КНИГИ – непозната енергия – 2



2/5


ВАМПИРИАДА
Градски легенди, Ужасяващи истории, Поверия и страхове

Тъмното, непознатото са едновременно ужасяващи и неустоимо привлекателни. От деца тръпнем хем от страх, хем от възбуда при мисълта за мрачни килери, тайнствени подземия или заключени врати. Лошият късмет, който понякога ни съпътства, задължително трябва да бъде обяснен с нещо свръхестествено.
Попаднали в трудна ситуация, замръкнали нощем в гора, хората от векове разказват собствени или недотам собствени истории. Да, може да са измислени или да са резултат на изтормозено съзнание. Може да са ефект при феноменално стечение на обстоятелства, но може и не всичко около нас да е видимо за очите - преценете сами.
И все пак - откъде идват тези поверия? Има ли рационално зрънце в примитивния ужас от фаталната им сила? Суеверия ли са градските легенди, в които се оглеждат страховете на модерния човек?
Тази книга събира в едно всевъзможни истории, родни и вносни, нови или леко поостарели, но с общо главно действащо лице: страхът. Ако вече сте чували някои от тях, сигурно ще си спомните, че този, който ви ги е разказал, със сигурност е искал да ви предпази или поучи, докато всъщност ви забавлява.


=========================================================================

Валентина Шарланова, Народна метеорология
Народни представи и вярвания за атмосферните явления

Още у древните народи много били почитани онези, които могли да предвидят или да предизвикат едно или друго атмосферно явление. Първите жреци били и първите „метеоролози“. Следи от тяхното учение и суеверия се откриват в произведенията на Омир, Исиод, Виргилий. Хипократ и Аристотел правят първите опити за изследване на въздушните процеси и така слагат началото на позитивната метеорология. В средните векове техни последователи са учени философи и физици като Авицена, Алберт Велики (X, XII век). С напредването на физическите науки и с откритията на Галилей, Декарт, Паскал (XVI, XVII век) и на големите учени А. Хумболд и астронома М. Мори (XIX век) метеорологията утвърждава развитието си и проправя пътя си до днес.
Поради ниското ниво на развитие на знания и техника и примитивната обработка на земята резултатите от труда на селския стопанин в миналото са зависели изключително от характера и действията на атмосферните явления, което естествено поражда и големия интерес на хората към тях, стремежа те да бъдат прогнозирани, дори предизвикани, ако са полезни, или старанието да се предпазват от тях.


=========================================================================

Феномена „ХРМ“ – слънчево хранене

Хира Ратам Манек вече осма година се храни само и единствено със слънчева светлина. Понякога разнообразява менюто си с чаша чиста вода. Тялото няма необходимост от нищо повече, доказа Хира Манек и светът, макар и бавно, започва да вярва в това. Просто защото Манек и сподвижниците му са живи и се чувстват отлично.
Името "феномен ХРМ" принадлежи на учени от НАСА, заинтересувани от диетата на индийския гражданин. НАСА го кани, за да провери и изследва тази способност на тялото, заради възможността астронавтите да преминат на слънчева диета. При дълги космически полети храната е огромен проблем, докато водата може да се регенерира и използва постоянно.

прочети 


Филмът "ХОМО СОЛАРИС" , може да гледате благодарение на "Студио Колибка"
и да го изтеглите от Колибката 







=========================================================================

Спас Мавров, Теория на енергийния обмен

 











прочети

=========================================================================

полк. инж. Пейчо Тодоров, АЗ РАЗГАДАХ ТАЙНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ГРААЛ


Топ секрет!



Повече за автора: ТУК 


прочети

=========================================================================

Алла Свиринская, Тайните на енергията

 Книгата е много интересна, защото по същество тя представлява програма за прочистване на всички нива. Любопитни са техниките за изчистване на дома, но в книгата се описват и чернодробното прочистване, бъбречното, както и такива за емоционалната нагласа и много други интересни неща близки до нас. На мен ми хареса и ви я предлагам и на вас.
(Мнение на читател от форум)






=========================================================================

Евгени Закладний, Телепатия

Мисълта е доста скромна особа. Тя никога не напуска мозъка, без да се загърне в емоции, които й съответстват. Тя е изнежена и затова и е необходим екипаж - материален носител, енергия на поле.
Предаването на усещания се нарича телестезия. Виждане в миналото се нарича ретроскопия, а в бъдещето - проскопия. Телегонията е предаване на наследствени свойства без физиологичния акт на зачатието. Телекинеза е преместването на предмети в гравитационното поле чрез усилие на волята. Левитация е полет във въздуха без помощта на механични приспособления.
Някои от знанията, включени в тази книга, са жизнено необходими на всеки човек — те са залог за психическо и физическо здраве.





прочети

=========================================================================

Джасмухин, Духовен резонанс
Уроци по афирмации, визуализации и вътрешна енергия


Джасмухин е уникална жена, която вече 12 години не яде нищо. Хора като нея наричат слънцееди. Оказва се, че такива има доста по Земята, но данните за техния брой са различни. Според някои на Земята живеят между 8000 и 10000 слънцееди. Според други техният брой е около 20000, като при това става въпрос само за тези, които не скриват начина си на живот от околните.

Австралийската писателка Джасмухин (в превод името означава аромат) е основателка на движението “бретарианизъм” – начин на живот, при който цялата храна се получава от праната във въздуха – храненето е като дишането или божествената светлина.

