КНИГИ – контактьорство, послания – 2



2/3


Емилия Манолова, Плеядианците: Ние сме тук 


Заслугата за създаването на тази книга е на многобройните читатели на посланията на Плеядианците по цял свят. Всички, прочели техните книги, имат множество въпроси, част от които са задавани на Плеядианците при личните посещения на Барбара Марчиняк в много градове и страни. В България досега са издадени книгите "Вестителите на Зората", "Земята", "Пътят на силата" и  "Семейството на светлината", предадени на човечеството чрез Барбара Марчиняк, както и "Земята, щастлива отново" и "Човекът, божествен отново", предадени за България чрез Багрина Кларк.








прочети или прослушай 
  
=========================================================================

Барбара Марчиняк, Пътят на силата
Плеядианска мъдрост за един обзет от хаос свят


Чрез Барбара Марчиняк плеядианците ни казват, че живеем във време, в което имаме възможност да се освободим от силите, задържащи нашето жизнеутвърждаващо съществуване, разширено осъзнаване и духовно израстване. Те ни предизвикват да отхвърлим старите модели, които ни ограничават. Барбара ни представя плеядианските ключове за отваряне на човешкото съзнание към неограничените възможности на вдъхнове живот в човешко тяло.


=========================================================================

Вирджиния Есен и Ъруин Фюрст, ЕНЕРГИЙНИ БЛАГОСЛОВИИ ОТ ЗВЕЗДИТЕ
СЕДЕМ ПОСВЕЩЕНИЯ
Поредица „Послания от Космоса“


За хората, които търсят духовно ръководство, тази книга представлява енергиен портал за получаването на трансформиращи енергийни инициации направо от духовните учители в седем различни звездни системи. Тези учители представляват Космически консорциум, който е избрал седемте най-необходими енергийни качества, които са важни за хората в настоящия момент от тяхната еволюция.
Ето звездите, от които учителите са готови да изпратят своите енергийни благословии:
АРКТУР ще ви предложи благословията на Надеждата, чрез която всички неща стават възможни.
ПОЛЯРНАТА ЗВЕЗДА ще ви даде благословията на Дишането, за да ви помогне да се освободите от минали ограничения.
ПЛЕЯДИТЕ ще ви предложат благословията на Любовта, за да отворите безопасно чакрата на сърцето.
ВЕГА ще ви разкрие благословията на Състраданието, за да го използвате за себе си и за останалите хора.
БЕТЕЛГЕЙЗЕ ще ви даде благословията на разширеното Осъзнаване на Душата.
РИГЕЛ ще ви покаже благословията на целостността от Обединяването на материята с духа.
СИРИУС ще ви даде благословията на разширеното Христово Съзнание.


прочети или прослушай  

=========================================================================

Лий Каръл, Финалната епоха
книга 1 


"Аз съм Крион от магнитната служба. Моето същество е посветено на служенето. Никога не съм бил човек или нещо друго, освен Крион. Предназначението ми е да служа по определен начин в цялата Вселена, където има същества като вас. Всички ние сме свързани помежду си и принадлежим към Цялото, наричано от вас Бог. Вие сте частица от Бога и притежавате силата да бъдете толкова възвишени от вашата страна на воала, колкото сте били, преди да дойдете тук. Всички ние сме колективни по дух, дори когато сте на Земята и между вас и истината се спуска воал. С моя помощ ще получите възможността да видите резултатите от съчетанието на физическото, умственото и духовното за постигането на истинската наука. Това изисква умения, които вие все още не използвате напълно, макар вече да имате силата да ги развиете. Вие сами ги заслужихте. АЗ съм Крион. Приемете ме с Любов!"

"За всеки, който е готов за следващата еволюционна стъпка, тази информация от Крион е безценна. Тя е насочена едновременно към самоизцелението и лечението на планетата. Крион наистина ни дава да разберем, че всичко е наред, а нас ни чака работа за вършене."


прочети  или прослушай 

=========================================================================

Лий Каръл, НЕ МИСЛИ КАТО ЧОВЕК
Крион
Книга втора


Мечтали ли сте си някога да седите в нозете на ангел или на велик учител и да разпитвате за всичко? Е, това е същото. В първата книга Крион ни разказа много за механизма на нещата и какво означават за нас всичките нови енергии, но аз имам толкова много други основни въпроси... както и читателите на Книга Първа.

