КНИГИ – Непозната енергия – 3



3/5


Робърт Грант, Едгар Кейси: За Ангелите, Архангелите и невидимите сили

Още от малък Едгар Кейси проявявал необикновени дарби: имал невидими другарчета, можел да чете мисли, виждал аурите на хората, играел и разговарял с природните духове, общувал с мъртвите. Когато е на 13 години, Едгар Кейси имал най-значимото преживяване в своя живот: докато четял Библията в едно усамотено кътче в гората, пред очите му се появил ангел и го известил, че молитвите му са чути. Каквото поискал, щяло да му бъде дадено. Желанието на малкия Едгар било да помага на хората и най-вече на болните деца.
Молбата му била изпълнена - целият живот на Кейси е посветен в служба на другите. Срещата му с неговия ангел хранител още повече затвърдила вярата му в съществуването на невидими помощници и закрилници, които служат като посредници между човека и Бога.
Според Едгар Кейси, човек никога не е сам в трудностите и изпитанията в живота, защото всички ние имаме свой ангел хранител, който ни съпровожда от раждането до гроба. В много от своите тълкования Кейси говори за ангелското присъствие в живота на човека. Особено внимание обръща на ролята на великите архангели, отговорни за съдбините на човечеството и цялата планета.

прочети или прослушай

=========================================================================

С. Л. Макгрегър Мадърс, Свещената магия на Абрамелин Мага

В края на миналия век, когато Алистър Кроули е създавал своята Магическа система, източникът, към който се е обърнал, е бил системата на Абрамелин от Египет. От Абрамелин той е взел своите концепции за защита, очистване, евокации, одежди и т. н.
Системата на Абрамелин Мага е стигнала до нас чрез един уникален ръкопис от 15 век, запазен в Библиотеката на Арсенала в Париж. Този ръкопис е преведен на английски от С. Л. Макгрегър Мадърс, един от основателите на Херметичния Орден на Златната Зора.
В книгата са разгледани качествата, които трябва да притежава един магьосник, избора на време и място за практическа работа, необходимите молитви и формули, евокацията на добри и зли духове, подчиняването им на волята на магьосника. Дадени са специфични инструкции за развиване на магически сили за ясновидство, намиране на метали и съкровища, предпазване от зли магии, лекуване на болести, левитация, придвижване, как да станеш невидим, създаване на илюзии, четене на мисли, заставяне на другите да вършат определени неща, черна магия и др.
„Свещената Магия на Абрамелин Мага“ е автентичен средновековен магически курс и една от най-важните книги в историята на Окултизма.

прочети

=========================================================================

Елан-Башар, Вашата сила, поднесена на тепсия


Въпреки че съм извънземен и живея на друга планета, аз по никакъв начин не разглеждам себе си като нещо повече от вас. Имам определени познания, които много от вас биха приели за по-обширни от общоприетата перспектива на земляните, но това не прави моята перспектива по-добра, а просто различна.
Използвам възможността да комуникирам с вас в този момент поради няколко причини. Най-важната от тях е времевата рамка. Дошло е времето за вас да привлечете този вид информация, която аз мога да предоставя. Друга причина е желанието. Вие колективно желаете да узнаете повече за себе си като същества и творци. А аз искам да ви кажа това, което знам. Като общество ние вече сме интегрирали идеите, които ще споделя с вас. Поради това аз знам, че това, което казвам, е така и че работи.

прочети

=========================================================================

Дорийн Върчу, Чудесата на Архангел Михаил

Архангел Михаил отдавна се смята за защитник и приятел на всички, които го призоват. Лечител, воин и закрилник, той носи мир и се сражава с мрака. В тази светла и вдъхновяваща книга Дорийн Върчу ни разкрива многобройните начини, по които архангел Михаил закриля човечеството и Земята. В изумителните разкази на обикновени хора ще прочетете как той ги е предпазил от пътни инциденти, как им е помогнал да си намерят работа и е закрилял децата им - и дори е проявил по-малко известния си талант да поправя различни машини!
Дадени са също различни методи, с които да установите връзка с архангел Михаил и да работите с него, за да получите физическо и емоционално излекуване за себе си, за вашите близки, приятели и клиенти. От книгата ще разберете как той е помогнал на хиляди хора по света да постигнат това. Разказите на много хора, описващи своите срещи с великия Божествен закрилник, ще отворят сърцето ви за чистата, безусловна любов, която архангел Михаил дава на всеки, който го повика. Ще се почувствате защитени, уверени и много обичани!

Дорийн Върчу е доктор по психология, духовен психотерапевт и ясновидка, която работи с ангелите. Тя провежда курсове и семинари по цял свят, като преподава своята система за Ангелска терапия. В нея тя съчетава познанията и уменията си на психолог с духовните си способности да общува с ангелите, природните духове и Извисените учители. За повече информация можете да посетите нейния уебсайт www.AngelTherapy.com.