Джасмухин не се храни в общоприетия смисъл от 1993 г. Преди да получи „просветление", в продължение на 20 години била вегетарианка. Посветила е много години на развитието на своята духовност и интуиция. По време на дълбоки медитации твърди, че вижда ангели и духовни наставници, вече приключили своя жизнен път на Земята.

Джасмухин твърди, че нейната философия е основана на практиката на поста, практикуван от тибетските монаси. По нейните думи, „с помощта на този вид хранене ние се освобождаваме от основния си първобитен страх, че ако не ядем, ще умрем".

Джасмухин е начело на международното “Движение на пробудилото се общество на доброто”. Тя постоянно пътува по света, изнася лекции и води семинари. Като своя особена задача е приела борбата с глада. Като алтернатива тя предлага храненето с прана или хранене със слънчева светлина. Написала е няколко книги на духовна тематика, от които най-известни са „Духовен Резонанс (Уроци по афирмации, визуализации и вътрешна енергия)“ , “Храната на Боговете” , , “Праническо хранене”, “Законът на любовта”, “Хармоничното изцеление”.

прочети

=========================================================================

Джасмухин, Храна на боговете














прочети

=========================================================================

Джасмухин, Хранене с прана














прочети

=========================================================================

Александър Александрович, Енергийните вампири

В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората. Изследвайки процесите в психиката на човека, медиците и психолозите дават оценка на на взаимоотношенията с другите хора и на влиянието, което оказва върху него обкръжаващата го среда. За съжаление обаче не обръщат внимание на психическия ефект от агресията на енергийните вампири.

Както кръвта, така и психическата енергия прониква във всяка клетка на човешкото тяло, затова и най-малката тяхна загуба (на кръв или на психическа енергия) се отрзява върху физическото и психическото здраве на човека. “Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат. По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветвни в черно.


прочети

=========================================================================

Първолета Петкова, Шифърът на Ванга

Повече от 50 години пророчицата е помагала на хора от различни краища на планетата. Сред "клиентите" й е имало президенти, царе, прочути актьори, писатели и дори космонавти. Приживе тя гадае бъдещето и говори с мъртви. Приема какви ли не отчаяни хора с едно условие - да си носят бучка захар. Ванга прави и глобални прогнози. Предсказва началото на Втората световна война, смъртта на цар Борис III, нахлуването на съветски войски в Чехословакия, аварията в чернобилската АЕЦ, триумфа на Борис Елцин на президентските избори в Русия, катастрофата на подводницата "Курск"...

Прогнозите на петричката пророчица и сега продължават да вълнуват света, а наши и чужди лъжепророци се представят за нейни наследници и трупат богатства със съмнителни врачувания. Най-впечатляваща е популярността на Ванга в Русия. Там медиите всекидневно бълват статии за покойната българска Касандра.



прочети

=========================================================================

Кабир Джафи, Ритама Дейвидсън - Душите индиго


Тези хора носят в себе си една съкровена надежда за бъдещето – надежда за нов тип човешки взаимоотношения и нов тип цивилизация. Те въплъщават творчески импулс, новаторство и независимост. Те мислят и чувстват по нов, различен начин.

Те са души индиго.

През последните години се говори много за децата индиго, наречени така заради преобладаващия индигов цвят в тяхната аура. Авторите на тази книга обаче прокарват хипотезата, че и голям брой възрастни, обитаващи планетата Земя днес, носят характеристиките на индиго. Тези хора имат натрапчивото усещане, че са различни от своето обкръжение. Те са убедени, че животът им има някакво по-висше предназначение, въпреки че невинаги са наясно какво точно? Тяхната представа за връзка е доста различна от общоприетата, защото тези хора ценят свободата си повече от всичко. Животът им често е нелек и объркан, тъй като те или напълно отказват да следват вече утъпканата пътека и останалите ги заклеймяват като необщителни и аутсайдери, или за да се адаптират към средата, потискат истинската си същност, което им носи страдание.

Книгата „Душите индиго“ предлага на всички тези хора алтернативен и далеч по-приятен път – да разберат кои са и каква е тяхната уникална мисия, за да могат да изпълнят живота си със смисъл и удовлетворение. Тя обединява знания и практически опит от астрологията, енергийната психология и източните учения, за да помогне на съвременния човек да се помири със себе си и света около него и да приложи уникалния си духовен потенциал за постигането на конкретни цели.

В сбита и лесно достъпна форма авторите обясняват каква е връзката между феномена индиго и настъпващата нова астрологична ера – т. нар. ера на Водолея. Според тях първите хора, носещи енергията и качествата на индиго, са започнали да се раждат още през 1700 г. Много от тях са понесли последиците от новаторското си мислене и са платили скъпо за своята „различност“. Сега обаче все повече и повече хора споделят качествата на душите индиго, които авторите обстойно изследват в отделни глави: непреодолимо желание за развитие и стремеж към съвършенство, остър ум, но в същото време и интуитивна проницателност, способност да стигат до истината и до същността на нещата, склонност към изучаване на духовността, стремеж към свобода, копнеж за истинска интимност и т.н.

Специално внимание е отделено на конфликта на душите индиго със света около тях – света, който все още носи характеристиките на старата епоха. Авторите предлагат и съвети за по-лесна адаптация към заобикалящата среда. Главата „Душите индиго в любовта“ обяснява, че промяната в личностните качества неизменно ще доведе и до нови очаквания към интимните връзки, изследва какви са те и дава конкретни прогнози за това как хората ще общуват помежду си в бъдеще.