Не мога да пропусна тази възможност да продължа да питам, а вие можете да споделите отговорите, тъй като задаваните въпроси идват от мен и от неколцина избрани читатели. Те са темата на настоящата книга.
Лий Керъл

"За всеки, който е готов за следващата еволюционна стъпка, тази информация от Крион е безценна. Тя е насочена едновременно към самоизцелението и лечението на планетата. Крион наистина ни дава да разберем, че всичко е наред, а нас ни чака работа за вършене."
Луис Л. Хей

=========================================================================

Лий Каръл, Алхимия на човешкия дух
Крион
Книга трета


Скъпи читателю, каня те да поемеш по пътя на тези страници заедно с мен. Докато четеш, ще осъзнаеш, че целият смисъл на тази книга е да ти даде информация, която ще се превърне в упълномощаване за самия теб. Аз не предлагам нищо, към което да се присъединиш, нищо, към което да допринесеш, никаква доктрина, на която да се отдадеш... и никакво духовно наказание, ако решиш да изоставиш книгата. Посланието на Крион се дава с най-чистата любов, която съм изживявал някога. Всички, които разбират какво имам предвид, ще открият тук същата енергия като онази, която намериха в Книга първа и Книга втора. Причината е проста: Духът ви говори като на равни, а предаваната любов днес има същата енергия както по времето, когато се с създавала планетата. Енергията е чиста, позната и добронамерена. Ако усещането ви напомня за дома, тогава действително сте доловили истината за вашата същност!
Лий Каръл

=========================================================================

Лий Каръл, Притчите на Крион
книга четвърта 


Притчите, които Крион ни разказва, за прости истории - понякога звучат даже детински - но обикновено изискват многократно четене и задълбочено вникване, за да бъде открито истинското им значение.

Притчите или "пътешествията" в тази прекрасна книга разказват за отделни човешки същества и техните реакции към специфични житейски обстоятелства. Крион говори за новите дарове от Бог, които можем да получим, докато навлизаме в тази Нова епоха. Той ни съобщава добри новини за бъдещето, вместо "апокалиптичните" предсказания, които почти неизменно съпътстват смяната на хилядолетията.

Независимо дали вече сте запознати с книгите на Крион, или това е вашата първа стъпка в неговия свят, ще откриете, че тази творба е вдъхновяващо и затрогващо приключение, което ще ви отведе на такива места в ума и душата ви, каквито дори не сте си представяли до този момент!



прочети  или прослушай 

=========================================================================

Лий Каръл, Пътуване към дома
книга пета 


Крион е деликатна, любяща същност, която понастоящем е на Земята, за да ни помогне да преминем към висшата енергия на нашата Нова епоха. Думите на Крион са променили не един живот и са внесли любов и светлина в някои от най-мрачните кътчета на нашата съкровена същност. Сюжетът на “Пътуване към дома” е вдъхновен от Крион и написан от Лий Каръл.

Тази увлекателна притча разказва историята на Майкъл Томас, един на пръв поглед най-обикновен човек, който е роден в Минесота и понастоящем работи в Лос Анджелис. Той олицетворява образа на средностатистическия човек и неговото неудовлетворение. След като преживява инцидент, при който едва не загива, Майкъл е посетен от мъдър бял ангел, който го пита какво всъщност иска той от живота. Той отговаря, че най-много иска да си отиде… У ДОМА!

За да стигне до своята крайна цел, Майкъл трябва да премине през редица приключения и изпитания в удивителна страна, обитавана от ангелски създания, мъдри учители и дори злонамерени същества. Неговото пътуване е емоционално, забавно, будещо страхопочитание, каквото той изобщо не си е представял.

Тръгнете заедно с Майкъл Томас на неговото метафизично пътуване към дома… това е прекрасно и паметно пътешествие, което ще запомните завинаги!


прочети  или прослушай 

=========================================================================

Лий Каръл, Партньорство с Бог
Крион
книга шеста


Тази книга е посветена на Партньорството с Бог. Каква по-значима цел може да има човешкият живот? В началото книгата ни подготвя с посланието, че за всеки от нас има една златна стая, а в нея на трон седи златният ангел на нашата истинска същност. Винаги, когато поискаме, можем да седнем на този трон и да получим даровете на Духа. Затова поредицата от послания "Седнете на стола" е основополагаща за цялата концепция за партньорството. Разгледана е същността на партньорството с Бог и са представени практичните страни на онова, с което разполагаме сега. Крион обяснява различни житейски ситуации, разказва ни за човешката биология и дава нови послания по темата за извисяването.

Представени са и откровенията на Крион за индиговите деца - практическа информация със съвети за общуването с тези деца и характерните им признаци. В книгата са разгледани и две много могъщи качества на новата епоха - намерението и съ-творението.

Скъпи читатели, насладете се на шестата книга на Крион! Тя е написана за вас. Неслучайно четете тези редове. Отпуснете се и се порадвайте на любящия глас от дома!


