Книгите могат да бъдат опасни.

Най-добрите трябва да носят етикет

"Това може да промени живота ви"

Хелън Ексли

КНИГИ – Непозната енергия – 33/3

Робърт Грант, Едгар Кейси: За Ангелите, Архангелите и невидимите сили

Още от малък Едгар Кейси проявявал необикновени дарби: имал невидими другарчета, можел да чете мисли, виждал аурите на хората, играел и разговарял с природните духове, общувал с мъртвите. Когато е на 13 години, Едгар Кейси имал най-значимото преживяване в своя живот: докато четял Библията в едно усамотено кътче в гората, пред очите му се появил ангел и го известил, че молитвите му са чути. Каквото поискал, щяло да му бъде дадено. Желанието на малкия Едгар било да помага на хората и най-вече на болните деца.
Молбата му била изпълнена - целият живот на Кейси е посветен в служба на другите. Срещата му с неговия ангел хранител още повече затвърдила вярата му в съществуването на невидими помощници и закрилници, които служат като посредници между човека и Бога.
Според Едгар Кейси, човек никога не е сам в трудностите и изпитанията в живота, защото всички ние имаме свой ангел хранител, който ни съпровожда от раждането до гроба. В много от своите тълкования Кейси говори за ангелското присъствие в живота на човека. Особено внимание обръща на ролята на великите архангели, отговорни за съдбините на човечеството и цялата планета.

прочети или прослушай

=========================================================================

С. Л. Макгрегър Мадърс, Свещената магия на Абрамелин Мага

В края на миналия век, когато Алистър Кроули е създавал своята Магическа система, източникът, към който се е обърнал, е бил системата на Абра-мелин от Египет. От Абрамелин той е взел своите концепции за защита, очистване, евокации, одежди и т. н.
Системата на Абрамелин Мага е стигнала до нас чрез един уникален ръкопис от 15 век, запазен в Библиотеката на Арсенала в Париж. Този ръкопис е преведен на английски от С. Л. Макгрегър Мадърс, един от основателите на Херметичния Орден на Златната Зора.
В книгата са разгледани качествата, които трябва да притежава един магьосник, избора на време и място за практическа работа, необходимите молитви и формули, евокацията на добри и зли духове, подчиняването им на волята на магьосника. Дадени са специфични инструкции за развиване на магически сили за ясновидство, намиране на метали и съкровища, предпазване от зли магии, лекуване на болести, левитация, придвижване, как да станеш невидим, създаване на илюзии, четене на мисли, заставяне на другите да вършат определени неща, черна магия и др.
„Свещената Магия на Абрамелин Мага“ е автентичен средновековен магически курс и една от най-важните книги в историята на Окултизма.

прочети

=========================================================================

Елан-Башар, Вашата сила, поднесена на тепсия


Въпреки че съм извънземен и живея на друга планета, аз по никакъв начин не разглеждам себе си като нещо повече от вас. Имам определени познания, които много от вас биха приели за по-обширни от общоприетата перспектива на земляните, но това не прави моята перспектива по-добра, а просто различна.
Използвам възможността да комуникирам с вас в този момент поради няколко причини. Най-важната от тях е времевата рамка. Дошло е времето за вас да привлечете този вид информация, която аз мога да предоставя. Друга причина е желанието. Вие колективно желаете да узнаете повече за себе си като същества и творци. А аз искам да ви кажа това, което знам. Като общество ние вече сме интегрирали идеите, които ще споделя с вас. Поради това аз знам, че това, което казвам, е така и че работи.

прочети

=========================================================================

Дорийн Върчу, Чудесата на Архангел Михаил

Архангел Михаил отдавна се смята за защитник и приятел на всички, които го призоват. Лечител, воин и закрилник, той носи мир и се сражава с мрака. В тази светла и вдъхновяваща книга Дорийн Върчу ни разкрива многобройните начини, по които архангел Михаил закриля човечеството и Земята. В изумителните разкази на обикновени хора ще прочетете как той ги е предпазил от пътни инциденти, как им е помогнал да си намерят работа и е закрилял децата им - и дори е проявил по-малко известния си талант да поправя различни машини!
Дадени са също различни методи, с които да установите връзка с архангел Михаил и да работите с него, за да получите физическо и емоционално излекуване за себе си, за вашите близки, приятели и клиенти. От книгата ще разберете как той е помогнал на хиляди хора по света да постигнат това. Разказите на много хора, описващи своите срещи с великия Божествен закрилник, ще отворят сърцето ви за чистата, безусловна любов, която архангел Михаил дава на всеки, който го повика. Ще се почувствате защитени, уверени и много обичани!

