Книги - философия, медитация и мантри – 8



8/11


Анастасия Нових, Птици и камък – Изконният от Шамбала

Трите разказа – "Дежурството", "Всичко е толкова просто" и "Птици и камък" биват обединени от легендарната личност Сенсей. "Дежурството" – разказва за един необикновен ден на майор Ребров. По време на съдбоносното си дежурство, когато се излага на смъртоносната опасност, той неочаквано се сблъсква с явление, съвършено нетипично за този свят, благодарение, на което успява не само да спаси животите на членовете на едно семейство, но и да се измъкне от тази ситуация жив. От този момент нататък той започва да вижда света със съвсем други очи…
"Всичко е толкова просто" – е разказ за един старец, който лови риба на брега на една река, към когото се присъединява един млад и необикновен съсед. В завързалият се разговор изплуват много моменти, с които ще се сблъска човек в своите старини, а също така се разкрива дълбока древна притча.
"Птици и камък" – е най-яркия и впечатляващ по своето съдържание разказ. Историята разказва за необикновената срещата на главния герой Сенсей с Макс, който някога, дълго време бе близо до Сенсей. Но този път Макс се среща с него в малко по-различни обстоятелства – в образа на момиченце, в чието тяло влиза неговата душа след автомобилна катастрофа. Необикновения и душевен разговор за нещата от изминалия живот, преоценката на ценностите на Макс във връзка с преживяното и настоящия момент оставят незабравимо впечатление от този разказ и карат човек да погледне с други очи и да коригира своя живот. В книгата има много интереса информация за човека, както от научна гледна точка, така и през призмата на древните, за това от къде се "раждат" мислите и как да се контролират. Също така има интересни сведения за "Иисусовата молитва" – една от най-тайнствените и ефективни духовни практики в християнството, за преподобния Агапит, за съвременния духовен старец Антоний.

прочети или прослушай

=========================================================================

Анастасия Нових, Предсказания

"Предсказания – за бъдещето и истината за миналото и настоящето" е книга представяща някои минали настоящи и бъдещи събития свързани с глобалните световни процеси. Авторката Анастасия Нових представя на читателя в кратък и стегнат вид какво предстои на човечеството ако не смени посоката си на развитие от материално към духовно.








прочети или прослушай

=========================================================================

Анастасия Нових, Духовни практики и медитации

В книгата "Духовни практики и медитации" на украинската писателка Анастасия Нових читателя ще се запознае с някои от основните духовни практики и медитации давани на хората от както съществува човечеството. Практиките позволяват на практикуващия да опознае своята истинска многослойна енергийна структура и благодарение на своята собствена воля и труд да достигне до божественото духовно зрънце наречено – Душа.







прочети или прослушай

=========================================================================

МОД АллатРа, Откровен диалог

В книгата "Откровен диалог" са събрани диалозите на трите Епохални предавания "Откровен диалог за най-главното""Смисълът на живота е в безсмъртието", и "ЕДИНСТВО" с участието на академик и професор Игор Михайлович и митрофорен протойерей отец Сергий. В книгата се отговаря на фундаментални въпроси като: Какъв е смисълът на живота? Какво представлява Системата? С какви препятствия от системата се сблъскваме в своя вътрешен свят? Как се случва духовното израстване на човека и предвижването му по духовния път във всеки ден? Какво представлява силата на вниманието за Личността и как да се използва пълноценно за духовния растеж? Какво е сребърната нишка? Какво е духовния свят? Как реално да достигнем и да се СЛЕЕМ с нашата Душа, духовния свят, да се потопим в него и да заживеем пребивавайки в това състояние? Какъв е единният източник на всички световни религии? Какво обединява всички духовни знания? Какво е Светия Дух? Как да достигнем до ПРИМИРЕНИЕ вътре в себе си, човека с Бога и човека с човека? И много – много други…

прочети или прослушай

=========================================================================

Доклад Изконна Физика АллатРа

В доклада „ИЗКОННА ФИЗИКА АЛЛАТРА“ е подготвен от интернационална научноизследователска група ALLATRA SCIENCE на Международното обществено движение „АллатРа“ и редактиран от Анастасия Нових. В доклада се съдържа информация за произхода и строежа на елементарните частици, първоосновата, от която е изградена материята, връзката на елементарните частици с космологията в теорията на единното поле, електромагнитните и гравитационни взаимодействия, алтернативните източници на енергия и много други. В доклада е подчертана важността, мащабността и нуждата от своевременно оповестяване на знанията в областта на фундаменталната и приложна физика. Дадени са отговори на все още нерешени основни въпроси в съвременната физика, както и съответните пояснения.
Материала е предназначен с цел общо запознаване участниците на Международното обществено движение „АллатРа“ с фундаменталните основи на ИЗКОННА ФИЗИКА АЛЛАТРА.