прочети  или прослушай 

=========================================================================

Том Кениън & Вирджиния Есен, МАТЕРИАЛЪТ ХАТОР – ПОСЛАНИЯ ОТ ЕДНА ИЗДИГНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Поредица ПОСЛАНИЯ  ОТ КОСМОСА


Материалът, който ще прочетете, идва от група същества, известни като Хаторите, които са членове на една издигната междугалактическа цивилизация. Те съществуват в четвъртото измерение на нашата Вселена. Казват, че са нашите по-големи братя и сестри по отношение на съзнанието и са свързани с човечеството от хилядолетия. Работили са с хора от древен Египет посредством култа кьм плодородието на небесната богиня Хатор. Те са майстори на звука и енергията и са предали тези си знания на тибетските мъдреци и монаси. Голяма част от древните техники, които се практикуват в Тибет и сега, са наследство от тези издигнати многоизмерни същества.

Техните послания до съвременното човечество могат да ви помогнат:
• Да усвоите техники, необходими за изграждане на изпълнено с енергия тяло и издигнато съзнание.
• Да разбирате кога вашата лечебна енергия притежава жизнената сила Ка и е способна да лекува другите.
• Да узнаете истинското значение на вашата ДНК, възможностите за нейната промяна и спираловидна трансформация.
• Да определите своето място в многоизмерната вселена.
• Да доловите реалната значимост на фотонния пояс.
• Да разбулите скрити фрагменти от историята на Земята.


прочети  или прослушай 

=========================================================================

Арктурианския Коридор 


Арктурианският Коридор – това е тунел от светлина, служещ за междупространствен портал в пето измерение и по-високо. Благодарейки на това, че Коридора е разположен близо до Арктур, и на нашето древно задължение да съдействаме на тези, които се намират на Пътя за Възнесение, Арктурианците бяха избрани за Пазители на Гея по времето на Нейният преход и на Нейните обитатели през четвърто в пето измерение и по-високо. Жителите на Арктур се възнесоха над пределите на трите измерения преди еони години. От тогава те служат за пазители на тези, които избират да следват най-висшият Път на Чистото Съзнание и които сега се пробуждат за многото таланти на тяхното истинно Многомерно „Аз”.



прочети  или прослушай 

=========================================================================

Алманах на посланията от Сириус
http://www.sirius-ru.net 


Тази книга е съставена от диктовките, дадени от Възнесените Владици чрез Посланика

Татяна Микушина.
Диктовките бяха давани всеки ден от 4 март 2005 г. до 30 юни 2005 г. Още в същия ден те бяха публикувани в сайта на Посланика: “Сириус” http://www.sirius-ru.net и бяха разпращани на абонатите на сайта по електронната поща.
Доколкото ни е известно, подобен експеримент се извършва за първи път от Владиците.
Всеки ден в продължение на почти четири месеца жителите на рускоговорящите страни имаха възможност да се запознават с нова диктовка.
И по-рано е ставало общуване на Възнесените Владици с намиращите се във въплъщение хора. Знаем за диктовките, приети от посланиците Марк и Елизабет Профит и публикувани в САЩ чрез организацията Самит Лайтхауз.
Русия също е имала своите посланици. Общоизвестни са примерите с Е.П. Блаватска,
Елена и Николай Рьорих и други хора, имащи способността да приемат послания от ефирните октави.
Отличителната особеност на тези диктовки е тази, че в тях Владиците дават препоръки за сегашната, конкретна историческа ситуация в Русия и в целия свят. За постигане на целите си този път Владиците използват не само подготвен от тях Посланик, но и възможностите на Интернет.
В диктовките се съдържат препоръки и наставления, необходими като въздуха за
днешното поколение. Освен това в тях са дадени съвършено уникални знания за кармата, пътя на посвещенията, за особеностите на новия етап, пред който се намира човечеството днес.
Надяваме се, че знанията и Ученията, които се съдържат в тези диктовки, ще доведат до промени в съзнанието на всеки, който се заеме сериозно с тяхното изучаване. И заедно с изменението на съзнанието на хората, ще се промени и светът, който ни заобикаля.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Рамта, Бялата книга
(чрез Джей Зи Найт)


Рамта е един от най-известните учители на нашето съвремие и не е въплътен в човешко тяло. Преди 35 000 години е бил велик завоевател, след което е преживял Просветление и Възнесение. Според него „човек има само един път за спасение - да осъзнае своята божественост”. От 1977 г. той предава своето учение чрез една земна жена, на име Джей Зи Найт. Бялата книга е класически текст, който ни запознава с историята и учението на Рамта. Тук са засегнати въпроси за еволюцията, реинкарнацията, смисъла на живота и смъртта, любовта, просветлението, силата на мисълта и Висшата Реалност.




