КНИГИ – Непозната енергия – 4





4/5



Хайо Банцхаф, Наръчник по ТАРО

„Наръчник по Таро” е книга за посветени, съдържаща много богата, а на места и уникална информация. Предложените в книгата описания и литературни цитати помагат да се усети дълбокият смисъл на всяка карта, да се създаде напълно определен образ, накратко - да се научим да разбираме символичния език на системата Таро.

Книгата е разделена на три части: „22 Големи Аркана”, „56 Малки Аркана”, „Подреждане”. Всичките Аркани са онагледени с картите от колодата Таро на Уейт, която и до ден днешен е най-популярната в света. Арканите са описани чрез архетип, буква, число, цитат, образи, символика на Марсилското Таро, символика на Тарото на Уейт, скрит смисъл, аналогия, съвет, цел, сенчеста страна, традиционно тълкуване (положително/отрицателно), синтез, събитийно значение, история, цитат от К. Г. Юнг. По такъв начин читателят може да проследи различните значения на картите във всички интересуващи го сфери както при тълкуването, така и при теоретичното им изучаване.

В „Наръчник по Таро” за първи път се разглеждат взаимовръзките между десетте числови карти в тяхната логична последователност.

Книгата може да бъде използвана и от начинаещи, защото в нея кратко и ясно е изложено всичко необходимо за работата с карти.


=========================================================================

Хайо Банцхаф, Самоучител по Таро

В него се прави едно въведение в Таро. Уместни и задълбочени са паралелите с астрологията, И-дзин и митологията. На всяка карта е посветена отделна страница, която се поделя в четири сектора. Първо има малко обща информация, после тълкуване според това, дали става въпрос съответно за работа, съзнание или лични взаимотношения.

Xaйо Бaнцxaф е роден нa 15.5.1949 г. в Гютерcлоx – Гермaния. Cлед кaто зaвършвa cредното cи обрaзовaние и езиковa квaлификaция във Фрaнция, cледвa филоcофия в универcитетa в Мюнcтер. В поcледcтвие учи бaнково дело в Мюнxен и рaботи в тaзи облacт 12 години. Oт 1985 годинa е нa cвободнa прaктикa. Cлед 1992 годинa издaвa книжнaтa поредицa „Кaйлaш“ в Мюнxенcкото издaтелcтво Xугендубъл.

Pедовно провеждa cеминaри по Taро, публикувa cтaтии в извеcтни издaния и от години изнacя доклaди в облacттa нa acтрологиятa и Taрото. Книгите му ca издaдени в милионен тирaж не caмо нa немcки, a и нa aнглийcки, френcки, дaтcки, чешки, финcки, гръцки, турcки, унгaрcки, полcки, румънcки, португaлcки, итaлиaнcки, иcпaнcки, японcки… вече и нa бългaрcки.


=========================================================================

Анна-Мари Фъргюсън, Артурово Таро

Тази книга свързва легендата за крал Артур и различните разклонения на Артуровата традиция със символизма на картите Таро, за да изясни истинската природа на тяхната взаимна връзка. При разглеждането на всяка карта от Големите и Малките Аркани е направен анализ на техните гадателски значения, включително и при обърната карта, и описание на нарисуваните сцени и техния символизъм. Освен това са включени моменти от легендата за крал Артур, свързани с всяка карта, и са дадени съответстващите им названия от традиционните карти Таро.

От книгата ще научите как можете да използвате Артуровото таро едновременно аналитично и интуитивно с помощта на три различни подредби. Към тях са дадени примерни тълкувания, които да ви напътстват.

Артуровото таро разкрива архетиповете в легендата за крал Артур и прибавя още един аналитичен пласт към картите Таро. По този начин ще можете да отворите нови врати във вашето съзнание и да пробудите въображението си.


=========================================================================

Royo Dark Tarot

Луис Ройо, един от най-популярните фентъзи артисти на нашето време ни потапя в един жив и красив свят, където правосъдието е незабавно, а трансформацията неизбежна. В мъждукащите нощни пейзажи доминират женски смъртоносни воини, благородни рицари и просветващи загадъчни същества, колкото диви, толкова и мъдри. Въз основа на традицията Rider-Waite-Smith, тази чувствена и завладяваща таро колода от Ройо ви призовава да се изправите пред най-мрачните си страхове, да прегърнете своите първични страсти и да освободите звяра отвътре.






=========================================================================

Джоан Бънинг, Ръководство по Таро

Тази книга представлява курс за самостоятелно обучение по Таро, за което можете да използвате популярната колода Таро на Уейт. Тя включва 19 урока, които започват с основните принципи за работа с картите Таро и постепенно преминават към по-сложните понятия и концепции за напреднали. Джоан Бънинг представя всяка карта и показва как картите отключват психическата проекция, задълбочават интуицията и подобряват връзката с вашия вътрешен водач. Тук ще намерите не само подробно описание за всяка карта, но и допълнителна информация, която добавя дълбочина към ключовите думи. Освен това са дадени и техники за запаметяване и преглед за карти със сходно или противоположно значение. В книгата са включени различни подредби с Таро и обяснения за връзките между отделните карти, тълкуване на значенията, търсене на чифтовете карти и създаване на цялостно разчитане при гадаенето.