прочети

=========================================================================

Доклад за проблемите и последствията от ГЛОБАЛНАТА ПРОМЯНА НА КЛИМАТА НА ЗЕМЯТА

Докладът по климата е подготвен от интернационална научноизследователска група ALLATRA SCIENCE на Международното обществено движение „АллатРа“ и редактиран от Анастасия Нових. Докладът съдържа информация за един от най-важните международни проблеми на XXI век – промяната на климата на Земята. Особено безпокойство предизвиква стремителния ръст на динамиката в ръста на катаклизмите, които се наблюдават в последното десетилетие. Днес човечеството се намира в огромен риск поради неразбирането и недооценката на всички фактори и мащабите на влиянието на различните космически и геоложки процеси върху глобалната промяна на климата на Земята. Реално хората нямат не 100 години, но дори и 50, за да се подготвят за надигащите се глобални промени.



прочети

=========================================================================

Ричард Докинс, Делюзията Бог

Ричард Докинс (роден през 1941 г. в Найроби, сега професор в Оксфорд) си спечели световна слава още с излизането на първата му книга, „Себичният ген“ (1972 г.) В нея той представи своя геноцентричен вариант на еволюционната биология и лансира понятието мема (оттам и меметика) като аналог на гена в света на идеите и културните феномени. Докинс стана пословичен и като най-безкомпромисния атеист на Британия (където съмишлениците му предпочитат да се самоопределят като агностици, хуманисти или секуларисти). 

В най-новата си книга Докинс влиза в страстна полемика с теолозите, като разглежда хипотезата за Бог, аргументите (и контрааргументите) относно Божието битие, корените на вярата и морала, а също и днешните проявления на религиозния фундаментализъм. Изводите му общо взето се свеждат до това, че религията трябва да освободи почетното място, което по традиция е заела от хилядолетия насам. Днес то по право се полага на науката, защото тя е тази, която твори най-невероятните чудеса и разкрива необятни хоризонти пред нашите иначе ограничени сетива. Дали обаче науката наистина може да запълни зейналата празнина и да ни дари с адекватни познания за загадките на Вселената, която пък със сигурност е по-чудновата, отколкото изобщо можем си представим? Положителният отговор предполага и придобиването на съответните способности - да станем „като Бог(ове)“ Ето и заключителните думи на автора: „Най-искрено ви заявявам, че аз не знам отговора, но пък се радвам, че живея в такива вълнуващи времена. Днес човечеството се е устремило главоломно към границите на привичното и познатото. Ами още по-добре - току-виж се оказало, че няма и никакви граници".


прочети или прослушай

=========================================================================

Духовна Реалност - Пътешествие на вътре (Пътеводител в Медитацията)

Това ръководство е съставено на базата от коментарите във филма Spiritual Reality - journey within (2005). 
Филмът "Духовна реалност" е ръководство за медитация, основано на две десетилетия на задълбочени изследвания и реален житейски опит на духовни учители. С помощта на този филм можете да се научите да медитирате, да разбирате духовната наука и да извлече най-доброто от живота. Обяснени са в детайли основни духовни понятия като: как да се медитира, какво се случва по време на медитация, космическа енергия, какво е етерно тяло, третото око, астрално пътуване, раждане, смърт и нирвана. Всеки един от нас е в търсене на добро здраве, вътрешен мир, знание, благоденствие, хармония и, като цяло, щастлив и блажен живот. В този филм духовната истина е разгледана в дълбочина с уникално зашеметяваща визуална форма с помощта на изключителна компютърна графика.

гледайпрочети или прослушай*

* В пътеводителят ни въвежда гласът на Гергана, а за релаксиращо и вдъхновяващо преживяване ще се погрижи нежен инструментал включващ флейта, арфа, виолончело, пиано, цигулка и китара.