прочети или прослушай 

=========================================================================

Рамта, Паралелни животи и измененията в квантовото поле
(чрез Джей Зи Найт) 


Всяко движение в квантово състояние създава паралелен живот, в който всичко е различно. В това паралелно съществуване съзнанието не напуска тялото, оставяйки го в старото състояние, тялото също може да живее в паралелния свят, тъй като се състои от квантов материал. Това, което по-рано е управлявало живота ви, сега остава на втори план. Старите влияния повече не оказват въздействие на хората, вещите и събитията около вас. Това знание е ключът към нашата божествена същност.





прочети или прослушай 

=========================================================================

Тони Стаббс, Ръководство по извисяване 


Първият вариант на тази книга написах за три седмици през януари 1989г.През декември 1988г. аз осъзнах в себе си енергия, наричаща се Серапис и заявяваща, че нейна задача е съдействие за интелектуална яснота и дисциплина, необходима за Извисяването.
Така започна вътрешния диалог със Серапис, който в началото на януари съобщи за намерението си да напише заедно с мен книга на тема Извисяване.Ние бързо разработихме метод за написване.Всеки сеанс аз започвах със зареждане от Серапис и после просто пишех.Често чувствах как Серапис опипваше моята памет, за да разясни определена концепция или израз.Но след предаване на някаква идея, той предоставяше нейната формулировка на мен.
Тогава не разбирах, но сега знам, че моята енергия идва от  Серапис.Нашите честоти са толкова близки, че ходът на мислите беше непрекъснат: нашите съзнания се сливаха едно с друго.В резултат но това се появи комбинация от материала от Серапис и знанията, които вече имах, но комплектовани от Серапис по нов начин.Когато започнах да прилагам техниките, описани в тази книга, нашата връзка се усили още повече.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Сал Рейчъл, Послания на основателите


Трудно е да се дава информация в логична последователност, която е предадена от съзнание, развито много по-високо от човешкото разбиране, каквото е на Основателите. Може да се стори, че следващите послания представляват диалог в реално време между две или повече същности, но голяма част от информацията, предадена от Основателите, е била „вкарана" във вид на „пакети" в свръх съзнателния ум на канала /канализиращия/. След това, тя е кристализирала в съзнателния ум, за разпространение в обичайния формат.

За да могат въобще да общуват с нас, Основателите е трябвало да понижават част от своите вибрации от 12-то ниво на плътност, до 7-мо ниво, преди да се опитат да установят контакт са канала. В първото послание ние предоставихме описание за това кои са Основателите, чрез тях самите. С прочитането на различните послания, ще започнете да разбирате техния произход и съзнание. Най-големият проблем в предоставянето на тази информация, се явява общуването от техните сфери на съзнание с нашата, за да може информацията да бъде изчерпателна и полезна за човешката еволюция.
Те избраха този канал, защото той притежава на учна и духовна подготовка, както и способност за словесно формулиране и изразяване.
Сега има много Богове Творци, говорещи чрез хората. Това винаги е една група и един канал. Ние поощряваме търсенето на допълнителен материал, доставян на Земята от други групи от Богове Творци и други канали. В мнозинството от случаите, материалът ще е много близък до тази информация.
Имайте предвид, че общуването между хората и Основателите е енергийно. Една част от тяхната енергия ви обгръща, докато четете тези думи. Поз волете на тази част от енергията, която резонира с вашата душата, да дойде и да помогне за пробужда нето ви.
Сал Рейчъл

прочети или прослушай 

=========================================================================

ВИВАМУС
ИСТОРИЯТА НА САНАТ КУМАРА.
ОБУЧЕНИЕ НА ПЛАНЕТАРЕН ЛОГОС
посредством Джанет Макклър


Не е ли чудо колко красиво е сътворена Земята? Когато видиш спускането на величествения водопад от стръмните скали, преливащата гама от цветовете на залеза или когато навлезеш в спокойствието и тишината на гората, нима няма да възкликнеш: „Как е създадено всичко това? "Вероятно Бог - Създателят - е имал представа как ще изглежда сътворена Земята и въпреки това е възкликнал учудено: „Как може всичко това да бъде толкова прекрасно и толкова живо?"

Аз, Вивамус, който от скоро съм на Земята, бих искал да ти разкажа историята на едно велико същество, как Земята е дала възможност на великото същество на име Санат Кумара, Планетарния логос на тази планета, да „премине през велики прелести", през мъдростта и старанието. в тази книга е описана неговата история. Нека видим заедно как той е станал Планетарен логос, администратор на Земята или по-точно нейният президент.
Той е започнал точно като теб и аз бях в неговото съзнание като светлина. Много еони той живя в тази светлина, наслаждавайки се на играта с великолепните цветове, и беше обучаван от Ангели и Учители. Съществуването му изглеждаше прекрасно.
Постепенно той достигна точка на осъзнаване, която даваше достъпа към физическото ниво. Остана там известно време и когато вече беше готов, му беше показана следващата стъпка. Той трябваше да отиде на една специална планета в тази Галактика и да приеме физическа форма.
Беше му казано, че Създателят е избрал неговата роля на тази планета, като участва в цялостната й еволюция. Задълбоченото проучване на природата на физическата реалност му показа, че му се предоставяше уникална възможност. Нетърпеливо очакваше процеса на своето раждане, който беше вече започнал...