Всичко, от което се нуждаете, за да гадаете с Таро, е отворено съзнание и искрено желание да разбулите скритите истини на вашия живот, отразени в образите на картите Таро.


=========================================================================

Идейн Маккой, Кармично Таро и прераждане

Тарото, с неговите мултисимволични изображения, е отлично средство за разкриване на прогресията на вашата душа през нейните прераждания. Тази книга е първата, която предлага конкретни подредби, които отговарят на кармичните въпроси, които ви следват от един живот в друг.

Открийте вашите кармични връзки, както положителни, така и отрицателни; вижте как се развиват текущи житейски отношения от миналото; научете кои минали животи имат особено силно влияние върху сегашният ви живот; придобийте представа как да вземете решение днес, което ще обърне миналата карма; и открийте кармични избори, които ще повлияят на бъдещия ви живот.


=========================================================================

Акрон; Хайо Банцхаф - Таро на Kроули


Името Кроули нерядко звучи като грешна парола, чието споменаване бързо затваря всички врати. Неговата личност и дело с охота се отпращат в онази сфера на човешкото знание, което е залос-тено с непоклатими предразсъдъци. Така, поне привидно, се спестява сблъсъкът със страховитите деяния, които се свързват с неговото име: черна магия, сатанизъм, черни литургии, всичко мерзко и позорно. С една дума - злото.

Тази книга не си поставя за цел да премахне съществуващите предразсъдъци. Още по-малко да подпомага злоупотребите, които се правят с Кроули и неговото дело.
Картите Таро на Кроули се радват на лавинообразно нарастваща популярност, която днес ги нарежда на второ място по известност в света след колодата на Райдър-Уейт.
Духовен баща на колодата Таро е Алистър Кроули (1875 - 1947). Картите са нарисувани от художничката лейди Фрида Харис (1877 -1982). Те са издадени през 1944 г. под името „Книга на Тот“. Наименованието е следствие от убеждението, че картите Таро са създадени от 17 мага под ръководството на легендарния Хермес Трисмегист, често отъждествяван с египетския бог на мъдростта Тот.
От древни времена в картите Таро посветените намирали образа и философията на мирозданието, които онагледявали чрез опростени изображения. Кроули прави мотивите „абстрактни“ като усложнява картината чрез многопластово значение. Така картите му придобиват непозната до тогава тълкувателна мощ, но символиката им става трудно разбираема за лаиците.
Картите говорят чрез картини, а картините са езикът на душата. Който иска да научи езика на картите, трябва - подобно на тълкувателите на сънища - да научи езика на душата. Картините не могат да бъдат заместени с произволни думи, защото думите непрекъснато се изхабяват и губят първоначалния си смисъл. Обратно, картините и преди всичко символите говорят на хората по един и същи начин от хилядолетия.
В своята колода Таро Кроули нарича картите от Големите Аркани „Ату“ и дава на някои от тях нови имена: Справедливостта (VIII) става Равновесие, Колелото на съдбата (X), което в англо-саксонския регион винаги се е наричало колело на щастието, се казва Щастие, Силата (XI) се превръща в Сласт, Съдът (XX) в Аеон, а Светът (XXI) във Вселена. Единствената радикална промяна претърпява само 20-ата карта (Съдът), чийто предишен смисъл на спасението се превръща във визия на нова ера (Аеон).
В книгата „Таро на Кроули“ са разтълкувани 22-ата Големи Аркана, 56-те Малки Аркана, показани са начините за определяне на личната карта. Разкрита е същността на деветте системи за подреждане на картите според насоката на въпроса и степента на неговата трудност. За българския читател Светлана Тилкова - Алена дава съответствията на съвременните български букви към Големите Аркани чрез сравнението на старобългарската кирилица и еврейската азбука.
Акрон и Хайо Банцхаф разкриват дълбоката и многопластова символика на картините на фона на алхимията, магията, астрологията, Кабалата, преданията на средиземноморските култури и келтските народи и най-вече чрез тайнствената митология на древен Египет, допълнени с по-стари изображения на Таро и преданията на западноевропейската митология. В книгата е разкрит многопластовият фон на символите на всяка карта и а разтълкувано тяхното значение за всеки зададен въпрос.

прочети

=========================================================================

(РУ) Маркус Катз - Таро. Путешественник во времени

Под руководством путешественника во времени вы совершите путешествие во времени, имея при себе только колоду игральных карт, колоду таро, и, возможно, колоду карт Ленорман.

Во время путешествия величайшие в истории учителя таро научат вас читать будущее также как собирать вместе кусочки пазла. Путешественник во времени проведет вас через ряд приключений, чтобы открыть многогранность таро и их тайны.

Вы окажитесь у истоков развития карточного гадания, узнаете различные методы толкования обыкновенной колоды игральных карт. Также вы можете совершить скачок во времени и выбрать собственный путь, изучая временные зоны, которые вам наиболее интересны. Возможно, вы захотите начать с наших дней, а затем заглянуть в прошлое, или захотите сразу отправиться в неспокойные шестидесятые и узнать у бунтарей того времени как читать карты, или обратитесь к фигурам поздней Викторианской эпохи, сильно повлиявших на современное таро.


=========================================================================

(РУ) Вера Склярова, Расклады Таро. Полная энциклопедия


В этой уникальной практической энциклопедии собрано 80 авторских раскладов для большинства известных систем Таро. Эта книга будет интересна как продвинутым тарологам, так и начинающим, поскольку автор применяет универсальный подход к Таро. Издание содержит более 100 подробных схем.