=========================================================================

Надежда Белчева, Бъдеще в миналото

Вярвам в бъдещето, в мисъл-формите и в силата на човешкия дух. Емоциите са най-страшния бич на човечеството. Изтощават, невротизират, стресират. Превръщат ни в наркомани - искаме още и още любов, още и още власт... Ако успеем да се отървем от капана на чувствата, пред нас ще се открие непознат свят – мирен, справедлив, красив... Едва тогава ще бъдем свободни и оценявани според ума и качествата, които притежаваме“.
Книгата сочи верния път по който трябва да тръгнем – пътя на любовта, сътрудничеството, взаимопомощта, стремежа и желанието на всеки човек, всеки член на обществото да бъде полезен.
 „Бъдеще в миналото“ променя мисленето, провокира, спира дъха – има ли невъзможни неща? Това е книга за извисяването на човешкия дух, за търсене и намиране на отговори на изначалните въпроси „Кои сме?“, „Къде сме?“, „Защо сме?“ ... и всичко това поднесено чрез вълнуващите образи на героите в техните търсения и съмнения.

прочети или прослушай

=========================================================================

ПАРАДОКСИ И РЕАЛНОСТ
Съставители:
Татяна Батулева
Алекси Апостолов
Асен Димитров


Настоящият сборник представлява съвкупност от изследвания на научни сътрудници от Института за философски изследвания, посветени на проблемите на парадоксите и реалността. Започва се с открояване приноса на Б. Ръсел и А. Уайтхед чрез разработване на проблемите на логиката и епистемологията. В следващите изследвания се разглеждат отделни проблеми на философията на науката, свързани с нейния статус, с проблемите на релационизма, на разума и самоорганизацията. Закономерно се преминава към общите проблеми на познанието, към разглеждане на ролята на критиката. Разработени са и проблеми на социалната философия – а именно на теоретичната история, парадоксите на глобализацията в нейния съвременен вид, както и различното отношение към парадокса в западната и източната култура.
Сборникът не претендира за окончателност на предлаганите идеи и решения. Всеки от авторите се е постарал да разгледа проблемите от своя гледна точка. Доколко сме успели ще реши читателят.

прочети

=========================================================================

Ричард Бах, Илюзии
Приключенията на един месия по неволя

Ричард Бах е пряк потомък на великия композитор Йохан С. Бах. Летенето и писането са неговата страст. Става известен с Джонатан Ливингстън Чайката и Илюзии , превърнали се в международни бестселъри и култови книги за цяло едно поколение. Следват Едно, Мост през вечността, Живот под хипноза, които затвърждават неговата популярност. Книгите му са отражение на неговата философия, че видимите физически ограничения и смъртта са просто привидности.






прочети или прослушай

=========================================================================

Ричард Бах, Джонатан Ливингстън Чайката

Вълшебната притча за триумфа на свободния човешки дух, очаровала милиони читатели по света.

Хората, които създават свои собствени правила, когато са убедени, че са прави…

Хората, които изпитват особена наслада от добре свършената работа, дори когато не получават признанието на другите…
Хората, които знаят, че в живота има нещо повече от нещата, които виждат очите ни…
Всички те ще следват неотклонно Джонатан чайката до последната страница на книгата.
Други може би просто ще се потопят в магията на едно прекрасно приключение — триумф на свободата и полета на човешкия дух.
И в двата случая прочитът на тази книга е едно незабравимо преживяване.

прочети или прослушай

=========================================================================

Ерик-Еманюел Шмит, Миларепа

Всяка нощ Симон сънува един и същи сън, ключът за който му дава една загадъчна жена: той е превъплъщение на чичото на Миларепа, прочутия тибетски отшелник от XI век, който изпитвал към племенника си неизкоренима омраза. За да излезе от кръговрата на преражданията, Симон трябва да разкаже историята на двамата мъже, като се идентифицира с тях до такава степен, че да слее тяхната самоличност със своята. Но къде започва сънят и къде свършва действителността?

В този монолог, който е и притча в духа на тибетския будизъм, Ерик-Еманюел Шмит продължава да задава философския въпрос: съществува ли действителността извън нашето възприятие за нея?

"Онова, което може да ни разплаче, е мисълта, че всички същества могат да бъдат Буда, но не го знаят и умират в болка и без идеал. Ако за това плачеш, то трябва да плачеш неспирно ден и нощ..."