прочети или прослушай 

=========================================================================

Клер Хартсонг, Анна, бабата  на Иисус...


Послание за Мъдрост и Любов 











прочети или прослушай 

======================================================================

ТРАКИЙСКИТЕ ПОСЛАНИЯ

Този сборник с Тракийските Послания идва тъкмо навреме в ръцете на по-широката публика у нас и съдържа материя, която представлява голям интерес за всеки сериозен изследовател на Тракия и древното непознато (или по-малко познато) минало по Българските земи. Въпреки че за много от българските читатели материалите поместени в сборника може да се окажат културна новост, тук трябва да отбележим, че в голямата си част те са очевидно добре познати както на ранната Християнска Общност по тези земи, така и на по-сериозните и реномирани съвременни световни библиотеки. Интересен е също така фактът, че мнозина измежду така наречените Отци на Християнската Вяра, като Ориген, Св. Климент Александрийски, Св. Кирил Ерусалимски, Йероним и други, споменават в трудовете си немалка част от поместените тук писмени източници и ги оценяват като ценни инструменти за изграждане във Вярата! Църквата на Тракия трябваше отдавна да направи Тракийските Послания достояние за широката публика от Тракийски почитатели в нашата страна! За всички непредубедени вярващи или невярващи българи, тази книга отваря нова страница на нашето национално съзнание и обещава да бъде любимо четиво за всеки родолюбец!


=========================================================================

Памела Крибе, Герит Гилен - Христос говори

Добре дошли! Ние представяме духовни послания за вътрешното израстване, Христовата енергия, служителите на Светлината, новата Земя и прехода от его-съзнание към съзнание, базирано на сърцето. Тези послания са получени като резултат от вътрешна връзка с Йешуа. „Йешуа бен Йосиф” е оригиналното арамейско име на Исус, персонификацията на Христовата енергия на земята. В тези ченълинги той се представя под името Йешуа – наш брат и приятел, а не като обожествения авторитет, в който го е превърнала традицията. Неговата енергия все още е достъпна за нас не толкова като определен набор от идеи и правила, а като пътепоказател, който ни сочи пътя към Христос вътре в нас. 



=========================================================================

Елън Г. Уайт, Истината за Ангелите


Тази книга разглежда неща,които имат глобално значение.

Безброй телевизионни програми представят участието на ангели в човешките дела.
Известни всекидневници с огромен тираж разпространяват широко многобройни случки с извънземни посетители.
Книги с истории за свръхестественото изпълват щандовете и често стават най-четените.


Във всяка страна хората си задават въпроси като : Ако ангелите съществуват,кои са те? Духове на мъртвите ли са? Как са настроени към нас - приятелски,или враждебно?

Как общуват с нас?


Повечето отговори давани от "авторитети" ,не задоволяват искрено търсещия истината човек.Много от тях са чиста спекулация.Някои нарочно целят сензация,а други са основани на фалшиво тълкуване на Писанието.

В контраст с всичко това книгата пред вас е изпълнена с вдъхновена от Бога информация.Тя предлага отговори,основани солидно в Словото Божие.Излага не само истината за ангелите,но вярваме ще води читателя към по дълбоко духовно прозрение.
Първата глава предлага общ поглед върху съществуването и действията на съществата от невидимия свят.Втората глава илюстрира някои от многобройните начини,по които ангелите са взимали участие в личния живот на хора.Третата глава представя историческата последователност на събития и преживявания,в които ангелите са имали главна роля.Тя започва с бунта на Луцифер в небето преди сътворението на този свят и завършва с ролята на ангелите във великото бъдеще.
Книгата е безценен източник на информация,но и нещо повече - тя повдига завесата,разделяща видимия от невидимия свят,разкрива участието на ангели в събития,които светските историци предават,но не могат да обяснят,дава на читателя чувството,че е свидетел на тези събития - това е наистина вълнуващо!
Ние вярваме,че книгата ще бъде оценена от търсещите истината по целия свят,че тя ще им помогне да разпознават подправената изява на духовете и да ходят с Бога във всекидневния си живот;ще ги води към търсене на общуване със святите ангели и към радостта от него.

