела са само крайният резултат на енергията ни и на истинската ни същност. Ние се състоим от много тела и имаме високоразвита енергийна система, която е непозната за повечето хора. Тази сложна система е описана и илюстрирана с подробности, които никога досега не са били известни или публикувани.
Това е книга, която ще промени живота ви и всички ограничени представи за това кои сте. Вие сте Богинята - позволете на Енергийното балансиране да ви покаже как да станете всичко онова, което можете да бъдете.


=========================================================================

Даян Стейн, Енергийно балансиране Част II
Лечение на Богинята

В книгите "Енергийно балансиране" и "Психична защита" именитата авторка Даян Стейн ни учи как да излекуваме и пречистим душата си от негативната карма, изстрадана на Земята. В "Енергийно балансиране II" тя обяснява как да продължим процеса на освобождаване от кармата от този и миналите животи. Чрез 24 отделни процеса, включително ‘‘Свързване със Светлината” и “Вибрационно запечатване", ще се научите как да се отърсите от кармичното бреме, не само тук, на Земята, но и в цялата вселена, за да разгърнете пълния потенциал на своята душевна енергия.
Начинът за преустановяване на негативната карма е тя да бъде освободена и излекувана. Да се заемете с тази сериозна работа означава първо да се пречистите и така да се отворите за извисяването и възможността да се слеете с Богиня. Извисяването представлява завръщането на Богините на Земята и в нашия ежедневен живот. Означава да свържем и възстановим целостта на душите си и да проявим Богините, които са най-висшите изражения на душите ни, така че да се слеят с нас и да заживеят с нас за постоянно. Позитивна и насърчаваща, "Енергийно балансиране II" отвежда читателя до упълномощаващата обител на лечението и израстването.


=========================================================================

Даян Стейн, Енергийно балансиране Част III
Да живееш с Богинята

Дългоочакваната кулминация на трилогията за света на многоизмерното енергийно Лечение с Богинята хвърля още светлина и разширява космологията от енергийни балансиращи процеси, включени в първите две книги, „Енергийно балансиране - Процес на Извисяване“ и „Енергийно балансиране II - Лечение на Богинята“.
Позовавайки се на великите мистични традиции, като Кундалини йога, Уика и Дао, в тази книга Даян Стейн разработва 24 лечебни процеса за онези, които се стремят да проявят висшите нива на духовното израстване и най-дълбоките нива на кармичното лечение.
Даян Стейн е авторка на повече от двайсет книги в областта на Рейки, работата със скъпоценни камъни и кристали, метафизиката, женската духовност и алтернативното лечение. Заради нейния характерен уверен и убедителен стил и богат опит като лечителка и учителка, Даян Стейн е сред най-обичаните и четените съвременни автори на Новата Епоха.


=========================================================================

Даян Стейн, Работа с махало
Общуване с Богинята

От хиляди години махалото се използва като изпитан инструмент за гадаене и психична работа. В тази книга прочутата авторка Даян Стейн обяснява как да постигнете ненадмината точност при работата с махало, като поканите същество от Висшата Светлина да насочва махалото. Ако досега не сте постигали значим успех с махалото, сега можете да разберете защо и да се научите да го използвате както трябва. Даян Стейн обяснява тънкостите при изработването или купуването на махало, което да работи оптимално за вашата енергия и конкретни нужди, и разкрива новаторски начини за ползването на този психичен инструмент. Ще се запознаете с основните причини за неточност при отговорите, както и с различни методи за прилагане на махалото, подкрепени с много практически примери от личния опит на авторката.
Информацията в тази книга ще превърне вашето махало от занимание за свободното време в сериозен духовен помощник, който работи със Светлината, за да ви помага в ежедневието, в лечението и самолечението, както и по пътя на вашето личностно извисяване.


=========================================================================

Дейвид Айк, Фантомният Аз

Никога досега не са задавани толкова въпроси. Какво се случва в света? Какво всъщност представлява „животът“? Все повече хора изпитват безпокойство за посоката, в която се движи човешкото общество, без да знаят защо. Нещо се случва, но какво?
Дейвид Айк е прекарал повече от четвърт век в откриване на това „какво“ – и кой, защо, как... Правил го е много преди появата на познатите ни днес алтернативни медии и непрекъснато продължава да разширява разбирането за световните събития и реалността. Почти всеки ден нещо, за което той преди години е казал в книгите си, че е замислено, се сбъдва.
„Фантомният Аз“ ни води още по-навътре в сенките, за да разкрие мащабите на случващото се, докато хората водят всекидневния си живот.
=========================================================================

Майк Бара, Изборът
Как чрез съзнателната мисъл и физиката на ума да преобразуваме света си

Вероятно сте чували за Тайната. Сега е ред да направите Изборът! Наближава голямо разместване на пластовете. Всички го усещаме. Но какво вещае то за планетата, която обитаваме? Съществува ли причина да сме загрижени за апокалиптичните пророчества от календара на маите и има ли някакви реални физически факти зад тях? Как въздействат върху съзнанието ни подрежданията на планетите и астрономическите събития, като предсказаните за 2012 г.? И най-важното: какво може всеки един от нас да направи, за да повлияе върху това предстоящо разместване на пластовете в духовната и във физическата реалност? Майк Бара, автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс, разглежда всички тези и още много други въпроси в книгата си Изборът, която също така включва: • Подробни описания на нова революционна теория на физиката, която доказва теорията отвъд Тайната. • Как да използваме собствената си вътрешна светлина - могъществото на собствения си разум и дух, за да повлияем върху физическия свят? • Как правителствата по света се подготвят за приближаващото се десетилетие на промени? • Как да определим мястото си в следващата ера? Ако действително можем да превърнем нашия свят в какъвто желаем, кой път да изберем? МАЙК БАРА е консултант в аерокосмическата промишленост, лектор и съавтор на бестселъра „Тайната история на НАСА". Той е чест гост на събития, включващи Изложението за НЛО в залива на Сан Франциско, Изложението „Съзнателен живот" и Конференцията за НЛО в Розуел, Ню Мексико. Понастоящем участва в документалния филм Moon Rising, както и в собствения си документален филм, основан на книгата му „Тъмната мисия - тайната история на НАСА", за компанията Sacred Mysteries Productions. Повече от 25 години Бара е инженер консултант и конструктор в сферата на машиностроенето и конструирането чрез компютърни системи за голям брой компании в аерокосмическата промишленост на САЩ. Изборът е най-добрата книга, която съм чел като обяснение на действителния начин, по който функционира триизмерната реалност. Джордж Нури, радиоводещ, Coast to Coast AM


=========================================================================
 
1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // <== 9