прочети или прослушай

=========================================================================

П. Д. УСПЕНСКИ, TERTIUM ORGANUM

През 1907 г. започва увлечението на Успенский по езотеричните учения като в началото го интересували "висшите измерения", за които науката не знаела нищо. Пътешествувайки на Изток, Успенский се запознава със системата на Йога, европейския окултизъм, пише книги (най-значителната, от които е "Tertium Organum"), чете лекции в Москва и Петербург. Завръщайки се в Русия след поредното си пътешествие, непосредствено след започването на световната та война, Успенский се среща с Г. И. Гурджиев, през пролетта на 1915 година. Тази среща слага отпечатъка си върху целия понататъшен живот на Успенский. В Гурджиев той намира всичко онова, което дълго и безуспешно е търсил на Изток: логическата система, школата по медитация, разработената техника за достигане на "висшите измерения".
Сътрудничеството на Успенский с Гурджиев, обаче не било дълготрайно. Попречили не само революцията и гражданската война в Русия, но и несходството в характерите и стремежите на учителя и ученика. Окончателният разрив между двамата станал през 1924 г., когато са били вече в емиграция, макар че Успенский продължава да счита себе си за последовател на Гурджиев. Своите дореволюционни публикации, Успенский преработва в духа на усвоената от него система. През 1931 г. излиза на английски неговият "Нов модел на Вселената". В последствие Успенский работи над създаването на психологическа теория, откъси от която се съдържат в лекциите "Психология на човешките еволюционни възможности". Успенский умира в Лондон през 1947 г.

прочети или прослушай

=========================================================================

Дейвид Годард, Кулата на Алхимията

Тази книга е ръководство за свещената наука на Хермес Трисмегист. Тя представя специфичните учения и практики, които ще позволят на отдадения и искрен ученик да постигне "тайната на всички духовни дела", да достигне своя връх в завършването на Великото Дело. Защото това Дело е истинската алхимия, която представлява практическото приложение на свещената Кабала. То води до постигането на философския камък, с чиято помощ в едно цяло се обединяват първичното съзнание и съзнанието на отделния индивид.

Дейвид Годард е предал ясно и разбираемо вътрешните практики, които са основата на Великото Дело. Обединявайки в едно познанията и практическата си работа, той е създал едно вдъхновяващо ръководство за напреднали в кабалистичния символизъм. Освен обяснения на класическата Кабала и нейните традиции авторът включва Легендите за Граала, Йога и Тибетския будизъм, като показва връзките между Западните и Източните Висши мистерии. Неговите наставления и направлявани практики ще ви дадат възможност да постигнете тайната на духовната работа, чиято кулминация е Великото Дело.


прочети

=========================================================================

Лариса Ренар, Еликсирът на любовта


От столетия жените са предавали – от уста на уста, от майка на дъщеря – тайните техники на съхраняване и засилване на женската енергия. Тази, която е знаела тайните и е умеела да използва своята енергия, е притежавала невероятна мощ. Мъжете били готови да дадат живота си за една нощ с такава жена...

Книгите на Лариса Ренар съчетават съвременните постижения на психологията с древните практики и познания, чрез които жените са поддържали вътрешната си хармония преди хиляди години. Отговарят на вечния женски въпрос: „Как да бъда щастлива?”. Според авторката съвременната жена е загубила женската си енергия и я заменила с мъжка. Днес за представителките на женския пол кариерата е по-важна от личния живот. Много от жените дори не се замислят за това. Според Лариса Ренар жената трябва да притежава четири лица: „любовница”, „домакиня”, „кралица” и „момиче”. Техниките, които са описани в книгите на Ренар, помагат на жените да постигнат съзнателно тези четири състояния. Всяко от тях отразява определена женска енергия. Енергията на „момичето” е преди всичко емоция и възхищение от нейния избраник, за „домакинята” е важна мъдростта и практичността, за „кралицата” – независимост и себеуважението, а състоянието на „любовницата” е страстта. Според Ренар всяка жена притежава тези четири състояния, само че в някои жени едното е развито повече, отколкото другите. Техниките, които описва тя, позволяват на жената да си върне тези състояния в пълния им блясък. Именно умението да се превъплъщава във всеки един от тези образи ще помогне на жената да постигне щастие и хармония в живота си.
Книгите на Ренар са изпълнени с практически занимания. Героинята й пътува по целия свят, за да открие тайните, методите и законите на женската енергия, въз основа на които е разработена уникалната програма.
В първата си книга „Изворът на женската” сила Лариса Ренар съчетава съвременните постижения на психологията с древните практики и познания, чрез които жените са поддържали вътрешната си хармония преди хиляди години.