прочети

=========================================================================

Елън Г. Уайт, СЪБИТИЯТА НА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ
ОПИСАНИЕ НА ПОСЛЕДНАТА ЗЕМНА КРИЗА
Извадки от писанията на Елена Г. Вайт

Като израз на стремежа ни “да се възвестява тази вест постоянно на хората” сме подготвили книгата “Събитията на последните дни”. Много от публикуваните в книгата цитати са взети от предишни публикации на книгите на Елена Вайт, но известен процент от цитатите се предлагат за първи път. Въпреки че не сме обхванали всичко, което Елена Вайт е написала за последните земни събития, ние сме се постарали да включим най-важното от него.
В края на всеки цитат е дадена книгата, от която е взет, както и датата на неговото написване или пък годината, когато е бил публикуван, докато Елена Вайт е била още жива. В курсив сме прибавили и някои обяснения, като сме се ръководили от мисълта,че допълнителната информация ще бъде от полза за чи-тателите.
Опитали сме се да подредим цитатите на Елена Вайт за последните събития в логическа последователност. Не претендираме обаче, че сме подредили бъдещите събития по реда на тяхното изпълнение. Имайки предвид голямата важност на опитността на Божия народ в предстоящите дни, когато всеки ще застане сам “като че ли няма друг човек освен него на земята” (“Адвентен библейски коментар”, т.7), от основна важност е всеки християнин да има собствено убеждение, което да се основава на индивидуалното изучаване на Библията и на личната връзка с Господа.
От Издателите

=========================================================================

Елън Уайт, Животът на Исус 


Елън Гулд Уайт (на английски: Ellen Gould White), позната в миналото в България и като Елена Вайт, по рождение Хармън (англ. Harmon) (1827 - 1915) е известна като радетел за образование, човешки права, равенство между расите, премахване на робството и много продуктивна християнска писателка, чиито творби са преведени в цял свят. Заедно със съпруга си, Джеймс Спрингер Уайт (на английски James Springer White), са едни от съоснователите на Църквата на адвентистите от седмия ден.



Елън Г. Уайт заедно с нейните родители е била член на методистката църква, където тя се кръщава през 1842 г. Тъй като нейните родители поддържали разбиранията на Милъристите, били изключени от методистката църква през 1843 г. В резултат Елън Г. Уайт се присъединява към адвентистите.



По голямата част от живота си живее в Съединените американски щати. От 1890 до 1900 живее в Австралия. Елън Уайт посещава също така и някои европейски страни.



Според свиделството на очевидци Елън Уайт е притежавала пророческа дарба. По време на нейните видения, които са предадени след 1844 г., е чувствала една особена божествена близост и специално поръчение, което е предавала устно и писмено. Нейните видения са допринесли много за утвърждаването на учението и развитието на Църквата на адвентистите от седмия ден. Елън Уайт не е прибавила нови догми чрез нейните видения, а само е потвърдила съществуващи разбирания за определени библейски учения.



Елън Уайт никога не е претендирала за титлата "пророчица", но по-скоро - Божия вестителка. Тя нарича своите свидетелства "по-малката светлина" (англ. lesser light), която води хората към "голямата светлина [Библията]"



Въпреки това нейната роля и значение се приемат от различни адвентисти по различен начин. Докато някои виждат в нейно лице и в нейните писания една пророческа водеща роля, други я разглеждат като духовна писателка, чиито писания служат повече за лично духовно насърчение.

прочети или прослушай: част 1 ; част 2 

=========================================================================

ИЗБРАНИ ВЕСТИ ТОМ I
Извадки от трудовете на Елън Г. Уайт

Да се предлагат книги на Елън Уайт десетилетия след нейната смърт изисква едно обяснение. Читателят може да бъде спокоен, щом разбере, че "ИЗБРАНИ ВЕСТИ", както и други книги от "ДУХА НА ПРОРОЧЕСТВОТО", издадени след 1915 година, датата на смъртта на автора им, са публикувани в хармония с разпорежданията и завещанието, оставени от Елън Уайт.
В момента на своята смърт господната вестителка е оставила на църквата, като трайно съкровище, един ансамбъл от повече от 100 000 страници, съдържащи нейните книги, които са още в продажба, както и 4 300 статии, включени в периодични издания на деноминацията, двадесетина брошури, изчерпани произведения, освен нейните ръкописи, вестници и писма.
През последните години от своя живот Елън Уайт бе загрижена за бъдещото използване на публикациите на поверените и пророчески вести, все по-обширни по мащаби.
На 9 февруари 1912 година в последното си завещание тя дава точни указания относно грижатите, които ще трябва да се положат за нейните литературни трудове. Пет души са посочени от нея, за да участват през целия си живот в "Комитет на настоятелите", натоварен да се грижи за нейните писания.
За тази важна работа Елън Уайт избира хора от ръководителите на деноминацията, натоварени с тежки отговорности в администрацията на църквата. Ето техните имена:
Артур Дж. Даниелс, тогавашен Председател на Генералната Конференция; Френсис М. Уйлкокс, тогава главен редактор на "Ревю енд Хералд"
Чарл Джонс, дългогодишен директор на "Пасифик прес"; Класенс Крисрър, един от нейните секретари, отстъпен й от Г. К., а по-късно секретар на Далекоизточната дивизия;
Уилям Уаит, нейният син, пътувал много с нея след смъртта на пастир Джеймс Уайт през 1881 година и помагал в нейната издателска дейност, освен всичко друго.
Инструкциите, оставени от Елън Уайит, дават правото на този комитет да продължава да издава нейните книги, предвид по-широкото им разпространение на други езици, освен английски, и за едно "Отпечатване сборници от моите манускрипти".
Тя очаква след нарастването на църквата и появата на нови нужди, преминавайки през нови кризи, да се появи
необходимост от сборници с нейните писания, предлагащи разнообразни наставления, извлечени от нейните ръкописи, брошури и статии в периодичните издания.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Елън Уайт, ВЕЛИКАТА БОРБА
между Христос и Сатана