Вера Анатольевна Склярова, эзотерический псевдоним АРЕВ, одна из самых опытных тарологов и практиков. Автор более 50 книг и комплектов Таро, среди которых: Таро Данте, Таро Шекспира, Сказочное Таро, Таро Аполлона, Библейское Таро, Таро Сновидений Нострадамуса, Таро Демонов, легендарные Таро Теней и Таро Парацельса.

"Это очень полезная, а главное - своевременная книга, ценное пособие по искусству предсказания. Автор не просто рассуждает на темы популярного ныне Таро, но и даёт мастерам практические рекомендации по работе с Арканами. Как верно определить тему? Как правильно задать вопрос? Какой из раскладов следует в данном случае применить? Я полагаю, что мастера оценят по достоинству этот выверенный годами, поистине бесценный труд Веры Анатольевны Скляровой".
Феликс Эльдемуров, Грандмастер Таро и нумерологии, Президент Российского Таро-Клуба

"Арев обращается к тем, для кого Таро - инструмент Постижения Жизни как Искусства, для кого Таро - Призвание, Зов, Необходимость. Принимают это обращение те, кто Жаждет. И Арев эту Жажду помогает утолить. Помогает воспарить над Тенью".
Александр Рато, оккультист, писатель, публицист

"Склярова Вера Анатольевна - таролог и нумеролог высочайшего класса. Ею разработаны уникальные авторские системы для самых разных случаев и областей жизни. Каждый раз, открывая ее книги, нахожу для себя что-то новое".
Юлианна, ученица В.А.Скляровой

"Вера Анатольевна - очень чуткий и душевный человек. Восхищает ее работоспособность, такт и деликатность, проявляемые как к клиентам, так и к ученикам".
Влад, ассистент В.А.Скляровой

"Выражаю свою искреннюю благодарность создателю уникальных колод (Таро Теней, Таро Аполлона, Таро Парацельса и др.). Все методики четко просчитаны и дают большую точность прогноза. На мастер-класс я приехала из Архангельска. Вера Анатольевна раскрыла многие секреты прорицания и помогла мне расширить знание темы. Теперь я уверенно работаю по ее системе".
Татьяна Чирва, ученица В.А.Скляровой

прочитай

=========================================================================

(РУ) Лон Майло Дюкетт, Таро Тота Алистера Кроули


Автор этой книги, Лон Майло Дюкетт, известный также под псевдонимом «Рабби Ламед Бен Клиффорд», — американский оккультист, писатель, лектор и музыкант, специалист по магии Телемы, енохианской и гоэтической магии, каббале и Таро. С 1973 года Дюкетт состоит в Ордене Восточных Тамплиеров.

По словам Главы О.Т.О. Гименея Бета, «Таро Тота» Алистера Кроули — одна из самых популярных колод Таро за всю историю — насыщено оккультной символикой до предела. Собственная книга Кроули об этой колоде, «Книга Тота», притязает на полное разъяснение этой символики, однако требует от читателя глубоких предварительных знаний во многих областях оккультизма. Впервые со времен выхода «Книги Тота» в работе Дюкетта исследуется уникальное духовное содержание, отличающее «Таро Тота» от всех прочих колод. Дюкетт справляется со своей задачей блестяще, разъясняя символы и их скрытый смысл на языке, понятном даже новичку. Он показывает, как при помощи этой колоды можно раскрыть для себя чудеса каббалы, тайны Телемы.

Всякая всячина, которую вам следует знать, прежде чем браться за "Таро Тота" Алистера Кроули.
"Книга Тота" - волшебная книга?
Что же вам следует знать?
Алистер Кроули и Золотая Заря.
Леди и Зверь.
Искусство.
Пророк и "Книга Закона".
Эон Хора.
Видение и Голос.
Тайны Розы и Креста на "рубашке".
Тайны Древа Жизни.
Миры цвета.
Священный ангел-хранитель.

Карты.
Знакомство с картами.
Введение в старшие арканы.
Ату Тахути: Старшие арканы Таро.
Младшие арканы.
Дух Тузов.
Четыре Туза.
Мир придворных карт: безумная мешанина.
Числовые карты.
Метод прорицания и значения карт.


=========================================================================

Милорад Павич, Последна любов в Цариград
[Наръчник за гадаене с приложени карти Tapo]

„Последна любов в Цариград“ е написан под формата на наръчник за гадаене с карти Таро. Мистичната колода се използва за гадателство и предсказания и се състои от 21 карти – толкова са и главите в романа. Повествованието се завърта около съдбите на две враждуващи фамилии и потапя изцяло читателите в техните вражди и сексуални авантюри, майсторски преплетени с реалистично, макар и екстравагантно поднесени суеверия. Отделните глави може да се четат самостоятелно, всеки герой осъзнава ролята и мястото си в Европа и читателят често остава смаян от посланията им, граничещи с абсурда.