„Душите индиго“ ще бъде полезна книга за всеки, който по някакъв начин се е чувствал различен и неразбран, за търсещия своя уникален талант или житейска цел, както и за читателя, изкушен да надникне в света на бъдещето.

Кабир Джафи е сред основоположниците на енергийната психология – съчетание между постиженията на западната психология и източната мъдрост. Занимава се с духовна работа от 35 години, 18 от които прекарва в манастир в Индия. В момента работи като енергиен терапевт и консултант по личностно развитие.

Ритама Дейвидсън е енергиен терапевт с необикновена сензитивност, която й помага да насочва хората в процеса на себепознание. Заедно с Кабир е съосновател на организация, която провежда лекции и курсове по проблемите на личностното усъвършенстване и духовното развитие.

прочети

=========================================================================

Алис Бейли, Трактат за Бялата Магия


Статистиката и академическият анализ са необходимата основа и предварителният етап за повечето научни изследвания, но в тази книга ние ще насочим нашето внимание върху жизнения аспект и практическото приложение на истината към ежедневния живот на стремящия се /aspirant/. Нека да научим как да станем практикуващи магове и по какъв начин най-добре да осъществим живота на духовния човек, стремящ се да приеме ученичеството в своето конкретно време, в своето битие и обкръжение. 






прочети

=========================================================================

Христо Нанев, Предсказанията на Кики

В духовния контакт между добронамерени екстрасенси припламват искри, които могат да дадат невероятни тласъци за скок в развитието на всеки от тях. При срещите с Даниела Мичева – това лъчезарно дете в присъствието на което „говорех” с Кики, искрите на духовно зареждане освобождаваха нови депа от енергия, след което ми се струваше, че имам сили да преместя цели планини... Тогава се оказваше невъзможно да спра вълнението, което ме обземаше и караше да потрепва гласа ми, да тупти сърцето ми – аз, директорът на две хилядно училище, пред тази ученичка от V клас...

На какво се дължеше това? Трудно ми е да си обясня – и сега, анализирайки тези преживявания, ме обхващат същите чувства. Реално осъзнавам – Даниела бе освен всичко друго и „врата към Зоната”.




прочети

=========================================================================

Владимир Мегре, Енергията на живота

Човешкият живот! От какво или от кого зависи той? Защо едни стават императори и пълководци, а други събират огризки от боклука?
Битува мнението, че още от раждането съдбата на всекиго е
предначертана. Ако е така, то човекът е само едно незначително винтче в системата на някакъв механизъм, а не високоорганизирано Божие творение.
Има и друго мнение: човекът е самодостатъчно творение, в което
съществуват всички енергии на мирозданието.
Но има в човека една енергия, която е присъща само нему — тя се
нарича „енергия на мисълта“. И ако човек разбере какво притежава и се научи да я използва в пълна степен, то той ще се превърне във властелин на цялата Вселена.
Кое от тези две взаимоизключващи се определения е истинското?

прочети

=========================================================================

Мег Блекбърн Лоузи, Децата на новото време
(Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Кои са Децата на новото време? С какво се отличават? Защо методите, с които ние самите сме били възпитавани, се оказват неприложими за нашите деца? Според авторката днес на земята се раждат все повече деца с ново съзнание и необикновени дарби. Тези деца са интуитивни, будни, непокорни и родителите често се чувстват безпомощни да се справят с тях. Много от тях си спомнят откъде са дошли, преди да се родят, могат да опишат миналите си животи и са осъзнати за другите измерения. Ето защо ни е нужен нов, непредубеден поглед към нашите деца, за да ги опознаем по-добре и да им помогнем в житейския им път. В книгата „Децата на новото време“ ще прочетете:
Защо Новите деца имат различна ДНК от предходните поколения.
Как да разпознаем Кристалните деца. Каква е тяхната мисия.
Кои са Звездните деца и защо са дошли на земята.
Феноменът на Преходните деца и Ангелите на земята.
Необикновените способности на Новите деца.
Как да помогнем на Децата на новото време у дома, в училище и в обществото.
Истински истории на реално съществуващи деца.

прочети

=========================================================================

Алистър Кроули


Алистър Кроули (12 .10.1875 -1.12.1947), роден като Едуард Александър Кроули и известен още като Брат Пердурабо и Великият Звяр, е бил влиятелен английски окултист, астролог, мистик и церемониален маг, отговорен за създаването на философията на Телема. Той е бил успешен в различни други области като алпинизъм, шах и поезия. Според някои непотвърдени данни е бил и шпионин на британското правителство. В ролята си на създател на Телемитския път, той е бил виждан от мнозина като пророк на Новия Еон на египетския бог Хор в ранните години на 20ти век.

Роден в богато семейство на хора от висока класа, като млад мъж, той е станал влиятелен член на езотеричният Херметичен Орден на Златната зора и се е сприятелил с неговият лидер Самуел Лидъл Макгрегър Мадърс. В последствие, той попада под въздействието на своят Свещен Ангел Хранител, когото той нарича Айвас. Докато пребивава в Египет през 1904 година, получава текст, известен като Книга на Закона, възоснова на която създава своята мистична система, известна като Телема. Той дори създава свое езотерично общество, познато като Аструм Аргентум, а по-късно по ред обстоятелства попада във О.Т.О (Ордена на Темплиерите от Ориента) и става негов лидер. В Кефалу той създава окултна комуна, известна като Абатството на Телема, която той е управлявал от 1920 до 1923. След като е напуснал Кефалу, той се връща в Британия, където е развивал Телема до своята смърт.