Защо трябва да прочетете тази книга?



За милиони хора животът изглежда безсмислен и абсурден. Науката, техниката, а даже

и философията и богословието са описвали човека просто като създание, появило се в
резултат на случайност. Но въпреки това, съзнателно или не, човешките същества приемат трудно едно безцелно съществуване. Опитване на опияти, протести и бунт, насилие - това са в много случаи ирационалните прояви на хора, борещи се със своята ужасяваща самотност и нищожност сред този свят. Като сираци викат те в своята самота и отчаяние:
“Кой съм аз? Кои са били моите родители? Защо са се отказали от мене?”.
Обръщаме се за отговор към науката, насочваме нашите големи радиотелескопи към
пулсиращите звезди, за да запитаме: “Има ли някой там, който да ме познава? Интересува
ли се някой от мен?” Но науката не дава отговор. Тя е предназначена само да задава
въпроси. Какво е устройството на атома? Как може да се дели той? Как работи умът ни? Как е създадена вселената?
Науката не може да ни отговори защо съществува атомът, защо съществува човекът, защо има вселена изобщо. Нито пък може да отговори на онези уникални въпроси, които засягат човешкото мислене.
Ако съществува смисъл и справедливост във вселената, защо лошите хора просперират, а добрите страдат?
Има ли живот след смъртта? Нашата личност продължава ли да живее?
Днешните християнски църкви наистина ли говорят за Бога? Що е истина?
Какво е бъдещето на света? Ще приключи ли той с писъка на детето, борещо се за последна глътка въздух в замърсената атмосфера на едно недалечно бъдеще, или с
взривяващата болка от атомен пъкъл, предизвикан от черната гъба на ядрената експлозия?
Или пък човекът (който никога досега, поне в своята писана история, не е показвал каквато и да било способност да контролира най-упорития си враг - собственото си “аз”) ще
постигне някаква по-висша степен на развитие, от която ще успее да победи злото,
войната, бедността и ... даже смъртта?


Тази книга дава отговорите и те са окуражителни. Животът наистина ИМА смисъл! Ние

не сме сами във вселената. Има Някой, Който се грижи за нас. Някой, Който е наистина
заинтересуван от човешката история, Който сам стана човек, за да можем да се свържем с
Него и Той с нас. Някой, Чиято силна ръка е била над тази стара планета и ще я заведе в
мир, и то скоро.

прочети или прослушай: част 1 ; част 2 

=========================================================================

Елън Уайт, Патриарси и пророци

Тази книга отговаря на основните въпроси, които човечеството се е опитвало да разбере още от зората на историята си. Откъде идва нашата планета, каква е крайната цел за нея и ролята й в общия план на Създателя?
Великата борба между истината и заблудата, между светлината и тъмнината, между силата на Бога и силата на злото е тема, която ще привлече нашето внимание. Читателят ще намери ново значение и разбиране за историята на човешкия род, както е записана в книгата “Битие”, която разкрива как Бог се е отнесъл към бунта и показва удивителната Божия благодат в провидението Му за спасяване на грешния човек. Читателят бива върнат назад във времето, когато плановете и намеренията на Бога се откриваха ясно на избрания Божи народ.
Стилът на книгата е достъпен, езикът е ясен и изразителен. Книгата дълбоко вълнува сърцето и събужда най-живите емоции на душата.
Препоръчваме я на онези, за които изучаването на Божествения план за изкуплението на човека е удоволствие. А у всички други би събудила интерес и желание да разбират Писанията.
От издателите
прочети или прослушай: част 1 ; част 2 