=========================================================================

Най-опасните книги - Либерален преглед


– Necronomicon
– Delomelanicon, книгата на Луцифер
– Codex Gigas или Библията на дявола
– Malleus Maleficarum или Чукът за вещици
– Ръкописът на Войнич
– Деветте книги на „Деветимата непознати“
– Малкият червен учебник






=========================================================================

Хауард Мърфет, Сай Баба - чудотворецът

На въпроса: "Вярвате ли в Бог?" руският акад. А. Акимов отговаря: "Не! Абсолютно точно знам, че го има!"

От незапомнени времена Индия, сърцето на Изтока, е страна на богове и мъдреци, владеещи т. нар. сидхи - чудотворните сили. Днес милиони хора по света са убедени, че Сай Баба е прероден бог. Учените приемат, че е един от безспорните феномени на XX век. Защото индийският чудотворец, наричан източния Христос, също като в приказките, с едно движение на ръката материализира всевъзможни предмети, извършва хирургически операции, увеличава количество на храната, предприема астрални пътувания, за да се появи на друго място, не рядко в друга материална форма. Хауард Мърфет, австралийски журналист и пътешественик, прекарал повече от година в ашрама на Сай Баба, разказва за десетки подобни случаи, на които е бил свидетел.


=========================================================================

Чудото Дядо Влайчо
Съдба, рецепти, и пророчества

Забравен и забранен от комунистическия режим, заточен в лагер

Държавата се опита да заличи вълшебните му рецепти и безценните му мъдрости

Пророчествата му засрамиха Ванга и Дънов

Вижте как и какво лекува забраненият пророк

Вижте какво предсказва за България


=========================================================================

Юлия Караджова, Пътуване към утрото
Хроника на една невидима реалност
Моите срещи с Мария Стоянова

Книга, която откъсва човека от реалния свят. Тя прилича на космически кораб, заобиколен с безброй невидими същества, носещи информация към нашия объркан от човешкото равнодушие XXI век. Книга - различна, книга - пътеводна светлина за всеки, който иска да обхване необхватното, който приема необяснимите неща, вярвайки в силата над нас.
Юлия, книгата ти е пълна с енергия, разтърсваща душата, защото е написана с любов към наистина забележителна жена, която неуморимо работи във Вселената за благото на цялото човечество. В моето съзнание тя остави лек, ненатрапчив размисъл, водещ към желание да живея така, както иска моята душа.
Лек път към сърцата на твоите читатели! Нека техният поток се увеличава и тогава духовното ще се възвиси над материалното. Ще настъпи друга епоха, където ще господства любовта!
Тамара Лазарова


=========================================================================

Макс Фрийдъм Лонг, Основи на магията

Основи на магията разказва за откриването на древна тайна магическа система. Ако се научим да я прилагаме така, както древните маговете, ще можем да променим света…
От книгата можете да научите:

– Кои са трите души на човека, Аумакуа - Висшият Аз или Ангелът-Пазител и Кино ака - Призрачното Тяло

– Същността на Мана - жизнената сила
– Кои са трите невидими съставки на магията - съзнание, сила и невидима субстанция
– Как се натрупва жизнена сила и как се използва в молитвата на смъртта
– Как да се концентрираме върху кристално кълбо, за да видим миналото и бъдещето
– Как се сънуват пророчески сънища
– Каква е тайната практика за мигновено изцеление с помощта на Висшия аз
– Какъв е животворният секрет на лечебното изкуство ломиломи и изцелението с ръце Едно японско лечение с огнена магия
– Как древните шамани практикували ходене по гореща лава
– Как кахуните, с помощта на магия, управляват вятъра, времето и акулите


=========================================================================

Тайла Гейбриъл, Етеризирането на кръвта
Или какви физиологични процеси настъпват,
когато човек реално навлезе в духовния път


В света съществува една непрекъсната реципрочна обмяна и хранене между духовния свят и човека.

За да напреднем в духовния път с цел излизане от тъмнината и навлизане в Светлината, ние трябва да префиним духа си чрез моралност и възвишени мисли. В същото време, физиологичните ефекти, които съпътстват този преход, представляват едно истинско чудо. В антропософията процесът, чрез който духовното преобразяване се проявява в нашето тяло, е известен с термина етеризиране на кръвта или с понятието земно и космическо хранене, бел. прев. - под земно хранене се няма предвид чисто човешкото физическо хранене, но то ще бъде обяснено по-долу. Това представлява един реципрочен процес на вземане и даване между нас самите като хора, посвещаващи се в духовните истини, и духовните същества, които са изградили нашата собствена човешка природа, внедрявайки своите собствени жизнени принципи и особености в нея. Чрез земното хранене ние предлагаме на невидимия свят етеризирани елементи, които се движат от сърцето към главата, а в замяна на това на свой ред получаваме космически дар в лицето на един поток от храна, който се влива в телата ни чрез нашите сетивни органи, нерви и жлези. От друга страна, ние даваме на духовните йерархии това, от което се нуждаят те, а именно нашите дарове на имагинациите, инспирациите и интуициите. В замяна, духовните йерархии пък ни предоставят духовна храна.