Дорийн Върчу е доктор по психология, духовен психотерапевт и ясновидка, която работи с ангелите. Тя провежда курсове и семинари по цял свят, като преподава своята система за Ангелска терапия. В нея тя съчетава познанията и уменията си на психолог с духовните си способности да общува с ангелите, природните духове и Извисените учители. За повече информация можете да посетите нейния уебсайт www.AngelTherapy.com.


=========================================================================

Най-опасните книги - Либерален преглед


– Necronomicon
– Delomelanicon, книгата на Луцифер
– Codex Gigas или Библията на дявола
– Malleus Maleficarum или Чукът за вещици
– Ръкописът на Войнич
– Деветте книги на „Деветимата непознати“
– Малкият червен учебник


=========================================================================

Хауард Мърфет, Сай Баба - чудотворецът

На въпроса: "Вярвате ли в Бог?" руският акад. А. Акимов отговаря: "Не! Абсолютно точно знам, че го има!"

От незапомнени времена Индия, сърцето на Изтока, е страна на богове и мъдреци, владеещи т. нар. сидхи - чудотворните сили. Днес милиони хора по света са убедени, че Сай Баба е прероден бог. Учените приемат, че е един от безспорните феномени на XX век. Защото индийският чудотворец, наричан източния Христос, също като в приказките, с едно движение на ръката материализира всевъзможни предмети, извършва хирургически операции, увеличава количество на храната, предприема астрални пътувания, за да се появи на друго място, не рядко в друга материална форма. Хауард Мърфет, австралийски журналист и пътешественик, прекарал повече от година в ашрама на Сай Баба, разказва за десетки подобни случаи, на които е бил свидетел.


=========================================================================

Чудото Дядо Влайчо
Съдба, рецепти, и пророчества

Забравен и забранен от комунистическия режим, заточен в лагер

Държавата се опита да заличи вълшебните му рецепти и безценните му мъдрости

Пророчествата му засрамиха Ванга и Дънов

Вижте как и какво лекува забраненият пророк

Вижте какво предсказва за България


=========================================================================

Юлия Караджова, Пътуване към утрото
Хроника на една невидима реалност
Моите срещи с Мария Стоянова

Книга, която откъсва човека от реалния свят. Тя прилича на космически кораб, заобиколен с безброй невидими същества, носещи информация към нашия объркан от човешкото равнодушие XXI век. Книга - различна, книга - пътеводна светлина за всеки, който иска да обхване необхватното, който приема необяснимите неща, вярвайки в силата над нас.
Юлия, книгата ти е пълна с енергия, разтърсваща душата, защото е написана с любов към наистина забележителна жена, която неуморимо работи във Вселената за благото на цялото човечество. В моето съзнание тя остави лек, ненатрапчив размисъл, водещ към желание да живея така, както иска моята душа.
Лек път към сърцата на твоите читатели! Нека техният поток се увеличава и тогава духовното ще се възвиси над материалното. Ще настъпи друга епоха, където ще господства любовта!
Тамара Лазарова


=========================================================================

Макс Фрийдъм Лонг, Основи на магията

Основи на магията разказва за откриването на древна тайна магическа система. Ако се научим да я прилагаме така, както древните маговете, ще можем да променим света…
От книгата можете да научите:

– Кои са трите души на човека, Аумакуа - Висшият Аз или Ангелът-Пазител и Кино ака - Призрачното Тяло
– Същността на Мана - жизнената сила
– Кои са трите невидими съставки на магията - съзнание, сила и невидима субстанция
– Как се натрупва жизнена сила и как се използва в молитвата на смъртта
– Как да се концентрираме върху кристално кълбо, за да видим миналото и бъдещето
– Как се сънуват пророчески сънища
– Каква е тайната практика за мигновено изцеление с помощта на Висшия аз
– Какъв е животворният секрет на лечебното изкуство ломиломи и изцелението с ръце Едно японско лечение с огнена магия
– Как древните шамани практикували ходене по гореща лава
– Как кахуните, с помощта на магия, управляват вятъра, времето и акулите


=========================================================================

Тайла Гейбриъл, Етеризирането на кръвта
Или какви физиологични процеси настъпват,
когато човек реално навлезе в духовния път


В света съществува една непрекъсната реципрочна обмяна и хранене между духовния свят и човека.