Милорад Павич е сръбски поет, писател и драматург, доктор по литература от Загребския университет, специалист по сръбска литература от XVII-XIX век и преподавател. Освен другото е преводач на Байрон и Пушкин, член на Сръбската академия за наука и изкуство и на Европейското дружество за култура, не е партиен и е номиниран нееднократно за Нобеловата награда за литература. През февруари 2006-а, Павич беше удостоен и със званието доктор хонорис кауза на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Негова съпруга е писателката и литературна критичка Ясмина Михайлович, с която живеят в родния му Белград. Работите на Павич са преведени на над 80 езика по цял свят, като най-прочутата и най-коментирана творба и досега остава първият му роман „Хазарски речник“ (1984). Милорад Павич почина от инфаркт на 30 ноември 2009 г. в Белград на 80-годишна възраст.


=========================================================================

Доналд Крейг, Съвременна Магия

Съвременна магия е класика на нашето време. Тя се превърна в утвърден учебник по практическо магическо познание в целия свят. Горещо я препоръчваме както на начинаещия. така и на напредналия."
Чик Сисеро и Сандра Сисеро, автори на Ритуално таро на Златната зора.

"В твърде пренаселения свят на книгите по магия Съвременна магия на Доналд Майкъл Крейг си остава един от най-ясните и полезни текстове. Когато приготвя багажа си за оттегляне на някой пуст остров" Съвременна магия съвсем определено ще бъде едно от незаменимите ми съкровища."
Лон Майло Дюкуете, автор на Демони и богове на новото хилядолетие: Магията на Телема, Таро на церемониалната магия

"Съвременна магия е върхът! Всяка нейна страница доказва, че авторът не само пише за магия, но очевидно я практикува с успех. Тази книга е необходима както за начинаещия, така и за напредналия ученик, който желае да осъществи "промяна" и да изследва "световете" извън физическото ниво."
Крие Монастьр, ученик на Израел Ригарди

"Информацията, дадена в Съвременна магия, е ясна, стегната, с образователна и изключително практическа стойност! Лично аз научих от тази книга много повече, отколкото от която и да е друга книга с наставления и инструкции, които могат да се открият на книжния пазар."
Силвър Рейвън Уулф, автор на Ангелите: спътници в магията


=========================================================================

Чик Сисеро; Сандра Сисеро, Ритуално Таро на Златната Зора

„Ритуално Таро на Златната Зора" е изчерпателно практическо изследване, основано на традиционните учения на Херметичния Орден на Златната Зора. Незаменим наръчник за работа с новата колода Ритуално Таро на Златната Зора - колодата Таро на деветдесетте години - тази книга дава ясно обяснение на сложния символизьм на колодата и подробна информация за всяка една карта от Големите и Малките Аркани.

Книгата съдържа:
* Точна история на картите Таро и на Херметичния Орден на Златната Зора от създаването му през 1888г. до неговото съвременно превъплъщение в САЩ.
* Увлекателно изследване на принципите на Кабала, древна мистична система, чието забележително съответствие с Таро не може да бъде пренебрегнато.
* Тълкуване на всяка карта от Големите и Малките Аркани, което включва оригиналното описание на Златната Зора, дадено от С. Л. Макгрегьр Мадьрс.
* Илюстрации на картите от колодата Ритуално Таро на Златната Зора.
* Много ритуали, медитации и методи за гадаене, създадени специално за магическа работа с Таро.


=========================================================================

(RU) А. А. Хшановская, Психологический портрет на основe карт Таро

Психологическият портрет ви позволява да изучавате и анализирате вродения потенциал на всеки отделен човек, неговите таланти, способности и умения, да определите влиянията, на които е подложен в детството и на които е предразположен в зряла възраст. С помощта на портрета е възможно да се покажат възможностите на човек и да се опише как най-добре да изрази себе си и да реализира талантите, присъщи на всеки от нас. Чрез портрета картите Таро ни връщат към най-критичните и значими събития от нашия живот, а също така показват страхове и комплекси, скрити дълбоко в подсъзнанието, тоест, говоряйки езика на езотериката, определят какви проблеми трябва да бъдат разработени.
Замяната на датата на раждане със съответните карти ви позволява да видите сходството на генетичния код, с който човек влиза в този свят, проявено чрез архетипите на Старшите Аркани Таро.


=========================================================================

Виталий Зайченко, Картите на Мадам Ленорман

Картите на мадам Ленорман за милиони хора по света са незаменим помощник и верен съветник при избора на важно житейско решение. Те могат да предсказват бъдещето, да ви дадат ново решение на повтаряща се ситуация или проблем, да ви помогнат да промените съдбата си. С времето хората, натрупали опит в тълкуването на 36-те карти, могат доста точно да предсказват близкото и по-далечното бъдеще. Този самоучител ви предлага в сбита форма най-важните тълкувания на значението на картите на мадам Ленорман. Ако сте упорити и имате желание да се научите сами да си предсказвате бъдещето, този самоучител ще ви помогне да овладеете 7-те най-важни правила за работа с картите. Докато развиете своята интуиция и усет, е добре да използвате съветите, дадени в него. Най-напред трябва да анализирате значението и символиката на всяка карта поотделно, след това трябва да тълкувате връзката й със съседните и така да откриете посланието на всички изтеглени и подредени карти. Символите и изображенията на З6-те карти само на пръв поглед са ясни и еднозначни. Те носят много по-дълбока информация за онези, които се научат да разбират езика им, така, както е можела да го прави прочутата гледачка Ленорман. Картите на мадам Ленорман дават отговор на всеки интересуващ ви въпрос. В това са се убедили всички, които вече ги използват като свой доверен съветник в бизнеса и любовта.
Виталий Зайченко живее и работи в Москва. От много години се занимава с окултизъм, езотерика и гадания. Той е известен с точните си прогнози с помощта на картите Таро и картите на мадам Ленорман. Създал е и свои системи за предсказване на бъдещето с помощта на картите, нумерологията и т.н., адепт на Висшата магия и предсказател...