=========================================================================

Елисавета Логинова, Царичина - съдбовен контакт


Защо копахме, какво (не) намерихме и какво открихме в недрата на Царичина

Случаят „Царичина“: От „оная дупка“ до „съдбовен контакт“

Преди повече от четвърт век в забутаното селце Царичина край София внезапно пристига колона от военни камиони. Униформените отцепват центъра на селото и водени от трима екстрасенси, слагат началото на секретна операция, смятана за най-голямата мистерия в най-новата история на България. Бързо става ясно, че единственият човек с паранормални способности, способен да получава и да предава надеждна информация какво, къде и как да се търси в недрата на Царичина, е феноменът Елисавета Логинова. Зад операцията стоят Генералният щаб на Българската армия, българският президент и пет български правителства. Извършваната работа и съпътстващите я явления са изрядно описани в дневници, заснема се видеоматериал. Впоследствие цялата документация изчезва.

Много факти, данни, понятия и истини прозвучават за пръв път в книгата, която Ели Логинова пише повече от четвърт век. Дистанцията на времето позволява събитията и делата на участниците в тях, голяма част от които са публични лица, да се осмислят и да се зададат някои въпроси: Какво всъщност търси странната група от военни и хора с паранормални способности в недрата на Царичина – съкровището на цар Самуил или скелета на двуполов прачовек? Откриват ли го, или човечеството получава дар, който обаче не може нито да разчете, нито да оцени? Защо се копае само на ръка – и то само от офицери? Кой стои зад Елисавета Логинова, задавайки истинската посока на работния процес? Каква информация и от кого (или какво) получава тя, защо изчезва тази информация и къде се намира тя днес? И не на последно място, защо публичният образ на проекта „Царичина“ е устойчиво негативен? Всъщност въпросите са много повече, част от отговорите се съдържат в книгата, други още чакат времето си.

Царичина – съдбовен контакт представя истината за най-загадъчната, вероятно и най-оклеветената, експедиция в най-новата българска история, видяна през очите на прекия участник в събитията, който е определял техния ход и е прозрял техния смисъл.

Любознателният читател вече може да се докосне до тази истина.

прочети или прослушай

=========================================================================

Светльо Дукадинов, Цветана Пешунова - Окултната Людмила

На 21 юли 1981 г. умира Людмила Живкова. Кончината й е една от най-тайнствените в политическата история на страната. Версиите за трагичния край на Тодор-Живковата дъщеря са всевъзможни - убийство, самоубийство, естествена смърт, намеса на зли сили... Причината мистерията да е толкова голяма са окултните занимания на самата Людмила през последни 7-8 години от живота й. Преживяно през 1972 г. пътнотранспортно произшествие променя до неузнаваемост първата дама на републиката - тя залита по мистицизма и минава под влиянието на шамани, махатми и врачки. "Трябва, изглежда, да си разбиеш главата в някоя катастрофа, за да ти дойде умът", заявява тя на своя приятел Богомил Райнов след кошмарния инцидент.
След 30 години след фаталния 21 юли, излиза "Окултната Людмила" - книга за живота и езотеричните занимания на Татовата щерка. За написването на разтърсващия документален трилър са преровени архивите на БКП, досиета на наши и чужди тайни служби. Специално за книгата за взети и интервюта с най-близките до Живкова хора - съпруга й Иван Славков, легендарната медицинска сестра на бившия Първи Ани Младенова, посланици, колеги от Комитета за култура, приятели, членове на Политбюро и много други.


=========================================================================

Томас Съгрю, Животът на Едгар Кейси


Животът на Едгар Кейси по право принадлежи към историята на хипнозата, тъй като свидетелства за теориите на Арман Мари-Жак дьо Шастене, маркиз Дьо Пюсегюр. Именно той, а не Месмер открива хипнозата през 1784 година. Виктор, любимият субект на Пюсегюр, изпадал не в пристъп на конвулсии, а в сънно състояние, по време на което демонстрирал забележителна интелигентност и несъмнени ясновидски способности. Последвалите експерименти показали същите резултати. Подобни заложби проявили и други пациенти, след като били приспани. В Човешкият ум Уолтър Бромбърг казва: „Селяни с недоразвит интелект изведнъж добивали острота на ума и били в състояние да предскажат събития и да разберат иначе неясни за тях неща“. Сомнамбулите, поставяли медицинска диагноза на доведения пред тях човек и предсказвали бъдещето. Хипнотизаторът от 20-те години на 19-и век просто водел пациента си при някой вещ сомнамбул и изчаквал да чуе диагнозата… Само ако модерната наука разполагаше с такива помощни средства! Ясновидството на сомнамбулите се превърнало в увлекателна игра.

