КНИГИ – Непозната енергия – 5



 5/5 



Дорийн Валиенте, Вещици от бъдещето

Дорийн Валиенте е една от най известните съвременни вещици. Според нея вещерството е най древната религия на Земята, която днес се възражда с настъпващата епоха на Водолея. "Вещици от бъдещето" е най популярната й книга, която многократно е преиздавана. В нея Дориийн споделя своя личен опит и предлага някои по специфични гадателски методи. Подробно са разгледани и обяснени всички аспекти на вещерството. Ще намерите и любопитни факти за Херметичния орден на Златната зора, както и за някои от най известните фигури в английския окултизъм: Алистър Кроули, Дион Фортчън, Джералд Гарднър и др. В приложението "Книга на сенките" авторката преставя своя вариант на основните ритуали на вещерството-най универсалната и най земна религия, която се е появявала на Земята, достойна да бъде и религия на бъдещето.



=========================================================================

С. Макгрегър Мадърс, Малкият ключ на Соломон

Тази книга съдържа имената, класовете и длъжностите на всички духове, добри и зли, с които цар Соломон някога е общувал, заедно с печатите и знаците, принадлежащи на всеки дух, както и начина за тяхното призоваване и подчиня-ване на Заклинателя. Тя е разделена на пет части:

Първата Книга се нарича Гоетия и разкрива как Соломон е подчинил 72 зли духа и ги е използвал за различни задачи.

Втората е Книга на въздушните духове, които са отчасти добри и отчасти зли, и се нарича Теургия Гоетиа.

Третата е Книга на добрите духове или ангели, управляващи часовете на денонощието и знаците на зодиака. Тя се нарича Арс Паулина.

Четвъртата Книга се нарича Арс Алмадел на Соломон и описва 20-те главни духа, които управляват зодиака.

Петата Книга се нарича Арс Нотория и съдържа тържествените речи и молитвите, които мъдрият цар Соломон използвал при олтара в Храма.

За пръв път тези Книги, написани на еврейски и халдейски, са открити в Йерусалим от един еврейски равин, който ги превел на гръцки, а оттам са преведени на латински. Така словата, практиките и ритуалите на великия цар Соломон са се запазили през вековете до наши дни.

Към теб, ученико, чети внимателно, мисли задълбочено и практикувай с усърдие, без вреда за никого.


=========================================================================

С. Макгрегър Мадърс, Големият ключ на Соломон

До началото на XX век "Ключът на Соломон", като изключим една непълна версия, издадена на френски през XVII век, никога не е бил издаван, а от векове се е съхранявал в ръкописна форма, недостъпна за широката публика, а само за малцината щастливи учени, които имали достъп до най-вътрешните хранилища на големите библиотеки.
Първоизточник и съкровищница на Кабалистична-та магия и първоизвор на по-голямата част от Церемониалната магия от Средновековието, "Големият Ключ" винаги е бил оценяван от окултните писатели като произведение с най-висш авторитет. Прочутият Елифас Леви го взема като модел, върху който основава своята забележителна книга "Учение и ритуал на Висшата Магия".
Този труд е редактиран от няколко древни ръкописа, намиращи се в Британския музей, от известния американски окултист Л. У. де Лорънс.
"Големият ключ на Соломон" включва описание на различни магически практики, инвокации на духовете на планетите и елементите и много съвети както към ученика, така и към Майстора на Магическото Изкуство.


=========================================================================

Искра Урумова, Откраднато, Обречено, Опазено

Самодивите и овчарите водят вековна борба по българските земи. Властта над природата и над златните залежи им дава сила и богатство, но и ги въвлича В жестоко противопоставяне, в което обикновените хора са само пионки. Далеч назад в митовете и в народните песни обаче са скрити следи, че тези могъщи създания невинаги враждуват - че понякога между тях пламва любовна магия, която нарушава всички забрани.
Красивата самодива Неда преживява истински кошмар, когато е пленена от овчаря Марко - вместо да отреже косата и и да я обрече на лудост, той я пощадява, защото помни как като дете е бил спасен от нея в момент на смъртна опасност. Двамата се впускат в непредвидима игра, която е част от съдбовна битка между техните общества за златото в недрата на България. Неда и Марко знаят, че трябва да са врагове - но сърцата им нашепват, че не могат един без друг.
Войната ще продължи три поредни самодивски сезона. И може би само една прокълната любов ще донесе мир...