Кроули е имал смелостта да критикува открито и остро "моралните и религиозните норми на своето време". Той е бил либерал, базирайки се на основното правило на своята мистична система " Прави каквото Волята ти повелява". Това го е направило едновременно много известен и също така отхвърлян и презиран от популярната преса. Обявили са го за "най-греховният човек на света".

Кроули останал влиятелна фигура и е смятан от огромен брой хора за най-влиятелният окултист на всички времена.През 2002 година ,ВВС прави анкета ,от която изводът е шокиращ :той е 73тият най-велик британец на всички времена! Бележки към Кроули могат да се намерят от редица писатели ,музиканти и филмови продуценти,той е бил също цитиран като ключова фигура в много езотерични групи,всред които ще бъдат Джими Пейдж ,Кенет Грант ,Джак Парсънс ,Джералд Гарднър и Осман Спеър.




Ранни години 1875–1894




Кроули е роден малко преди полунищ на 12.10.1875 година. Неговият баща е бил инженер, а майката е родом от Девоншир - Съмърсет. Тъй като е бил особено дете, майка му го е наричала "Звярът", имайки предвид под това прозвище Антихристът от Откровението на Йоан, поради което Кроули е изпитвал презрение към нея. Баща му е бил Квакер и свещеник в християнската деноминация Братството от Полимот. С него Кроули е поддържал добри отношения - него той описва като "герой и приятел". Учил е няколко години в Кебридж, след това продължава в Колежа Малвърн и Училището Тонбридж. Когато баща му умира от рак, Кроули наследява цялото семейно имущество.

Университет 1895–1897

В Кембридж, Кроули изучава философия, но малко по-късно с подкрепата и одобрението на неговият учител,той започва да изучава английска литература.През свободното си време се е занимавал много активно с алпинизъм.Друго негово хоби е била поезията и е писал много поеми и стихове.В разгара на неговите студентски години, той е водил и бурен сексуален живот.

Първото си мистично преживяване той е имал през 1896. Тогава започва да чете книги за окултизма и мистицизма и също така други негови любими теми са алхимията и магията.

Златната Зора 1898–1899

През 1898 Кроули пребивава в Швейцария ,където се запознава с алхимикът Юлиан Бейкър.Бейкър запознава Кроули със Джордж Сесил Джоунс, който е член на Херметичният Орден на Златната зора,където Кроули приема инициация и получава своето магическо име Брат Пердурабо, което в буквален превод означава "ще издържа до край". Алън Бенет е негов учител и наставник в тази традиция и го запознава с церемониалната магия.

Масон 33та степен в Мексико 1904

Докато е пребивавал в Мексико, Кроули е станал член на Старият и Приет Шотландски ритуал и дори е бил достигнал 33та степен.

Ordo Templi Orientis 1912–1913

Създадено е миналия век от няколко видни немски индустриалци и масони - Карл Келнер, Теодор Ройс и др. Теодор Ройс е бил последовател също така на възродената ложа на Баварските Илюминати. Интересен и значим факт за отбелязване е, че швейцарският психиатър, основател на видната школа по аналитична психология Карл Юнг е бил член на швейцарското О.Т.О.

Целта им е била да създадат магически орден, базиран на най-високите масонски степени на Обредите на Мемфис и Мизраим, които да ..."учат на розенкройцерските доктрини на Херметичното Братство на Светлината". Или с други думи още един вариант на Херметичния орден на Златната Зора, създадена от Макгрегър Мадърз и Уин Уескот.

Но всичко се променя до появата на Алистър Кроули. До момента той е бил член на Херметичния Орден на Златната Зора, но напуска, защото изпада в конфликт с членовете му, заради неговите магически сексуални практики. Започва да публикува собствените си трудове и на тях се натъкват Келнер и Ройс. До този момент членовете на ОТО и Кроули не са имали никакъв контакт.

Ройс и Келнер виждат в неговите трудове най-ревниво пазените тайни на ОТО ордена, а и доста от масон ските символи, които "не е трябвало да виждат бял свят". Решават, че някой ги шпионира, едва ли не и започва да издава тайните. Но колко странно е било, като са разбрали, че Кроули не е имал нищо общо с тях и всъщност е публикувал "своите прозрения".

Та те нямали избор, освен да го поканят. И така ОТО се превръща в "един орден създаден през Стария Еон, но приема и развива идеите на Новия".

Степените на израстването в ОТО са подобни на масонството. По един или друг начин те са си останали свързани. Докато във средите на масонството жени не се приемат, то във парамасонските ордени (като Източна Звезда например)това не е така. Такъв е и случаят с ОТО.

Египет и Книга на Закона 1904

През 1904г Кроули и неговата жена Роза пребивават в Египет под псевдонимите Принц и Принцеса Шиноа Кан. Там Роза забременяла и един ден изпада в транс, като получава послание за Кроули: "те те очакват". Но нямала идея кои са "те". Тогава, Кроули се обръща с молба към египетският бог Тот да разкрие мистерията: оказва се, че става въпрос за египетският бог Хор. След това Роза го отвежда в музея в Кайро, където виждат Стелата на Анкх-еф-ен -Хонсу. Учудващо, но нейният номер по ред бил 666, същият, който в Откровението на Йоан се приписва на Звяра.