=========================================================================

Елън Уайт, СЕМЕЙСТВОТО И ПРОБЛЕМИТЕ НА ИНТИМНИЯ ЖИВОТ 

Подбудени сме от силното чувство за християнски дълг и любов към човечеството да представим пред читателите този материал.. Вярваме, че темата, засегната в него, е от изключителна важност и че никаква фалшива деликатност не бива да ни пречи да повдигнем и да изследваме въпроса, от който зависи настоящото и бъдещо благополучие на много хора. Като народ, изповядващ, че очаква идването на Господа и подготвящ се за живот в Неговото свято присъствие, може би твърде дълго сме мълчали по отношение на този голям източник на физическа, умствена и морална поквара. Ето защо остава висшето задължение и отговорност да се изясним по този въпрос. Затова апелираме сериозно към родители и настойници да отдадат дължимото за масовото и съзнателно разпространяване на този труд.



=========================================================================

Урия Смит, ПРОРОЧЕСТВАТА В КНИГАТА НА ДАНАИЛ
И ИСТОРИЯТА НА СВЕТА

„Има нужда от още по-задълбочено изучаване на Божието Слово, като особено внимание трябва да се обърне на книгите „Данаил” и „Откровение”. Светлината дадена на Данаил от
Бога е предназначена за тези последни дни. Нека четем и изучаваме Данаил 12 глава. Там се намира предупреждението, което всички трябва да разберем, преди да дойде краят.
Последнатa книга на Новия завет - Откровението, е изпълнена с Божествени истини, които трябва да знаем. Откровението трябва да се изучава със старание и прилежност от Божиите чада и да бъде ясно разбирано. Истината не бива да бъде прикривана, защото тя ни представя какво ще бъде бъдещето.
Тържествените вести, които са дадени по реда си в книгата „Откровение” имат за цел да завладеят вниманието и умовете на Божия народ.”
Ако Данаиловите видения бяха разбирани, народът би могъл да разбере по-добре и виденията на Йоан. Но в определеното време, Бог подейства в избрания Си служител Вилхелм Милер, който чрез яснота и чрез силата на Светия Дух, разтълкува пророчествата и показа хармонията между Данаиловите и Йоановите видения и другите части на Библията, и се опитваше да внуши в сърцата на народа - светите, страшни предупреждения на Словото, за да се приготви той за Христовото идване. 


=========================================================================

Майкъл Сала, Галактически контрашпионаж – Изобличаване на Тайната Контраразузнавателна програма срещу Извънземни Контактьори

През ранните 50 години на XX в. определена група личности започва да заявява директни физически контакти с „човеко-изглеждащи” представители на различни извънземни цивилизации. Тези „контактьори” твърдят че им е дадено познание от извънземните относно напреднали технологии, философски вярвания и относно техните опити да подпомогнат човечеството да стане част от галактическото общество със свободни контакти с извънземни цивилизации. Контактьорите описват извънземните като великодушни и отнасящи се с уважение към човешката свободна воля и също че са родствено свързани с човечеството, което ги прави наши „космически братя”. От контактьорите става ясно и че извънземните, които в повечето случаи били неразличими от хората тайно се били интегрирали в човешкото общество. Техните цели били да се запознаят по-добре с различните национални култури и/или да участват в образователна програма, която да подпомогне човечеството за неговия галактически статус. Контактьорите започнали да разпространяват на масовата публика съществото на техния опит и познания придобити при техните взаимодействия с извънземните.

прочети

=========================================================================

Мариана Везнева, ДИАЛОГЪТ ЗАПОЧНА
ДИАЛОГЪТ МЕЖДУ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЖИТНИТЕ
ФОРМАЦИИ И БУДНИТЕ УМОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ВЕЧЕ
Е ОСЪЩЕСТВЕН

Предупреждение за опасност от ядрена война
Повече от 20 години по цял свят се появяват странни кръгове в житните поля. В Англия тези кръгове съдържат прости геометрични фигури или цели геометрични композиции. С течение на времето композициите стават все по-сложни, дори фантастични. Сноп от светлина очертава фигурите в житата само за 15 секунди. Начинът на образуване на житните формации, видът и прецизността на изпълнението им изключва възможността те да са дело на човешка ръка.
Скоро след първите фигури в житата се появяват и имитации, но опитното око на специалист лесно може да различи фалшивите от истинските фигури. Този, който има
нагласата за разчитане на символи, и проследи пиктограмите в житните кръгове през
годините, ще разбере, че става дума за непознато образно писмо. Постепенно ще осъзнае, че в пиктограмите са вложени Послания от Висша цивилизация, адресирани до цялото човечество. При запознаване с посланията ще стане ясно, че те са предадени на Универсалния космически език Сензар – Сакралният език, за който първа споменава
видната теософка Елена Блаватска.

прочети

=========================================================================

   1 <==2==> 3