=========================================================================

Идейн Маккой, Природна магия

Магията винаги е била част от природата - сила, която от хиляди години е в помощ на хората за създаване на по-добър живот. Магията лекува, предоставя по-добри условия на живот и носи надежда. Тя дава позитивен фокус на нашите мисли, докато работим над целите си, и ни помага да осъзнаем, че ние контролираме своя живот и реалността, която създаваме.
Независимо дали сте посветени в практиките на старите религии или сега започвате да работите по духовния път на Изкуството, вие можете да се научите да използвате магическите техники, за да подобрите живота си. Тази книга ви предлага цялостна система на природната магия, подходяща както за начинаещия, така и за напредналия ученик.
Изследвайте мистериите на елементалния свят с помощта на татвите - древни ключове за градивните основи на живота и Вселената. Изучете изкуството за създаване на талисмани и на ваши собствени заклинания. Разберете как да изграждате свещеното пространство, да зареждате магическите инструменти и да призовавате Божествените сили. „Природна магия“ ще ви води стъпка по стъпка през основните техники за визуализация и медитация до методите за напреднали за астрална проекция и работа назад и напред във времето. Използвайте положителната действена сила на природната магия, за да промените и оформите живота си според собственото ви желание и воля.


=========================================================================

Нийлс ван Саане, Боян Мага

Това е историята на двама съвременни пилигрими (холандец и българка), които предприемат пътуване дълбоко в лоното на земята, водени от мистериозния зов на Боян Мага.
Следвайки духовната история на България, те се опитват да открият загадката на човешкото съществуване, да намерят отговор на Въпроса „Кой съм аз?". По време: на странното им приключение пред тях се разкрива универсалното познание, че крайъгълният камък на истинската човешка идентичност лежи в сърцето на всеки от нас. Когато осъзнаем това, поставяме не края, а началото на вечния път към съвършенството.






=========================================================================

Ричард Уебстър, Махало за начинаещи

„Ще откриете, че интуитивните ви способности ще процъфтят, след като започнете редовно да използвате махалото. Нямам никакви съмнения, че махалото наистина свързва съзнанието и подсъзнанието ни, позволявайки на интуицията да се появи." - Ричард Уебстър
СЪЗДАВАЙТЕ МАГИЯ И ЧУДЕСА С МАХАЛОТО
Трудно е да се повярва, че нещо толкова просто като тежест, закачена на въженце, може да сътворява чудеса. Махалото е ефективен инструмент, който при това е достатъчно малък, за да можете да го носите със себе си и да го използвате по всяко време, за да се гмурвате в дълбините на подсъзнанието си... и отвъд него.
В „Махало за начинаещи" Ричард Уебстър ви показва как да използвате махалото за магически цели, самоусъвършенстване и развитие на екстрасензорни способности. Освен това ще научите „хуна" - малко известните методи, практикувани от хавайските кахуни, за да създават магия и чудеса.
Тази книга ще ви научи как да:
общувате с подсъзнанието си;
откривате изгубени вещи;
избирате потенциален партньор;
си помагате при разрешаването на здравословни проблеми;
общувате с духове;
изследвате минали животи;
използвате ритуалите „хуна“, за да постигате целите си.
Ричард Уебстър (Нова Зеландия) е хипнотерапевт и учител, който пътува по целия свят и изнася лекции и семинари по въпросите на екстрасензорното възприятие.


=========================================================================

Скот Кънингам; Д. Харингтън, Магическото домакинство

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИЧЕСКОТО ДОМАКИНСТВО?
Това може да е вашият дом, независимо дали живеете в голяма къща, или в апартамент на 5-ия етаж. То може да превърне ежедневното ви завръщане у дома в удоволствие вместо просто в място, където да се приберете. То може да направи живота ви по-щастлив и пълноценен. От книгата “Магическото домакинство” ще се научите да използвате магията, която съществува във вашия личен свят. Ще се научите да използвате магията в кухнята: това е алхимия. Ще усвоите магиите за спалнята: пророчески сънища, нощни лечения, любовно привличане. Ще се запознаете с магията на мебелите, на дървените части, на прозорците и дори с това как вашите домашни любимци могат по магически начин да подобрят живота ви. Ще научите заклинания за преуспяване, за любов и за здраве. Ще се запознаете с някои прости ритуали, които ще ви помогнат да пречиствате дома си и да предпазвате неговите обитатели. Ще се научите как да го преобразите така, че в него да се ценят и развиват както физическите, така и духовните реалности, а мистичните ритуали да станат естествена част от живота.