Дните 8, 9, 10 Април 1904 година се смятат за свещени от всички Телемити, защото тогава е получена Книга на Закона, тогава е била продиктувана на Кроули от "служител на господаря Херу-Ра-Ха", представил се за Хор-Паар-Крат.

Нейните върховни принципи са "Прави каквото ти е Воля, това е целият Закон", както и "Любов е Закона, Любов по своя Воля". Книгата на Закона става основа на всички трудове на Кроули. "Прави каквото ти е Воля" съвсем не значи "прави каквото ти харесва". Тук акцентът пада върху самоосъществяването, откриването на истинската воля на индивида и нейното реализиране. Тази индивидуална Воля е нещо, което трябва да се преоткрие, да се изчистят наслояванията, илюзиите, патологичните наслагвания на социума върху съзнанието на индивида, както и капаните на това, което ние днес бихме нарекли Матрицата.

Истинската Воля на индивида е проява на Волята на Колективната Вселенска душа, която Кроули представя като Нуит, египетската Богиня на Нощта и Звездите. Нещо повече - гръцките думи AGAPE и THELEMA имат една и съща нумерична стойност: 93. Това число означава връзката между Любовта, като проява на единството на всички неща във Вселената (а не като проява на човешки сантимент) и индивидуалната Воля. Ненапразно в Книгата на Закона се казва "Прави каквото Волята ти повелява...и никой не ще възрази". Ако човек следва своята Истинска Воля, то тя винаги ще е в хармония с Цялото. Това е причината и Кроули да акцентира толкова много на магическото развитие, защото магията се явява катализатор на реализацията на личната Воля, катализатор на самоосъществяването.

Китай 1905 - 1906

През този период Кроули осъществява един истински подвиг - той успява да изкачи връх К2 или Еверест. Кроули тогава интензивно се занимава с Гоетия и ежедневно извършва ритуали, целящи постигането на Великото дело на магията и алхимията - връзката със свещеният ангел хранител. По-късно в своя живот той ще изпълни всички магически операции, касаещи Свещената магия на Абрамелин в тази насока при това успешно.

САЩ 1914 -1918

През този период Кроули активно развива структурата на О.Т.О и дава голям тласък на ордена.

Краят на Кроули

Кроули умира на 1.12.1947 година в Недъруд на 72 годишна възраст. Има две версии за това, как е починал. Едната е, че той е загинал в бедност и мизерия, зависим от хероин в един английски хотел.

Но според други негови биографи, това е много далеч от истината. В последните си дни Кроули прекарва живота си като богат английски джентълмен, в най-изисканите клубове и в последните си години е ненадминат шахматист.

Дълбоко мразен от едни и боготворен от други, Кроули остава най-влиятелният маг, мистик и гениален философ. Както е казано в Книгата на Закона: " другите ще мислят, че ти си се провалил, но аз ще те въздигам". Неговите идеи се оказват твърде разтърсващи, твърде неприемливи за тогавашните викториански нрави във Англия. Особено неговото отношение към сексуалността и сексуалните практики. Много е вероятно да е инсценирал и умишлено такъв нещастен край. Кроули е бил невероятно саркастичен, гледал е с ирония на ограничените и наплашени от социалните правила, норми и религиозни ограничения хорица. Още преживе се е сблъскал с много врагове. Да инсценира своя провал е било начин да прояви хем снизходителност, хем да изживее радостта от тяхното падение.



Книгата на закона










прочети   




Книга на лъжите










прочети   



=========================================================================

Дейвид  Уилкок, Енергийното поле на Вселената
и трансформацията на човешкото съзнание


Ако информацията в тази книга стане известна и бъде разбрана поне от една малка част от населението, ще имаме шанс да създадем едно изумително бъдеще за човечеството!

Какво е да си човек в тези изумителни времена!

Възможно ли е времето, пространството, енергията, материята, биологичният живот и съзнанието във Вселената да бъдат плод на едно-единствено енергийно поле? Възможно ли е древните духовниучения и философии да са били прави, когато са твърдели, че всичко видимо и невидимо е проявление на един всемогъщ Разум?

Възможни ли са:

- антигравитацията /дематериализацията/
телепортациятапаралелната реалност, в която времето е триизмерно
- пътешествия във времето през „звездни портали”
- трансформация на нашето ДНК и на съзнанието ни
- чрез съзнанието си да влияем върху големите студове, земетресенията, вулканичните изригвания, природните катаклизми
- възстановяване на мъртви или заболели органи и създаването на нови лечебни технологии

Възможно ли е да живеем в амнезия и да преживяваме неща, които в крайна сметка ще спомогнат за окончателното ни събуждане и ще ни въведат в една нова златна епоха?

Отговорите са тук! През призмата на най-новите научни открития от XXI век Дейвид Уилкок представя цялостна - непозната досега - картина на Вселената и прогнозира по-добро бъдеще за човечеството!

Новата златна епоха на човечеството на една година разстояние – 21.12.2012!