=========================================================================

Светлозар Влайков, Книга на символите

Символите са може би най-древната форма на човешко познание. Техният скрит смисъл е вълнувал учените умове от различни епохи и различни цивилизации. Затова и стремежът да се изясни и разтълкува този гносеологичен феномен е също толкова древен. Предлаганата книга е по-различна от многобройните други изследвания по същата тема с факта, че в нея при тълкуването на отделните символи се правят успоредици както със старобългарската книжовна традиция, така и с представите на българската народна вяра и българския фолклор за света. Подобен подход вероятно ще представлява интерес и за специалиста, и за обикновения читател, имащ навика да търси скритото знание в предлаганите му текстове.





=========================================================================

(РУ) Олег Телемский, Таро для всех и для никого. Арканология новой эпохи

От редактора Много се радвам, че имам възможността да участвам като редактор в създаването на нова книга на Олег Телемски - изследовател на юнгианската психология и съвременните езотерични течения, неуморен писател, блогър и преподавател, създател и ръководител на интелектуален и духовен клуб „Касталия“ (castalia.ru). По едно време имах възможността да изпълня руския превод на „Книгата на Тота“ от майстор Терион (Алистер Кроули) и затова беше изключително интересно да се потопя в съвременната интерпретация на тази класическа система Таро, която е на повече от 70 години. Много интерпретации на Олег Телемски и неговите дълбоки „медитации на таро“ (които ми напомнят за друга класическа творба с това име) ми помогнаха да достигна ново ниво на разбиране не само на картите, създадени от Алистер Кроули, но и на неговата философия за Телема като цяло. И съм сигурен, че тази книга ще бъде полезна на хиляди други търсачи на истинската им воля. Като редактор се опитах да запазя вкуса и енергията на авторския текст - бурен, страстен, често категоричен в преценките, правейки го малко по-лесен и „четим“. Обсъдихме редакциите с автора, той ги одобри и текстът, публикуван в тази книга, е негова изключителна интелектуална собственост. Остава само за читателя да посочи за читателя някои важни конвенции за различните варианти на картите Таро, които се използват в тази книга за простота и краткост. Тарото на Кроули се отнася до палубата на Алистер Кроули Тот Таро, колода, рисувана през 40-те години от британската художничка Фрида Харис специално за и под ръководството на Кроули. Waite Tarot означава "Rider Tarot deck", "Rider-Waite Tarot deck" или "Rider-Waite-Smith Tarot deck" - тесте, изтеглено в края на 1909 г. от британско-американския художник Памела Колман Смит специално за Артър Едуард Уейт под негово ръководство и публикуван за първи път от Райдър. Подробности за тази колода са описани в книгата „Таро Уейт като система“, съставена от мен. Марсилийското Таро се позовава на многобройните исторически тестета, отпечатвани във Франция от 17-ти век. За илюстрациите в тази книга се използва модерна реконструирана палуба на CBD Tarot de Marseille, базирана на стандартна палуба, отпечатана от Nicolas Convert през 1760 г. Реставрацията е извършена от Йоав Бен-Дов, автор на книгата „Тарото от Марсилия: Метод на отворено четене на карти“ (М., София, 2015). За да видите всички цветни карти, посетете www.cbdtarot.com. И накрая, Таро Висконти в тази книга се позовава на скъпи карти, които са изтеглени на ръка за значими събития от живота на миланските владетели от 15 век, носещи имената на Висконти и Сфорца.


=========================================================================

Папюс, Практическа магия

В новата поредица "Магическо наследство“ ние ще Ви запознаем с една невероятна книга от световно известния автор - доктора по медицина от Парижкия университет Жерард Енкос, д-р по Кабала и Президент на независимата група по езотерични знания, приет за гений в областта на Окултизма под псевдонима си Папюс. Бил е свидетел на много и интересни исторически събития, в които не без основание е казвано, че той лично е имал твърде голямо участие. Той е демонстрирал свои сеанси при двора на последния руски цар Николай II и е бил считан за един от най-могъщите хора на своята епоха. Книгата ще Ви представи тайните на древната и тайнствена наука - Магията.

Тази книга е служила като великолепно учебно пособие във Висшата Магия и Ритуал за много поколения учени и навлизащи в тази област хора.

Искаме да Ви предупредим, че в ръцете си държите "бомба със закъснител” и за човек със съответните познания това представлява материал за самопознание и възможност за могъщество.

Естествено, че някои неща нарочно са завоалирани от автора, а други - просто не са актуални, или са свързани с погрешни представи и остарели понятия, които не сме имали право да променим, с оглед запазване автентичността на материала. Но все пак при един внимателен прочит навлезлият в материята читател може да актуализира и осъвремени получената информация.

В последващите издания на нашата поредица ние ще Ви запознаем с известните бестселъри от всички времена и народи, като "Великия и Малкия Алберт", "Черния Дракон", Пиоб, Алан Аго и др.