Тази увлекателна игра обаче не срещнала насърчението нито на Френската академия, нито на традиционната медицина, затова последвала съдбата на други модни мании. Поколение по-късно в Америка Андрю Джаксън Дейвис, ясновидецът от Покипси, диагностицирал заболявания по същия начин; но така и си останал непризнат, затова днес името му не се среща в учебниците и хрониките на хипнозата. Всъщност хипнозата не иска да има нищо общо с ясновидството — тя отрече собствената си майка.

Биографията на Едгар Кейси от Томас Сюргю е фундаментален труд, от който черпят всички по-късни изследователи на живота и творчеството му. От излизането си през 1943 г. (още докато Кейси е бил жив) тя е претърпяла повече от 50 издания. Книгата е интересна, написана е четивно и звучи авторитетно. Тя ще допадне не само на почитателите на Кейси, но и на хора, които обичат да четат мемоарна и биографична литература.

Авторът е проучил огромния архив на Кейси, за да изведе най-ярките и интересни случаи, по които той е работил. Не по-малко любопитна е и философската глава в края на книгата, която прави кратко обобщение на идеите на Кейси за еволюцията на душата, за кармата, прераждането и свободната воля.

прочети или прослушай

=========================================================================

Никола Тесла: Автобиография

Като малък страдах от необичайно сетивно смущение, причинявано от появата на образи, често придружавани от силни блясъци светлина които замъгляваха възприемането ми на реалните предмети и влияеха на мислите и действия та ми. Това бяха картини или сцени, които съм виждал съвсем реално - никога измисляни от мен неща. Когато някой ми кажеше нещо, образът на предмета, който обрисуваше, се случваше да изниква живо пред взора ми и понякога ми бе трудно да преценя дали е пипаемо нещото или не. Това ми причиняваше сериозен дискомфорт и чувство на тревожност. Никой от хората занимаващи се с изучаването на психология или физиология, до които съм се допитвал, не е успявал досега да даде задоволително обяснение на този феномен. Изглеждаше да е като някакво рядко изключение, въпреки че аз най-вероятно бях предразположен, тъй като зная, че брат ми преживяваше подобни смущения. Теорията, която си изградих, е че образите бяха резултат на рефлексия на мозъка върху очната ретина под влияние на силна възбуда. Това със сигурност не бяха халюцинации на болен и изтерзан ум, тъй като в други отношения си бях нормално и уравновесено дете. За да получите представа за състоянието ми, пред ставите си, че съм присъствал на погребение или друго подобно стресиращо събитие. След това неизбежно, в покоя на нощта, жива картина от сцената се изпречва пред погледа ми и не иска да изчезне, въпреки усилията ми да я пропъдя. По някога дори остава да виси неподвижно във въздуха, въпреки че прокарвам ръка през нея. Ако моето обяснение за това явление е точно, би трябвало да е принципно възможно да се прожектира върху екран образ на какъвто и да е предмет, който получим, и да го направим видим. Такъв напредък би революционализирал човешките взаимоотношения като цяло. Убеден съм, че това чудо може и ще бъде осъществено в идващите времена: мога до добавя, че съм посветил много мислене за намиране на решение по този въпрос.


=========================================================================

Дорийн Върчу, Богини и Ангели

В тази увлекателна книга Дорийн повежда читателите на вълшебно пътешествие в могъщия лечебен свят на ангелите, богините и Извисените учители. Това необикновено духовно приключение отвежда Дорийн на церемония в колиба за изпотяване в Седона, в магическите води на Хавай, в храма на Богинята в Гластънбъри, някогашния остров Авалон, и на полинезийския остров Муреа. Отваряйки се към мъдростта на тези свещени места, Дорийн получава важни послания за Лемурия, морските хора и новите Деца на Дъгата.
На тези магически места Дорийн се свързва с богините, духовете и учителите, които я съветват да задълбочи връзката си със своята вътрешна богиня и да се превърне в човек, способен да обича още по-силно. Като част от своето духовно пътешествие Дорийн е насочена да посети Лурд, където получава вдъхновяващи послания от Дева Мария, които споделя със своите читатели в тази вълшебна одисея.
В книгата е включен и практически, лесен за ползване пътеводител, който ще ви ориентира кои същества от духовния свят да призовавате в различни ситуации – богини и ангели, които ще ви помогнат да събудите вродените си психични способности за лечение и духовна работа.


=========================================================================

Роуз Роузтрий, Аурата


Усъвършенствайте своите сетива!

Езикът на тялото, външният вид, начинът на изразяване и други характеристики на личността могат да бъдат манипулирани - аурата не може да бъде фалшифицирана. Аурата винаги казва истината и разпознаването й носи изключителна полза! Тя съдържа толкова много информация, че разчитането й дава огромно предимство във всяко отношение!