В „Еликсирът на любовта” чрез нови техники тя дава:

Основните съставки и рецепти за щастие и постигане на всички желания:

– Техника за емоционално пускане;
– Упражнение за увереност;
– Визуализиране на идеалния мъж;
– Пречистване и изпълване на пространството;
– Пробуждане на желанието;
– Вибрации на свободата;
– Практика за връщане на мъжа;
– Прекъсване на връзката;
– Използване на силита на луната.

Отговорите на най-важните въпроси, които вълнуват всички жени по света:

– Къде да намериш мъжа на твоите мечти;
– Как да познаеш, че това е той;
– Какво да направиш, ако ти изневери;
– Как да постъпиш, ако се наложи да правиш важен избор в живота си;
– Възможно ли е да подариш сърцето си на някого и да запазиш целостта си;
– Как да запазиш любовта и страстта си след многогодишен съвместен живот;
– Как да помогнеш на мъжа до себе си да преодолява кризите в живота.

Сега всяка от вас сама може да приготви своя еликсир на любовта!

Първа стъпка: Ренар предлага на всяка от своите читателки първо да установи каква енергия преобладава в нея. Може да го направите много лесно: представете си мислено своя портрет и го оцветете в бяло и червено. От тяхното съотношение може да разберете дали във вас преобладава мъжката или женската енергия. Белият цвят отговаря за мъжката енергия, червеният – за женската. Така започва всеки тренинг, организиран от Лариса Ренар.

Вторият важен урок, който можете да започнете да учите още сега, е така нареченият „ККС” – това са трите неща, които никога не бива да използвате при общуване с мъже: критика, контрол, съвети.

Един съвет как да получите желания подарък:

Ако искате да получите желания подарък от мъжа, ето една малка тайна: произнасяйте молбата си откъм лявата му страна. Там по мнението на психолозите се намира зоната, чрез която мъжете възприемат информация. Всяка молба трябва да бъде формулирана лаконично и конкретно, като се изтъкне и полезността на подаръка. Дори красивото кожено палто и пръстенът с диамант могат да бъдат интересни и полезни според мъжката логика – нали именно жената отразява успеха на мъжа?

прочети или прослушай

=========================================================================

Шрила Свами Б. А. Парамадваити, Медитации за всеки ден


600 мъдри мисли за вътрешен мир, озарение и духовно израстване.










прочети или прослушай

=========================================================================

Крум Благов, Загадката Людмила Живкова

Това е първата пълна биография на Людмила Живкова. От нея ще научите: Кой е бил политическият й враг №1... Къде среща мъжете в живота си... Как йогите спасяват зрението й... Кога е писала стихове с лявата си ръка... Какво я свързва с Индира Ганди и Мария Антоанета... Кой назначава Ванга за научен сътрудник... Откъде КГБ научава сънищата й... Каква е истинската причина за смъртта й... Защо мисията й е била невъзможна... ... и още много неизвестни и крити досега факти за една от най-спорните и противоречиви личности в новата ни история.

Людмила - българската принцеса, но една различна принцеса, вярваща че е дошла с мисия да промени  България. Принцеса, която не се блазни от материални блага, чиито съпрузи са от обикновени семейства, а не са със „синя кръв“. Според нейни приближени, тя не е типичен представител на комунистическата власт - разочарована от действителността се увлича по източните философии, покровител е на дъновистите, близка е с Ванга, влияе се от идеите на Рьорих. Заради идеите, коите се опитва да осъществи, заради влеченията, които е имала и хората, които е покровителствала, тя е имала много противници, дори и във високите етажи на властта. От там са и многото хипотези, че нейната смърт е предизвикана. А така ли е наистина, знаят само времето и историята....


прочети или прослушай

=========================================================================

Богомил Райнов, Людмила. Мечти и дела

Погледите върху живота, делото и смъртта на Людмила Живкова са били сякаш винаги разнопосочни. Преди '89-та повечето от тях са облечени в лъже-обвивката на благоприличието.

След '89-та злите езици се оголиха и се появиха какви ли не изказвания. Повечето непристойни.