„Вселенското енергийно поле е ключът към разгадаването на всички мистерии, които ни вълнуват. То е средството, чрез което можем да получим най-сетне истинските отговори на големите въпроси – кои сме, откъде идваме, как сме се озовали тук и накъде отиваме.“

„Дейвид Уилкок е един от водещите мислители, които доказват по убедителен начин, че новата златна епоха предстои и че, стига да поискаме, бихме могли да я осъществим.” Греъм Хенкок, автор на „Следите на боговете”


прочети или прослушай 

=========================================================================

Дейвид  Уилкок, Спиралата на времето и ключът на синхронността


Представете си, че Вселената е жива и се опитва да общува с нас посредством синхронността и Закона на кармата.

Представете си, че историята на нашата планета е поредица от повтарящи се събития – цикли, които изграждат Спиралата на времето и ни показват бъдещето.
Възможно ли е днес да ставаме свидетели на осъществяването на древен план, който направлява целия живот на Земята чрез поредица от духовни уроци?

Като се позовава на историята, астрологията и теорията на синхронността, както и на фракталите, духовната геометрия, квантовата физика и редица други изследвания, Уилкок показва, че в Спиралата на времето съществува скрита архитектура. Тя превежда индивидите и нациите през система от просветление, наречено от Джоузеф Камбъл Пътя на героя. В резултат на тази невидима структура историческите събития се случват на шокиращо точни, повторяеми цикли от време.

Цикличността – позната още от календара на маите до съвременната теория на Фоменко – ни дава решението на различни исторически загадки. Синхронността е ключът, който отваря портите към най-великите мистерии на Вселената – древни и съвременни, за да ни покаже:
- Паралелите между империи, държави, нации
- Връзките между смъртта на някои от президентите на САЩ
- Изумителни разкрития за 11 септември и финансовия колапс, за Федералния резерв и кликата, която управлява света
- Цикълът, който свързва Жана д’Арк с вълненията през 1968 г. във Франция и в Европа
- Социопатите и властта
- Прераждането и Колелото на кармата
- Силата на любовта, прошката и молитвата и нейните конкретните измерения

„Великолепно! В тази книга има огромно количество добра наука, голяма част от която е напълно непозната за западните читатели.”

Греъм Хенкок, автор на „Следите на боговете“


прочети или прослушай

=========================================================================

Ян Ван Хелсинг, Децата на новото хилядолетие


Тринайсетгодишният Лоренц вижда починалия си дядо, разговаря с него и предава на останалите заветите му от отвъдното. Кевин пропълзява до леглото на родителите си и разказва как "големият ангел отново е там". Петър е на девет и не само вижда аурите около хората, но и чете мислите им. Владимир чете от затворени книги, а брат му Сергей огъва лъжица чрез силата на мисълта.

Мислите, че те са изключение, че вероятността едно дете да има подобни дарби е 1:1000?

Наистина ли съществуват:

– проницателните деца с медиумни способности, които осъществяват контакт с духовния свят и отвъдното
– децата, които помнят предишния си живот
– децата индиго, които имат хиперактивно поведение, труден характер и не могат да се адаптират, но притежават удивително висок коефициент на интелигентност
– китайските деца със супер-медиумни възможности, които не само могат да четат с ушите или ръцете си, но и да материализират предмети "от нищото"
– децата, които притежават ново ДНК, досега обозначавано като "мутирало". Те са резистентни към заразена кръв и имат собствен имунитет срещу ракови клетки

В тази богата на примери книга Ян ван Хелсинг отбелязва, че във всички деца се крият подобни таланти, които остават незабелязани или са потискани. Много е важно да избегнем неправилните начини на възпитание, както и да преодолеем пречките около нашата небрежност или липсващи познания.

Нека се заслушаме в увлекателните и запленяващи разкази на децата с медиумни способности и не забравяме: "че самите ние творим и можем да преместваме планини с вярата си. Ние решаваме дали нещо ни вреди или не. Ние сме част от Творението и имаме всичко, което Бог има - само че в по-малък мащаб - такъв, който можем да овладеем... Тук сме, за да осъзнаем, че не сме само част от Творението, но и част от Твореца и един ден самите ние ще станем творци."


прочети или прослушай

=========================================================================

Алла Свиринская, Тайните на енергията


"Вътрешната хармония е най-ценното житейско богатство. Моето съкровено желание като лечител е да ви помогна да я откриете."

Алла Свиринская

Тайната на щастието е умението да управляваш жизнената си енергия. Диети, упражнения, терапии, витамини – те ще "заработят" за вас едва когато освободите виталните сили на своята личност.

Основана на древната руска лечителска традиция, програмата на Алла Свиринская е приспособена към съвременния живот. Тази невероятна книга ще ви даде всичко, което безбройните книги за физическо пречистване, фен шуй и екзотични духовни практики не са успели да сторят.
От нея ще научите за:
- физическото и енергийно прочистване на дома;
- древните средства за детоксикация: силата на горещината, студа и глината;
- програми за прочистване на вътрешните органи;
- пречистване на астралното и мисловното тяло, работа с чакрите;
- енергийния обмен с другите и средства за защита;
- традиционните руски лечебни тайни: силата на солта и яйцата, медитация с огледала;
- подмладяващата диета и лечебните храни.

"Последователи на Алла Свиринская са кралски особи и известни личности като Чери Блеър, Елизабет Хърли, Хю Грант, Кайли Миноуг, Дона Карън, Сара Фергюсън и принц Андрю. Много доктори прибягват до нейната помощ при лечение на различни заболявания."