Всеки човек има духовни дарби и всеки човек може да улови и да тълкува аурата. А способностите ни не са идентични и в това се състои удоволствието от разчитане на аурата - всеки да открие собствените си заложби!

В тази книга ще намерите 100 техники за разпознаване и използване на аурата, които ще ви научат как:

– да разпознавате житейските си роли;
– да се зареждате с положителна енергия;
– да избирате подходящи приятели и партньори;
– да правите вълнуващ и удовлетворяващ секс;
– да разкривате лъжците и да се справяте с досадни персони;
– да опитвате портокалите и доматите на пазара, без да се налага да ги вкусвате;
– да се справяте с негативните влияния;
– да пазарувате подходящите за вас дрехи, книги, храна, козметика;
– да изцелявате чрез гласа си.
... И още много, много практични и полезни умения за всеки!

Роуз Роузтрий се посвещава на успешното сливане на духовните прозрения и практики с обикновеното ежедневие. Тя провежда множество курсове в областта на разчитането на аурата, разгадаването на лицевите характеристики и езика на тялото. Организира специални обучения за развиване на емпатия, едно от най-необходимите за настоящото време умение. Роуз Роузтрий изнася лекции по целия овят.

прочети или прослушай

=========================================================================

Темелко Петров, Ментална радиестезия

Описание на научното изследване: Научното изследване е с академичен жанр „студия”, структурирано е в Увод, Три глави с параграфи и три таблици, Изводи и Научни приноси по проблема, и е в обем от 34 страници на български език. Съответства на всички изисквания за научна коректност, език и стил на изложение. Предоставя на вниманието граничен проблем за разискване „Ментална радиестезия, знакови системи” като средоточие на научни, семиотични, нумерологични интереси и концепции. Отличава се с научна специфичност и езотерична насоченост, което позволява да говорим за интердисциплинарен дух и послание в разискваната теза. Онагледена е с таблици, схеми и графики, което позволява по-дълбоко понятийното осмисляне на проблема. Предлага ментално равнище на работа с „египетско” махало в съвременния му прочит и приложение. Има и прагматична насоченост за хора, изкушени от срещата с непознати и неизследвани страни на човешкия дух, проблематизирайки и актуализирайки научно-езотерична среща с ’’египетското махало” като торсионен генератор- двигател и неговите движения, за лечение и неутрализиране на геопатогенни енергийни зони.


=========================================================================

Светльо Дукадинов, Цветана Пешунова - Ванга. Човекът зад феномена

Живеем във времето на Брекзит, възход на ислямизма, нарастваща агресия от страна на Русия и Путин, отслабнали позиции на САЩ и Европейския съюз. Ситуацията, в която се намираме, изненада дори най-маститите политически анализатори, но за феноменалната Ванга не беше трудна за прогнозиране. Още по соца тя пророкува с голяма точност как ще се развие светът в първата четвърт от новото хилядолетие. Затова днес десетки, дори стотици западни медии публикуват големи статии за нея, наричайки я Нострадамус на Балканите.

Десетилетия наред сляпата провидица помагаше на клетници от различни краища на планетата. Приятелството, прогнозите и съветите й търсеха и президенти, монарси, актьори, певци, писатели, художници, учени и космонавти. Ванга гледаше в бъдещето на посетителите си, наставляваше ги, осъществяваше контакти с духовете на мъртвите им роднини. Тя не се щадеше дори на финала на земния си път, когато вече беше тежко болна и почти нямаше сили да говори.

Документалният роман Ванга, Човекът зад феномена излиза 23 години след кончината на петричката Касандра. 256-страничният том е резултат от дълго изследване върху живота и делото на легендарната ясновидка, от него читателите ще научат много интригуващи и неизвестни досега факти. За да създадат възможно най-пълния портрет на святата пророчица, авторите са разговаряли с най-близките й хора - личната й икономка леля Витка, охранителя й Петър, съседките и приятелките Бойка Костадинова и Атидже Демирева... Читателите ще открият в книгата и ексклузивните свидетелства на звезди от културата, спорта и шоубизнеса, на политици като президента Петър Стоянов, лидера на КТ Подкрепа д-р Тренчев, членове на ЦК и Политбюро на БКП.


=========================================================================

Слави Панайотов, ТОП Мистериите на България

Слави Панайотов, или по-известен като Слави от The Clashers, е основател на едноименния български YouTube канал. Роден е през 1986 г. в Пловдив и завършва университет в Холандия със специалност Хотелиерство и туризъм. Работи няколко години в сферата си, а след това стартира собствени бизнес проекти. Тогава се заражда и неговото хоби - YouTube, което прераства в нещо повече. Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните му ТОП класации. Ето, че дойде време и за книга, свързана с България.

Книгата ТОП МИСТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ проследява всички най-интересни загадки, свързани с нашата държава.