От две десетилетия насам едва сега излезе книга за Людмила, която заслужава да бъде прочетена. Когато я четях усещах искреността на думите, с които е написана. Както самият Богомил Райнов още в предговора  споделq, че ни веднъж не е отишъл да остави цвете на гроба на Людмила и то не защото му се свидят двата лева, а защото не обича гробища: „Та затова, наместо с цвете, реших да почета паметта й с тази книжка“.

Нека и ние почетем паметта й, като прочетем книгата и не забравяме мечтите и делата на Людмила.

„Людмила Живкова е единственият в XX век държавен деец, видял в Живата етика огромните възможности за усъвършенстване и одухотворяване на държавния строй чрез културата и високата философска мисъл“.

Святослав Рьорих
прочети или прослушай

=========================================================================

Валентин Сидоров, Людмила и Вангелия













прочети или прослушай

=========================================================================

Навлизане в платформата

Отлично попадение от Издателство "Паралелна Реалност"











прочети

=========================================================================

Откровения на Истината

Доста Откровения, в 1600 страници. Съдържанието е
е на стр. 11-12.










прочети

=========================================================================

Васил Канисков, Духовните учения и Българите

“Каква е задачата на българският народ? - Учениците от Школата, родени в този народ, трябва да претворят в живота си идеите от Словото: за живота на Любовта, за светлината на Мъдростта и за свободата на Истината - тези три свята са обединени в проявлението на Великия Учител. Те трябва да станат образци на това Учение и с делата си да предадат Учението на този народ, в който са родени в плът и кръв, за да изпълнят волята на Бога.Българският народ има за задача да Го приеме и предаде на славянските народи, а чрез тях - на всичките народи по света на планетата Земя”.





прочети или прослушай

=========================================================================

Пенелопи Куест, Да живееш с принципите на рейки

Πeттe пpинципa нa Peйĸи, ĸoитo д-p Mиĸao Уcyи пpeпoдaвa нa cвoитe yчeници, ca ocнoвни нacoĸи зa cпoĸoeн и щacтлив живoт, изпълнeн c дoбpoтa и блaгoпpиятни възмoжнocти. Teзи пpинципи ca тaĸa вaлидни и днec, ĸaĸтo ca били и пpeди пoчти cтo гoдини.

B тaзи ĸнигa извecтнaтa aвтopĸa и Peйĸи Maйcтop Πeнeлoпи Kyecт paзĸpивa знaчeниeтo и пpилoжeниeтo нa вceĸи oт тeзи пpинципи и oбяcнявa ĸaĸ тe мoгaт дa ни пoмoгнaт дa пpeвъpнeм живoтa cи в блaгocлoвия. Зa пocтигaнeтo нa тaзи цeл тя пpeдлaгa cлeднoтo: живeй в нacтoящия мoмeнт; живeй бeз гняв; живeй бeз тpeвoги; живeй c блaгoдapнocт; живeй c дoбpoтa; paбoти чecтнo и ycъpднo. Bcичĸo тoвa e пo cилитe нa вceĸи чoвeĸ и мoжe дa ce пocтигнe c пoмoщтa нa paзлични Peйĸи тexниĸи, oпиcaни тyĸ. Ocвeн тoвa в ĸнигaтa ca вĸлючeни и мнoгo пpaĸтиĸи oт дpyги cиcтeми зa caмoпoзнaниe и ceбepaзвитиe, ĸaтo нeвpo-лингвиcтичнoтo пpoгpaмиpaнe (HЛΠ), тexниĸaтa зa eмoциoнaлнa cвoбoдa (TEC), зaĸoнa зa изoбилиeтo oт Bceлeнaтa, paбoтa c Bиcшия Aз, дyxoвнитe вoдaчи и aнгeлитe.

Taзи ĸнигa мoжe дa бъдe oт пpaĸтичecĸa пoлзa ĸaĸтo нa пpaĸиĸyвaщитe Peйĸи, тaĸa и нa вcичĸи, ĸoитo нямaт инициaция в Peйĸи, нo ca иcĸpeнo oтдaдeни нa пocтигaнeтo нa yдoвлeтвopeниe и блaгoпoлyчиe във вcяĸa oблacт нa cвoя живoт.