=========================================================================

Папюс, Генезис и развитие на масонските символи

Тази книга предизвиква необикновен интерес, а името на автора ù се ползва със световна известност в областта на окултните науки. Свидетелство за това е фактът, че първото ù издание беше изчерпано за съвсем кратко време. Ето кое ме накара да преведа на руски език знаменитото произведение "Ce qui doit savoir un maitre Macon".
Сюжетът на книгата не е нов и не е съвсем чужд на руската публика, тъй като у нас са издадени някои оригинални, макар и малко на брой и в по־голямата си част остарели трудове в тази област.
Независимо от това обаче този сюжет в случая е така майсторски интерпретиран, че според мен по-близкото запознаване с книгата ще предизвика общия интерес. В току-що излязлата от печат в "Ново време" книга "Масонството", която съдържа материал за руското масонство, неизвестният автор помества откъси, които предизвикват недоумението на читателя и не скрива, че за него същността на масонството си остава тайна. Затова си позволявам да мисля, че предлаганият от мен точен превод на труда на д-р Папюс (Маршал на Върховната Манчестерска Ложа, Председател на Великата Сведенборгска Ложа във франция, Велик Жрец на Параклиса и Храма на INRI) ще хвърли достатъчно светлина върху неизвестното и тайнственото в масонството. Отдавайки дължимото на съчинението, аз като преводач се надявам да не навлека върху автора подозрения в самовъзхваляване, понеже изразявам своето лично убеждение и това на хората, които ме накараха да се съглася да издам предлаганата на вниманието на читателя книга. Смятам за свое приятно задължение да благодаря сърдечно на Г.О.М. за задълбочените указания и коректурата, а на г-н 3. за помощта при издаването на тази книга.


=========================================================================

(РУ) Папюс, Таро и астрология для посвященных

Книгата „Таро и астрология за посветените“ ще промени възгледа ви за окултните изкуства и науки. Ще научите, че Таро е философски модел на Вселената, астрологията е необходим елемент на алхимията и ритуалната магия, окултизмът е начин за разбиране на истината и познанието на Бог, а движението на Слънцето и планетите е ключът към световната история. Проникнете в тайните на астрологията и Таро, открийте философията на окултните порядки - станете Посветени!







=========================================================================

Яна Борисова - Слава Севрюкова. Оракулът на България

Слава Севрюкова е почти неизвестна българска пророчица, наричана „софийската Ванга“. Но въпреки това дори Ванга се прекланяла пред нейните думи и неведнъж, е казвала, че каквото издума Севрюкова, ще се сбъдне и добавя, че тя е едно богово ниво над нея. Тя е може би единствената ясновидка в света, която се е занимавала основно с наука, макар да е завършила само четвърти клас През 1962 година Слава се запознава с доц. Иво Лозенски – геолог и ядрен физик, и това е съдбовна среща и за двамата. Почти веднага двамата започват съвместната си работа. Провеждат различни психотронни сеанси (изследвания със силата на мисълта в различни области на науката), правят проучвания относно силата на мисълта и експериментират с различните аспекти на паранормалното. Партньорството им продължава почти трийсет години. Странният изследователски екип от възрастната Слава с незавършено основно образование и аскетичния доцент е канен на много международни изяви по психотроника. Докладите им се слушат с възхищение и недоумение. Жената „психотронен микроскоп“ прави много сензационни открития, които досега озадачават физиците. На практика психотронният екип Севрюкова-Лозенски предлага нов модел за строежа на атома. Феноменът Слава добива широка обществена популярност чак към края на земния си път – още една съществена разлика с повечето ясновидки, които обикновено през целия си живот гадаят или лекуват. Едва през 1989 година за нея се заговаря по медиите, дори е заснет документален филм. Онова, което остава в историята за идните поколения от феномена Слава Севрюкова, безспорно са невероятно точните й предсказания, насочени както към бъдещето на България, така и към проблемите на целия свят. Мисловно е контактувала с живи и мъртви, с животни и растения, правила е глобални пророчества. Избягвала е гадателството. Затова казва: „Аз не гадая, аз знам“. Признава, че черпи информация от Космическия разум. Нейните специфични усещания и възприятия за света и енергията безспорно могат да я наредят на челна позиция сред феномените, допринесли най-много за развитието на науката и пресичането й със законите на свръхестественото и необяснимото. В хода на съвместната си работа със Слава доц. Лозенски беседва с нея по много и различни въпроси. Отговорите й са били откровени, кратки и ясни, без значение дали информацията е положителна или не. Така на въпрос за съдбата на света изцяло тя казала: „Ще има бич Господен, ще се потресе Земята. Молете се да се съкратят тези дни! Последните времена ще бъдат само на ума. Ще дойде голям дух, ще слязат чеда на земя! Любовта да надделява във всичко!“ Друг път пък била далеч по-конкретна относно бъдещето на човешката цивилизация: „Ще дойде време, когато земни експедиции ще посещават Сатурн“. Запитана за българската орис, Слава отговаряла следното: „Изплащаме родова карма, която е трудно изпитание, но то все повече ни доближава до Бога. Не бойте се от изпитания и ваше ще е блаженството“. Доц. Лозенски и днес притежава впечатляваща база данни с писмени данни и аудиозаписи на ясновидката, които възнамерява да обедини и да създаде филм за великата Слава по тях. Запитан защо още не го е сторил, той заявява, че изчаква моментът, в който ще се усети в духовен унисон със Слава. Ученият подхожда с огромно уважение към феномена и това е видно дори от желанието му да „изпипа“ всеки детайл, да намери правилния режисьор и да поднесе на аудиторията впечатляващия разказ за невероятната Севрюкова.