=========================================================================

Хартвиг Хаусдорф, Тайнствени явления

След като прочетете тази книга, нищо няма да ви изглежда невъзможно!
Дали паралелно на нашия свят съществува друга реалност? Хартвиг Хаусдорф документира умопомрачителни факти и феномени - повечето от последните години - които доказват, че реалността е много повече от това, което познаваме!
Авторът ни предлага сензационен снимков материал, илюстриращ невероятните явления, събрани в тази книга: местности с обратна гравитация, тайнствени светещи кълба с интелигентно поведение, фотографирани мисли и спомени, спонтанно преминаване в друго пространство и време и внезапното и напълно необяснимо изчезване на хора и кораби. За всички тези и още много други мистерии Хаусдорф привежда конкретни данни, имена, градове, дори точен час на събитието.
X. Хаусдорф е един от най-известните изследователи на мистериите на новото време, като придобива особена популярност с откриването на китайските пирамиди. Книгите му са преведени на 14 езика, между които китайски и японски. В САЩ той въвежда понятието „китайския Розуел”.


=========================================================================

Джил Харви, Свръхсетивното познание 
Доказателства и аргументи

CЪДЪPЖAHИE
KAKBO E CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE? 3
ΠЪPBИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: APKTИЧECKA EKCΠEДИЦИЯ 4
CЪBΠAДEHИE 8
BTOPИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: ΠCИXИЧHИ ДETEKTИBИ 9
CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE - ИCTOPИЯ И HAУKA 14
TPETИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: ЗAMPЪЗHAЛИ ДO CMЪPT 16
CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE - HEOБXOДИMИ УCЛOBИЯ 21
ЧETBЪPTИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: ЗAГУБEHИ B AHДИTE 22
CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE И CЪHИЩA 27
ΠETИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: TИTAHИK 28
ШECTИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: БOГATИ И ИЗBECTHИ 33
CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE И БЛИЗHAЦИ 37
MOГAT ЛИ ЖИBOTHИTE ДA БЪДAT ΠCИXИЧHИ ФEHOMEHИ? 38
CEДMИ ИЗCЛEДBAH CЛУЧAЙ: KPИЗИCHИ ΠOЯBЯBAHИЯ 40
CЪBPEMEHHИ ИЗCЛEДBAHИЯ HA CBPЪXCETИBHOTO ΠOЗHAHИE 45
ΠPOBEPETE BAШETO CBPЪXCETИBHO ΠOЗHAHИE 46
AЗБУЧEH УKAЗATEЛ 48


=========================================================================

Дона Идън, Енергийна медицина

Световноизвестната лечителка Дона Идън е работила индивидуално с над 10 000 души и е провела стотици курсове в Северна и Южна Америка, Европа и Нова Зеландия. Интересът към метода й е огромен и желаещите да се обучават са повече, отколкото позволяват физическите й възможности. За първи път Дона Идън описва в книга своята лечителска система. Съавтор е нейният съпруг, психологът д-р Дейвид Файнщайн, преподавател в Медицинския колеж към университета “Джон Хопкинс”.

Дона Идън не само обяснява ясно и точно принципите на всички терапии, работещи с тялото като енергийна система, но също така:
- илюстрира тези принципи със завладяващи случаи от своята практика
- доказва тяхната валидност, като се позовава на многобройни експериментални проучвания, публикувани през последните години
- установява тяхната универсалност, като ги проследява 5000 години назад във всички традиционни култури
- и най-важното, разкрива на читателя систематична програма, чрез която сам да се грижи за своето здраве.