За да напреднем в духовния път с цел излизане от тъмнината и навлизане в Светлината, ние трябва да префиним духа си чрез моралност и възвишени мисли. В същото време, физиологичните ефекти, които съпътстват този преход, представляват едно истинско чудо. В антропософията процесът, чрез който духовното преобразяване се проявява в нашето тяло, е известен с термина етеризиране на кръвта или с понятието земно и космическо хранене, бел. прев. - под земно хранене се няма предвид чисто човешкото физическо хранене, но то ще бъде обяснено по-долу. Това представлява един реципрочен процес на вземане и даване между нас самите като хора, посвещаващи се в духовните истини, и духовните същества, които са изградили нашата собствена човешка природа, внедрявайки своите собствени жизнени принципи и особености в нея. Чрез земното хранене ние предлагаме на невидимия свят етеризирани елементи, които се движат от сърцето към главата, а в замяна на това на свой ред получаваме космически дар в лицето на един поток от храна, който се влива в телата ни чрез нашите сетивни органи, нерви и жлези. От друга страна, ние даваме на духовните йерархии това, от което се нуждаят те, а именно нашите дарове на имагинациите, инспирациите и интуициите. В замяна, духовните йерархии пък ни предоставят духовна храна.


=========================================================================

Елисавета Логинова, Царичина - съдбовен контакт

Защо копахме, какво (не) намерихме и какво открихме в недрата на Царичина

Случаят „Царичина“: От „оная дупка“ до „съдбовен контакт“

Преди повече от четвърт век в забутаното селце Царичина край София внезапно пристига колона от военни камиони. Униформените отцепват центъра на селото и водени от трима екстрасенси, слагат началото на секретна операция, смятана за най-голямата мистерия в най-новата история на България. Бързо става ясно, че единственият човек с паранормални способности, способен да получава и да предава надеждна информация какво, къде и как да се търси в недрата на Царичина, е феноменът Елисавета Логинова. Зад операцията стоят Генералният щаб на Българската армия, българският президент и пет български правителства. Извършваната работа и съпътстващите я явления са изрядно описани в дневници, заснема се видеоматериал. Впоследствие цялата документация изчезва.

Много факти, данни, понятия и истини прозвучават за пръв път в книгата, която Ели Логинова пише повече от четвърт век. Дистанцията на времето позволява събитията и делата на участниците в тях, голяма част от които са публични лица, да се осмислят и да се зададат някои въпроси: Какво всъщност търси странната група от военни и хора с паранормални способности в недрата на Царичина – съкровището на цар Самуил или скелета на двуполов прачовек? Откриват ли го, или човечеството получава дар, който обаче не може нито да разчете, нито да оцени? Защо се копае само на ръка – и то само от офицери? Кой стои зад Елисавета Логинова, задавайки истинската посока на работния процес? Каква информация и от кого (или какво) получава тя, защо изчезва тази информация и къде се намира тя днес? И не на последно място, защо публичният образ на проекта „Царичина“ е устойчиво негативен? Всъщност въпросите са много повече, част от отговорите се съдържат в книгата, други още чакат времето си.

Царичина – съдбовен контакт представя истината за най-загадъчната, вероятно и най-оклеветената, експедиция в най-новата българска история, видяна през очите на прекия участник в събитията, който е определял техния ход и е прозрял техния смисъл.

Любознателният читател вече може да се докосне до тази истина.

прочети или прослушай

=========================================================================

Светльо Дукадинов, Цветана Пешунова - Окултната Людмила

На 21 юли 1981 г. умира Людмила Живкова. Кончината й е една от най-тайнствените в политическата история на страната. Версиите за трагичния край на Тодор-Живковата дъщеря са всевъзможни - убийство, самоубийство, естествена смърт, намеса на зли сили... Причината мистерията да е толкова голяма са окултните занимания на самата Людмила през последни 7-8 години от живота й. Преживяно през 1972 г. пътнотранспортно произшествие променя до неузнаваемост първата дама на републиката - тя залита по мистицизма и минава под влиянието на шамани, махатми и врачки. "Трябва, изглежда, да си разбиеш главата в някоя катастрофа, за да ти дойде умът", заявява тя на своя приятел Богомил Райнов след кошмарния инцидент.
След 30 години след фаталния 21 юли, излиза "Окултната Людмила" - книга за живота и езотеричните занимания на Татовата щерка. За написването на разтърсващия документален трилър са преровени архивите на БКП, досиета на наши и чужди тайни служби. Специално за книгата за взети и интервюта с най-близките до Живкова хора - съпруга й Иван Славков, легендарната медицинска сестра на бившия Първи Ани Младенова, посланици, колеги от Комитета за култура, приятели, членове на Политбюро и много други.