• През нашата територия ли е заселена цяла Европа? Намерени ли са останки на прачовеци от преди 1 400 000 години?
• Коя е мистериозната цивилизация, която ни е оставила най-старото обработено злато в света на над 7000 години?
• Какво представлява свещеният триъгълник в Родопите: Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък?
• От кого всъщност сме произлезли?
• Има ли гробница на египетска богиня в Странджа?
• Кой и защо оставя над 1500 трапецовидни ниши в Родопите?
• Стомогилието ли е най-древната астрономическа карта в света?
• Какво изобразяват пещерните рисунки в Магурата?

Тези и още много други въпроси ще откриете сред страниците на книгата.


=========================================================================

Хърби Бренан, Окултният Тибет
Тайни магически практики
от Хималаите

Разположен високо в Хималаите върху обширното Тибетско плато, заобиколен от планински вериги, Тибет развива в изолация една от най-уникалните човешки култури. Още преди столетия тибетците се включили в експеримент, който си остава уникален в историята на нашата планета. Цяла една нация насочила развитието си навътре, към дълбините на духовното познание. Студеният климат, разреденият въздух и географската отчужденост са спомогнали за появата на цели поколения, които по рождение са предразположени да възприемат онези нива на реалността, които остават скрити за останалите хора. Именно това обяснява тибетската преданост към религията, превърнала се в национална обсебеност. Бренан разкрива пред нас един изумителен и загадъчен свят (до китайското нашествие през 1950 г. 25% от населението е в манастири, европейците, стъпили на тибетска земя, са едва шестима). Книгата отваря прозорец към една култура, основаваща се на принципа на реинкарнацията (прераждането), овладяла фините енергии на човешкото тяло, тайните на звука, сънуването, левитацията... Читателят се среща с адептите на тумо - специфична психична техника за повишаване на телесната температура - които са изсушавали с тялото си одеяло, накиснато в ледените води на планински поток. За да не звучи голословно, авторът търси и открива редица паралели на резултатите от тайните тибетски техники в съвременните научни постижения или в западната култура.

Ирландският писател Хърби Бренан (род. 1940), подписващ се и като Дж. Х. Бренан, е добре известен с трудовете си върху модерната езотерика, както и с многобройните си романи и книги-игри. Смятан е за един от авторитетните познавачи (и практици) в сферата на западната окултна традиция.


=========================================================================

Магията


1. ПРАКТИЧЕСКАТА МАГИЯ
2. РАДИЕСТЕЗИЯ
3. ВЛИЯНИЕ НА КОСМОСА ВЪРХУ СЪБИТИЯТА В ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ
4. ТЕОРИЯТА И ПРАКТИКАТА НА МАГИЯТА
5. НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ МАГИИ В БЪЛГАРИЯ
6. ВИДОВЕ МАГИИ
7. НОСИТЕЛИ НА ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ
8. ПСИХИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ И АТАКИ
9. ВЪНШНИ ПСИХИЧЕСКИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ И АТАКИ
10. ВИДОВЕ ПСИХИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ
11. ГЕОМРЕЖИ С ОТРИЦАТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ
12. МАГНЕТИЗЪМ
13. НАРОДНИ ТЕХНИКИ, СРЕДСТВА И ПРОЦЕДУРИ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА МАГИИ
14. НАЧИНИ ЗА НЕУТРАЛИЗАЦИЯ НА МАГИИ
15. РАЗВАЛЯНЕ НА МАГИИ
16. МЕТОДИ ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА МАГИИ
17. КАК ДА ОТКРИЕТЕ ДАЛИ В КЪЩАТА ВИ ИМА ВРЕДНО НАТРУПВАНЕ
18. СКЪПОЦЕННИТЕ МЕТАЛИТЕ И ТЯХНОТО ВЛИЯНИЕ
19. СЪНЯТ И ПОЛЗАТА ОТ НЕГО
20. ПИРАМИДИТЕ И ТЯХНАТА ЛЕКОВИТА СПОСОБНОСТ
21. БИОСТИМУЛАТОР-НЕУТРАЛИЗАТОР
22. НЕУТРАЛИЗАТОРИ ЗА ДОМА
23. НАЧИНИ НА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ПЪРВА ПРОЦЕДУРА НА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
24. РАЗВИТИЕ НА МАГИЧЕСКИ СПОСОБНОСТИ


=========================================================================

Стоян Байкушев, Сериозно за свръхестественото

Обикновено завършвам курса от лекции по неврология за медици с невротичните разстройства. Понякога илюстрирам тази последна лекция с демонстрация на хипноза, придружена с лечебно внушение като метод за лечение на хистерични увреди на движенията и сетивността.
Студентите по медицина са запознати със същността на явлението и на лечебния метод. И все пак личи как тази процедура вълнува по особен начин както тях, така и болните. Неизменно тази последна лекция, вече години наред, довежда десетки студенти и болни при мен с въпроси, отнасящи се не само до хипнозата, а и до цял кръг от други феномени, наблюдавани, чути или прочетени някъде и обединявани най-често в категорията на свръхестественото. Интуицията, телепатията, ясновидството, учението йога, ритмите, добрите и лоши дни и много други са обект на това разбираемо любопитство.
Това ме накара да се заема с написването на тази книга.
Материалите, появяващи се в популярните списания, са често сензационни, без да излагат в популярна форма научните данни, с които разполагаме в момента. А някои от тях са не по-малко удивителни от разглежданите феномени сами по себе си.