=========================================================================

Хули Леонис, Очевидната скрита истина за секса

Сексът е кулминацията на красотата в отношенията, а не е началото им. Той може да е магията на сливането и най-силният и качествен енергообмен на високовибрационни преживявания, ако се базира на топлота, емоции и любов.
Но е възможно сексът да се превърне в инструмент за разочарование и източване на енергия. Да бъде отрова за душата. Кой път ще изберем – зависи от нас самите.
С тази книга Хули Леонис завършва подреждането на пъзела, който премина през очевидните скрити истини за любовта и емоциите. Това е и третата стъпка – очевидната скрита истина за секса. Вече подреден, той ще може да ви служи като една енергийна рамка, която да ви помага да търсите собствената си истина и да се свързвате с нея.
С уникалния си стил на поднасяне на информацията Хули Леонис ни потапя в темата за мъжката енергия, защото тя е тази, с която свързваме идеята за секса, а момчешката – нейният предвестник. Стъпка по стъпка умело ни води по пътя към познанието за сексуалното преживяване като източник на вдъхновение и позитивна енергия, която се случва в тялото на човека и намира връзка с всяка една сфера от живота му.
Използвайте тази информация, за да бъдете щастливи в собствената си истина, и не забравяйте да я споделяте!


=========================================================================

Израел Регарди, Тайните на магията


Израел Регарди, известен историк и изследовател на окултизма, на базата на своите задълбочени търсения и анализи, дава отговор на редица въпроси, които вълнуват хората по света. Тази книга е един пътеводител в странните и интригуващи светове, за които знаем толкова малко. И най-често имаме грешни представи.








=========================================================================

София Бланк, Лечебната магия на камъка

Книгата на Coфия Бланк за минеpалите и кpиcталите не cамo oткpива пpед читателя невидимия живoт на камъните, нo и пoказва дoкументалнo, c пoмoщта на киpлианoгpафията, негoвата взаимна вpъзка и взаимoдейcтвиетo им c чoвека. Пpедлoжените в книгата метoди за изпoлзване на камъните за лечение, в бита и pаcтениевъдcтвoтo ни дават ключ към пo-шиpoкoтo изпoлзване на тoзи пpекpаcен даp на пpиpoдата.
Една oт задачите на тази книга е да пoкаже пoмoщта и дейcтвената любoв на живата пpиpoда към xopата. За да cъбуди oтветни чувcтва...

Coфия Бланк е живяла в Pуcия. Пpеди 12 гoдини тя е емигpиpала в CAЩ. Диpектop е на Hаучнo-изcледoвателcкия центъp на pуcкo-амеpиканcката фиpма "Биoн" - cега "New Vision XXI". B пpoдължение на 12 гoдини Coфия е пpoвеждала изcледвания c пoмoщта на Киpлианoвия уpед.


=========================================================================

Елина Болтенко, Учебник по Екстрасензорика

Ясновидството е естествена природна даденост, присъща на всеки човек. Телепатията, левитацията, телепортирането, които наричаме екстрасензорни способности, са изначално заложени у нас. Като всяка заложба ясновидството може да се развива, а заедно с него се развиват и останалите ни способности. Тази свръхсетивност ни открива нов поглед към света, много тайни неща стават явни – ние усещаме истинското душевно състояние на хората около нас, откриваме латентни човешки черти.
Авторът на тази книга Елина Болтенко е практикуващ маг, помага на хората. Тя нарича ясновидството проява на енергията на душата, на нейните еманации. Като се научите да виждате с душата, пише тя, ще можете по-добре да разбирате света около вас. И дори никога да не сте имали отношение към ясновидството, благодарение на тази книга ще можете да разкриете и да развиете своите скрити възможности. Важно е обаче да имате нагласата и да работите усърдно над себе си.


=========================================================================

Как да виждаме и четем Аурата

прочети 











=========================================================================

Александра Евтимова, Пътешествие из Акашовите записи

Акашовите записи, известни още като „Книгата на живота“, са концепция, която се отнася до огромна космическа библиотека, която съдържа информация за всяка душа и нейното пътуване през времето.
Според поверието тази библиотека съществува на нефизическо ниво и може да бъде достъпна чрез медитация или други духовни практики.
Смята се, че Акашовите записи съдържат информация за всяко преживяване, мисъл и емоция, които една душа някога е имала, както и нейните минали животи, настоящи обстоятелства и потенциални бъдещи пътища.
Твърди се, че информацията в Записите е написана на символичен език, който може да се тълкува от онези, които имат достъп до нея.



=========================================================================

1 // 2 // 3 // 4 <== 5