прочети или прослушай

=========================================================================

Валтер Любек, Франк Арджава Петер, Уилям Ли Ранд - Духът на Рейки

"Духът на Рейки" е първата в света книга, написана от трима световно известни майстори, принадлежащи към различни направления в Рейки. Подобно на възникналото преди 150 години в Тибет движение Риме за запазване и обединяване в едно направление на най-ценното от всички духовни традиции в тибетския будизъм, в наши дни се появява движение, стремящо се да премахне всички различия между отделните направления в Рейки. Различни пътеки водят към целта, но целта е обща за всички - достигане на духовно развитие и добро здраве, затова Валтер Любек, Франк Арджава Петер и Уилям Ли Ранд разкриват пред нас:
– Какво представлява традицията на Рейки, историята на Хавайо Таката и съвременната рейки традиция в Япония.
– Природата и научното обяснение на енергията рейки.
– Какво е значението на символите и мантрите в Рейки.
– Взаимодействието на Рейки с меридианите, чакрите и аурата.
– Медитативните Рейки техники на д-р Усуи.
– Лечебните техники на д-р Чуджиро Хайаши.
– Взаимоотношенията между рейки майстора и ученика.

прочети

=========================================================================

Ричард Елис, Рейки и седемте чакри
Основен наръчник

От книгата ще научите:
- Каква е същността на лечебната рейки енергия;
- Каква е ролята на инициацията в рейки;
- Защо чакрите и рейки за неразривно свързани;
- Как с рейки можем да постигнем пълно и цялостно изцеление.


Ричард Елис описва по достъпен и увлекателен начин своето преживяване в света на универсалната рейки енергия, вдъхва сили на читателите да се докоснат до нея и да постигнат щастие и изцеление.




прочети

=========================================================================

Ел Колли, Белязана от Духа


Ел Колли

Родена на 4 ноември, 1947 , умира на 17 април, 2002.
Ел Колли описва себе си като „писател, иноватор, организатор, шаман-артист и духовен консултант, който през 1991 година преживява много неочаквано и без да е преднамерено търсено събуждане на кундалини.“ След този момент до края на живота си тя живее в постоянни, 24-часови прояви на тази събудена енергия.
Омъжена е за Чарлз Крес, в който тя вижда своя сродна душа и сътрудник, и който през целия този период е бил край нея неотлъчно, оказвайки неизменна помощ и грижа. През 1993 година те двамата започват проект, наречен Споделена трансформация, чиято цел е да „дава информация и подкрепа на процеса на спонтанно събудената кундалини„. Чрез него те помагат на хиляди хора, безвъзмездно предоставяйки информация за този процес чрез имейли, участие във форум и директно консултиране. Нейната статия за Основните симптоми на спонтанно събудената кундалини, която тя споделя в мрежата за Споделена трансформация, все още е една от най-цитираните в тази област.
По-късно Ел Колли започва да пише и книга, „Белязана от Духа“ („Branded by the Spirit“), в която описва своите преживявания и натрупани знания в областта на кундалини-процесите, но не успява да я довърши преди смъртта си през 2002 година. Тези глави от книгата, които са завършени, се предоставят безвъзмездно от нейния съпруг Чарлз Крес в Мрежата за споделена трансформация.

http://espirited.com/%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B8/

Техният превод на български език става инициатива на този сайт със съвсем същата цел, както е била целта на Мрежата за споделена трансформация, – „да дава информация и подкрепа на процеса на спонтанно събудената кундалини„. С други думи, „щафетата“ е продължена. С цел да запазя нейното дело, създадох и сайт, представящ нейната книга и на английски език: www.elcollie.wordpress.com

прочети или прослушай

=========================================================================

Николай Рьорих, Шамбала. Знаците

"Тази книга е едно послание от нови светове и бъдни векове, самият й прочит е посвещение, което допринася за историческата еволюция на човечеството: умирането на старото и раждането на новото съзнание, на нова надежда за спасението на света..."









прочети или прослушай

=========================================================================

Вероизповедания

Протестантство; Икуменизъм; Католицизъм; Конгрешани; Методисти; Баптисти; Петдесятни църкви; Божии църкви; Неопетдесятни църкви; Мормони; Църква на Иисус Христос и на светиите от последните дни; Свидетели на Йехова; Сциентолози; Сатанисти; Движението Анастасия; Движението Висарион; Тракийска църква; Бахайска общност; Обединителна църква на Муун; Кришна и съзнание; Трансцедентална медитация; Ошо; Деца на Бога; Окултизъм; Ню Ейдж; Дъновизъм





прочети

=========================================================================

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 <== 8==> 9 // 10 // 11 //