Дейли Телеграф

"Нейните прочути и прословуто скептични пациенти са здравословното доказателство за необикновените и способности."

Харпърс&Куийн

Алла Свиринская е пето поколение руски лечители. Едно от най-известните имена в Обединеното кралство в момента, има преуспяваща практика в Нотинг Хил

Предговорът на книгата е написан от Сара, дукесата на Йорк.

прочети

=========================================================================

Раймон Реан, Енциклопедия на окултните науки: Парапсихология

Ясновидство, проникване в миналото и бъдещето, медиумно откровение, урочасване, левитация... Всички те са "паранормални" дарби. Изключителни ли са те или всеки ги притежава? Раймон Реан, известен парапсихолог, отговаря така: "Това, което мога да правя аз, могат да го правят и моите ученици." Всеки от нас може да развие методично и научно своите вътрешни възможности и да постигне съвършенство на своите вътрешни сили. Раймон Реан твърди, въз основа на своите дългогодишни изследвания и опити, че парапсихологията е наука за духа, която всеки може да овладее. Хората се раждат с дарба да проникват в невидимия свят. Остава само да се научим да развиваме и култивираме тази способност.




прочети или прослушай

=========================================================================

ФАНТАСТИЧНИТЕ ИЗОБРЕТЕНИЯ НА НИКОЛА ТЕСЛА
и допълнителни материали на Дейвид Чайлдрес


Тази книга представлява увлекателна колекция от патенти, диаграми, фотографии и обяснения на множество невероятни изобретения на родоначалника на съвременната ера на електрификацията. По собствените думи на Тесла това са теми, като безжичния пренос на електроенергия, "лъчите на смъртта", радиоуправляеми самолети и др. Като допълнение съдържа и редки материали за германските бази в Антарктида и Южна Америка и един таен град, построен далеч в непроходимите джунгли в Южна Америка от ученика на Тесла - Гулиелмо Маркони. Секретният екип на Маркони твърди, че е конструирал и изработил летящи чинии през 40-те години на XX век и освен че са летели, се допуска и възможността да са кацали на Марс в началото на 50-те! Материалите са илюстрирани с невероятните фотографии на въздухоплавателните съдове на Тесла. Обсъжда се системата на древните атланти за предаване на енергия на разстояние посредством мрежа от обелиски и пирамиди, като в една глава от книгата се извежда концепцията, че на египетските инженери се е налагало да носят защитни метални шлемове, докато работят в тези енергийни централи. Оттам произлиза и изображението на главата на египетския фараон със същия шлем като този, който носи "Лицето на Марс"!

И още в книгата:

• Изумителните изобретения на този истински гений, описани от самия него.
• По собствените му думи Тесла планира да електрифицира целия свят със свободна енергия.
• Предаване на електричество през земната атмосфера.
• Авангардните концепции на тандема Тесла-Маркони за антигравитация, летящи дискове и пътуване във времето.
• Как програмата "Звездни войни" използва изпреварилата времето си технология на Тесла "лъчите на смъртта".
• Визията на Тесла за антигравитационните въздушни кораби, черпещи енергия от кулите му.
• Как неограниченото електричество може да се разпределя и използва навсякъде по Земята.
• Най-необичайните изобретения на Тесла: машината за четене на мисли, генератори на озон, електрически подводници и още др.
• Включва документи от Върховния съд относно демонтажа на знаменитата му кула "Уордънклиф".

прочети

=========================================================================

Кармен Мишу, Нестинарка

Огнен кръг! Женска фигура, която танцува в него. Нестинарството - древна традиция, визуална измама или нещо друго. И един мъж! Три светлооки, руси жени ще преплетат съдбите си с неговата, за да стигнат отвъд границите на реалното! Отвъд пределите на любовта и страстта! Кое движи света и как се отнасят хората с различните от тях? Има ли във всеки от нас частичка от небесната промисъл? На фона на колоритна патриархална обстановка от 40-те години на ХХ век се конфронтират прогресивни идеи и предразсъдъци, фатализъм и фанатизъм. Вечната тема за доброто и злото върви за ръка с мистиката и с онова, което остава невидимо за човешките сетива! Това е книга, която ни кара отново да си зададем въпроса кои сме и от къде сме дошли.



прочети или прослушай

=========================================================================

Скот Кънингам, Земната сила

Това е магия, която всеки може да направи и да постигне изненадващи резултати. Това е магията на природата - позитивна магия за положителни резултати. Когато се обърнем към Земята, откриваме отговорите, които винаги са били там.
В тези страници ще откриете вашето магическо ръководство. Всяка магия и предсказание са детайлно обяснени. Необходимите ви инструменти не струват нищо и е лесно да ги намерите: пръст, огън, вода, въздух, камъни, дървета, дъжд и мъгла. Някои от тях, като огледалата, въжетата и свещите, са свързани символично със силите на природата.
Когато правите която и да е магия от тази книга, независимо дали рисувате в пясъка, гледате в огледалото, за да предскажете бъдещето, или връзвате възел, за да помогнете на свой приятел, не забравяйте никога по-висшите аспекти на вашите дела. Вие правите света по-добро място за живеене и му помагате да се лекува от причинените му опустошения. Когато променяме себе си, ние променяме и света. Това е, което прави практикуващия природната магия наистина божествен.