=========================================================================

Артър Едуард Уейт, Картинен ключ към Таро

Книгата „Картинен ключ към Таро“ разглежда картите Таро, така както те са интерпретирани от нейния автор А. Е. Уейт.
В книгата са описани не само картите Таро, но са дадени и някои основни начини за гледане с тях, както и предсказателното значение на всяка карта.

Авторът, Артър Едуард Уейт (1857-1940), е известен изследовател на окултизма. Роден е в Бруклин, Ню Йорк, но е прекарал по-голямата част от живота си в Англия. Бил е член на магическия орден на „Златната Зора“. Написал е много книги за кабала, алхимия, магия, масони и розенкройцери.
Под ръководството на А. Е. Уейт и с помощта на художничката Памела Коулман Смит са разработени картите Таро, известни под името Райдър Уейт и станали най-популярната съвременна колода Таро.


=========================================================================

Джоузеф Ърнст Мартин, Таро на търсещия

Картите на Таро на търсещия са изключително живи и вдъхновяващи. Те са сътворени в духа на модерното, съвременно възприемане на традиционната колода. Притежавайки искрата на вдъхновението на древната Таро мъдрост, те ни водят на увлекателно пътешествие през магическите светове - към откриването на нови духовни територии. Вие можете да използвате тези карти, за да прозрете тайните на миналото, настоящето и бъдещето; да надникнете в паралелната действителност на невидимия свят, сред силите, които предшестват реализацията, и да предизвикате съзнателно желаните от вас промени.

Книгата ще ви послужи като ръководство за тази уникална колода, в която освен традиционната Таро символика са включени астрологични и кабалистични съответствия, цветове, камъни, руни, И Дзин и др. Тук е дадено описанието на всяка една карта, ключовата дума към нея и съответствията й от другите магически системи. Обяснени са няколко метода за гадаене с Таро; как да се грижим за нашата колода; различни забавни игри с Таро; как да използваме допълнителната информация в картите за бързи отговори.

Таро на търсещия е за изследователите на скритите измерения на вътрешната магическа реалност и ще ви помогне да отидете отвъд стандартното гадаене с Таро и да навлезете по пътя на собственото ви духовно търсене.

Джоузеф Ърнст Мартин е професионален Таро гадател с над 15 години практика. Той е също така и признат творец и художник, носител на повече от 63 престижни награди в областта на дизайна и изобразителното изкуство.


=========================================================================

Елена Вакуленко,  Енциклопедия магика - том 2

"Да бъдеш всесилен, а не само да изглеждаш такъв!
Да можеш невъзможното, а не просто да го поискаш. Да имаш всичко сега, а не вечно да го очакваш - това си е чиста Магия. Не отвлечена окултна теория, която дава рецепти за илюзорно щастие, а магия, която работи на практика по конкретен модел и дава невероятно добри резултати. Тази магия носи здраве, щастие и късмет, кодира доходен бизнес, създава успехи, прави кариера, подарява любов... С една дума - помага на всички човешки мечти да се сбъднат като с вълшебна пръчица.
Истината е, че познатите до сега книги по темата надълго и на-широко разказват какво представлява магията и колко е трудно човек да я овладее. Проблемът е там, че малцина дават отговор на най-простичкия въпрос - как точно става това? ...
Е, ако не знаете, в книгата на Елена Вакуленко ще прочетете отговора и сами ще се научите да правите чудеса. Колкото до авторката, тя отдавна е превърнала чудотворството в начин на дишане, начин на живот и начин на мислене. Елена Вакуленко е изключителна личност, която си струва да познавате дори и само чрез книгите за магия, които тя е написала.
Като автор на телЕвизионното предаване "Необяснимото", аз съм срещала хора с всякакви дарби и парапсихични способности, общувала съм отблизо с феномени, биотерапевти, ясновидци, лечители... Малцина от тях са ме впечатлявали и респектирали като звездния маг Елена Вакуленко. За мен тя просто е класа, човек с уникални способности и свръхчовешки възможности. Да общуваш с нея е изключително и вълнуващо преживяване, носещо знание, мъдрост и сила. Радвам се, че чрез втория том на "Енциклопедия Магика" всичко това ще се случи и на вас."


=========================================================================

Елена Вакуленко,  Енциклопедия магика - том 3

Искате ли да се научите да бъдете магьосник и не който и да е, а маг, владеещ тайните на древните маи, атланти, египтяни?
Чували ли сте някога за магията на Драконите? Познавате ли изкуството на превъплащавания - умението да се превърнеш в жрец, воин, алхимик, а ако трябва-Клеопатра или Александър Македонски? В Ягуар или звезда?
Или във всичко, което съществува във Вселената?
Какво ще кажете, ако ви предложат да овладеете магията на нинджите? При това никъде не излизайки от вкъщи?
Ако сте заинтересувани, нашето издателство ви предлага първата книга от многотомна серия “Енциклопедия Магика“.
Тя е резултат от дългогодишен труд на вече добре известната авторка Елена Вакуленко, чиито книги “Магията като реалност“ и ’’Магия за вкъщи” станаха бестселъри.
Като ръководител и създател на учебен център по магия, пара-психология и биолечение, звезден маг Елена Вакуленко отдавна е оправдала своята титла на маг № 1 в България, имала е възможност не само да разработи повече от 200 учебни програми по магиите на различните народи, а и да ги провери експериментално заедно с колегите и учениците си.
И сега българските читатели получават уникалната възможност да овладеят такива знания, които по-рано се смятали за достъпни само на посветените от най-висок ранг.


