Един ден ти ще пораснеш дотолкова,

че ще започнеш отново

да четеш приказки.

– Клайв Луис

КНИГИ – алтернативна медицина, самолечение – 55/5

Васил Л. Канисков - Народна медицина; Лечители; Болест; Лечебни методи

прочети

=========================================================================

Д-р Гари Нъл, Наръчник по алтернативна медицина

В последните години все повече хора се обръщат към нетрадиционната медицина. И все повече нови понятия навлизат в ежедневието ни – хомеопатия, акупунктура, ароматотерапия, акупресура... Предлагат се различни непознати (но всъщност не нови) методи на лечение и често болният се стъписва какво да избере.
"Наръчникът по алтернативна медицина" е замислен като ориентир в това многообразие. Написана достъпно и реалистично, книгата представя всички известни методи и терапии, като са описани:
• възможностите на всяка терапия
• докъде се простират границите й
• за кои болести е най-ефикасна.

Втората част на книгата е изградена на обратния принцип – описани са най-разпространените заболявания и методите, подходящи за тяхното лечение. Възможностите на всяка терапия са илюстрирани с разказите на хора, които са я прилагали.
"Наръчникът по алтернативна медицина" е предназначен за широка публика и ще помогне на читателите да намерят своя път за лечение.
Д-р Гари Нъл – известен медик, изследовател и лектор, носител на много награди, автор на над 50 книги.

прочети

=========================================================================

Как да си направим истински хляб с Хмел или Квас


Как са правили хляба си нашите баби преди векове, когато не е имало мая и дори магазини. Когато хляба е бил от първостепенно значение за оцеляването на многобройната челяд в българското семейство. Когато всичко потребно се е събирало от къра, полето или гората. Когато Хляба наш - насъщний е бил СВЕЩЕН.
=========================================================================

Валерий Синелников, Възлюби своята болест
Как да бъдем здрави, познавайки радостта от живота

Какво е болестта и откъде се взима тя?
Защо я създава подсъзнателният разум?
Какъв е главният закон на самоизцелението?

Новият модел на съзнанието, разработен от доктор Синелников, ще ви помогне не само да постигнете реално изцеление, но и да изпитате радост от живота. Това е вашият път към здравето и благосъстоянието.
Откажете се от чувството за вина и самосъжалението, научете се да управлявате своите емоции, сбогувайки се със страха и безнадежността.
Книгата ще ви помогне да промените отношението си към болестта, да направите тялото си здраво, а живота – щастлив.
След като прочетете книгата, ще се научите да използвате силата на своето подсъзнание, така че да простите и да се отървете от чувството за вина, да се справите с депресията и да прогоните ревността, да се излекувате от много заболявания и да се превърнете в успешен човек. Книгата притежава целителна сила, като позитивното й въздействие започва още от момента, когато я вземете в ръце.


=========================================================================

Катрин Милева, Лечебникът на Ванга

ВАНГА е знаела как да прилага мъдростта на природата при различни оплаквания и симптоми - освен чрез ясновидската си дарба тя е помагала на хиляди и с рецепти за здраве и сила. Гадателските й способности са всепризнати, а природните церове, завещани от нея, лекуват и днес благодарение на грижливо събираните и пазени през годините завети. Освен тях в книгата ще намерите:

• различни рецепти за отвари и мехлеми
• информация за често прилаганите от Ванга целебни практики
• ароматерапия
• медолечение • водолечение
• глинолечение
• съвети на пророчицата за щастлив и спокоен живот=========================================================================

Антъни Уилям - Лечителят медиум, Най-полезните храни

Световноизвестният лечител медиум - Антъни Уилям, е посветил живота си на това да помага на хората да се излекуват от хронични и нелечими за съвременната медицина заболявания. Той споделя информацията, която получава от Висш Дух, с милиони читатели по света и ги напътства как да се предпазят от съвременната епидемия от необясними болести.
След като в първата си книга направи революционни разкрития за същността на разпространени болестни състояния като автоимунните заболявания, депресията и рака, сега Антъни Уилям ни посочва средствата да се преборим с тях. Той ни запознава с най-големите заплахи за здравето ни и ни разкрива четирите групи храни, с които да се излекуваме и предпазим. Тук ще намерите подробни описания на непознатите лечебни свойства на над 50 храни: плодове, зеленчуци, билки и подправки и диворастящи храни. Освен болестните състояния и симптомите, при които помагат, ще научите и ползите от тях в емоционален и духовен план. Благодарение на ценната информация в тази книга ще можете да се погрижите за своето здраве и това на близките ви хора и отново да се радвате на пълноценен живот.


=========================================================================

Жан Рофидал, ДО-ИН - Книга за живота и здравето

ДО-ИН е комплекс от самомасажи и упражнения, основаващ се на природните закони за движението на енергиите във Вселената. Чрез нзго човек може да опознае по-добре себе си във физически, емоционален и духовен план и да навлезе по-дълбоко в езотеричните традиции и на Изтока, и на Запада. Представените от съвременна научна гледна точка закономерности на еволюцията в природата, в живота, разкриват нови възможности за хармонизиране на собственото биополе, а оттук и за предотвратяване на заболяванията, за диагностициране и самолечение, но особено за самоанализ, за възприемане и тълкуване на собствения опит, за развиване на интуицията. Тъй като собственият опит е най-прекият и най-добрият път към познанието, едновременният прочит на двете части на книгата е необходима предпоставка за по-бързото ориентиране в собствените проблеми, дирения и прозрения.

Авторът е французин. Очарован още в юношеството си от философията ДЗЕН, проучил задълбочено теоретично и практически западните методи по диететика, физкултура, вертебротерапия и масаж и източните методи джудо, ирано-еги-петска, индийска, тибетска, китайска и японска йога и особено различните дисциплини на ДЗЕН—медитация, хара и хранене. След първото издание на книга първа през 1978 година и на книга втора през 1982 година, след преводите на английски, немски, италиански, испански и холандски език, сега книгата поема своя път и към българските читатели.

ТАЗИ КНИГА ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ВАШЕТО ФИЗИЧЕСКО И ДУХОВНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ


=========================================================================

А. Левшинов, Как да накараме организма сам да възпроизвежда стволови клетки

Най-после е намерено средство срещу стареенето и болестите. Това средство са стволовите клетки. С помощта на техните невероятни свойства могат да бъдат преодолени много болести, считани досега за неизлечими, да се достигне дълголетие и едва ли не вечна младост.Андрей Левшинов е открил начин за активиране на процеса на производство на стволови клетки в организма, базирайки се на многовековния опит на източната и западната медицина. Традиционният подход към решение на проблемите със здравето и подмладяването включва в себе си гладуване, дихателни, физически, гласови тренинги, йога-упражнения, техники за увеличаване на сексуалната енергия и по специален начин на живот. Вие само трябва да следвате указанията му и да ги прилагате. Организмът отговаря със синтез на стволови клетки при екстремални натоварвания и дефицит на храна и кислород.

Пуснете в действие своята фабрика за здраве по методиката на Андрей Левшинов и подмладете организма си!


=========================================================================


1 // 2 // 3 // 4 <== 5 
1 коментар:

  1. Уважаеми Самадхи Атман,
    Благодаря Ви безкрайно за достъпа до тези книги.
    С уважение П. Георгиева

    ОтговорИзтриване