=========================================================================

Касандра Изън, Общуване с ангели 
Малка енциклопедия

Това не е книга, в която ангелите ще ви разкрият печелившите числа от лотарията или как да спечелите отново неверния партньор с любовни думи и червени рози. Но вие трябва само да помолите и ангелите ще ви помогнат. Всеки, дори най-заетите хора, може да общува с ангелите и да получи тяхната помощ и ръководство, без да променя начина си на живот или да изоставя убежденията си, логиката или здравия разум. Изследването на ангелските енергии, дори за пет минути дневно, ще ви помогне да се справите по-добре с напрежението и да влезете в хармония със себе си и заобикалящия ви свят.

Ако желаете да включите духовността в заетия си ден, но не желаете да правите драстични промени в начина си на живот, тази книга ще ви научи как да разпознавате ангелите, които са около вас, и как можете да ги повикате да ви водят и вдъхновяват във всекидневието ви.


=========================================================================

Мантак Чиа, Лечебната светлина на Дао

Основополагащи практики за събуждането на енергията Ци
В продължение на повече от пет хиляди години даоистките майстори изследвали и развивали различни практики, за да постигнат щастие и безсмъртие. Майстор Мантак Чиа изучава и практикува даоистките техники вече петдесет години и е обучил хиляди ученици и инструктори по цял свят в даоистката система за лечение и зареждане на тялото с енергията ци.
Тази книга разглежда много обширно основните методи за развиване на ци в микрокосмическата орбита. В нея майстор Чиа прави обстоен преглед на пълната даоистка система за тялото, ума и духа. Той споделя много методи за активиране на жизнената сила и за нейното циркулиране през акупунктурните канали на тялото. Книгата включва практики за начинаещи и за напреднали за култивиране на ци в микрокосмическата орбита, както и много медитативни методи за напреднали за абсор-биране на висшите честоти от Земята, Небето, космическите сили и Небесната ци в основната орбита. Майстор Чиа ни представя духовна наука, която не само носи практически ползи за здравето, сексуалната жизненост и емоционалния баланс, но и показва как промените в енергийното тяло могат да доведат до физическо обновяване, което даоистите наричат безсмъртие.

• Балансирайте себе си чрез потоците на ин и ян, преминаващи през ключови точки на тялото.
• Намерете спокойствие и радост с помощта на космическата вътрешна усмивка.
• Заредете се с енергия чрез ци гун медитацията за затопляне
• Превърнете сексуалната страст в любов от сърцето.
• Ускорете своето духовно израстване и обединете първичните сили на Земята, Небето и Висшия Аз, за да постигнете вечността.


=========================================================================

Елифас Леви, Учение и ритуал на висшата магия

Елифас Леви е псевдоним на известния френски окултист Алфонс Луи Констан (1810 - 1875), чиито книги за окултизъм, кабала и магия продължават да вдъхновяват много поколения от окултисти в цял свят и до днес.

Елифас Леви е майстор на Розенкройцерската интерпретация на Кабала, която оформя основата на магията, практикувана днес на Запад. Основното му съчинение е "Учение и ритуал на Висшата Магия", публикувано за пръв път през 1856 г. в един том. В него се разглеждат теорията и принципите на магическата работа от Кабалистична, Херметична и Християнска гледна точка. Това е книгата, която продължава да се преиздава повече от 100 години и която сега държите в ръцете си.


=========================================================================
Как да надникнем в бъдещето с гадателските карти Таро

Карти Таро - колодите на А. Кроули и А. Е. Уейт











прочети

=========================================================================

К. Димитрова, Магията на картите Таро

Всеки от нас иска да знае какво му е отредила съдбата, а ние носим голяма част от нея. Книгата „Магията на картите Таро“ ни предоставя тази възможност. Авторката Кристин Димитрова разкрива по оригинален начин тайната на символите на всяка карта и връзката й с вътрешния свят на индивида. Задълбоченият анализ на философията на Тарото, поднесен с изтънчена елегантност на изказа, свързва миналото, настоящето и бъдещето в едно практическо ръководство по разгадаването на мистерията на човешкия живот. След прочитането на тази книга никой няма да е същият и нищо няма да е същото, защото има само една магия и това е магията на картите Таро. Така действа магията на Таро...