=========================================================================

Д. Дж. Конуей, СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ
и техните магически свойства

Едва ли е необходимо да имате богат опит в магическата практика, за да използвате скъпоценните камъни. Всъщност, изобщо няма нужда да познавате магията. Ако сте попаднали в трудно положение и усещате, че се нуждаете от защита и кураж, носете гранати. Искате да си намерите любим? Използвайте розов кварц или рубин. Засегнати сте от негативни вибрации? Снабдете се с черен оникс или обсидиан.
Тази книга представлява превъзходно ръководство за качествата и приложението на скъпоценните камъни, как да ги подбираме и да използваме правилния камък за определена цел, така че да извлечем максимална полза от него. Включен е каталог на камъните от А до Я, който описва тяхната твърдост, цветове, местонахождение, история и фолклор, лечебни енергии, магически сили и приложение. Дадени са заклинания със скъпоценни камъни, подреждането им по чакрите, изработка на махала и жезли, използването на скъпоценните камъни като мандали, както и още много информация за работа с тях.


=========================================================================

Дан Кембъл, Едгар Кейси - Силата на цветовете, камъните и кристалите

Още в зората на историята хората са осъзнавали жизненоважната сила на цветовете, камъните и кристалите. В своите забележителни прозрения Кейси разбулва тяхното благотворно въздействие върху човешката психика и разкрива удивителните древни поверия, свързани с тях. Тук ще намерите и отговорите на много други въпроси:

- Цветовете наистина ли са проекция на духовното царство?

- Как да използваме кристалите с лечебна цел?

- Могат ли „незрящите“ да виждат цветовете?

- Как вибрациите на камъните въздействат при лечение?

- Какво значение имат цветовете на аурата и защо са известни като „ветропоказатели на душата“?

- Как цветовете влияят върху нашето духовно развитие?

Тази проникновена книга ще ви научи да разпознавате и прилагате силата на тези природни дарове, така че да откликвате физически и духовно на различните измерения на ежедневието.


=========================================================================

Рушел Блаво, Мишел Месинг - Тибетски Загадки

Рушел Блаво е един от най-известните лечители в Русия, познат у нас с книгата си „Огненото кълбо”. В нея той разказва и за срещите си със Сай Баба, който преди месец се пресели в отвъдните измерения на Вселената. Мишел Месинг е племенник на знаменития ясновидец Волф Месинг. Другите участници в експедицията са Настя Ветрова, журналист от Петербург, и Георгий Петрович, о.з. полковник от КГБ, изпълнявал секретни мисии, свързани с аномални явления.
Вярвате ли в приказки или в песента на звездите? Авторите ни предлагат една история, която е в пълно съзвучие с духа на Изтока — родината на чудесата и мистериите. Тя започва така - метеоритни камъни, които от векове се съхраняват в тибетски манастири, излъчват лечебна музика и удължават човешкия живот, но са изключително опасни, ако се използват ежедневно.
Вярвате ли в подобни приказки? Те са като магнит за авантюристи от всякакъв калибър. Не бързайте обаче с отговора, за да не изпаднете в положението на Ватикана, когато анатемосва Джордано Бруно и Николай Коперник.


=========================================================================

Телепатия чрез картите Зенер

По двойки вие се тренирате да разпознавате образи отначало, а после вече и да разчитате съответната мисъл, форма, символ, цифра и прочие.

Във всеки човек природно вградено вътрешно устройство, което е в сферата на третото око, и е продължение на антената на шишарковидната пинеална жлеза. Когато тази антена започне да предава в чист вид, а тя в повечето случаи е замърсена и наслоена, тогава човекът започва да предава качествени образи от другата страна. Така трасето се задвижва и вие ставате един възможен приемател и представител на мозъчни вълни.

Ролите се разменят на всеки 25 карти. Прави се равносметка при всяка една колода, колко от картите са разпознати. Колкото повече човек се намира в състояние на бета ритъм, толкова ще е по-трудно разпознаването на образа върху картите. При алфа ритъм, което е често явление особено при децата, разпознатите карти голям. Колкото е по-ниска честотата на мозъчната ритмика, тоест когато биофийдбек връзката показва по-ниски параметри на мозъчния ритъм, толкова е по-успешно разпознаването на образа върху изтеглената карта. Изводът е, че в по-ниските честоти пребивава самата телепатия.


=========================================================================

Емануил Шаранков, Нестинарството

В книгата е представен психофизиологичния и патопсихофизиологичния поглед върху огнеходството на Е. Шаранков, който е бил един от най-добрите невропсихиатри на своето време. Неговия поглед върху нестинарството представлява малкото подробни изследвания върху същността на този уникален обред.









=========================================================================

1 // 2 // 3  <== 4 ==> 5