=========================================================================

Томас Съгрю, Животът на Едгар Кейси

Животът на Едгар Кейси по право принадлежи към историята на хипнозата, тъй като свидетелства за теориите на Арман Мари-Жак дьо Шастене, маркиз Дьо Пюсегюр. Именно той, а не Месмер открива хипнозата през 1784 година. Виктор, любимият субект на Пюсегюр, изпадал не в пристъп на конвулсии, а в сънно състояние, по време на което демонстрирал забележителна интелигентност и несъмнени ясновидски способности. Последвалите експерименти показали същите резултати. Подобни заложби проявили и други пациенти, след като били приспани. В Човешкият ум Уолтър Бромбърг казва: „Селяни с недоразвит интелект изведнъж добивали острота на ума и били в състояние да предскажат събития и да разберат иначе неясни за тях неща“. Сомнамбулите, поставяли медицинска диагноза на доведения пред тях човек и предсказвали бъдещето. Хипнотизаторът от 20-те години на 19-и век просто водел пациента си при някой вещ сомнамбул и изчаквал да чуе диагнозата… Само ако модерната наука разполагаше с такива помощни средства! Ясновидството на сомнамбулите се превърнало в увлекателна игра.
Тази увлекателна игра обаче не срещнала насърчението нито на Френската академия, нито на традиционната медицина, затова последвала съдбата на други модни мании. Поколение по-късно в Америка Андрю Джаксън Дейвис, ясновидецът от Покипси, диагностицирал заболявания по същия начин; но така и си останал непризнат, затова днес името му не се среща в учебниците и хрониките на хипнозата. Всъщност хипнозата не иска да има нищо общо с ясновидството — тя отрече собствената си майка.

Биографията на Едгар Кейси от Томас Сюргю е фундаментален труд, от който черпят всички по-късни изследователи на живота и творчеството му. От излизането си през 1943 г. (още докато Кейси е бил жив) тя е претърпяла повече от 50 издания. Книгата е интересна, написана е четивно и звучи авторитетно. Тя ще допадне не само на почитателите на Кейси, но и на хора, които обичат да четат мемоарна и биографична литература.
Авторът е проучил огромния архив на Кейси, за да изведе най-ярките и интересни случаи, по които той е работил. Не по-малко любопитна е и философската глава в края на книгата, която прави кратко обобщение на идеите на Кейси за еволюцията на душата, за кармата, прераждането и свободната воля.

прочети или прослушай

=========================================================================

Никола Тесла: Автобиография

Като малък страдах от необичайно сетивно смущение, причинявано от появата на образи, често придружавани от силни блясъци светлина които замъгляваха възприемането ми на реалните предмети и влияеха на мислите и действия та ми. Това бяха картини или сцени, които съм виждал съвсем реално - никога измисляни от мен неща. Когато някой ми кажеше нещо, образът на предмета, който обрисуваше, се случваше да изниква живо пред взора ми и понякога ми бе трудно да преценя дали е пипаемо нещото или не. Това ми причиняваше сериозен дискомфорт и чувство на тревожност. Никой от хората занимаващи се с изучаването на психология или физиология, до които съм се допитвал, не е успявал досега да даде задоволително обяснение на този феномен. Изглеждаше да е като някакво рядко изключение, въпреки че аз най-вероятно бях предразположен, тъй като зная, че брат ми преживяваше подобни смущения. Теорията, която си изградих, е че образите бяха резултат на рефлексия на мозъка върху очната ретина под влияние на силна възбуда. Това със сигурност не бяха халюцинации на болен и изтерзан ум, тъй като в други отношения си бях нормално и уравновесено дете. За да получите представа за състоянието ми, пред ставите си, че съм присъствал на погребение или друго подобно стресиращо събитие. След това неизбежно, в покоя на нощта, жива картина от сцената се изпречва пред погледа ми и не иска да изчезне, въпреки усилията ми да я пропъдя. По някога дори остава да виси неподвижно във въздуха, въпреки че прокарвам ръка през нея. Ако моето обяснение за това явление е точно, би трябвало да е принципно възможно да се прожектира върху екран образ на какъвто и да е предмет, който получим, и да го направим видим. Такъв напредък би революционализирал човешките взаимоотношения като цяло. Убеден съм, че това чудо може и ще бъде осъществено в идващите времена: мога до добавя, че съм посветил много мислене за намиране на решение по този въпрос.


=========================================================================


1 // 2 <== 3 
Няма коментари:

Публикуване на коментар