=========================================================================

Таро Друиди & Уика

Използвай магията на Уика и Друидите, за да управляваш живота си

Живеем във време, в което човек изпитва потребност да възстанови своята връзка с природата. Тези прекрасни карти ни канят да почерпим сили от земята и да усетим ритъма на ветровете и сезоните. Тарото Друиди & Уика комбинира две могъщи древни традиции - Уика и Друидизма - и е създадено от техните действащи представители - Филип и Стефани Кар-Гом, които съвместно с художника Уил Уъртингтън сътворяват тази необикновена колода, водени от желанието да дадат на съвременния човек още един ключ, чрез който да опознае себе си и света.
Колодата съдържа 78 карти. Всички те са като миниатюрни картини, изпълнени с древни символи и висока естетическа стойност и могат да служат на всички търсещи за предсказания, медитация и откриване на древната мъдрост.
Филип кар-Гом е Върховен вожд на Ордена на Бардовете, Оватите и Друидите, а Стефани - секретар на ордена.


=========================================================================

Вадим Зеланд, ТАРО и пространството на варианти

Тези карти не са за гадаене. Те съдържат основните принципи на транссърфинга и ви предоставят уникалната възможност да управлявате и да променяте съдбата си, защото светът, в който живеем, всъщност е пространство от безброй варианти. И само от вас зависи какъв вариант ще изберете за себе си.
Звучи ви несериозно?
Ами ако не сте прави? Ако се окаже, че между мечтите и реалността има само една крачка. Защо не опитате? Така поне ще разберете доколко е възможно на пръв поглед уж невъзможното.





=========================================================================

Илиана Смилянова, Таро тълкуване

Таро е езотерична система, популярна най-вече откъм своя предсказателен аспект, но всъщност една от основните й ценности е в това, че тя ни предоставя възможност да структурираме и опознаем света около нас, а най-вече самите себе си, да видим, осъзнаем, разберем свързаността на всичко и всички, закономерностите, които ни създават и които ние на свой ред създаваме. Нейната значимост е не само в погледа, който ни дава в посока назад (минало) и напред (бъдеще), но и в дълбочина, към същността на проблема. Таро е своеобразно огледало, в което, ако имаме необходимата честност и смелост, можем да отразим истинската си същност, да видим невидимото за обикновения ни делничен поглед, своите плюсове и минуси, които остават често скрити за самите нас и които проектираме върху другите, правейки ги отговорни за нашите успехи и провали.

Таро създава мост между съзнанието и подсъзнанието, прави възможно "осветяването" на подсъзнателни процеси, разкрива скрити движещи причини и закономерности, подсказва неподозирани пътища - изходи в объркани житейски ситуации, протяга ръка за помощ в кризисни моменти. Допитването до таро не ни лишава от избор, както често фаталистично се предполага, а напротив - увеличава многократно възможностите ни да избираме, показвайки ни цялостен, обзорен или детайлизиран, конкретен поглед върху даден проблем или ситуация. Таро ни предоставя информация - а информацията помага, лекува душата, объркана, обезверена от загубата на смисъл и посока. Таро ни дава възможност да осмислим света навън и вътре в нас, да превърнем хаоса в хармоничност - първо в самите нас, а след това, закономерно, в света около нас. Всяко събитие и човек в живота на човек имат своя смисъл и значение, свое място в цялостния "пъзел" на неговото съществуване. И система като таро (или астрология, нумерология, И Цзин) - философска, аналитична и предсказателна - ни дава възможност да погледнем зад видимата страна на нещата, да видим съдържанието зад формата, Божествения смисъл зад привидната "случайност".

Таро не е панацея, не е и средство да прехвърлиш своята отговорност навън, върху нещо или някой друг - никой и нищо не може да реши проблема вместо нас. Както и всяка друга езотерична система, таро не е и не бива да се превръща в самоцел - то е средство да получим карта на пътя с указателни знаци по него. Таро е един от начините да видим нови възможности, нови гледни точки, ново разбиране за същността на нещата, причини и последствия, за които не сме и подозирали, които сме пренебрегвали или не сме смеели да си признаем пред самите нас.

Общуването с таро ти дава отговори, които са в теб самия, показва ти пътища, които само ти можеш и трябва да извървиш. Таро е езотерична система, която защитава, предпазва този, който я използва, като прави достъпна за него само толкова и такава информация, каквато той може да разбере и отработи. Работата с таро ни помага да разберем причините и последствията, да свържем минало, настояще и бъдеще в едно цяло, като осмислим своята роля, своята отговорност и огромни възможности, да видим своето "днес" като ехо от "вчера", а "утре" като ехо от "днес". Таро ни предлага помощ, от която можем да се възползваме, без да я абсолютизираме и без да ставаме зависими от нея.

прочети

=========================================================================

1 // 2 <== 3 ==> 4 // 5