прочети или прослушай

=========================================================================

Лилия Старева, Български Магии и Гадания

В книгата "Български магии и гадания" става дума за магическите ритуали на старите българи, които те са практикували през вековете и на които са разчитали в трудни моменти. Предлагаме ви да ги прочетете като вълшебна приказка, написана и разказана от предците ни в далечни и отминали години. Издателството не носи отговорност за ефекта от прякото им прилагане днес.







прочети

=========================================================================

Ивета Тодорова-Пиргова, Баяния, магии


Предложеният сборник с описания на баяния и магии е резултат от многогодишно теренно проучване по българските земи и подбор на материали от сравнително редките архивни източници.

Преди да дам някои по-обстойни обяснения за тези магични практики, бих искала да изложа мотивацията си да ги предложа в този именно вид на читателското внимание.
От една страна, тази мотивация постепенно се оформи в поредица от разговори с различни хора (не специалисти в областта на хуманитарните науки) на тази тема и изразяваните от тях най-често крайни, еднозначни, но затова пък категорични оценки за баянията и магиите като явления от съвременната ни културна реалност. Тези оценки са ясно поляризирани: баянията и магиите се оценяват или като глупост, наивност, суеверна отживелица и пр., казано с една дума, „бабини деветини" или като практика, която се „открива" внезапно като изключително въздействаща в последните няколко години и се търси активно като средство за решаване на редица здравословни и социалнопсихологически проблеми с помощта на присъщите за нея контакти с тайнствени и непознати сили. И в двата случая е налице дълбоко непознаване на същността на магичния обред, възприемането му с помощта на знания, получени от други сфери на човешката дейност, и оценяването му единствено като постигнат или не ефект от неговото провеждане.
Втората причина, която ме подтикна да съставя такъв сборник, е наличието на твърде оскъдна и често пъти формална или едностранчива интерпретация на баянията и магиите в научната литература. От времето на Българското възраждане до днес фолклористи, етнографи, изкуствоведи и литературоведи са публикували десетки изследвания върху различни дялове на фолклорната култура, но посветените на магичните ритуали се броят на пръсти. Тези изследвания не създават цялостна представа за баянията и магиите, а ни поднасят обяснения за един или друг техен елемент (най-често словесния текст), за един или друг аспект на тяхното функциониране. Магичните обреди се анализират или като представителни за българската народна вяра, или като медицинска практика, или като литературен текст, или в някои сравнения с типологично сродни практики на славянските и балканските народи.
Едва в последно време се появиха няколко изследвания, които ги представят по-задълбочено и във връзка с обобщените характеристики на социокултурната среда, която ги поражда и съхранява в определен вид. Направеното обаче е все още недостатъчно, за да се открои в пълнота спецификата им като синкретично единство на социален, ритуален, медицински, художествен и прочее опит, да се намери действителното им място в културната система като начин на мислене и поведение, като специфична интерпретация на определени културни конвенции и своеобразно социално взаимодействие.
Ивета Тодорова-Пиргова

прочети

=========================================================================

Дейвид Годард, Свещената магия на ангелите

Широкоразпространена е вярата в съществуването на духовни пратеници - в западната култура те се наричат ангели. Тези същества са предали своята магия на хората, която е била запазена от специално потекло учители и предавана от поколение на поколение. Дейвид Годард е един от тези учители и сега той разкрива тайното послание. Той ви учи как да призовавате ангелите, за да ви помогнат да подобрите живота си, дава специални медитативни упражнения и описва евентуалните срещи, които можете да имате със сияйните същества. В книгата са описани деветте основни ангела, техните признаци, символи и поличби, и начинът, по който да бъдат призовавани. Ще се научите как да установявате връзка със своя Лунен ангел; ще разберете към кой ангел да се обръщате при различните ситуации. Магията на ангелите е нетленна и ви дава познание, за да се справите с всички аспекти на живота: здраве, взаимоотношения, дом, работа, творчество. 
"Свещената магия на ангелите" ви предоставя цялостно разбиране за вашето дълбоко единство с живота; тя разхубавява и обогатява живота ви. Отваря вратата към чудесата!

прочети или прослушай

=========================================================================

Жан Приор, Паметта на материята
или Изкуството на Психометрията

Психометрията е особен тип ясновидство, свръхестествено познание чрез докосване. То позволява на екстрасенса, като държи даден предмет, да достигне до притежателя му, да опише характера му, физическия му облик и дори заобикалящите го хора и природна среда. Психометрикът има чувството, че влиза в обекта и долавя всичко във визуален, слухов и осезателен план. Той вижда различни сцени от по-близкото до по-далечното минало. Това връщане назад във времето може да премине през векове.
Етимологично психометрия означава измерване на душата. Емоционално, субективно и доброжелателно измерване на душата на предметите, живите същества и местата, основано на вибрациите, които всеки жив или нежив елемент на материята оставя неизтриваеми във времето след себе си. Може да се разбира също и по следния начин: измерване на аурата на даден обект чрез душата на екстрасенса. В по-широк смисъл психометрията е осъзнаване времето и пространството, заобикалящи предмет, място или личност.
В книга седма от библиотека "Вечност" Жан Приор - писателят, чиито творби винаги са с гарантирано качество, ви предлага вълнуващо пътешествие в историята заедно с най-известните съвременни психометрици.

прочети или прослушай

=========================================================================

1 <== 2 ==> 3 // 4 // 5